Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική ιστοσελίδα, ο Αντώνης Νικοπολίδης φανέρωσε τους προβληματισμούς του αναφορικά με το μέλλον των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι πλέον δεν πρωταγωνιστούν στις ομάδες τους.
Μιλώντας στο sport24.gr, o βετεράνος γκολκίπερ του Ολυμπιακού κατέθεσε τις σκέψεις του, ενώ αναφέρθηκε και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το γεγονός ότι οι ομάδες δεν εμπιστεύονται τους νεαρούς Έλληνες:
"Είναι όντως ένα μεγάλο θέμα που έχει πάρει μεγάλη έκταση κυρίως την τελευταία πενταετία. Πλέον πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές προτιμούν τη λύση του εξωτερικού, αφού εκεί έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν και πάνω από όλα να εξελιχθούν.
Το να συμβαίνει σε ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη έχει μία βάση, καθώς οι προπονητές δεν έχουν το χρόνο να περιμένουν και θέλουν παίκτες έτοιμους να προσφέρουν άμεσα και να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα τους. Στις υπόλοιπες όμως δεν υπάρχει δικαιολογία".
Για τις ευθύνες των προπονητών και των παραγόντων για αυτήν την κατάσταση:
"Βλέπουμε για παράδειγμα ομάδες που στο παρελθόν ήταν αιμοδότες του ελληνικού ποδοσφαίρου με γηγενείς ποδοσφαιριστές, όπως ο Ηρακλής, η Ξάνθη και η Καβάλα, να φέρνουν 10-15 ξένους παίκτες κάθε καλοκαίρι και μετά από λίγους μήνες να τους διώχνουν. Ίσως και αυτοί να πέφτουν στην παγίδα ότι θα πάρουν άμεσα αποτελέσματα, χωρίς όμως να συμβαίνει αυτό στο τέλος. Έχουν και το άγχος πως θέλουν να διασφαλίσουν τη παραμονή τους στην κατηγορία γρήγορα".
Για το αν υπάρχει ρίσκο στο να πάρει ένα νέο παιδί μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα και τι φταίει συνήθως όταν δεν επενδύουν οι παράγοντες στους Έλληνες παίκτες:
"Οι ποιοτικοί Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι υπό εξαφάνιση και οι ομάδες είναι αλήθεια πως θέλουν πολλά χρήματα για να τους παραχωρήσουν. Πρέπει να ρίξουν νερό στο κρασί τους για να βοηθήσουν την κατάσταση, ενώ το ίδιο πρέπει να συμβεί και με τους ποδοσφαιριστές και τις απαιτήσεις τους. Η κατάσταση έχει αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στην Ευρώπη οι ομάδες εμπιστεύονται περισσότερα τα νέα παιδιά και έχουν μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα".
Για το μέλλον της Εθνικής Ελλάδας και το πόσο μπορεί να επηρεαστεί:
"Δεν είναι θέμα ποσότητας αλλά θέμα ποιότητας. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες παίκτες ήταν πρωταγωνιστές στις ομάδες τους, σήμερα ισχύει το αντίθετο. Είναι ελάχιστοι οι ποιοτικοί Έλληνες παίκτες που παίζουν βασικοί.
Λείπει η προσωπικότητα από τις ομάδες μας, αφού τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αν ένας παίκτης δεν πάρει χρόνο να αποδείξει πράγματα στο γήπεδο δεν θα εξελιχθεί ποτέ. Για παράδειγμα ο Γιαννάκης (Παπαδόπουλος) δεν είχε την εξέλιξη που θα περίμενα, αφού δεν πήρε ευκαιρίες". 
 
www.thrylos.gr/