ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Το πουλημα Βαρδηνογιαννη, το σκανδαλο Μπουμπλη, η ανταρσια Αναστόπουλου - Μητρόπουλου και ο Κοσκωτας

Το πουλημα Βαρδηνογιαννη, το σκανδαλο Μπουμπλη, η ανταρσια Αναστόπουλου - Μητρόπουλου και ο Κοσκωτας

Στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" δημοσιεύτηκαν μαρτυρίες στενών συνεργατών του Σταύρου Νταϊφά, του Δημήτρη Κωνσταντινίδη και του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη. Σας μεταφέρουμε αποσπάσματα, συν τον αποκαλυπτικό διάλογο Νταϊφά-Θεοδωρακάκη για τη μεταβίβαση της ΠΑΕ στον Κοσκωτά.
Η μετατροπή του Ολυμπιακού σε ΠΑΕ, με αφηγητή τον τότε γενικό αρχηγό του ποδοσφαιρικού τμήματος και πρόεδρο του ερασιτέχνη Λεωνίδα Θεοδωρακάκη... "μια ομάδα εφοπλιστών με επικεφαλής τον Σταύρο Νταϊφά συναντήθηκαν στη Ναυτιλιακή Λέσχη στον Πειραιά, αποφάσισαν να βγάλουν τον Ολυμπιακό από την αφάνεια, αλλά κολλούσαν στα 120 εκατομμύρια δραχμές που είχε πιστωθεί ο Νίκος Γουλανδρής. 


Ο Νταϊφάς μου ζήτησε να διαμεσολαβήσω, τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε "πες τους ότι εγώ ήρθα για λίγο να βοηθήσω τον Ολυμπιακό, κάθισα περισσότερο, έβαλα χρήματα και δεν θα τα θέλω πίσω". Για να μη υπάρξει όμως απαίτηση αργότερα από τους κληρονόμους του, ο λογιστής μας έσπασε το χρέος σε δυο κομμάτια, πήγε μόνο το 40% στην ΠΑΕ και πείσθηκε ο Νταιφάς να αναλάβει".

Για την ανταρσία Αναστόπουλου - Μητρόπουλου, ο Θεοδωρακάκης θυμάται... "ζητούσαν περισσότερα λεφτά, ο Νταϊφάς έγινε έξαλλος, αλλά ο κόσμος ήταν με την πλευρά των παικτών. Έκανα συνάντηση με τους δυο και τον Μίχο, έπεισα τον Νταϊφά να τους δεχθεί, κι αφού ζήτησαν "συγγνώμη" επανήλθαν στον Ολυμπιακό. Ο Νταϊφάς δεν ανεχόταν τους εκβιασμούς".
 
Μονο χαμενοι δεν βγηκαν απο τον Ολυμπιακο και οι δυο τους, ο ενας μεχρι προσφατατον ψηφιζε ο κοσμος του Ολυμπιακου στον δημο Πειραια και για τον αλλο μην αναρωτιεστε γιατι ποτε δεν ανελαβε την θεση του προπονητη στον Θρυλο.............!


Για τον περιβόητο αστικό μύθο, ότι έπαιξαν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό στο τάβλι, Νταϊφάς και Βαρδινογιάννης, ο στενός συνεργάτης του και επί χρόνια συνεταίρος του Δημήτρης Κωνσταντινίδης μας είπε:

"Πράγματι κάναμε παρέα και παίζαμε τάβλι, αφού ο Νταϊφάς στεφάνωσε τον Γιώργο. Πρώτα πήραμε εμείς τον Ολυμπιακό και μετά, σε μια παρτίδα τάβλι προτείναμε στον Βαρδινογιάννη να πάρει τον Παναθηναϊκό για να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο".

Για το σκάνδαλο Μπουμπλή: "Ο Σταύρος δεν περίμενε ότι ο Βαρδινογιάννης θα τον κοροϊδέψει. Όταν έμαθε ότι ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κίμωνας Κουλούρης έκλεισε τα μάτια στην ελληνοποίηση του Ρότσα, έστειλε εμένα και τον Μιχάλη Φωτίου στην Αργεντινή να βρούμε τις ρίζες του Αργεντίνου ποδοσφαιριστή.




Μετά πήγαμε στον Βαρδινογιάννη και του είπαμε ότι αν δεν τον δηλώσει ως ξένο, θα παρουσιάσουμε τα στοιχεία και θα μηδενισθεί ο Παναθηναϊκός σε όλα τα ματς που χρησιμοποίησε. Δεν θέλαμε τη διάλυση του Παναθηναϊκού".

Για τη ρήξη Βαρδινογιάννη - Νταϊφά, ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης θυμάται: "Ο Παναθηναϊκός είχε ένα δικό του αθλητικό δικαστή, τον συνταξιούχο αεροπαγίτη Τσαμπούλα και έκανε τα χατίρια του Βαρδινογιάννη, παρότι ο αδελφός του είχε ταβέρνα στον Πειραιά στη γωνία Παπαστράτου και Ρετσίνας", και ο Κωνσταντινίδης προσθέτει:

"Η αρχή έγινε με το σκάνδαλο Μπουμπλή, αλλά το ποτήρι ξεχείλισε όταν τιμωρήθηκαν παραμονή ενός ντέρμπι στη Λεωφόρο οι Νικολούδης, Γαλάκος. Είχαμε φάει ξύλο στη Δράμα και ο Δικαστής έκρινε ότι έφταιγαν οι παίκτες μας. Έβγαλε την απόφαση, Σάββατο και ούτε έφεση προλαβαίναμε να κάνουμε. Και την Πέμπτη μας το είχε πει ο Βαρδινογιάννης μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά δεν διανοηθήκαμε ότι θα το έκανε".

Για τη μεταγραφή Αναστόπουλου: "Ο τότε πρόεδρος του Πανιωνίου Ράπτης, ζητούσε ένα αμύθητο ποσόν και ο Νταϊφάς δεν ήθελε καν να διαπραγματευθεί. Μαζεύτηκε κόσμος στη Λέσχη και απαιτούσε να γίνει οπωσδήποτε η μεταγραφή, έκαναν και έρανο και συγκέντρωσαν μόλις 50.000 δραχμές.

Ο Νταϊφάς τα βρήκε με τον Νίκο, που σταμάτησε από τον Πανιώνιο και τον πήραμε τον Δεκέμβριο με 1 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 30 εκατομμύρια δραχμές). Για τον Νικολούδη ο Ηρακλής ζητούσε ακατέβατα 13 εκατομμύρια, αλλά έστειλε τον Θεοδωρακάκη με επιταγή 10 εκατομμυρίων και πήρε τον παίκτη, με αντάλλαγμα και δυο φιλικά παιχνίδια".

 Το περασμα στον βαζελα Κοσκωτα




Αποκαλυπτικοί διάλογοι Νταϊφά - Θεοδωρακάκη για τη μεταβίβαση της ΠΑΕ στον Κοσκωτά

Για τη μεταβίβαση στον Κοσκωτά, ο Θεοδωρακάκης λέει:

"Ο προσφάτως εκλιπών Στέλιος Σταυρίδης πρότεινε στον Κοσκωτά να πάρει τον Ολυμπιακό, κι αυτός το συζητούσε. Ένα βράδυ φάγαμε στον Δουράμπεη, μαζί με το σύμβουλο της ΕΠΑΕ Νίκο Καρατζά και τον πρώην μπασκετμπολίστα της ΑΕΚ Πέτρο Πετράκη και μου ανέθεσαν να του πω για τον Κοσκωτά. Μετά πηγαίναμε σε ένα μπαρ στη Νέα Σμύρνη και τον ρώτησα:

-Δίνεις τον Ολυμπιακό;

"Τι είναι αυτά που λες; Εσύ τι θα έκανες;"

-Θα τον έδινα στον Κοσκωτά που έχει την Τράπεζα Κρήτης

"Μα σε Παναθηναϊκό θα δώσω τον Ολυμπιακό;"

-Ναι γιατί αν πάρει την ομάδα θα γίνει γενίτσαρος", του είπα και πείσθηκε. Και ο Κοσκωτάς ακόμη παραμένει Ολυμπιακός".

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης προσθέτει: "Είχαμε κουραστεί. Πιστεύαμε ότι ο Κοσκωτάς θα κάνει τον Ολυμπιακό πρώτο στην Ευρώπη, είχε στα σχέδια να κατασκευάσει γήπεδο 120.000 θεατών στο Φαληρικό Δέλτα και μεγάλες μεταγραφές. Μετά βέβαια το μετανιώσαμε".

Άκρως δημοσιογραφικός ο Νταϊφάς και όπως μας είπε ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, που μπορούσε να γεμίσει σελίδες με τις αναμνήσεις του... "είχα πάντα δίπλα του τους Γαβαλά, Μυλωνά, Θωμόπουλο, Βουτσέλη, Παπαγεωργίου, Νομικό και είχε καλές σχέσεις με τον Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη".

Αυτό που δεν ανεχόταν με τίποτα πάντως ο Νταϊφάς, ήταν να βλέπει την ομάδα του σε ρόλο κομπάρσου και γι’ αυτό έκανε τα πάντα για να θεριέψει ο Θρύλος της καρδιάς του.

Ακόμα και στη νεότερη εποχή πάλεψε άδολα για το μέλλον του Ολυμπιακού, πρωτοστατώντας στην  μεταβίβαση της ΠΑΕ στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο ήξερε καλά και πίστευε στις ικανότητες του.

Είχε περάσει πολλά και ήθελε τον Θρύλο της καρδιά του σε ισχυρά χέρια. Άλλωστε όπως έχει πει και ο ίδιος: "Είναι πιο εύκολο να κυβερνάς 100 καράβια παρά τον Ολυμπιακό!"


 Μετα απο ολα αυτα που διαβασατε πρεπει παντα ο κοσμος του Ολυμπιακου να εχει ανοιχτο μυαλο και τα ματια του ορθανοιχτα στον βρωμικο πολεμο  που του γινεται καθημερινα , να προσεχουν που ενημερωνονται και απο ποιους  και να μην δινουν σημασια αλλα και να καταγγελουν ολους οσους  προσπαθουν να κανουν κακο στην ομαδα.
Η ενδοξη  ιστορια του Ολυμπιακου συνεχιζει να γραφεται με τον αξιο Προεδρο του τον Βαγγελη Μαρινακη στο τιμονι γιαυτο ολοι πρεπει να ξερουν την προηγουμενη ιστορια και να κρινουν πολυ καλα πριν ανοιξουν το στομα τους να πουν κατι για τον ηγετη του Θρυλου

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου