ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Η Ευρωπη παιζει μπαλλα...

Η Ευρωπη παιζει μπαλλα...

 Premier League:18η αγωνιστική

Λίγο πριν τη σέντρα της 18ης αγωνιστικής στην κορυφαία τη τάξη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος ο Αντώνης Τσιράκης επιλέγει τις 10 απογοητεύσεις και τις 10 ευχάριστες εκπλήξεις.
Δύο αγωνιστικές απομένουν για να φτάσουμε στα μισά της Premier League, όμως, τα πρώτα συμπεράσματα για τη δυναμική της κάθε ομάδας και για τις ικανότητες του κάθε παίκτη έχουν βγει.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος υπάρχουν ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις τόσο σε ομάδες όσο και σε πρόσωπα. Δείτε τις 10 απογοητεύσεις και τις δέκα περιπτώσεις που έχουν ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες κατά σειρά προτεραιότητας, αρχίζοντας από όσους περιμέναμε καλύτερους. Να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν παίκτες όπως οι Λουίς Σουάρες, Γουέιν Ρούνεϊ, Σέρχιο Αγουέρο ή Γιάγια Τουρέ στις εκπλήξεις, αφού είναι αυτονόητο πως αποτελούν σημείο αναφοράς για τις ομάδες τους. Το ίδιο ισχύει και για παίκτες που κινούνται σταθερά κάτω του μετρίου.

Απογοητεύσεις

10. Σουόνσι
Φυσικά και υπάρχουν δικαιολογίες, γι' αυτό και δεν είναι πιο ψηλά στη λίστα. Είναι δύσκολο για μία ομάδα που δεν το έχει συνηθίσει να παίζει δύο φορές την εβδομάδα, όμως, θα περίμενε κανείς να έχει περισσότερους βαθμούς μετά την περσινή εξαιρετική της σεζόν. Απογοήτευση και ο Μίτσου των μόλις δύο γκολ που έχει το ελαφρυντικό των τραυματισμών.
9. Κριστιάν Μπεντέκ
Την πρώτη του χρονιά στην Premier League ήταν εντυπωσιακός. Έβαλε 19 γκολ, λιγότερα μόνο από τους Ρόμπιν φαν Πέρσι, Λουίς Σουάρες και Γκάρεθ Μπέιλ. Το καλοκαίρι έγινε μεγάλος ντόρος γύρω από το όνομά του, αλλά φέτος έχει σκοράρει μόλις τέσσερις φορές, ενώ το τελευταίο του γκολ ήταν τον Σεπτέμβριο.
8. Ζοζέ Μουρίνιο
Από τη στιγμή που μιλάμε για τον καλύτερο προπονητή του πρωταθλήματος, είναι φυσιολογικό να έχουμε και ανάλογες απαιτήσεις. Ο τρόπος που συμπεριφέρεται στον Χουάν Μάτα είναι ανεξήγητος, όπως και η μη χρησιμοποίηση του Νταβίντ Λουίζ. Δεν του χρεώνω τον δανεισμό του Ρομελού Λουκακού στην Έβερτον από τη στιγμή που ο παίκτης το ζήτησε, αλλά το γεγονός πως η Τσέλσι δεν πείθει και δεν παίζει καλά σχεδόν σε κανένα παιχνίδι της.

  7. Παπίς Σισέ
Ούτε πέρυσι έκανε καλή σεζόν δείχνοντας πως το πρώτο του εξάμηνο στο Νησί, όταν έβαλε 13 γκολ, ήταν μαγική εικόνα. Ωστόσο, τη χρονιά που μας πέρασε έδωσε σημαντικές νίκες όπως αυτές κόντρα σε Στόουκ και Φούλαμ. Φέτος δεν έχει βρει δίχτυα ούτε μία φορά, ενώ έχει χάσει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα.
6. Οι εκτός έδρας εμφανίσεις της Μάντσεστερ Σίτι
Η διαφορά που έχει εντός από εκτός έδρας είναι χαώδης. Έλλειψη σοβαρότητας, αμυντικά κενά και το πλάνο του Μανουέλ Πελεγκρίνι είναι αυτά που έχουν κάνει τη Σίτι να έχει μόλις τρεις νίκες σε εννιά παιχνίδια μακριά από το "Έτιχαντ". Δεν επιτρέπεται ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και έχει το καλύτερο ρόστερ της λίγκας να χάνει από την ουραγό Σάντερλαντ, τη νεοφώτιστη Κάρντιφ, τη Βίλα και να είναι χειρότερη από τη Φούλαμ. Απογοήτευση και ο Στέφαν Γιόβετιτς, που ταλαιπωρείται από τραυματισμούς.
5. Τζέρεμι Πιρς
Δεν υπάρχει πιο ακατανόητη απόφαση από την απόλυση του Στιβ Κλαρκ, η οποία πάρθηκε από τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Ο 50χρονος τεχνικός, άλλωστε, οδήγησε πέρυσι τη Γουέστ Μπρομ στην όγδοη θέση. Με αυτόν, επίσης, οι "μπάγκις" πανηγύρισαν νίκη στο "Ολντ Τράφορντ", έκοψαν βαθμούς από την Άρσεναλ, ενώ θα νικούσαν και στο "Στάμφορντ Μπριτζ" αν δεν υπήρχε το πέναλτι εφεύρεση στον Ραμίρες.
4. Σάντερλαντ
Από το καλοκαίρι ήταν φανερό πως η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη για τη Σάντερλαντ με τις τόσες πολλές μεταγραφές. Ωστόσο, δεν έχει δείξει τίποτα ως τώρα πέρα από τη νίκη στο ντέρμπι. Φούλαμ και Κρίσταλ Πάλας με την αλλαγή προπονητή προσπαθούν να είναι ανταγωνιστικές, όμως, ακόμα και ο -αρκετά καλός- Γκας Πογιέτ δε φαίνεται να μπορεί να αλλάξει τη μοίρα των "μαυρόγατων", οι οποίες έχουν τη χειρότερη διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα.

  3. Αντρέ Βίλας Μπόας
Δεν πρέπει να του καταλογίζονται όλες οι ευθύνες για τη φετινή πολύ κακή εικόνα της Τότεναμ. Το σημαντικότερο πρόβλημα των Λονδρέζων, άλλωστε, είναι το ρόστερ τους, για το οποίο το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει σε άλλους. Ωστόσο, έκανε κι εκείνος λάθη στη χρησιμοποίηση παικτών, δε φρόντισε να ενσωματώσει τον Ερίκ Λαμέλα, ζητούσε συνεχώς να παίζει ψηλά η άμυνά του και απολύθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια.
2. Μάρτιν Γιολ
Μπορεί το ρόστερ της Φούλαμ να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο, όμως, σε καμία περίπτωση η εικόνα που παρουσίαζε επί Γιολ δεν ήταν ενδεικτική. Αν παρέμενε ως το τέλος της σεζόν τότε το πιο πιθανό ήταν οι "κότατζερς" να υποβιβαστούν. Δε γίνεται να παίζει κανείς με δύο μέσους και μπροστά τους τους Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και Μπράιαν Ρουίς που δεν κάνουν τίποτα χωρίς την μπάλα. Η καλύτερη απάντηση είναι η τωρινή εικόνα των Λονδρέζων.
1. Βίνσεντ Ταν
Εννοείται πως δεν έχεις προσδοκίες από έναν άνθρωπο που έχει αλλάξει το σήμα και τα χρώματα μίας ομάδας. Ωστόσο, αυτά που κάνει φέτος ο ιδιοκτήτης της Κάρντιφ δεν έχουν προηγούμενο. Προσπαθεί να απολύσει έναν άκρως επιτυχημένο προπονητή, έδιωξε χωρίς λόγο τον προηγούμενο τεχνικό διευθυντή της ομάδας, ενώ τον αντικατέστησε με έναν 23χρονο φίλο του γιου του! Το μόνο που καταφέρνει με τα ξεσπάσματά του είναι να εκθέτει την ομάδα του και τον εαυτό του.

Εκπλήξεις

10. Άντρος Τάουνσεντ
Τα προηγούμενα χρόνια δεν του δόθηκαν οι ευκαιρίες που δικαιούταν. Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν έδειξε στην ΚΠΡ πως έχει δυνατότητες και φέτος ήταν για αρκετά μεγάλο διάστημα ο καλύτερος παίκτης της Τότεναμ μεσοεπιθετικά. Σκόραρε το παρθενικό του γκολ με την εθνική Αγγλίας, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια, αφού ο Βίλας Μπόας αποφάσισε να κάνει διάφορες αλχημείες από κάποια φάση και μετά.
9. Σαϊντό Μπεραϊνό
Ο Στεφάν Σεσενιό ήταν αναμενόμενο να ξεχωρίσει και στη Γουέστ Μπρομ, ενώ δύσκολα ο Μοργκάν Αμαλφιτανό δε θα έδινε βοήθειες. Επομένως, τα φώτα στράφηκαν στον Μπεραϊνό, ο οποίος στα 20 του, δείχνει αρκετά καλά στοιχεία. Πρόσφατα υπέγραψε νέο συμβόλαιο, με δικό του γκολ η Μπρομ πήρε το μεγάλο διπλό στο "Ολντ Τράφορντ", ενώ εκείνος άνοιξε τον δρόμο και προς τη νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας.
8. Τζόρντον Ματς
Υπάρχουν παίκτες στην Κάρντιφ που ξεχωρίζουν, όπως οι Στίβεν Κόκερ, Πίτερ Γουίτιγχαμ, Άρον Γκούναρσον και Γκάρι Μεντέλ, όμως, ο Ματς είναι αυτός που στα τελευταία παιχνίδια κάνει το κάτι παραπάνω. Δεν ήταν βασικός από την αρχή της σεζόν, όμως, ο 22χρονος αποτελεί πλέον πολύ σημαντικό στοιχείο για τη μεσοεπιθετική λειτουργία της Κάρντιφ έχοντας τρία γκολ και δυο ασίστ.

  7. Άλβαρο Νεγρέδο
Η περσινή του σεζόν στην Primera Division ήταν εντυπωσιακή, όμως, για κανέναν δεν είναι εύκολη η μετάβαση στο αγγλικό στυλ ποδοσφαίρου. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός τα έχει πάει περίφημα ως τώρα έχοντας προσθέσει στο ενεργητικό του επτά γκολ και τρεις ασίστ και καταφέρνοντας να βγάλει εκτός ενδεκάδας τον Έντιν Τζέκο. Συν τοις άλλοις, έχει κάνει ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Αγουέρο.
6. Λοΐκ Ρεμί
Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν ήταν αρκετά καλός με τη φανέλα της ΚΠΡ και φέτος συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα. Έχει ήδη φτάσει τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα, ήτοι το 1/3 των τερμάτων της Νιούκαστλ. Επιπλέον, έχει μοιράσει δύο ασίστ, ενώ από τα δικά του τέρματα η "τουν" έχει πάρει εννέα βαθμούς με αποκορύφωμα τις εκτός έδρας νίκες με Κάρντιφ και Τότεναμ.
5. Σαουθάμπτον
Μπορεί να αγνοεί τη νίκη τις τελευταίες έξι αγωνιστικές, όμως, ήταν αναμενόμενο πως κάποτε θα ερχόταν και η κοιλιά. Ως τότε το σύνολο του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ο οποίος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, εντυπωσίαζε στην Αγγλία. Δεν έχασε από Νιούκαστλ, Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι η μοναδική που πέρασε από το "Άνφιλντ" υποχρεώνοντας σε ήττα τους "κόκκινους", ενώ έχει μαζέψει μόλις τέσσερις βαθμούς λιγότερους από τους πρωταθλητές Αγγλίας. Αξιζει να σταθεί κανείς και στον εξαιρετικό Άνταμ Λαλάνα.

  4. Σιμόν Μινιολέ
Ήταν και τη σεζόν που μας πέρασε ο καλύτερος τερματοφύλακας της Premier League μαζί με τον Ασμίρ Μπέγκοβιτς. Ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετικό να είσαι τερματοφύλακας σε μεγάλη ομάδα, όταν δέχεσαι πολύ λιγότερες επιθέσεις. Αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της φετινής πορείας της Λίβερπουλ και έχει γλιτώσει ουκ ολίγες φορές την ομάδα του, παρόλο που η αμυντική της λειτουργία τον έχει εκθέσει αρκετές φορές.
3. Αντνάν Γιανουζάι
Αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος και σίγουρα έναν από τους λόγους που οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χαμογελούν φέτος. Κάποιοι περίμεναν να είναι καλός ο 18χρονος, όμως, μάλλον ακόμα και αυτοί θα έχουν εντυπωσιαστεί από τις εμφανίσεις του. Τρία γκολ και μία ασίστ γράφουν οι αριθμοί με τον Γιανουζάι να κάνει στο γήπεδο πολλά περισσότερα.
2. Άαρον Ράμσεϊ
Είναι ο με διαφορά πιο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής στην Premier League και ένας από τους λόγους που η Άρσεναλ παρουσιάζεται καλύτερη. Κάνει πάρα πολλά πράγματα στο γήπεδο και έχει ήδη φτάσει τα οκτώ γκολ (!), τη στιγμή που επιθετικοί όπως οι Ρούνεϊ, Λουκακού, Ρεμί, Φαν Πέρσι και Νεγρέδο έχουν τα ίδια ή λιγότερα. Κερασάκι στην τούρτα οι έξι ασίστ που έχει δώσει, μόλις μία λιγότερη από τον Μεσούτ Εζίλ.
1. Έβερτον
Όλη η Αγγλία θαυμάζει το δημιούργημα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Η συγκομιδή των 34ων βαθμών είναι εντυπωσιακή και φέρνει τα "ζαχαρωτά" στην τέταρτη θέση μαζί με την Τσέλσι και μόλις δύο πίσω από την κορυφή. Ο Ισπανός κάνει φανταστική δουλειά, ενώ είναι πολλοί αυτοί που εντυπωσιάζουν. Για άλλους το περιμέναμε όπως οι Λουκακού, Ζεράρ Ντεουλοφέου και Ρος Μπάρκλεϊ, για τον οποίο έχω εξαιρετική άποψη από το ντεμπούτο του κόντρα στην ΚΠΡ, και άλλοι μας εξέπληξαν όπως οι Σίμους Κοουλμαν και Μπράιαν Οβιέδο, ο οποίος δεν έχει αφήσει να φανεί το κενό του καλύτερου παίκτη της ομάδας, Λέιτον Μπέινς.

  
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου