ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστρέφει στις 16 ομάδες η Σούπερ Λίγκα-Μώραλης: «Πολλές 18 ομάδες για την Ελλάδα»

Επιστρέφει στις 16 ομάδες η Σούπερ Λίγκα-Μώραλης: «Πολλές 18 ομάδες για την Ελλάδα»

25/09/2013

Την απόφαση να μειωθούν προσεχώς οι ομάδες του πρωταθλήματος άρχισε να δρομολογεί η Σούπερ Λίγκα. Η διοργανώτρια θα καταθέσει αίτημα στην ΕΠΟ, ώστε η σεζόν 2015/16 να ξεκινήσει με 16 αντιπάλους.

Επιστρέφει στις 16 ομάδες η Σούπερ Λίγκα
Την πρόθεσή της να επιστρέψει σε πρωτάθλημα 16 ομάδων επιβεβαίωσε η Σούπερ Λίγκα.

Στο συμβούλιο που έγινε την Τρίτη στα γραφεία της διοργανώτριας αποφασίστηκε ομόφωνα πρόταση στην ΕΠΟ, ώστε από τη μεθεπόμενη σεζόν να μειωθεί ξανά ο αριθμός των συλλόγων στην πρώτη κατηγορία.

Δεδομένου λοιπόν ότι η συγκεκριμένη πρόταση θεωρείται βέβαιο πως θα γίνει δεκτή από την ομοσπονδία, πρωτάθλημα με 18 ομάδες θα διεξαχθεί μονάχα φέτος και του χρόνου. Όσο για τον τρόπο που θα γίνει η επιστροφή στους 16 συλλόγους (δηλαδή πόσοι θ' ανέβουν και πόσοι θα πέσουν για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος αριθμός) σχετική εισήγηση θα γίνει προσεχώς από τη Λίγκα.

Κατά τ’ άλλα, η διοργανώτρια καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε το βαν της NOVA στη Λεωφόρο και ανακοίνωσε κινήσεις ώστε να ληφθούν σχετικά μέτρα από την κυβέρνηση.

Παρείχε διευκρινίσεις, δε, για το τι ισχύει με τα έργα στα γήπεδα ΠΑΣ, Βέροιας και Καλλονής και πώς αυτά θα επηρεάσουν το πρόγραμμα των αγώνων.


Αναλυτικά οι αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας

1/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως προταθεί στην ΕΠΟ το πρωτάθλημα Super League αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 διεξαχθεί με 16 ομάδες.

2/ Το Δ.Σ. ενημερώθηκε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ριζικής ανακατασκευής του γηπέδου της Βέροιας, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, του αποστραγγιστικού συστήματος του αγωνιστικού χώρου, καθώς και του χλοοτάπητα.

Τα έργα (αποστραγγιστικό, χλοοτάπητας κ.α.) στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εξέλιξη με τα έργα στη φυσική έδρα της Καλλονής στη Μυτιλήνη, θα αναζητηθεί εναλλακτική έδρα για τους αγώνες της ομάδας με τον Πανιώνιο και τη SKODA Ξάνθη.

3/ Το Δ.Σ. καταδίκασε ομόφωνα την επίθεση προς το ΟΒ VAN της NOVA. Επιπροσθέτως, η Super League θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τη λήψη επαρκών μέτρων ασφαλείας των τηλεοπτικών συνεργείων.

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα επί της αρχής ο καταρτισμός του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνέχεια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών της Super League.

Μώραλης: «Πολλές 18 ομάδες για την Ελλάδα»

Απαραίτητη χαρακτήρισε την επιστροφή της Σούπερ Λίγκας στις 16 ομάδες ο Γιάννης Μώραλης. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας τόνισε πως ο υπάρχων αριθμός είναι μεγάλος για τα δεδομένα της χώρας.

Μώραλης: «Πολλές 18 ομάδες για την Ελλάδα»
Την απόφαση της Σούπερ Λίγκας να επιστρέψει από τη σεζόν 2015/16 στον αριθμό των 16 ομάδων αιτιολόγησε ο Γιάννης Μώραλης.

Μετά το Δ.Σ. της διοργανώτριας, ο πρόεδρος τόνισε ότι 18 ομάδες είναι πολλές για τα δεδομένα της χώρας -κι αυτό ήταν κάτι εκ των προτέρων γνωστό και ρυθμισμένο ν’ αλλάξει.

Παρέπεμψε, δε, στο προσεχές διάστημα για την εισήγηση που θα κάνει η Σούπερ Λίγκα, σχετικά με τον τρόπο που θα φτάσουν οι ομάδες στον επιθυμητό αριθμό (ήτοι πόσες θα ανέβουν και πόσες θα πέσουν κάθε χρονιά).


Αναλυτικά ο Γιάννης Μώραλης είπε για το θέμα της αναδιάρθρωσης

«Συζητήσαμε αρκετά σημαντικά ζητήματα. Πήραμε ομόφωνη απόφαση ώστε την περίοδο 2015-16 να επιστρέψουμε στον αριθμό των 16 ομάδων στην Superleague. Για να προλάβω πιθανά ερωτήματά σας, πέρυσι αποφασίσαμε για δύο χρόνια να πάμε στις 18 ομάδες.

Όπως έχουμε πει επανειλημμένως, αυτό έγινε για συγκεκριμένες προϋποθέσεις και λόγους. Πάντα γνωρίζαμε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των ομάδων για μια χώρα όπως η Ελλάδα. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να εισηγηθούμε στην Ομοσπονδία το 2015-16 να επιστρέψουμε στις 16 ομάδες.

Όσο για το πόσες ομάδες προτείνουμε να υποβιβαστούν και πόσες να ανέβουν για να φτάσουμε σε αυτό τον αριθμό, εκεί επιφυλασσόμαστε, γιατί θέλουμε να δούμε πώς θα δημιουργηθεί το τοπίο στη Football League, σε ένα νέο πρωτάθλημα και με νέο αριθμό ατόμων. Άρα, σε δεύτερο χρόνο θα προτείνουμε στην ΕΠΟ την εισήγησή μας για τον τρόπο, για τον αριθμό των ομάδων που θα πέσουν και θα ανέβουν.

Είναι μια σημαντική απόφαση. Επιστρέφουμε σε περίπου δύο χρόνια σε αριθμό που είναι ο κατάλληλος. Υπήρχαν φωνές (σ.σ. στο συμβούλιο) ώστε μακροπρόθεσμα να πάμε σε μικρότερο αριθμό ατόμων, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε εν καιρώ».


ALEX WEB RADIO/TV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου