ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ο Φουστέρ, ο Ριέρα και ο Γέστε

Ο Φουστέρ, ο Ριέρα και ο Γέστε

Ο Φρανθίσκο Γέστε τις τελευταίες μέρες φέρεται να είναι κοντά στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για μία περίπτωση που εξαρτάται αποκλειστικά από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος και θα αποφασίσει σύντομα για το αν είναι πολυτέλεια ή όχι η απόκτηση του από την στιγμή που υπάρχουν οι Φουστέρ και Ριέρα. Το RedPlanet.gr αναλύει...
Η ομάδα του Πειραιά τη νέα περίοδο με δεδομένη την παρουσία της στους ομίλους του Champions League έχει αυξημένες υποχρεώσεις.
Αυτό σημαίνει, πως ο Θρύλος χρειάζεται δύο καλούς παίκτες για κάθε θέση, έτσι ώστε, να μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις στον... αγωνιστικό μαραθώνιο που ξεκινάει τα τέλη Αυγούστου. Κάποτε, όταν ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τους Ζάχοβιτς και Ζιοβάνι, τόνιζαν πως όλοι οι καλοί χωράνε.

Τελικά, για πολλούς και διάφορους λόγους, το... γλυκό που είχε στο μυαλό του, τότε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν πέτυχε, καθώς ήταν δύο παίκτες που κάλυπταν σχεδόν την ίδια θέση. Το 2011 έχουν αλλάξει πολλά με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να είναι πλέον το απόλυτο αφεντικό στο ερυθρόλευκο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Βάσκος ποτέ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει με δύο παίκτες σχεδόν ίσης αξίας στην ίδια θέση. Είναι γεγονός πως ναι μεν θέλει ανταγωνισμό στις προπονήσεις, αλλά ποτέ δεν θα έπαιζε με τις λεπτές ισορροπίες σε μία ομάδα. Έτσι, θέλει μικρό και ευέλικτο ρόστερ με παίκτες που θα χωρίζονται σε πρώτης γραμμής και δεύτερης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι, θέλει κάποιους εξαιρετικούς και κάποιους πολύ καλούς.

Χωράει, λοιπόν, ένας ακόμα πρώτης γραμμής ποδοσφαιριστής, όπως ο Φρανθίσκο Γέστε για να καλύψει είτε την αριστερή πτέρυγα είτε τον άξονα της μεσαίας γραμμής; Το ερώτημα αυτό σίγουρα θα απαντήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε μέσα στις επόμενες μέρες, ωστόσο εμείς θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε πως έχει η κατάσταση βάσει των όσων είδαμε την περασμένη περίοδο και δείχνουν κατά κάποιο τρόπο το... μπούσουλα που ακολουθεί ο Βάσκος τεχνικός.

Γιατί ο Ριέρα δεν βγαίνει από την ενδεκάδα

Ο Άλμπερτ Ριέρα εκτός από μεγάλος ποδοσφαιριστής θέλει και ειδική μεταχείριση. Το γεγονός ότι, την περσινή περίοδο ήταν υπόδειγμα επαγγελματία αποτελεί προσωπική επιτυχία του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ξέρει πολύ καλά τα... κουμπιά του συμπατριώτη του αριστερού χαφ και ένα απ' αυτά είναι η αγωνιστική εμπιστοσύνη που πρέπει να του δείχνουν συνέχεια με την χρησιμοποίηση του στο αρχικό σχήμα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να παίζει ο Ισπανός, αντίθετα πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να κάνει την διαφορά στην ομάδα. Παράλληλα, αποτελεί και μία τεράστια επένδυση που άπαντες πρέπει να στηρίξουν και αυτό το γνωρίζει καλά ο Βαλβέρδε. Επί τούτου, το ενδεχόμενο να αποκτηθεί κι άλλος παίκτης, όπως ο Γέστε για την θέση του είναι σχεδόν απίθανο.

Νταβίδ: ο αγαπημένος παίκτης κάθε προπονητή

Ο Γέστε έκτος από αριστερό χαφ, μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση και πίσω από τον επιθετικό. Με λίγα λόγια στην θέση του Νταβίδ Φουστέρ. Του ποδοσφαιριστή που έπαιξε περισσότερο από τον οποιοδήποτε άλλο πέρυσι, αποτελώντας την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο 29χρονος άσος, μπορεί να μην είναι ο καλύτερος βιρτουόζος της μπάλας στον πλανήτη, ωστόσο είναι ένα "μηχανάκι" που τρέχει ασταμάτητα, κάνοντας παραπάνω και από ότι του ζητάνε δουλειές μέσα στο γήπεδο. Το πρέσινγκ στις αντίπαλες άμυνες ξεκινάει απ' αυτόν και ειδικά στα ματς ειδικών συνθηκών του Champions League πολύ δύσκολα δεν βρίσκεται εκτός ενδεκάδας.

Ο Γέστε από την πλευρά του, ναι μεν είναι καλύτερος ποιοτικά παίκτης, ωστόσο όπως οι περισσότεροι τεχνίτες δεν φημίζεται για την διάθεση του να μαρκάρει ψηλά. Ο καλός ο Γέστε (έχουμε γράψει για τα ερωτηματικά που υπάρχουν όσον αφορά την αγωνιστική του κατάσταση, μετά το πέρασμα του από το Ντουμπάι) είναι ο παίκτης, ο οποίος με μία ενέργεια του μπορεί να κρίνει ένα ματς υπέρ της ομάδας του, ωστόσο ο Βαλβέρδε δείχνει στα χρόνια παρουσίας του στον Θρύλο να ψηφίζει τα εργαλεία και όχι τους δαντελένιους ποδοσφαιριστές. Το αν θα αλλάξει κάτι θα φανεί μέσα στις επόμενες μέρες. Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν τον Γέστε να είναι κοντά στον Ολυμπιακό και το μόνο που απομένει είναι το... πράσινο φως από τον τεχνικό του Θρύλου.

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου