ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πατήστε τους

Πατήστε τους 

13/04/2011

Οι 30άρες έχουν γίνει αγαπημένη συνήθεια στον Ολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Οι "ερυθρόλευκοι" πιστοποίησαν την αγωνιστική τους άνοδο, επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση με 92-63 της Καβάλας στο κλειστό της Καλαμίτσας και έδειξαν έτοιμοι για το "κρας τεστ" του Σαββάτου κόντρα στον Παναθηναϊκό, "μάχη" που θα κρίνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Η εύκολη επικράτηση του Θρύλου που σήμανε και τη διατήρηση του τέλειου (24 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές) επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Ράσο Νεστέροβιτς. Ο Σλοβένος σέντερ σωριάστηκε στο παρκέ στην προσπάθειά του να διεκδικήσει ένα ριμπάουντ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και η ιατρική γνωμάτευση κάνει λόγο για εξάρθρωση ωμοπλάτης, τραυματισμός που τον θέτει νοκ άουτ από το ντέρμπι με τον "αιώνιο". Η ατυχία είναι μεγάλη, καθώς ο Νεστέροβιτς αποτελεί τον πιο σταθερό ψηλό των Πειραιωτών στο διάβα της περιόδου.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς αποσπάστηκε από νωρίς στο σκορ (16-28 στο 10') και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον "Ντούντα" να δοκιμάσει πολλά σχήματα με φόντο την αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού. Μάρκο Κέσελ και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ξεχώρισαν από τον ορεξάτο Ολυμπιακό που έφτασε τη διαφορά και στους 33 πόντους (44-77 στο 32'). Αξίζει να σημειωθεί και η πολύπλευρη συνεισφορά του επανακάμψαντα Μίλος Τεόντοσιτς.

Ένα κάρφωμα του Γιάννη Μπουρούση στο πρώτο δεκάλεπτο- διαμόρφωσε το 11-18 (3' 20'')- είχε ως αποτέλεσμα να θρυμματιστεί το ταμπλό και ο αγώνας να διακοπεί για 33' μέχρι οι υπεύθυνοι να επιστρατεύσουν την εφεδρική μπασκέτα. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχή εντός έδρας αναμέτρηση της Καβάλας που συνέβη κάτι τέτοιο μετά από αυτή με τον Πανιώνιο.

*Πριν το τζάμπολ τιμήθηκαν η Αλεξάνδρα Δήμογλου και η Ανθή Καραγιάννη, δύο σπουδαίες παραολυμπιονίκες αθλήτριες.

Δεκάλεπτα: 16-28, 31-47, 44-73, 63-92

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Γκούμας, Δεσλής

Καβάλα (Δ. Πρίφτης): Παλάσιο 5, Μάκιντος 7, Κοστόφ, Σίμονς 8, Γεωργάκης 4, Γιόροβιτς 10, Καραποστόλου, Αγγελόπουλος 15, Πιεβάλιτσα, Παπανικολάου 6, Ντέντιγερ 3, Ζάρας, Στεφανίδης 5

Ολυμπιακός (Ντ. Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 4, Τεόντοσιτς 9 (7 ασίστ, 5 ριμπ.), Σπανούλης 3 (6 ασίστ), Νεστέροβιτς 4, Μπουρούσης 12 (7 ριμπ.), Κέσελ 11, Μαυροκεφαλίδης 15, Έρτσεγκ 10, Χαλπερίν 4, Γκόρντον 10 (6 ασίστ), Κατσίβελης, Γλυνιαδάκης 10
www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου