ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Βαλβέρδε: "Να τους κάνουμε να υποφέρουν"

Βαλβέρδε: "Να τους κάνουμε να υποφέρουν"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε για το προσεχές ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κάνει τους "πράσινους" να υποφέρουν. Τι λέει για τη διαφορά και τι περιμένει από τον "αιώνιο" αντίπαλο.
Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Εξέδρα", στην οποία αναφέρεται σε μεγάλο βαθμό στο ντέρμπι τίτλου με τον Παναθηναϊκό. Επισημαίνει πως σέβεται ιδιαίτερα τους "πράσινους", αλλά τονίζει πως αν ο Ολυμπιακός παίξει το παιχνίδι του, θα κερδίσει.
Μιλάει για το πόσο σημαντικοί είναι για τον Ολυμπιακό οι Φουστέρ και Ιμπαγάσα, ενώ χαρακτηρίζει πολύ δύσκολο το ελληνικό πρωτάθλημα. Επιπλέον κάνει μία εκτενή αναφορά στο γιατί επέστρεψε στον Ολυμπιακό, μιλάει για τη δύναμη του "Γ. Καραϊσκάκης" και, τέλος, δηλώνει ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του.

Αναλυτικά, τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Ισπανού τεχνικού:


Για την ελληνοποίηση του Ολυμπιακού: "Γίνεται. Με πολύ υπομονή γίνεται. Θέλει όμως δουλειά και χρόνο. Η Ελλάδα έχει πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές. Αν ο Ολυμπιακός, αλλά και οι άλλες ομάδες, έχουν δική τους σχολή, εκτός του ότι θα βοηθήσουν την προσπάθειά τους και θα βγάλουν παίκτες, θα βοηθήσουν και την εθνική ομάδα. Για να σταματήσουν να υπάρχουν τόσοι ξένοι, θα πρέπει να δουλέψεις. Να βγάλεις δικούς σου ποδοσφαιριστές. Να δημιουργήσεις με υπομονή".

Για τον Φετφατζίδη: "Μας έχει βοηθήσει πολύ. Είμαι ευχαριστημένος. Δουλεύει καλά. Προσπαθεί πολύ. Θέλω να προσπαθήσει κι άλλο όμως. Και να παίξει καλά σε μεγάλα παιχνίδια. Υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός. Τώρα δεξιά παίζει ο Μιραλάς. Είναι και ο Ζαϊρί που προσπαθεί να κρατήσει τη θέση του. Είναι ο Ρόμενταλ. Γι' αυτό πρέπει να δείχνεις αποφασισμένος να κρατήσεις τη θέση σου στην ενδεκάδα όταν παίρνεις μια ευκαιρία".

Για τους Φουστέρ και Ιμπαγάσα: "Ο Φουστέρ είναι ένας παίκτης της ομάδας. Και είναι παίκτης ομάδας. Δουλεύει πολύ για την ομάδα. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο Ιμπαγάσα είναι ένας ποδοσφαιριστής που κάνει το παιχνίδι να περιστρέφεται γύρω του. Δεν πρέπει λοιπόν να έχει την ομάδα πίσω το, αλλά να οργανώνει έχοντας την ομάδα μπροστά του. Ο Φουστέρ μπορεί να παίξει πιο μπροστά, γιατί μπορεί να λειτουργήσει καλά σε αυτόν το χώρο και να σκοράρει. Ήταν σημαντικό ότι τους ήξερα και τους δύο. Ήμουν προπονητής τους. Γνώριζα ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτούς τους ρόλους".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει καλύτερες προοπτικές απ' ό,τι όλοι πιστεύουμε. Γιατί υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες. Και κυριαρχεί το πάθος. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις στην Ελλάδα, γιατί υπάρχει αυτό το πάθος. Οι φίλαθλοι αγαπούν πολύ τις ομάδες τους και αυτό είναι ιδιαίτερο στοιχείο. Αυτό που λείπει είναι ο ανταγωνισμός. Πρέπει να οργανωθούν καλύτερα. Και να παίξουν με καλύτερο ρυθμό. Υπάρχουν ομάδες φέτος, για παράδειγμα, που μου αρέσει το παιχνίδι τους. Ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα, ο Ατρόμητος. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία γιατί έχει καλούς επιθετικούς. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τους προπονητές δημιουργεί το πρόβλημα. Πρέπει να δίνεις χρόνο. Ο Εργοτέλης μόνο έχει τον ίδιο προπονητή πολλά χρόνια. Πέντε χρόνια. Μεγάλο διάστημα και για την Ισπανία".

Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό: "Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν επαφές και πριν επιστρέψω. Μου τηλεφώνησαν πέρυσι μια φορά όταν ήμουν στη Βιγιαρεάλ. Δεν μπορούσα να αφήσω την ομάδα. Και στη συνέχεια όταν είχα φύγει. Δεν μου αρέσει να αλλάζω ομάδα μέσα στην ίδια σεζόν όμως. Και όταν έφυγα από τη Βιγιαρεάλ ήταν το ίδιο. Δεν ήθελα να δουλέψω ξανά μέχρι το τέλος της σεζόν.

Στην Ελλάδα είναι αλήθεια ότι είχα αποφασίσει να μην επιστρέψω. Πέρασαν όμως κάποιοι μήνες. Τον Αύγουστο που η ομάδα μας είχε αποκλειστεί ήδη από την Ευρώπη κι έγινε μια σοβαρή συζήτηση, το αποφάσισα. Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τον Ολυμπιακό.

Τώρα γιατί επέστρεψα; Ελπίζω να μη χάλασα την πρώτη μου παρουσία επιστρέφοντας. Ήξερα όμως που έρχομαι. Γνώριζα επιστρέφοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι πάντα μια μεγάλη ομάδα που θέλει να κερδίζει. Υπήρχε ρίσκο, δεν το κρύβω, γιατί η ομάδα πέρυσι είχε τερματίσει πέμπτη στο πρωτάθλημα. Και γιατί είχαν γίνει πάρα πολλές μεταγραφές. Ξεκινούσε κάτι από την αρχή.

Ξεκινήσαμε τον Αύγουστο. Κι αυτό που συζητήσαμε από την πρώτη στιγμή ήταν το πώς θα φτιάξουμε μια ομάδα. Ο Ολυμπιακός όμως είναι ένα κλαμπ που πρέπει να κερδίζει. Φτιάχνεις μια ομάδα για να κερδίσεις. Αυτές είναι οι μεγάλες ομάδες. Φυσικά, δεν είναι τόσο απλό. Το θέμα δεν είναι να πεις φτιάξαμε μια ομάδα, πάμε να κερδίσουμε. Το θέμα είναι να τη φτιάξεις. Αυτό είναι το δύσκολο. Να δημιουργήσεις μια ομάδα με δικό της στιλ, με φιλοσοφία. Να φτιάξεις κάτι που ο κόσμος θα το αναγνωρίζει. Που θα ξέρει ότι αυτή είναι η ομάδα μας".

Για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του Ολυμπιακού: "Είμαι ευχαριστημένος. Εξαιρώντας το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας στο Κύπελλο, σε όλα τα άλλα παιχνίδια που δώσαμε, παίξαμε καλά. Κάναμε αυτό που έπρεπε. Ακόμη και στα παιχνίδια που δεν κερδίσαμε. Μόνο στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι αλήθεια ότι αυτήν την πρόκριση έπρεπε να την έχουμε εξασφαλίσει από το «Γ. Καραϊσκάκης». Χωρίς αμφιβολία. Έπρεπε να έχουμε τελειώσει εδώ. Στο πρωτάθλημα έχουμε χάσει τρία ματς που θα μπορούσαμε να τα έχουμε κερδίσει όλα, σύμφωνα με τον τρόπο που παίξαμε".

Για το "Γ. Καραϊσκάκης": "Το «Καραϊσκάκης» είναι ένα γήπεδο που ο κόσμος σε παρακινεί. Που σου δίνει ακόμη περισσότερη ενέργεια πάνω σου. Το «Καραϊσκάκης» και το «Σαν Μαμές» (η έδρα της Ατλέτικ Μπιλμπάο) είναι γήπεδα για να δίνεις αυτά τα παιχνίδια. Και θα διάλεγα ένα από τα δύο για να δώσω το πιο σημαντικό ματς της καριέρας μου".

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: "Ξέρουμε το στυλ του παιχνιδιού. Ξέρουμε το στυλ του αντιπάλου. Ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε και τι πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε. Μόνο που πρέπει να προσέξουμε λίγο κάθε παίκτη ξεχωριστά. Μεμονωμένες περιπτώσεις ψάχνουμε δουλεύοντας αυτήν την αναμέτρηση. Να τους κάνουμε να υποφέρουν.

Να είστε βέβαιοι ότι σεβόμαστε πολύ τον Παναθηναϊκό ως αντίπαλο. Ξέρω όμως ότι αν παίξουμε όπως μας αρέσει και όπως ξέρουμε, τότε θα νικήσουμε το Σάββατο. Θέλουμε να νικήσουμε. Δεν φτάνει όμως αυτό. Για να κερδίσεις ένα τέτοιο ματς, ένα ντέρμπι, πρέπει να ξέρεις να το κάνεις. Να ξέρεις να λειτουργήσεις σε καθοριστικές στιγμές".

Για τη βαθμολογική διαφορά με τον Παναθηναϊκό: "Πριν από δύο χρόνια, όταν ήμασταν οκτώ βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό, ο προπονητής του, ο Τεν Κάτε, είχε πει ότι η διαφορά δεν ήταν αντιπροσωπευτική. Φέτος, δεν ξέρω. Θα δούμε στο τέλος ποια θα είναι η διαφορά. Δεν θα τελειώσει το πρωτάθλημα άλλωστε το Σάββατο. Θα δούμε στο τέλος τη διαφορά και αν είναι αντιπροσωπευτική".

Για το τι περιμένει από τον Παναθηναϊκό: "Σίγουρα ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να κερδίσει το ματς. Γι' αυτό και δεν πιστεύω ότι θα παίξουν κλειστά. Αυτό όμως δεν μας ενδιαφέρει και τόσο. Για να κυριαρχήσεις στο παιχνίδι, πρέπει να το κάνεις και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Στην πραγματικότητα, μας ενδιαφέρει μόνο το τι θα κάνουμε εμείς το Σάββατο. Είμαστε ο Ολυμπιακός. Θέλουμε πάντα να είμαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου