ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Οριστικά παρελθόν ο Μαυροκεφαλίδης

Οριστικά παρελθόν ο Μαυροκεφαλίδης

Οριστικά παρελθόν αποτελεί για τον Ολυμπιακό και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ο παίκτης αρνήθηκε την πρόταση των ερυθρολεύκων και συμφώνησε σε όλα με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, η οποία του προσέφερε 2.400.000 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, αντί του 1.300.000 ευρώ των Πειραιωτών.
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έδειχνε την διάθεση να παραμείνει στον Ολυμπιακό, "τρέναρε" όσο μπορούσε τις συζητήσεις του με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης ώστε να βρεθεί η "χρυσή" τομή με την πειραϊκή ομάδα, αλλά, τελικά, επήλθε διαζύγιο με τους ερυθρόλευκους.
Μετά τους Γιάννη Μπουρούση, Μίλος Τεόντοσιτς, Γιοτάμ Χαλπερίν και Τζαμόν Γκόρντον, ένας ακόμη παίκτης του Ολυμπιακού αποτελεί παρελθόν από την ομάδα. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, η οποία του προσέφερε μία καλύτερη οικονομικά πρόταση. Ο 27χρονος φόργουορντ συμφώνησε για διετές συμβόλαιο έως και το 2013 και θα πάρει 2.400.000 ευρώ, δηλαδή το ετήσιο κασέ του θα φτάσει το 1.200.000 ευρώ.

Η τελική προσφορά του Ολυμπιακού στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη έκανε λόγο για διετές συμβόλαιο με έσοδα -καθαρά- 1.300.000 ευρώ, δηλαδή 650.000 ευρώ ετησίως. Αυτή, τουλάχιστον, είναι η επίσημη θέση της πειραϊκής ΚΑΕ, η οποία διαψεύδει πως κατέθεσε στον παίκτη πρόταση συνεργασίας για 1.600.000 ευρώ (800 χιλιάρικα ετησίως) έως το 2013. Ένας χωρισμός, πάντως, ο οποίος έχει ενδιαφέρον, καθώς ο καθένας έχει την δική του άποψη για το διαζύγιο.

Και το αναφέρουμε αυτό, διότι η πλευρά του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, για παράδειγμα, αναφέρει πως αρχικά υπήρχε συμφωνία μεταξύ του παίκτη και του Ολυμπιακού για συνεργασία έως το 2013 με 800.000 ευρώ -καθαρά- ετησίως, την οποία, όμως, η πειραϊκή ΚΑΕ την "χάλασε".

Σύμφωνα με τον ατζέντη του παίκτη, μάλιστα, αυτή την αρχική συμφωνία οι ερυθρόλευκοι την άλλαξαν την τελευταία στιγμή, προτείνοντας στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη διετές συμβόλαιο με 600 χιλιάρικα τον πρώτο χρόνο και 1.000.000 ευρώ την δεύτερη σεζόν, για συμβόλαιο 1+1, με την οψιόν ανανέωσης, όμως, το καλοκαίρι του 2012 να την έχει η διοίκηση και όχι ο παίκτης. Η εξέλιξη αυτή δυσαρέστησε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, καθώς επιθυμούσε ένα κλειστό διετές συμβόλαιο, ώστε να έχει εγγυημένο το 1.600.000 ευρώ έως το 2013.

Από την πλευρά της η ΚΑΕ Ολυμπιακός τονίζει πως μετά το τέλος του πρωταθλήματος ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν ο πρώτος παίκτης με τον οποίο ήρθαν σε επαφή για το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους, έχοντας, μάλιστα, έρθει σε συμφωνία με τον μέχρι πρότινος ατζέντη του παίκτη, Τάσο Δελημπαλταδάκη, τον οποίο, όμως, πριν λίγες μέρες ο Έλληνας φόργουορντ τον άλλαξε, γεγονός το οποίο μετέτρεψε τα μέχρι τότε δεδομένα.

Ο νέος μάνατζερ του Έλληνα φόργουορντ, λοιπόν,  Ράντε Φιλίποβιτς, σύμφωνα με την διοίκηση, άλλαξε τα δεδομένα ζητώντας περισσότερα χρήματα για τον πελάτη του. Και πάλι, όμως, ο Ολυμπιακός, εκτιμώντας την αξία του παίκτη,  έκανε εκ νέου προσπάθεια ώστε να προσεγγίσει τα λεφτά με τα οποία αξίωσε τον παίκτη ο ατζέντης του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φτάσει το 1.200.000 ευρώ ετησίως που του προσέφερε η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.
/www.redplanet.gr

Στον Ολυμπιακό, πάντως, αναρωτιούνται επίσης με την επιλογή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, καθώς επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην πέμπτη (!) ομάδα της Ρωσίας και ουσιαστικά πάει σε έναν σύλλογο ο οποίος δεν έχει υψηλές προσδοκίες. Άλλωστε, την επόμενη σεζόν η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης θα αγωνίζεται στο EuroCup. Εκεί, πάντως, ο 27χρονος φόργουορντ θα συναντήσει τους πρώην ερυθρόλευκους, Πάτρκ Μπέβερλι και Χένρι Ντόμερκατ, ενώ προπονητής είναι ο Γιούρι Ζντοβιτς, έχοντας για βοηθό του τον Έλληνα τεχνικό,  Στέφανο Δέδα.

Οι Πειραιώτες, πλέον, στρέφουν την προσοχή τους στον Αμερικανό φόργουορντ, Τέρενς Μόρις, για την ενίσχυση του ρόστερ στην θέση "4", ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα. Ο Λουκάς Μαυροοκεφαλίδης, πάντως, είναι ένας παίκτης τον οποίο ήθελε να έχει στο ρόστερ του ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, καθώς έχει σε μεγάλη εκτίμηση τις δυνατότητες του Έλληνα φόργουορντ-σέντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου