ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Τα αποτελεσματα του Σαββατου και το προγραμμα της Κυριακης (videos)

Τα αποτελεσματα του Σαββατου και το προγραμμα της Κυριακης  (videos)

02/03/2014

Το μεγαλο ντερμπυ δεσπόζει, ασφαλώς, στο μενού της Κυριακής για την 27η αγωνιστική. Όχι όμως ότι δεν υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα ματς. Παναιτωλικός-Ατρόμητος στις 15:00 και στις 17:15 Εργοτέλης-ΠΑΟΚ, Πανιώνιος-Καλλονή και Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός θα μας «ζεστάνουν» για τα καλά μέχρι το μεγάλο ντέρμπι.  

Για το ντερμπυ...

Όσα χρόνια κι αν περάσουν. Όσοι βαθμοί κι αν τους χωρίζουν. Σε όποια κατάσταση και να βρίσκονται…Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έτσι κι αλλιώς… Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Είναι το δικό μας «κλάσικο». Και θα είναι για πάντα τέτοιο. Ακόμη κι αν τις δύο ομάδες χωρίζουν 27 βαθμοί. Ακόμη κι αν ο μεν Ολυμπιακός προέρχεται από θρίαμβο επί της Μαν. Γιουνάιτεντ και ο δε Παναθηναϊκός από ισοπαλία με τον Εργοτέλη. Ακόμη κι αν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν γεμάτα ταμεία, κυριαρχούν στην Ελλάδα και κάνουν μεγάλα σχέδια για την Ευρώπη, ενώ οι «πράσινοι» βρίσκονται στο δρόμο της εξυγίανσης, έχουν το βλέμμα τους στα play offs και θέτουν τις βάσεις για να γίνουν σύντομα ξανά διεκδικητές τίτλου.

Σε παιχνίδια σαν κι αυτό οι αποστάσεις «εκμηδενίζονται», τα ονόματα, τα μπάτζετ και η φόρμα πάνε… περίπατο και μετρούν άλλα πράγματα. Μην πάμε μακριά. Στο αντίστοιχο περσινό ντέρμπι ο Ολυμπιακός είχε διαφορά 37 βαθμών από τον Παναθηναϊκό και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο, 01 Μαρτίου 2014


Skoda Ξάνθη-Λεβαδειακός 4-1

Μια… φυσιολογική νίκη μετατράπηκε σε θρίαμβο! Η «σαρωτική» Ξάνθη επωφελήθηκε τα λάθη του Λεβαδειακού, ήταν on fire στην επίθεση και επικράτησε 4-1!

Θρίαμβος!
«Ξεμπούκωσε» για τα καλά η Ξάνθη!

Οι ακρίτες πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση και επωφελούμενοι τα αμυντικά λάθη του Λεβαδειακού προσέφεραν γκολ και θέαμα στα Πηγάδια, φτάνοντας στο επιβλητικό 4-1!

Ο Σολάρι με δύο προσωπικά τέρματα άνοιξε το… δρόμο για το τρίποντο (3’, 49’ πεν.), με τους Μαρίν (84’ πεν.) και Σολτάνι (86’) να υπογράφουν το τελικό σκορ κι ενώ προηγουμένως ο Γεωργίου είχε δώσει το… φιλί της ζωής στους Βοιωτούς (75’).

Στους 32 βαθμούς ανέβηκε η ομάδα του Κεχαγιά που πήρε μεγάλη «ανάσα» για να μην μπει σε περιπέτειες, ενώ απ’ την άλλη αυτή του Καραγεωργίου παρέμεινε στους 30 και δεν μπορεί να αισθάνεται ακόμα σίγουρη!

Το ματς:

Προτού καλά-καλά αρχίσουμε να ρίχνουμε τις πρώτες μας ματιές στο παιχνίδι, είχαμε γκολ! Γκολ απ’ τα αποδυτήρια που λέει και το «κλισέ»! Γιατί η άμυνα του Λεβαδειακού «εκτέθηκε», ο Μάνταλος μπήκε μόνος στην περιοχή, γύρισε παράλληλα στον Σολάρι κι εκείνος από κοντά και μόλις στο 3’ δεν έχασε την ευκαιρία να «εκτελέσει» τον Στρατηλάτη για το προβάδισμα της Ξάνθης. Μια Ξάνθη που συνέχισε για λίγα λεπτά ακόμα «φουριόζα», θέλοντας να βάλει ακόμα πιο γερά τις βάσεις για τη νίκη. Κι αφού συμπληρώθηκε το πρώτο τέταρτο, σιγά-σιγά οι Βοιωτοί άρχισαν να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες.

Καπό, Βαρέλα και Μιλοσάβλιεφ προσπαθούσαν να συνεργαστούν, άλλαζαν ωραία την μπάλα, όμως στην τελική προσπάθεια τα έκαναν… μούσκεμα! Κι ο πρώτος λίγο έλειψε στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή των «πράσινων» να φτάσει στην ισοφάριση. Δεν τα κατάφερε, όμως. Ή μάλλον δεν του επετράπη. Γιατί ο Κυριακίδης εκτινάχθηκε και είπε «όχι», ενώ λίγο αργότερα ο συνάδελφός του, στην άλλη εστία, ο Στρατηλάτης κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το σκορ, καθώς έσωσε το λάθος που δημιουργήθηκε με τον Μουλόπουλο και δεν άφησε τον Σολτάνι να βάλει… πρόωρο φινάλε, κρατώντας το 1-0 του πρώτου μέρους.

Πως άρχισε ο αγώνας; Με γκολ. Πως άρχισε το δεύτερο μέρος; Με τον ίδιο τρόπο! Στο 49’ ο Κώτσιος ανέτρεψε τον Κάλβο, ο Σολάρι πήρε φόρα απ’ την άσπρη βούλα και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Και εκεί που πολλοί θα πίστευαν πως τα πόδια των παικτών του Λεβαδειακού… κόπηκαν, αυτοί δεν παράτησαν το παιχνίδι και συνέχισαν να το παλεύουν. Και ενδεχομένως να μπορούσαν να ξαναμπούν στο ματς, όμως τα τελειώματα του Μιλοσάβλιεφ δεν ήταν τα ενδεδειγμένα.

Με το σκορ στο 2-0, ο Καραγεωργίου δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει, απ’ το να ρισκάρει. Γι’ αυτό και πέρασε στον αγώνα ό,τι είχε στον πάγκο του. Και στο 75’ δόθηκε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, με τον Γεωργίου να νικά τους πάντες στον αέρα και να μειώνει! Αλλά, στο τελευταίο δεκάλεπτο μπήκε οριστική «θηλιά» στα… όνειρα του Λεβαδειακού, με την Ξάνθη να δίνει θριαμβευτικό χαρακτήρα στη νίκη της! Ο Μαρίν έδιωξε το όποιο άγχος είχε δημιουργηθεί όταν στο 83’ έγραψε το 3-1 με εκτέλεση πέναλτι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σολτάνι να χριστεί σκόρερ, όταν έπιασε πολύ «όμορφο» σουτ έξω απ’ την περιοχή των Βοιωτών και μέσα σε αποθέωση διαμόρφωσε το τελικό σκορ.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη:
Κυριακίδης, Παΐτο, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Σολάρι (67’ Βασιλακάκης), Χοσέμι, Κάλβο (86’ Ράνος), Φλίσκας, Μάνταλος (80’ Μαρίν), Σολτάνι, Μπαξεβανίδης

Στον πάγκο: Τσέμα, Βάλλας, Τριάδης, Μπέρτος

Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ροτζέριο, Καπό (42’ Γιάντσης), Μιλοσάβλιεφ, Χαραλάμπους, Κώτσιος, Βαρέλα, Ορτέγκα, Γεωργίου (70’ Μάντζιος), Πετράτσι (62’ Λυκογιάννης)

Στον πάγκο: Πριζόφσκι, Σκέμπης, Πέππας, Νικολακάκης


Βέροια-Απόλλων 1-1

Δεν πάει πουθενά! Ο Απόλλων, όχι μόνο δεν φεύγει απ' το πρωτάθλημα, αλλά πήρε παλικαρίσια ισοπαλία στη Βέροια με γκολ του Πετρόπουλου (1-1) κι εξακολουθεί να ορίζει τη μοίρα του στη Σούπερ Λίγκα.

Βαριά... Ταξιαρχία!
Ισόπαλοι 1-1 ήρθαν στην Ημαθία Βέροια και Απόλλωνα, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Μοχάμεντ Μπεν με εξαιρετική παρουσία και γκολ στο 43΄ έφερνε την ομάδα του Ντόστανιτς μια… ανάσα από μια «χρυσή» νίκη, όμως το πείσμα του Αντώνη Πετρόπουλου, που ισοφάρισε στο 68’, του χάλασε τα σχέδια.

Ελαφρώς καλύτερη η ομάδα της Ημαθίας στο πρώτο ημίχρονο, που δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και κατάφερε να προηγηθεί. Άλλαξε την εικόνα της ομάδας του προς το καλύτερο ο Σάντσεζ και είδε την ομάδα του, που έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα, να παίρνει έναν σημαντικό βαθμό για τη σωτηρία.

Καθοριστικές για το μέλλον των δύο ομάδων οι αναμετρήσεις της επόμενης αγωνιστικής αφού η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αντιμετωπίζει τον Πλατανιά στη Ριζούπολη, ενώ, η Βέροια την Καλλονή στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το ματς:

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων στο ματς. Η Βέροια προσπαθούσε να πάρει τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα του Απόλλωνα έδειχνε να αποτελεί δύσκολο εμπόδιο. Οι παίκτες του Λόρι Σάντσεζ έδειχναν ελαφρώς πιο επικίνδυνοι κάθε φορά που προσπαθούσαν να βγάλουν αντεπίθεση, όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αξιόλογες φάσεις.

Με μοναδική εξαίρεση μερικές εμπνεύσεις του Μπεν, ο οποίος για ακόμη ένα ματς ταλαιπωρούσε τους αντίπαλους αμυντικούς, η ομάδα της Ημαθίας δεν μπόρεσε να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία του Γκόμες. Από την άλλη πλευρά, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατάφερνε να «παγώνει» τον ρυθμό, που προσπαθούσαν να δώσουν οι γηπεδούχοι στο ματς, φέρνοντας την μπάλα κοντά στην περιοχή του Καντιμοίρη κυρίως με στημένες φάσεις. Λίγο πριν το ημίχρονο τίποτα δεν έδειχνε πως μπορεί να αλλάξει την εξέλιξη του ματς, όμως ο Μπεν εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Απόλλωνα και με κεφαλιά στο 43’ έδωσε το προβάδισμα στη Βέροια, 1-0.

Από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Απόλλωνας ανέβασε τις γραμμές του στο γήπεδο και προσπάθησε να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης. Η ομάδα του Ντόστανιτς βρήκε εκτεθειμένη την άμυνα των φιλοξενούμενων και η Βέροια έγινε επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και έχασε ευκαιρίες τόσο με τον Μπεν όσο και με τον Καλτσά για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Τελικά, οι παίκτες του Σάντσεζ κατάφεραν να βρουν το πολυπόθητο γκολ χάρη σε παλικαρίσια προσπάθεια του Πετρόπουλου στο 63ο λεπτό.

Το τέρμα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» αποσυντόνισε πλήρως τη Βέροια, που έχασε τη συνοχή της στο γήπεδο με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να γίνουν αρκετά επικίνδυνοι. Όσο πλησίαζε το φινάλε του ματς, η παίκτες του Ντόστανιτς κατάφεραν να πάρουν την κατοχή και να πλησιάσουν την εστία του Γκόμες με οργανωμένες επιθέσεις, ωστόσο, η ψυχραιμία των παικτών των φιλοξενούμενων τους επέτρεψε σε καμία περίπτωση να απειλήσουν τον Γκόμες και το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα το Κομίνη.



Οι συνθέσεις:


Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Σισοκό, Όστοϊτς, Παυλίδης (64' Ζεζίνιο), Βεργώνης, Μπεν, Μπαργκάν (73' Γκονσάλβες), Καλτσάς

Στον πάγκο: Λόπεζ, Κομόλοφ, Σιόντης, Μπάρμπας, Τραπ

Απόλλων (Λόρι Σάντσεζ): Γκόμες, Χατζηζήσης, Σόντερμπεργκ, Δεληζήσης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος (89' Τσιλιγκίρης), Τσοκάνης, Ντάλμπεργκ (85' Παπαζαχαρίας), Άμπροουζ (71' Φαρινόλα)

Στον πάγκο: Σταματόπουλος, Γκουέλα, Μπάρκογλου, Κουκ

Διαιτητής: Γ. Κομίνης

Γήπεδο:
Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Άρης-ΟΦΗ 0-0

Ναι, δεν χάνει. Ναι, ο Άρης το παλεύει. Αλλά, με το 0-0 κόντρα στον ΟΦΗ και την τέταρτη ισοπαλία στα έξι τελευταία παιχνίδια, ο... κλοιός του υποβιβασμού σφίγγει και οι «κίτρινοι» δεν… σώζονται!

Με πόντο δεν σώθηκε κανείς!
Υπό άλλες συνθήκες ο βαθμός θα ήταν καλός. Στην παρούσα φάση είναι σχεδόν «καταδικαστικός».

Γιατί καλό το «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι», αλλά τον Άρη δεν τον βοηθάει όπως θα ήθελε!

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν –αν και όχι τόσο «ζεστά»- απέναντι στον ΟΦΗ, αλλά το εξαιρετικό «στήσιμο» των Κρητικών δεν τους άφησε περιθώρια να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από τον πόντο της ισοπαλίας (0-0).

Έτσι, οι «κίτρινοι» συνεχίζουν καθηλωμένοι στον «βυθό» της Σούπερ Λίγκας (19 βαθμούς) και στο -6 από τον Πλατανιά (ματς λιγότερο) που «κρατάει» τη θέση των μπαράζ.

Το ματς:

Ήταν τελικός. Κι ως τέτοιον αντιμετώπισε τον αγώνα του στα πρώτα λεπτά ο Άρης που μπήκε «φουριόζος»! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πέτυχε το «στόχο» ενός γκολ, αφού Τάτος και Κουσίδης δεν σημάδεψαν σωστά. Κι όσο περνούσε η ώρα, όλο και υποχωρούσαν οι «κίτρινοι». Κι όλο ο ΟΦΗ κέρδισε μέτρα, αυτοπεποίθηση και σιγουριά πως μπορεί να πάρει αποτέλεσμα μέσα στο «Βικελίδης». Και παραλίγο να το «παγώσει» όταν ο Διούδης κράτησε όρθια την ομάδα του στην ανεπανάληπτη κεφαλιά του Μακρή! Οι Θεσσαλονικείς είχαν χάσει την… αύρα της εκκίνησης και παράλληλα τη συγκέντρωσή τους στο «πρέπει» της αναμέτρησης.

Οι Κρητικοί απ’ την άλλη γίνονταν όλο και πιο απειλητικοί. Και με παρόμοιο τρόπο –κεφαλιά- ο Ζε Εντουάρντο πήγε να κάνει αυτό που δεν κατάφερε λίγο νωρίτερα ο Μακρής, αλλά δίχως να δικαιωθεί. Οι γηπεδούχοι έδειχναν ανήμποροι να κάνουν μια ολοκληρωμένη επίθεση, να πιέσουν την εστία των φιλοξενούμενων και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη νίκη-βάλσαμο. Και τα λεπτά περνούσαν, ο κόσμος προσπαθούσε να σπρώξει την ομάδα του, αλλά αποτέλεσμα… μηδέν. Και με μηδέν οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια.

Κι αν στο πρώτο μέρος, ο Άρης μπήκε «ορεξάτος», στο δεύτερο μπήκε… μπερδεμένος, μπλοκαρισμένος, άκεφος, άγευστος κι όλα αυτά τα αρνητικά «επίθετα». Γιατί σε ένα ματς «ζωής και θανάτου», η απόδοσή του ήταν κάτω του μετρίου και ο ΟΦΗ κρατούσε άνετα κι ωραία το βαθμό της ισοπαλίας. Κι αν δεν ήταν ο Διούδης να πει εις διπλούν «όχι» (σε Κουτσιανικούλη και Παπάζογλου), τότε τα πράγματα θα είχαν γίνει καταδικαστικά και θα μιλάγαμε για μια διαφορετική ιστορία!

Οι δύο προπονητές έριξαν ό,τι καλύτερο είχαν στον αγωνιστικό χώρο, με διαφορετικό στόχο βέβαια. Ο μεν Σούλης Παπαδόπουλος έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για τη νίκη, ο δε Σα Πίντο ήθελε να κρατήσει κι αν τυχόν του δινόταν η ευκαιρία να έριχνε… ταφόπλακα στους Θεσσαλονικείς. Ωστόσο, στο τελευταίο τέταρτο μάλλον «ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό το Γιάννη», κάτι που ουσιαστικά στέρησε από όλους κάποιο συγκλονιστικό φινάλε και κάποιο τέρμα, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό με το τελικό 0-0.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης:
Διούδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος (68’ Ηρακλής), Τάτος, Αγγελούδης, Τσουμάνης, Βαγγέλη, Μανιάς, Κουσίδης (79’ Ρένια), Τσιάρας (46’ Σουνάς)

Στον πάγκο: Γουναρίδης, Καραγκούνης, Νταμαρλής, Βλάχος

ΟΦΗ: Φερνάντεζ, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπανούσης (90’ Νούνιες), Δαμιανάκης, Κουτσιανικούλης (78’ Ροβίθης), Ντουντού (56’ Κάλαϊτζιτς), Ζε Εντουάρντο, Μακρής, Μιλιάζες, Παπάζογλου

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Στάθης, Κυζιρίδης, Μπαρέιρο
Κυριακή, 02 Μαρτίου 2014

Παναιτωλικός-Ατρόμητος 15:00 NS2
Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός 17:15 NS3
Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 17:15 NS2
Πανιώνιος-Καλλονή 17:15 NS4
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 19:30 NS1

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014

Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 19:30 NS1

Η επόμενη (28η) αγωνιστική

Σάββατο, 08 Μαρτίου 2014

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 15:00 NS2
Skoda Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 17:15 NS2
Παναθηναϊκός-Άρης 19:30 NS1

Κυριακή, 09 Μαρτίου 2014

Ατρόμητος-Πανιώνιος 15:00 NS2
Απόλλων-Πλατανιάς 17:15 NS7
Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 17:15 NS4
Πανθρακικός-Εργοτέλης 17:15 NS2
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 19:30 NS1

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Καλλονή-Βέροια 19:30 NS1


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου