ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Απόλλων – Ολυμπιακός 0-5 (pics+video)



22/12/2013
Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη με το επιβλητικό 0-5 χάρη στα γκολ των Φουστέρ (26'), Μανωλά (31'), Σάμαρη (41') και Σαβιόλα (63', 80'). Οι ερυθρόλευκοι εξακολουθούν να σπάνε τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο.

Για τη 17η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, ταπεινώνοντάς τον με το επιβλητικό σκορ 0-5 χάρη στα γκολ των Φουστέρ (26'), Μανωλά (31'), Σάμαρη (41') και Σαβιόλα (63', 80'). Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι τους. Οι Πειραιώτες με αυτόν τον τρόπο έφτασαν στους 49 βαθμούς στο Πρωτάθλημα έπειτα από το τέλος του πρώτου γύρου και τις πρώτες 17 αγωνιστικές της Super League, όντας στο +13 από το δεύτερο της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ, που θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (22/12) το Λεβαδειακό στη Θεσσαλονίκη. Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας προχωρούν ασταμάτητοι, διαθέτοντας τόσο την καλύτερη επίθεση (53 γκολ, 30 ασίστ) όσο και την καλύτερη άμυνα (6 τέρματα παθητικό) στη διοργάνωση. Αυτό ήταν το τελευταίο ματς για το 2013 για την ομάδα του κόουτς Μίτσελ, η οποία έκανε... Θρυλούγεννα ρίχνοντας "πεντάρα" στον πρώην τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Αλέξη Τζόρβα.

Tρια ρεκορ σε μια βραδυα...



Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι κατέρριψαν δύο ρεκόρ, ενός του Παναθηναϊκού και ενός δικού τους, που κρατούσαν πολλά χρόνια. Με τη νίκη αυτή επί του Απόλλωνα, ο Ολυμπιακός έχει πλέον το ρεκόρ καλύτερης εκκίνησης στην ιστορία της Α' Εθνικής, με απολογισμό 16 νίκες και 1 ισοπαλία, "σπάζοντας" το προηγούμενο (15 νίκες, 1 ισοπαλία) που κατείχε ο Παναθηναϊκός της αγωνιστικής περιόδου 1961-62. Επίσης, ο Ολυμπιακός έμεινε αήττητος για 30ό εκτός έδρας αγώνα Πρωταθλήματος (απολογισμός 26 νίκες και 4 ισοπαλίες), ξεπερνώντας την επίδοση που είχε ο ίδιος το 1974, όταν και είχε 29 σερί ματς εκτός έδρας χωρίς ήττα.

Ο αγώνας

Ο Μίτσελ Γκονθάλεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 (ή 4-4-1-1 αν προτιμάτε). Την εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Τόρες, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ. Οι Σάμαρης και Μασάντο αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Κάμπελ να καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα της μεσεοπιθετικής γραμμής και τον Φουστέρ την αριστερή. Ο Ντομίνγκες είχε το ρόλο του συνδετικού κρίκου μεταξύ μεσαίας γραμμής και επίθεσης, με τον Ολαϊτάν μοναδικό προωθημένο.

Σε ένα γήπεδο με πολύ κόσμο και των δύο ομάδων, το παιχνίδι δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό στο ξεκίνημά του. Ο Ολυμπιακός είχε μία φλύαρη υπεροχή, με τον Απόλλωνα να ρίχνει το βάρος στην αμυντική λειτουργία του. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 17ο λεπτό. Ο Ολαϊτάν δέχθηκε την πάσα του Τόρες και έφυγε στην πλάτη του Δεληζήση, ελίχθηκε από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα εντός περιοχής από θέση μέσα δεξιά, με τον Ντομίνγκες να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από την ασταθή απομάκρυνση του Τζόρβα. Οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του πεσμένου Άλβαρεζ, σε μία πολύ δύσκολη φάση.
Με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και στην κυκλοφορία της μπάλας, ο Ολυμπιακός έπαιζε επιεικώς υποφερτά. Στο 26', όμως, χάρη σε μία στημένη φάση η ομάδα του Μίτσελ άνοιξε το σκορ. Ο Μασάντο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Μανωλάς προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι χωρίς αποτέλεσμα.
 
 Η μπάλα, μετά το γύρισμα προς τα πίσω με το κεφάλι από τον Άλβαρεζ, έφτασε στον Φουστέρ, ο οποίος στο δεύτερο δοκάρι και από θέση μέσα δεξιά εντός περιοχής πλάσαρε με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Τζόρβα!
 
Οι Πειραιώτες, χωρίς να είναι ξεκάθαρα καλύτερα, πήραν το προβάδισμα. Και σαν να μην έφτανε αυτή η ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους, ήρθε και στο... καπάκι το 0-2! Στο 31', ο Ντομίνγκες εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, στο ύψος της μεγάλης περιοχής, η άμυνα του Απόλλωνα δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και ο Μανωλάς με αριστερό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής πέτυχε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στο ματς!


 
Το πρώτο σουτ και η πρώτη τελική προσπάθεια του Απόλλωνα στο ματς σημειώθηκε στο 37', με τον Μπάρκογλου να δοκιμάζει το δεξί του πόδι εκτός περιοχής και τον Ρομπέρτο να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα. Ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά και δίχως να εντυπωσιάσει είχε καταφέρει το σκοπό του. Δύο γκολ σε ένα ημίχρονο, βάζοντας πλώρη για τη 16η νίκη του σε 17 παιχνίδια Πρωταθλήματος. Και στο 41', το πάρτι συνεχίστηκε! Με ένα τρίτο γκολ και αυτό από στημένη φάση! Από δύο κόρνερ και ένα φάουλ, τρία γκολ για τον Θρύλο! Ο Ντομίνγκες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Σάμαρης, αφού πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, με δεξί πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Τζόρβα!
  3-0 για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε έναν υγιεινό περίπατο στη Ριζούπολη.
 
 Και με την υποσημείωση, πως δεν είχε καθόλου καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ευτύχησε να σημειώσει τρία τέρματα σε εκτός έδρας παιχνίδι. Εκπληκτικό γκολ από τον Έλληνα κεντρικό μέσο, σε μία όχι καλή βραδιά του στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

Από το πρώτο μέρος η ομάδα μας έκανε αυτό που χρειαζόταν και με τρία γκολ είχε φέρει το αποτέλεσμα εκεί που ήθελε. Στο 43’ ο Κάμπελ έκανε υπέροχη κίνηση από δεξιά, συνέκλινε και σούταρε αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε εκατοστά έξω από το δοκάρι του Τζόρβα, ο οποίος άργησε να πέσει.

 Ο Μασάντο εκτέλεσε κόρνερ στο 44’ και η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, πηγαίνοντας προς τα δίχτυα και αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να πέσει και ενστικτωδώς να διώξει, πριν η ομάδα του δεχθεί και τέταρτο γκολ. Κάτι που δεν έγινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Όλα έδειχναν ότι η επανάληψη θα είχε… διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Σαβιόλα να παίρνει τη θέση του Ντομίνγκεζ. Πολύ ωραία ανάπτυξη είχε η ομάδα μας στο 52’, με τον Μασάντο να γίνεται αποδέκτης, έπειτα από συνδυασμό Κάμπελ και Σαβιόλα, να σουτάρει και να βλέπει την μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Τζόρβα! Πολύ ωραίο συνδυασμό έκαναν ο Ολαϊτάν με τον Κάμπελ στο 57’, με τον δεύτερο να παίρνει ξανά την μπάλα και να σουτάρει. Έπειτα από κόντρα η μπάλα έφυγε κόρνερ. Στο 60’ ο Θρύλος έκανε ακόμη μία υπέροχη φάση! Ο Σαβιόλα πέρασε κάθετα για τον Μανιάτη (είχε περάσει στο ματς στο 58’ αντί του Σάμαρη) και εκείνος σούταρε από δεξιά, μέσα στην περιοχή. Η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζόρβα και στρώθηκε ξανά στον Κάμπελ, οποίος σούταρε μονοκόμματα και αστόχησε για λίγο!

Το τέταρτο γκολ για την ομάδα μας ήρθε με φανταστικό τρόπο! Ο Σαβιόλα άρχισε την αντεπίθεση για τον Θρύλο και την τελείωσε! Πήρε την μπάλα στο κέντρο και την άνοιξε υπέροχα δεξιά στον Μανιάτη.
 
 Εκείνος την έδωσε πάλι στον Σαβιόλα στον άξονα και την ξαναπήρε με «ένα-δύο»! Ο αρχηγός μπήκε στην περιοχή από αριστερά, κέρδισε μία κόντρα και έστρωσε στον Σαβιόλα, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Τζόρβα και έκανε το 4-0 στο 63’! Λίγη ώρα μετά μπήκε στο ματς και ο Ιμπαγάσα, αντί του Μασάντο. 


Η ομάδα μας συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα κι έφτασε σε άλλο ένα εντυπωσιακό γκολ στο 80ο λεπτό. Οι παίκτες μας συνδυάστηκαν άψογα, με τον Ιμπαγάσα να βγάζει την μπαλιά στον Κάμπελ, εκείνον να πασάρει στον Ολαϊτάν και τον τελευταίο να βρίσκει με τακουνάκι τον Σαβιόλα που δεν δυσκολεύτηκε να «εκτελέσει» τον Τζόρβα για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς.
Ο Ολαϊτάν θα μπορούσε να έχει διευρύνει κι άλλο το σκορ στο 86ο λεπτό, όταν έγινε αποδέκτης άλλης μίας εξαιρετικής μπαλιάς του Ιμπαγάσα και πέρασε τον Τζόρβα, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Το 0-5 που ήταν και το τελικό σκορ επέτρεψε στην ομάδα μας να κλείσει με ιδανικό τρόπο τη χρονιά και τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, τον καλύτερο στην ιστορία, παραμένοντας αήττητη εκτός έδρας για 30ο σερί ματς – επίδοση που αποτελεί ρεκόρ – και να δώσει… ραντεβού για ακόμα περισσότερες επιτυχίες το 2014!

Οι συνθεσεις των δυο ομαδων

ΑΠΟΛΛΩΝ: Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Αλβάρεζ, Κανακούδης, Κόρμπος (84’ Τσεμπερίδης), Τσοκάνης, Αργυρόπουλος, Γκουέλα (66’ Εγκον), Μπάρκογλου (57’ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Τόρες, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Σάμαρης (58’ Μανιάτης), Μασάντο (65’ Ιμπαγάσα), Κάμπελ, Φουστέρ, Ντομίνγκεζ (46’ Σαβιόλα), Ολαϊτάν.

Στοιχεια του αγωνα

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καμάρας»
ΣΚΟΡΕΡ: - / 26’ Φουστέρ, 31’ Μανωλάς, 42’ Σάμαρης, 63’, 80’ Σαβιόλα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μ. Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Γ. Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Κ. Ποντίκης (Πρέβεζας)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27’ Πετρόπουλος, 29’, 53’ Κανακούδης, 53’ Κόρμπος, 68’ Χατζηζήσης / 36’ Τόρες, 70’ Φουστέρ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 53’ Κανακούδης / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / 60’ Μανιάτης

Τα goal και τα highlights της αναμετρησης



 Οι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Η Συνέντευξη Τύπου του κ. Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.
Την Τετάρτη είχατε πει ότι κρατάτε μόνο τη νίκη. Σήμερα όμως είχατε πολλά περισσότερα να κρατήσετε μετά από το τρίποντο.

Σήμερα η νίκη ήταν αποτέλεσμα του παιχνιδιού που κάναμε. Μπήκαμε με πολλή σιγουριά. Είχαμε διάρκεια στο παιχνίδι μας και ξέραμε τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουμε στη νίκη.

Θα θέλαμε το σχόλιό σας για το ρεκόρ που πετυχαίνει ο Ολυμπιακός, έχοντας 16 νίκες και μία ισοπαλία με το φινάλε του α' γύρου. Είναι ένα επίτευγμα που καμία ομάδα δεν το έχει πετύχει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για αυτό. Είναι μεγάλη χαρά για τον σύλλογο και ξέρουμε ότι θα μείνει στην ιστορία. Για μένα είναι μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι η ομάδα μας πετυχαίνει τόσα σημαντικά πράγματα.

Ποιοι είναι οι στόχοι για το 2014;

Έχουμε τελειώσει τον α' γύρο με έναν εντυπωσιακό τρόπο και θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο. Θέλω να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο, να φέρνουμε τα ίδια αποτελέσματα, σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας και πιστεύω ότι με τον τρόπο που παίζουμε έχουμε την κυριαρχία στα παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός κλείνει τον Πελέ από τον Εργοτέλη, ενώ ο Ντε Βινσέντι στο twitter έγραψε ότι τελείωσε ο δανεισμός του στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ποια είναι η πρόθεσή σας για αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές;

Θα πρέπει να αλλάξουμε χώρους γιατί δεν χωράμε στο Ρέντη. Για αυτό γίνονταν έργα στα αποδυτήρια του Ρέντη;

Σε σχέση με αυτά που είπατε την Τετάρτη, άλλαξε κάτι ενόψει των αποχωρήσεων ή τον παραχωρήσεων;

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχουμε καμία πληροφορία μέχρι νεοτέρας. Δεν γνωρίζουμε κάτι για κάποιον που φεύγει ή για κάποιον που έρχεται. Στις 30 θα μαζευτούμε. Είναι πιθανό να υπάρξει κάποια εξέλιξη. Αν υπάρξει μία εξέλιξη, ελπίζουμε να είναι θετική. Είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη χαρά στα αποδυτήρια και αυτή η χαρά μας δυσκολεύει να σκεφτόμαστε το μέλλον. Απολαμβάνουμε το παρόν. Είναι μία καλή στιγμή για να πάμε διακοπές. Οι παίκτες θα πάνε φυσικά.

Είδαμε στα τελευταία παιχνίδια τον Ιμπαγάσα. Θα τον δούμε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος περισσότερο και ίσως στη λίστα του Champions League;


Ο Ιμπαγάσα είναι παίκτης της ομάδας και τον χρησιμοποιούμε όποτε πιστεύουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Είναι η τελευταία του χρονιά και του αξίζει να τελειώσει την καριέρα του με τον καλύτερο τρόπο. Το αξίζει. Ο κόσμος τον λατρεύει. Θέλουμε να υπάρχει ο Ιμπαγάσα στην ομάδα μας, αλλά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να βασιζόμαστε σε αυτόν. Πρέπει να το κατανοήσει ο ίδιος πρώτα απ' όλα και πιστεύω ότι το έχει καταλάβει.

Ο σύλλογος ανακοίνωσε την ανανέωση του Μήτρογλου. Μιλήσατε καθόλου μαζί του;


Μιλάω κάθε μέρα μαζί του, όπως και με όλους τους παίκτες. Και με τους τραυματίες, και με όλους. Είναι πολύ ευχαριστημένος και ικανοποιημένος. Είναι χαρούμενος που ανανέωσε. Πρόκειται για έναν σπουδαίο επιθετικό, ο οποίος πιστεύουμε ότι το καλοκαίρι θα πάει σε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Εγώ πολύ περισσότερο από το να πιστέψω σε αυτόν, κοίταξα να τον εκμεταλλευτώ. Εχει βάλει τόσα γκολ και έχει κάνει τόσα καλά παιχνίδια μαζί μας και είμαι χαρούμενος που είναι μαζί μας! Μου έχει ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο με την απόδοσή του την πίστη μου σε αυτόν. Αν εγώ του έδωσα «ένα» με την πίστη μου, εκείνος μου το ανταπέδωσε με το πενταπλάσιο. Από τώρα μέχρι το καλοκαίρι θα κοιτάξουμε να τον απολαύσουμε, να συνεχίζει να βάζει γκολ. Αν συνεχίσει να βάζει γκολ, θα εξελιχθεί σαν θρύλος.

Θεωρείτε δεδομένο δηλαδή ότι ο Μήτρογλου θα φύγει το καλοκαίρι;

Όχι, αλλά το υποψιάζομαι! Το φυσιολογικό είναι ότι όταν βάζει κάποιος τόσα γκολ, τον παρακολουθούν οι τοπ ομάδες της Ευρώπης. Αυτό συμβαίνει. Αν ήμουν τόσο σίγουρος ότι θα φύγει, δεν θα ήμουν τόσο χαρούμενος.

Οι δηλώσεις των παικτών μας

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αμέσως μετά τον αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.
Αριέλ Ιμπαγάσα:
«Δεν ξεκινήσαμε ιδιαίτερα καλά, αλλά από την στιγμή που μπήκε το πρώτο γκολ ξεκινήσαμε να παίζουμε καλύτερα. Στη συνέχεια επιτεύχθηκαν τα άλλα δύο γκολ και αυτά από στημένα που δουλεύουμε ιδιαίτερα στις προπονήσεις. Μετά ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες, παίξαμε πιο απελευθερωμένα και φτάσαμε σε αυτή τη νίκη».
Αν αυτός ο Ολυμπιακός είναι ο καλύτερος από τη μέρα που βρίσκεται στην ομάδα: «Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί μέσα σε μία χρονιά, αλλά η στατιστική λέει πως τα πάμε πολύ καλά. Θα ξεκουραστούμε για μία βδομάδα, θα επιστρέψουμε στις προπονήσεις και σκοπός μας είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Οι αριθμοί και η στατιστική είναι για να τα ξεπερνάς και πιστεύω πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Αυτό που σκεφτόμαστε μέσα στο παιχνίδι είναι να κερδίζουμε και αν πετυχαίνουμε τόσα πολλά γκολ όπως σήμερα είναι καλοδεχούμενο όχι τα ρεκόρ. Σκοπός μας είναι να κερδίζουμε το παιχνίδι και δεν σκεφτόμαστε τα νούμερα Αλλά είπαμε πως οι αριθμοί είναι εκεί και αν σπάμε τα ρεκόρ σημαίνει πως τα κάνουμε σωστά».
Για το γεγονός πως δίνει πολλές ασίστ, αλλά δεν σκοράρει: «Δεν είμαι του γκολ, έχω πετύχει μόλις δύο, αλλά αυτό που σκέφτομαι πάντα είναι να βγάζω την τελική πάσα και όταν οι συμπαίκτες μου πετυχαίνουν το τέρμα πάει να πει πως η πάσα μου είναι καλή. Αυτό προσπαθώ να κάνω, δουλεύω καθημερινά σε αυτό και βρίσκομαι στην ομάδα για να βοηθάω και όποτε μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ προσπαθώ να βγάζω τελικές πάσες για γκολ».
Πότε θα σταματήσει να παίζει: «Ποτέ δεν ξέρεις, εγώ προπονούμε καλά και νιώθω καλά. Υπάρχουν και πιο νεαρά παιδιά, αλλά το σώμα μου ανταποκρίνεται καλά. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί».

Μιγκέλ Τόρες:

«Δεν είμαι άνθρωπος που κοιτάζει τους αριθμούς και τα ρεκόρ και προτιμώ να βγάζω τα όποια συμπεράσματα στο τέλος της σεζόν. Αυτή την στιγμή η ομάδα τα πάει καλά και σπάει τα ρεκόρ, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα αν δεν συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο προπονητής μας λέει στα αποδυτήρια να μην σκεφτόμαστε και να μην συζητάμε τα ρεκόρ και να κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Γνωρίζουμε πως τα πήγαινε ο Ολυμπιακός πέρσι σε αυτή την εποχή, αλλά σημασία έχει να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Σάντσεζ: "Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάθε εβδομάδα έχει δυνατό ανταγωνισμό"

Ο Λόρι Σάντσεζ μίλησε για την ήττα του Απόλλωνα από τον Ολυμπιακό και τις πιθανότητες των Πειραιωτών για πρόκριση σε βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φάση των "16" του Champions League.
Ο Άγγλος προπονητής του Απόλλωνα επισήμανε αρχικά μετά το 0-5 της Ριζούπολης: "Τους δώσαμε τρία Χριστουγεννιάτικα δώρα από στατικές φάσεις. Κι από λάθος χάσαμε κι ένα παίκτη στην επανάληψη. Όταν δίνεις έτσι δώρα θα το πληρώσεις". Και συμπλήρωσε: "Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η νέα χρονιά. Έχει μεγάλη διαφορά η ομάδα από τη μέρα που ήρθαμε, έχουμε βελτιωθεί. Μπορούμε στον δεύτερο γύρο να τους κερδίσουμε όλους εκτός από τον Ολυμπιακό".
Στη συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός του Απόλλωνα, Λόρι Σάντσεζ, μίλησε για:

Το βαρύ σκορ: "Γνωρίζαμε από την αρχή ότι απόψε είχαμε δύσκολη αποστολή. Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που πλησιάζουμε στη μεταγραφική περίοδο, σίγουρα θα χρειαστεί ενίσχυση. Θα κοιτάξουμε τι θα κάνουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η παραμονή της ομάδας μας στη Σούπερ Λίγκα".

Τα μεταγραφικά: "Γνωρίζω σε ποιες θέσεις χρειαζόμαστε ενίσχυση. Έχω μιλήσει με τους συνεργάτες μας και θεωρώ ότι θα κοιτάξουμε να κάνουμε 4-5 προσθήκες. Όλες οι ομάδες που έχουν μπροστά τους μία μεταγραφική περίοδο, πάντοτε κάνουν κινήσεις για να βελτιώσουν την ομάδα τους. Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, αφήνω στην άκρη το σημερινό αποτέλεσμα. Οφείλω να ομολογήσω ότι οι παίκτες μας έχουν κάνει τρομερά πράγματα, έφεραν αρκετά θετικά αποτελέσματα και μας έχουν βοηθήσει πολύ στις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στην ομάδα".

Το πρόβλημα της ομάδας του στα στημένα: "Είναι δεδομένο ότι είχαμε πρόβλημα στις στημένες φάσεις. Δεχτήκαμε τρία γκολ, αλλά απ' ό,τι έχουμε δει, αυτό το πρόβλημα προϋπήρχε, υπάρχει και βεβαίως απόψε ήταν φανερό".

Τις πιθανότητες που δίνει στον Ολυμπιακό στην μάχη για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ: "Θεωρώ ότι είναι μία δύσκολη αναμέτρηση. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάθε εβδομάδα έχει δυνατό ανταγωνισμό. Υπάρχουν πιθανότητες να βρεθεί ηττημένη σε κάθε ματς. Ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει με τη δυναμικότητά του από τις υπόλοιπες ομάδες. Από τη στιγμή όμως που η Γιουνάιτεντ έχει αυτόν τον ανταγωνισμό στην Αγγλία, θεωρώ ότι της δίνει το πλεονέκτημα. Απλώς το διάστημα που είμαι στην Ελλάδα, θεωρώ ότι όταν έχεις μία ομάδα που κυριαρχεί με τόση ευκολία στο πρωτάθλημα, δεν δίνει τη δυνατότητα στο πρωτάθλημα να γίνει πιο ισχυρό. Ίσως η Λίγκα να το κοιτάξει αυτό και να φτιάξει κάτι για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα".

Το τι θα μπορούσε να κάνει η Λίγκα αν μία ομάδα είναι τόσο μπροστά από τις υπόλοιπες: "Ίσως να μπορούσε να γίνει κάτι με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Από εκεί και πέρα υπάρχει το μοντέλο της Πρέμιερ Λιγκ. Βλέπετε ότι στις ομάδες που δεν είναι κορυφαία κλαμπς, δίνουν πολλά χρήματα για να φτιάχνουν ανταγωνιστικά ρόστερ. Ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν και να δουν τα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Για παράδειγμα υπάρχει και το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, όπου και εκεί προσπαθούν όλες οι ομάδες στο πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικές. Ψάχνουν τρόπους για να έχουν διαρκώς έσοδα και για να κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι".

Το ποια ομάδα θα πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ: "Θα γίνω βαρετός με τις προβλέψεις μου. Θα είναι η Μπαρτσελόνα ή η Μπάγερν Μονάχου".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου