ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Olympiacos24.gr > Δώστε λουλούδια δώρο στον Παναθηναικό…

andrianopoulos 
18 Φεβρουαρίου, 2011
Τα λουλούδια είναι πάντα ένα ωραίο δώρο που φανερώνει ενδιαφέρον και ευαισθησία.
Οποιος δέχεται λουλούδια πάντα αισθάνεται ότι κάποιος τον προσέχει και νοιάζεται για αυτόν.
Ας δώσει λοιπόν ο Ολυμπιακός λουλούδια στον Παναθηναικό πριν απο τον αγώνα τους στο γήπεδο Καραισκάκη. Ωστε με αυτόν τον τρόπο να…επισφραγισθεί η …αιώνια αγάπη τους.
Αλλωστε, στον Παναθηναικό αρέσουν τα λουλούδια. Αυτό φάνηκε πριν απο 36 χρόνια, τότε που απο την απαλλακτική ψήφο του άλλοτε ποδοσφαιριστή και προέδρου του Ολυμπιακού, που ήταν τότε Πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Αθλητικού Συμβουλίου, Γιώργου Ανδριανόπουλου που είχε σώσει απο τον υποβιβασμό τον Παναθηναικό.
Τι είχε συμβεί τότε; Πάμε να θυμηθούμε ή να μάθουμε την ιστορία. Εχει διαχρονικό ενδιαφέρον και επιβεβαιώνει την ανωτερότητα του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναικό όχι μόνο μέσα στα γήπεδα αλλά και έξω απο αυτά.

Στις 12 Δεκεμβρίου 1975, ο Παναθηναικός δέχεται ένα πανάκριβο δώρο από τον Γιώργο Ανδριανόπουλο, καθώς χάρις στη δική του ψήφο, η ομάδα των ‘’πρασίνων’’ απέφυγε τον υποβιβασμό στην Β΄ Εθνική λόγω δωροδοκίας.
Αυτή έμεινε στην ιστορία ως η «υπόθεση των λουλουδιών», καθώς ο ΠΑΟ κατηγορήθηκε για δωροδοκία παικτών του Ηρακλή στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο Γιώργος Ανδριανόπουλος είχε πεί μετά από τη ψηφοφορία του Γνωμοδοτικού Αθλητικού Συμβουλίου ‘’ Δεν επείσθην περί της ενοχής του σωματείου’’ .
Με αυτόν τον τρόπο αιτιολόγησε την αθωωτική ψήφο του για τον Παναθηναικό που χάρις στην τοποθέτηση του Γιώργου Ανδριανόπουλου έμεινε στην Α΄ Εθνική.
Υπέρ της ενοχής και του υποβιβασμού του Παναθηναικού είχαν ήδη ψηφίσει αεροπαγίτες δικαστές.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων για αυτή τη χαριστική και γενναιόδωρη πράξη προς τον Παναθηναικό, από έναν άνθρωπο που το όνομα του ήταν συνυφασμένο με τον Ολυμπιακό.
Την άνοιξη του 1975, ο Ηρακλής κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Παναθηναικό στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος..
Τότε, τα παιχνίδια ήταν μονά και οι ημιτελικοί διεξάγονταν σε ουδέτερο γήπεδο. Έτσι το παιχνίδι έγινε στην έδρα του ΠΑΟΚ που ήταν κατάμεστη από φιλάθλους. Λίγους μήνες πριν τον ερχομό του Βασίλη Χατζηπαναγή στην Ελλάδα.
Οι δύο ομάδες βγαίνουν για ζέσταμα και οι οπαδοί του Ηρακλή διαπιστώνουν ότι στην 11άδα δεν υπάρχουν δυο βασικά στελέχη, ο σέντερ μπακ Ζαχαρίας Χαλιαμπάλιας και ο μέσος Τάκης Νικολούδης.
Επικρατεί αναμπουμπούλα, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι συμβαίνει και ύστερα από λίγο όλοι πληροφορούνται ότι οι δυο ποδοσφαιριστές έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα.
Ο Ηρακλής προηγήθηκε με 1-0 αλλά τελικώς χάνει το ματς με 1-2 από τον Παναθηναικό.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟ, που μεταγράφηκε στον Ηρακλή, ο Γιώργος Ροκίδης, δέχθηκε πρόταση του «πράσινου» παράγοντα Αντώνη Μαντζαβελάκη και πλησίασε τους Χαλιαμπάλια, Νικολούδη προτείνοντας τους χρήματα ώστε να έχουν μειωμένη απόδοση στο κρίσιμο παιχνίδι του Κυπέλλου.
Ονομάστηκε ‘’υπόθεση λουλουδιών’’ επειδή στις συνομιλίες των εμπλεκομένων τα χρήματα αναφέρονταν ως ‘’λουλούδια’’.
Η καριέρα του βετεράνου Χαλιαμπάλια τελείωσε εκείνη την ημέρα ενώ του Νικολούδη συνεχίστηκε για λίγους μήνες στον Ηρακλή, πριν δοθεί με μεταγραφή στην ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 1976 από όπου αργότερα πήγε στον Ολυμπιακό..
Ο Τάκης Νικολούδης, μετά από το θέμα που δημιουργήθηκε, δεν έπαιξε στον τελικό Κυπέλλου του 1976, όπου ο Ηρακλής κατέκτησε στα πέναλτι το τρόπαιο κόντρα στον Ολυμπιακό.
Ο δευτερότοκος Ανδριανόπουλος, ο Γιώργος, ήταν στην πραγματικότητα ο ηγέτης της δυναστείας της οικογένειας αλλά και του Ολυμπιακού.
Ψηλός και σωματώδης – τον φώναζαν «Ποδάρα» – είχε εξαιρετική επίδοση τόσο στα σουτ όσο και στο ψηλό παιχνίδι και υπήρξε μέγας γκολτζής. Ο Γιώργος Ανδριανόπουλος, μετά τις 18/10/1931 οπότε και εγκατέλειψε τον αθλητισμό διακρίθηκε και στον πολιτικό στίβο. Υπήρξε βουλευτής, Δήμαρχος Πειραιά και Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.
Εγινε πέντε φορές διεθνής και σκόραρε ένα γκολ με την Εθνική ομάδα. Επί μία δωδεκαετία (1954-1967) χρημάτισε Πρόεδρος του αγαπημένου του Θρύλου.
Απεβίωσε στις 24/02/1980 στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου