ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Βαλένθια - Ολυμπιακός 79-85 (VIDEO)

Βαλένθια - Ολυμπιακός 79-85

Τεράστιο "διπλό" ενός ψυχωμένου Ολυμπιακού μέσα στην Βαλένθια, καθώς με κορυφαίους τους Σπανούλη, Νεστέροβιτς, Έρτσεγκ και Παπαλουκά, νίκησε τους Ισπανούς με σκορ 79-85 και πλέον πάει όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και για την πρωτιά στον όμιλο, εφόσον κερδίσει τα δύο ερχόμενα ματς κόντρα σε Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ και Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία.
Πολύτιμη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Βαλένθια επικρατώντας της τοπικής ομάδας με σκορ 79-85, με τους ερυθρόλευκους να πραγματοποιούν ένα ψυχωμένο 4ο δεκάλεπτο, στο οποίο πέτυχαν 32 πόντους "σκοτώντας" τους Ισπανούς. Καθοριστικό το τρίποντο του Σπανούλη 32'' πριν το τέλος του αγώνα, καθώς έκανε το σκορ 76-80, "σφραγίζοντας" στην ουσία αυτό το σημαντικό "διπλό" για τους Πειραιώτες, καθώς, πλέον, με δύο σερί νίκες απέναντι σε Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ και κόντρα στην Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, θα κατακτήσει την πρωτιά στον όμιλο του.


 Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός άρχισε το ματς με τους Τεόντοσιτς, Σπανούλη, Παπανικολάου, Νίλσεν και Μπουρούση. Μπροστά σε περίπου εννέα χιλιάδες φιλάθλους της Βαλένθια, ήταν αναμενόμενο πως οι γηπεδούχοι να αρχίσουν πιο δυνατά τον αγώνα. Το πρώτο πεντάλεπτο, πάντως, σημαδεύτηκε από εκατέρωθεν αστοχία, καθώς το σκορ σε αυτό το σημείο ήταν 6-5 υπέρ των "νυχτερίδων". Και τους πέντε πόντους της πειραϊκής ομάδας σημείωσε ο Μπουρούσης, με τρίποντο και φόλοου. Ήταν φανερό πως ο Πέσιτς ήθελε περιορίσει τη δράση των γκαρντ του Θρύλου. Η Βαλένθια συντηρούσε μία διαφορά τριών πόντων (6-3, 8-5, 10-7, 12-9, 14-11) μέχρι το 8ο λεπτό.


Ένα κλέψιμο στην άμυνα του Γκόρντον και ένας άψογος εκτελεσμένα αιφνιδιασμός άλλαξε τη ροή της συνάντησης. Ο Αμερικανός, αφού έγινε αποδέκτης της μπάλας, πάσαρε στον επερχόμενο Μπουρούση, ο οποίος με καλάθι και φάουλ έβαλε την ομάδα του για πρώτη φορά στη θέση του οδηγού (14-16), με σερί 5-0 (είχαν προηγηθεί δύο βολές του Σπανούλη). Ενάμιση λεπτό πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου, μόνο οι Μπουρούσης και Σπανούλης είχαν σκοράρει για τους φιλοξενούμενους (10 και 6 πόντους, αντίστοιχα). Όλοι οι πόντοι του "Red-Span" επιτεύχθηκαν από τη γραμμή της ελεύθερης βολής. Ο Νεστέροβιτς ήταν αυτός που "έσπασε" το δίδυμο των σκόρερ με λέι απ (15-18), για να ακολουθήσει ένα αρχοντικό λέι απ του Παπαλουκά (15-20). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με καλάθι του Ντε Κολό και το σκορ στο 17-20 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά, όπως τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο. Με δύο ασίστ του Παπαλουκά και ισάριθμα τελειώματα του Έρτσεγκ και άλλες δύο βολές του Νεστέροβιτς η διαφορά "ανέβηκε" γρήγορα-γρήγορα στο +9 για τον Ολυμπιακό στο 13'. Η Βαλένθια, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και απάντησε άμεσα, με σερί 8-0 και μπροστάρη τον Ισπανό Κλαβέρ, για να γίνει το σκορ στο 15', 25-26. Ο Μαυροκεφαλίδης έλυσε το γόρδιο δεσμό στο 16' (25-28). Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης τελείωσε άλλες δύο προσπάθειες μέσα στη ρακέτα έπειτα από ισάριθμες ασίστ του Γκορντον, με τον Αμερικανό να φτάνει αθόρυβα τις τρεις ασίστ και τη διαφορά να ανεβαίνει στους πέντε πόντους στο 18' (29-34). Ωστόσο, με λέι απ ο Λίστσουκ, που έκανε... ζημιά μέσα στη ρακέτα και δύο διαδοχικά τρίποντα του Ράφα Μαρτίνεθ (ο οποίος άργησε αλλά πήρε μπρος), "έγραψαν" σερί 8-0 για τη Βαλένθια, που μέσα σε ένα δίλεπτο κατάφερε να προσπεράσει με 37-34. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, ο Σπανούλης με μία τρίποντη "βόμβα" ισοφάρισε σε 37-37, ακριβώς με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, φτάνοντας τους 11 πόντους.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν ήταν συγκεντρωμένοι στη δεύτερη περίοδο και το πλήρωσαν. Τουλάχιστον, το δεύτερο μέρος άρχιζε στην ίδια μοίρα και για τις δύο ομάδες. Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι ερυθρόλευκοι άρχισαν με τους Παπαλουκά, Σπανούλη, Γκόρντον, Έρτσεγκ και Νεστέροβιτς. Ο Καλβέρ με κάρφωμα έκανε το 39-37 στο 32', ο πολύτιμος Έρτσεγκ απάντησε άμεσα με τρίποντο (39-40), αλλά ο εκπληκτικός Σαβάνοβιτς από τη γραμμή των 6,75μ. έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ισπανική ομάδα (42-40) στο 23'. Στο 24' έριξε στο ματς τον Πελεκάνο και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο αριστερόχειρας φόργουορντ πέτυχε λέι απ σε αιφνιδιασμό (43-44). Ας όψεται η έξοχη ασίστ του Παπαλουκά από τη ρακέτα του Ολυμπιακού! Ο Νεστέροβιτς με λέι απ στο 25' "έγραψε" το 43-46, αλλά η Βαλένθια με ένα γρήγορο σερί 5-0 (τρίποντο Κουκ, κάρφωμα σε αιφνιδιασμό του Κλαβέρ) προσπέρασε με +2, υποχρεώνοντας τον "Ντούντα" να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ στο 25', με το σκορ στο 48-46 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Μαρτίνεθ ανέβασε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (50-46) στο 26', αλλά ο Πελεκάνος με δύο βολές μείωσε στο 27' σε 50-48 (κέρδισε φάουλ, παίρνοντας παλικαρίσιο επιθετικό ριμπάουντ). Δύο βολές των Σαβάνοβιτς και Κλαβέρ έκαναν το 54-48 στο 28'. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ένα ξέσπασμα. Άμεσα. Στο 29', ο Μπουρούσης με φόλοου μείωσε σε 54-51 (είχε προηγηθεί μία βολή του Έρτσεγκ), σκοράροντας για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο, όπου είχε σημειώσει δέκα πόντους. Ένα κλέψιμο (το δεύτερο στο ματς) του Γκόρντον, που προσέφερε λύσεις, και τελείωμα με λέι απ από τον Αμερικανό, οδήγησαν τον Ολυμπιακό μόλις ένα πόντο πίσω από τη Βαλένθια στο 29' (54-53). Ο Θρύλος "έτρεξε" 5-0 σερί. Μία βολή του Αγκουστίν έκανε το 55-53, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα, αλλά οι Παπαλουκάς και Σπανούλης αστόχησαν από το τρίποντο, στην τελευταία επίθεση.

Ο Ολυμπιακός άρχισε το τέταρτο δεκάλεπτο με τους Παπαλουκά, Σπανούλη, Γκόρντον, Νίλσεν και Μπουρούση. Ο αγώνας ήταν πέρα για πέρα ανοικτός και στα δύο αποτελέσματα. Ο Αγκουστίν με λέι απ και ο Λίστσουκ με δύο βολές "έστειλαν" τη διαφορά στους έξι (59-53) στο 32'. Ο Θρύλος έπαιζε πια με τους τρεις πρωτοκλασάτους γκαρντ που διαθέτει. Και Τεόντοσιτς. Και Σπανούλης. Και Παπαλουκάς. Ο Τεόντοσιτς με ένα τρίποντο "by Milos" από τη γωνία μείωσε σε 59-56 στο 53'. Άποντος μέχρι εκείνο το σημείο (0/3 δίποντα, 0/4 τρίποντα), αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Με ασίστ του Τεόντοσιτς στον Νεστέροβιτς, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 59-58 στο 33'. Αφήνιασε ο Σέρβος παικταράς.

Τέσσερις σερί πόντοι του Πιετρούς "έγραψαν" το 63-60 στο 34', για να ακολουθήσουν δύο βολές του Κουκ και να κάνουν το σκορ 65-60. Ο Τεόντοσιτς με όμορφη ατομική ενέργεια μείωσε σε 65-62 στο 35'. Ο "Ντούντα" έβαλε και τέταρτο γκαρντ, αποσύροντας τον Νίλσεν και βάζοντας στον αγώνα τον Γκόρντον. Η Βαλένθια, όμως, συνέχισε να έχει το πάνω χέρι (69-64 στο 37'). Ωστόσο, ο Σπανούλης επέστρεψε δυναμικά στο σκοράρισμα! Με τρίποντο μείωσε σε 69-67 στο 37'.
 Oι πεντάδες των δύο ομάδων:

Βαλένθια (Σ. Πέσιτς): Κουκ, Κλαβέρ, Μαρτίνεζ, Σαβάνοβιτς, Γιαβτόκας

Ολυμπιακός (Ν. Ίβκοβιτς): Τεόντοσιτς, Σπανούλης, Παπανικολάου, Νίλσεν, Μπουρούσης.

Aναλυτικά, τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο:



Aναλυτικά, τα στατιστικά των δύο ομάδων στον πρώτο ημίχρονο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου