ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

«Ήθελε να μείνει»

«Ήθελε να μείνει»

15/04/2011
«Ήθελε να μείνει» 
Η επιθυμία του Ερνέστο Βαλβέρδε να παραμείνει στον Ολυμπιακό ήταν αυτή που έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο στην απόφασή του, τόνισε ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ στη Sportday. Ο μάνατζερ του Ισπανού τεχνικού επεσήμανε παράλληλα ότι η συμμετοχή των «ερυθρόλευκων» στο Champions League, αλλά και η αγάπη του κόσμου ήταν δύο παράγοντες που μέτρησαν θετικά. «Πόρτα» σε Μπιλμπάο. Σε Γαλλία, Ισπανία και Αργεντινή πέφτει το βάρος των μεταγραφών. Τους λόγους που οδήγησαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε να εξαντλήσει το συμβόλαιό του και να παραμείνει στην Ελλάδα ανέλυσε ο μάνταζέρ του, Ινιάκι Ιμπανιεθ. Ο εκπρόσωπος του τεχνικού των «ερυθρόλευκων» εξήγησε για τη συμφωνία του πελάτη του: «Ήταν για δύο χρόνια όπως σας είχε πει και ο Ολυμπιακός κι αυτό το συμβόλαιο θα συνεχιστεί. Ο Ερνέστο είναι ευχαριστημένος, αποφάσισε να μείνει κι αυτό είναι όλο. Ο πρόεδρος τον εμπιστεύεται και του το δείχνει, ο κόσμος τον αγαπάει κι αυτό είναι το σημαντικό. Είναι καλά στον Ολυμπιακό και ήθελε να συνεχίσει».

Αναφερόμενος στο λόγο που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση, πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όχι το πιο σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα, ότι αισθάνεται καλά σ' αυτή, ότι όλοι τον αγαπούν. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι σημαντικό, αλλά κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον στο ποδόσφαιρο και να είναι σίγουρος».

Ερωτηθείς για το αν υπήρξαν προσφορές από άλλους συλλόγους, υπογράμμισε: «Δεν θέλω να μιλάω για άλλες ομάδες, αν υπήρξαν προσφορές, γιατί δεν ήταν εκεί το θέμα. Και δεν είναι σωστό αυτό για τον Ολυμπιακό. Ο Ερνέστο ήθελε να μείνει κι αυτό έγινε. Και είναι χαρούμενος που θα είναι στον Ολυμπιακό και την επόμενη περίοδο. Να συνεχίσει τη δουλειά του και να πετύχει αυτά που θέλει».

«Πόρτα» σε Μπιλμπάο

Πρόταση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Αθλέτικ Μπιλμπάο φέρεται να έχει αρνηθεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Η βασκική ομάδα, βέβαια, βρίσκεται ενόψει εκλογών και ο προπονητής των Πειραιωτών ήταν η βασική επιλογή για τον πάγκο σε περίπτωση που έβγαινε πρόεδρος ο Ορούτια, ο οποίος είναι στενός φίλος του. Επειδή, όμως, η κατάσταση στην Μπιλμπάο έχει ακόμα χρόνο μπροστά της, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να περιμένει άλλο, αφού ήθελε μια απάντηση για να μπορέσει να προγραμματίσει την επόμενη σεζόν του, με αποτέλεσμα ο Βαλβέρδε να προτιμήσει τελικά την παραμονή του στην Ελλάδα.

Και τώρα μεταγραφές…

Μετά την οριστικοποίηση της συνεργασίας τους και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, Ερνέστο Βαλβέρδε και Βαγγέλης Μαρινάκης άρχισαν να καταστρώνουν τα πλάνα για το μεταγραφικό σχεδιασμό, ώστε να είναι έτοιμο το ρόστερ της ομάδας όσο το δυνατόν γρηγορότερο. Το βάρος αναμένεται να πέσει στην ισπανική αγορά, την οποία γνωρίζει άριστα ο τεχνικός του Ολυμπιακού, αλλά και τη γαλλική όπου έχει γίνει εκτενές σκάουτινγκ, όπως άλλωστε και στην Αργεντινή.

Όσον αφορά συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, πρώτος στόχος για τον Βάσκο τεχνικό είναι ο Κάρλος Σάντσες της Βαλενσιέν, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν ακουστεί τα ονόματα των Μπατάλια της Ουρακάν και Μβουεμπά της Λοριάν. Στη θέση του τερματοφύλακα, η απόκτηση παίκτη στην οποία είναι απαραίτητη, η λύση του Οτσόα έχει «παγώσει», όπως και εκείνη του Γιακούποβιτς. Στα υπ’ όψιν παραμένει ο Πενετό της Βαλενσιέν.

Στην περίπτωση των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, αλλά και των μεταγραφών από τη Σούπερ Λίγκα, Μόρας και Τζαβέλλας είναι οι «ξενιτεμένοι» στόχοι, αν και οι δύο θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους να συνεχίσουν στο εξωτερικό, ενώ η περίπτωση του Παπασταθόπουλου είναι πολύ δύσκολη εξαιτίας του υψηλού συμβολαίου του, αλλά και των απαιτήσεων της Μίλαν. Όσον αφορά τον Αμπντούν, φαίνεται να μην γίνεται κίνηση τελικά, ενώ αν αποκτηθεί ο Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού, το πιο πιθανό είναι να παραμείνει στην ομάδα του.

Βέβαια, τις μεταγραφές θα κρίνουν κατά πολύ οι αποδεσμεύσεις και οι δανεισμοί. Το ρόστερ αναμένεται να είναι μεγαλύτερο, λόγω περισσότερων υποχρεώσεων, αλλά όχι κατά πολύ. Ο Μήτρογλου, ο οποίος ναι μεν πήγε καλά στον Πανιώνιο, αλλά είναι γνωστό ότι δεν έχει «κερδίσει» τον Βαλβέρδε, δεν φαίνεται σίγουρο ότι θα επιστρέψει, με τον Παπάζογλου να είναι ο μόνος «επαναπατρισμένος» προς το παρόν.

Όσον αφορά τις αποδεσμεύσεις, Ζαϊρί και Μπράβο είναι στην πόρτα της εξόδου, μια και στον πρώτο δεν έχει γίνει καν πρόταση και ο δεύτερος δεν δέχεται τα μισά χρήματα του συμβολαίου του (700.000) και αν επιμείνει σε ποσά στο 1 εκατ. θα είναι πανάκριβος για μπακ. Από τους υπόλοιπους, πολύ πιθανό είναι να αποδεσμευθεί ο Ρόμενταλ και να παραχωρηθεί ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου