ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Έβαλε στην θέση του τον Εθνικό

Έβαλε στην θέση του τον Εθνικό
 
06/07/2011

Στη θέση του έβαλε τον Εθνικό ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ με συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Τετάρτη εξήγησε με στοιχεία γιατί ο Εθνικός διαμαρτύρεται άδικα για τις μεταγραφές στην κολύμβηση και κάλυψε απόλυτα τον Ολυμπιακό.

Η συνέντευξη Τύπου:  

«Δεν μας αρέσει να βρισκόμαστε σε επικαιρότητα για επικοινωνιακούς λόγους, παρά μόνο αγωνιστικούς, επειδή όμως κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα παραγνωρίσουμε και περνάνε τα εσκαμμένα, είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε. Στις 13 Μαϊου ο Εθνικός μας έστειλε έγγραφο, ανυπόγραφο και χωρίς σφραγίδα, όπου ζητούσε την εγγραφή 9 ομογενών αθλητών-τριών στο σύλλογό του. Μάλιστα με πήρε και τηλέφωνο ο πρόεδρος του Εθνικού, κ. Αναστασίου, φιλικά, όπου με ενημέρωσε για το εν λόγω έγγραφο και του είπα πως εφόσον είναι κάτι νόμιμο θα γίνει και να μην ανησυχεί.

Ενημέρωσα τον κ. Σαρακατσάνη, είδε τα χαρτιά και διαπίστωσε πως επρόκειτο για περιπτώσεις μεταγραφών, αθλητών μάλιστα που ανήκουν σε κλαμπ. Ο κανονισμός της ΚΟΕ είναι σαφής. Η περίοδος μεταγραφών στην κολύμβηση είναι από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη Οκτώβρη και όχι το Μάιο. Ακόμη υπάρχει υπουργική απόφαση, που αναφέρει πως μέχρι δύο ομογενείς κολυμβητές έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε σωματείο και πως κάθε χρόνο, η περίοδος εγγραφών και μεταγραφών για την ΚΟΕ είναι το διάστημα 1/8 έως 31/12. Ακόμη και να θεωρούσαμε πως δεν πρόκειται για μεταγραφές, αλλά εγγραφές, πως θα τις κάναμε τον Ιούνιο, όταν υπάρχει η παραπάνω υπουργική απόφαση; Που είναι δηλαδή η εμπλοκή μας στην υπόθεση και που εμποδίζουμε τον Εθνικό;

Είπαμε επομένως στους ανθρώπους του Εθνικού και τον κ. Χονδροκούκη, πως δεν μπορούμε να τις δώσουμε τώρα και να έρθουν τη νόμιμη περίοδο, το Σεπτέμβριο και αν είναι σύννομες να τις εγκρίνουμε. Που παρατυπήσαμε δηλαδή και που αδικήσαμε τον Εθνικό; Επειδή στο παρελθόν είχε συμβεί η υπόθεση της αθλήτριας Γκίνη, όπου ο κ. Χονδροκούκης έφερε τα έγγραφα για την αθλήτρια και τότε βγάλαμε δελτίο καλή τη πίστη, αλλά στη συνέχεια αποδείχτηκαν ότι είναι πλαστά, με στοιχεία που έφερε το σωματείο Αρτεμις και το ανακαλέσαμε, είπαμε να ψαχτούμε περί τίνος πρόκειται. Σε επικοινωνία που είχαμε με την Αυστραλιανή Ομοσπονδία για τις περιπτώσεις τριών κολυμβητών-τριών (Τίφαννυ Παπαεμανουήλ, Θοδωρής Πασιαλής και Κρίστυ Δέλλιος), μας έστειλαν επιστολή, που ανέφερε ότι τα έγγραφα που έχουμε είναι ψευδή και πλαστά και ότι οι υπογραφές αποδέσμευσης είναι επίσης πλαστές, ζητώντας μας μάλιστα πληροφορίες από που έχουν προέλθει αυτές οι διεθνείς πλαστές αποδεσμεύσεις».

Στο σημείο εκείνο ο κ. Διαθεσόπουλος ανέγνωσε την επιστολή του Gary Vandeburgt (High Perfomance Operations Manager της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Κολύμβησης), η οποία μοιράστηκε και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. «Στη συνέχεια μας κατηγόρησαν ότι κάναμε το ίδιο για την κολυμβήτρια Σκέλος στον Ολυμπιακό. Δεν έγινε καθόλου το ίδιο. Ο Ολυμπιακός υπέβαλε διαβιβαστικό στις 15 Οκτωβρίου στην Ομοσπονδία και μετά είχε το δικαίωμα να συμπληρώσει το φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα. Ετσι συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις μεταγραφών και στο πόλο. Οι ομάδες δηλώνουν τους παίκτες τον Ιούλιο, εμείς υπογράφουμε και μετά μέχρι το φθινόπωρο φέρνουν τα χαρτιά για όσες μεταγραφές έχουν κλείσει. Στην περίπτωση του πατέρα της Σκέλος, Πίτερ, ο άνθρωπος είναι γενικός εισαγγελέας στις ΗΠΑ. Από τον Εθνικό έβγαλαν ένα e-mail, με επικοινωνία του με τον κ. Χονδροκούκη. Ο άνθρωπος μίλησε μαζί μου και μου είπε πως ότι έβγαλαν από τον Εθνικό είναι πλαστό και ψεύτικο».

Στο σημείο εκείνο ο κ. Διαθεσόπουλος ανέγνωσε 5σέλιδη επιστολή του Πίτερ Σκέλος στην ΚΟΕ, που ανέφερε όλο το χρονικό της επικοινωνίας του με τον κ. Χονδρουκούκη, όσον αφορά τη μεταγραφή της κόρη του, Δάφνης, στον Ολυμπιακό, το διάστημα που ο κ. Χονδροκούκης ήταν μάνατζερ στον Ολυμπιακό, αλλά και κατόπιν, που ανέλαβε υπεύθυνος του κολυμβητικού τμήματος του Εθνικού.

Η 5σέλιδη επιστολή, που μοιράστηκε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, κλείνει ως εξής: «Κύριε Πρόεδρε θα ήθελα να γνωρίζετε ότι έχω όλα τα έγγραφα για να υποστηρίξω οτιδήποτε έχω αναφέρει σε αυτό το γράμμα. Παρακαλώ να χρησιμοποιήσετε αυτό το γράμμα, ώστε να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες για να προστατευτούν τα συμφέροντα ενός αθώου αθλητή, της κόρη μου Δάφνης Σκέλος και να προστατευτεί η αξιοπρέπειά μου. Μπορείτε να υπολογίζετε στη συνεργασία μου». Κλείνοντας ο κ. Διαθεσόπουλος δήλωσε: «Όλα αυτά θα πάνε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. Θα κατατεθούν μηνύσεις για πλαστογραφία, για συκοφαντία και αστικές αγωγές και θα κατατεθούν και στην ΕΦΙΠ και ας αποφανθούν τα αρμόδια όργανα του ελληνικού κράτους. Το ‘δε βαριέσαι’ τελείωσε. Όλα αυτά δεν με εκφράζουν και στεναχωριέμαι. Κάποια πράγματα όμως δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα. Πρέπει να λειτουργούν ως παράδειγμα για τους επόμενους. Οι άνθρωποι αυτοί θα λογοδοτήσουν και θα λογοδοτήσουν σκληρά. Οποιος θέλει να τα αμφισβητήσει εδώ είμαστε».

www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου