ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Champions League:Τα αποτελεσματα της Τριτης και το προγραμμα της Τεταρτης (videos)

 Champions League:Τα αποτελεσματα της Τριτης και το προγραμμα της Τεταρτης (videos)

09/04/2014

Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν 2-0

Η Τσέλσι κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να προκριθεί στα ημιτελικά του Champions League, καθώς νίκησε με 2-0 την Παρί Σεν-Ζερμέν στο Λονδίνο. Ήρωας ο Ντεμπά Mπα στο 87' (videos)

Στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης προκρίθηκε η Τσέλσι, καθώς νίκησε με 2-0 την Παρί Σεν-Ζερμέν στο "Στάμφορντ Μπριτζ", σε μία ρεβάνς... θρίλερ, ανατρέποντας την σε βάρος της κατάσταση μετά την ήττα με 1-3 στο Παρίσι.
Η λύτρωση μάλιστα για τους "μπλε" ήρθε στο 87ο λεπτό με σκόρερ τον Ντεμπά Μπα και τον Ζοζέ Μουρίνιο να πηγαίνει στο κόρνερ για να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες του.
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή στο 66', ενώ και ο Αντρέ Σέρλε που άνοιξε το σκορ στο 32' ήταν αλλαγή του Πορτογάλου τεχνικού, καθώς αντικατέστησε στο 18' τον Εντέν Αζάρ (λόγω τραυματισμού).
Παρά την απώλεια του καλύτερου παίκτη της, η Τσέλσι χωρίς να πραγματοποιήσει μεγαλειώδη εμφάνιση έφτασε στην σπουδαία πρόκριση, καθώς πέτυχε σχετικά νωρίς το πρώτο γκολ, δεν επέτρεψε στην Παρί να την απειλήσει ιδιαίτερα και όταν οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις ο Έντινσον Καβάνι ήταν άστοχος.
Μετά το "σοκ" του 87' η ομάδα του Λοράν Μπλαν πίεσε, στις τελευταίες φάσεις ανέβηκε στην αντίπαλη περιοχή και ο Ιταλός τερματοφύλακας, Σαλβατόρε Σίριγκου, αλλά ο Πετρ Τσεχ ήταν εξαιρετικός και κράτησε το "μηδέν" κάνοντας 4 επεμβάσεις στις καθυστερήσεις, με κορυφαία στο 94' που απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Μαρκίνιος.
Αυτό ήταν το πρώτο ματς μετά τις 4 Δεκέμβρη του 2013 που η Παρί Σεν-Ζερμέν δεν σκόραρε, έτσι δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Η πρώτη ήταν το 1995, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποκλείστηκε στον προημιτελικό, με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς να παρακολουθεί τραυματίας από την εξέδρα.
Η Τσέλσι από την άλλη βρίσκεται στα ημιτελικά για 7η φορά στην ιστορία της και συνεχίζει την προσπάθεια το 3ο σερί ευρωπαϊκό τρόπαιο (πέρσι Europa League, πρόπερσι Champions League).

 

 
 

Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν 2-0



Σκόρερς: 34' Σέρλε, 87' Ντεμπά Μπα
Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Ο Φερνάντο Τόρες δεν ήταν και πάλι στην βασική ενδεκάδα της Τσέλσι, καθώς ξεκίνησε ο Σαμουέλ Ετο'ό, αν και προερχόταν από τραυματισμό, με τον Καμερουνέζο να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία του ματς στο 9' έπειτα από προσπάθεια του Οσκάρ.
Καταπληκτική απόκρουση έκανε στο 28' ο τερματοφύλακας της PSG, Σαλβατόρε Σίριγκου, σε εκτέλεση φάουλ του Φρανκ Λάμπαρντ που κόντραρε σε αμυντικό, αλλά στο 32' δεν κατάφερε ο Ιταλός να αποσοβήσει το 1-0 από τον Αντρέ Σέρλε.


Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς εκτέλεσε με δύναμη πλάγιο από δεξιά, ο Νταβίντ Λουίζ πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Σέρλε βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ με δεξί πλασέ, σκοράροντας για πρώτη φορά φέτος στην διοργάνωση (θυμίζουμε πως ο διεθνής Γερμανός είχε μπει στο ματς στο 18' αντί του τραυματία, Εντέν Αζάρ).
Από νέα εκτέλεση φάουλ του Λάμπαρντ ο Κέιχιλ στο 37' δεν κατάφερε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 52' από λάθος του Βεράτι οι "μπλε" έφυγαν στην αντεπίθεση και αφού η μπάλα πέρασε από Λάμπαρντ, Ετο'ό, Οσκάρ και Ουίλιαν έφτασε στον Σέρλε που σούταρε στην κίνηση, αλλά το σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Γάλλων.
Μετά το δοκάρι του Σέρλε ο Ετο'ό κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Οσκάρ το εκτέλεσε και η μπάλα χτύπησε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι του Σίριγκου, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!


Η πρώτη καλή στιγμή για την Παρί ήρθε στο 56' με την εκτέλεση φάουλ του Λαβέτσι να αποκρούει ο Πετρ Τσεχ, ενώ στο 68' ο Σέρλε έχασε νέα ευκαιρία, με τον Σίριγκου να μπλοκάρει το σουτ του.
Στο 72' από μπαλιά του Ματουιντί ο Καβάνι μπήκε στην περιοχή και έπιασε σουτ στην κίνηση με το αριστερό, αλλά πέρασε ψηλά άουτ, άστοχο ήταν και το σουτ Μαξουέλ στο 76', αλλά η πραγματική μεγάλη ευκαιρία για την Παρί Σεν-Ζερμέν χάθηκε στο 77' (και μαζί όπως αποδείχθηκε και η πρόκριση).
Ο Γιοάν Καμπάγ έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Έντινσον Καβάνι, ο Ουρουγουανός έκανε κοντρόλ με το δεξί φέρνοντας μπροστά του την μπάλα μέσα στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ ο οποίος δύσκολα θα έσωζε την ομάδα του αν το σουτ ήταν λίγο πιο χαμηλό.
Ο Τσέχος μπλόκαρε στο 80' ο σουτ του Λούκας Μόουρα και στο 87' ήρθε η λύτρωση για τους "μπλε" με τον Ντεμπά Μπα να κάνει το 2-0 και να χαρίζει την πρόκριση στους Λονδέζους.


Ο Ιβάνοβιτς έκανε το γέμισμα, το σουτ του Ετο'ό κόντραρε, όμως εν συνεχεία αυτό του Αθπιλικουέτα πέρασε προς την μικρή περιοχή, όπου ο Μπα με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σίριγκου και λύτρωσε την Τσέλσι με το τρίτο του γκολ φέτος στο Champions League.
Ο Σενεγαλέζος μάλιστα έχει πετύχει αυτά 3 γκολ μόλις σε 142 λεπτά συμμετοχής, και είναι ο πιο παραγωγικός παίκτης φέτος. Πιο παραγωγικός από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (14 σε 710') και τον Ουμούτ Μπουλούτ (3 σε 192').
Στα τελευταία λεπτά η Παρί Σεν-Ζερμέν πίεσε ο Σίριγκου ανέβηκε για να βοηθήσει επιθετικά και λίγο έλειψε μετά από φοβερή μπαλιά του Τιάγκο Μότα να έρθει η λύτρωση για τους Παριζιάνους, αλλά ο Τσεχ στο 94' απέκρουσε στην αριστερή του γωνία το σουτ του Μαρκίνιος.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Γκάρι Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Λάμπαρντ (66' Ντεμπά Μπα), Οσκάρ (81' Τόρες), Ουίλιαν, Αζάρ (18' Σέρλε), Ετο'ό.
ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Ζαλέ, Αλέξ, Τιάγκο Σίλβα, Μαξουέλ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι (55' Καμπάγ), Ματουιντί, Λούκας Μόουρα (84' Μαρκίνιος), Λαβέτσι (73' Παστόρε), Καβάνι.


 

 

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς των προημιτελικών:


Τρίτη
Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0 [0-3]
Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν 2-0 [1-3]

Τετάρτη
Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα [1-1]
Μπάγερν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ [1-1]

Σκόρερς


14 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

10 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

8 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)
Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)
Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

4 γκολ
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Ρόμπιν φαν Πέρσι (ManUtd)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Χουλκ (Ζενίτ)

*ΑΣΙΣΤΣ: 8 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Φαν ντερ Βιλ (Παρί), Οσκάρ (Τσέλσι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ), Γκάμπι (Ατλέτικο) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν 2-0 (highlights)

Chelsea 2-0 PSG - All goals and highlights από Ronaldo7dotNET
  Τσέλσι - Παρί

Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0



Η Ρεάλ λίγο έλειψε να ζήσει νέο εφιάλτη στην Βεστφαλία, καθώς έχασε με 0-2, αλλά προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League χάρη στο 3-0 της Μαδρίτης. Χαμένο πέναλτι ο Ντι Μαρία, δώρο και τα δύο γκολ στον Ρόις και Άγιος Ίκερ

Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Champions League παρά την ήττα της με 0-2 στην Γερμανία από την Ντόρτμουντ, έτσι λίγο έλειψε οι Ισπανοί να ζήσουν ένα νέο εφιάλτη στην Βεστφαλία μετά το περσινό 4-1 (και αποκλεισμός εν συνεχεία).
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν στον πάγκο λόγω των ενοχλήσεων στο γόνατο, αρχικά αρκετά χαλαρός, όμως με πολύ έντονες αντιδράσεις αργότερα, με τον Πορτογάλο να μοιάζει με... θηρίο στο κλουβί.
Στο 17ο λεπτό ο Άνχελ ντι Μαρία είχε την ευκαιρία να τελειώσει από πολύ νωρίς την "υπόθεση πρόκριση", αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει σε εκτέλεση πέναλτι διότι γλίστρησε, ενώ η τύχη στο πρώτο ημίχρονο συνέχισε να είναι με τους Γερμανούς.
Αυτό διότι η άμυνα της Ρεάλ έκανε δυο... παιδικά λάθη και ο Μάρκο Ρόις τα εκμεταλλεύτηκε, σκόραρε στο 24' και το 37', έτσι η Μπουρούσια έψαχνε ένα ακόμη γκολ για να στείλει έστω το ματς στην παράταση.
Λίγο οι επεμβάσεις του Ίκερ Κασίγιας, λίγο η αστοχία του Χένρικ Μχιταριάν, κράτησαν το 2-0, έτσι η "βασίλισσα" με την... ψυχή στο στόμα πέρασε στα ημιτελικά για 25η φορά στην ιστορία της.
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έμεινε στον πάγκο της Ντόρτμουντ, η οποία απέτυχε να φτάσει στους 4 καλύτερους της Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και πέμπτη στην ιστορία της, αλλά έκανε σπουδαία εμφάνιση και λίγο έλειψε να πραγματοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.



 

 

Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0


Σκόρερ: 24' και 37' Ρόις
Γήπεδο: "Βέστφαλενσταντιον", Ντόρτμουντ
Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Ο Κάρλο Αντσελότι δεν ρίσκαρε την συμμετοχή του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πριν 6 βράδια στην Μαδρίτη είχε αποχωρήσει στο 80' με ενοχλήσεις στο γόνατο, ενώ στην θέση του έπαιξε ο Άνχελ ντι Μαρία και όχι ο Ίσκο, με τον Αργεντινό να αφήνει το κέντρο όπου στους Τσάμπι Αλόνσο και Μόντριτς προστέθηκε ο Ιγιαραμέντι.


Στο 16ο λεπτό ο Φάμπιο Κοεντράο έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Πίστσεκ δεν μάζεψε το χέρι του, η μπάλα χτύπησε σε αυτό με τον Πολωνό να είναι μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο Ντάμιρ Σκόμινα έδειξε την βούλα του πέναλτι.
Ο Ντι Μαρία ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, καθώς γλίστρησε, το πλασέ ήταν κακό και ο Ρόμαν Βάιντενφελερ απέκρουσε, κρατώντας το 0-0.
Δύο λεπτά αργότερα, από την επιμονή του Λεβαντόβσκι και την εξαιρετική πάσα του Ρόις ο Χένριχ Μχιταριάν έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς πλάσαρε ανενόχλητος από κοντά και ο Κασίγιας έμεινε "άγαλμα" παρακολουθώντας την μπάλα να περνά άουτ δίπλα από την ρίζα του το δεξιού του δοκαριού.



Στο 24' ο Μάρκο Ρόις άνοιξε το σκορ για την Μπορούσια, καθώς έπειτα από βαθιά μπαλιά ο Πέπε έκανε λάθος επιλογή γυρνώντας την μπάλα προς τα πίσω, ο Γερμανός άσος την πήρε και βγήκε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας, τον απέφυγε και με πλασέ σε κενό τέρμα έκανε το 1-0.
Από εκτέλεση φάουλ του Ρόις ο Ματς Χούμελς πήρε την κεφαλιά και ο Κασίγιας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ στο 32', λίγε λεπτά πριν το νέο τραγικό λάθος της ισπανικής άμυνας που έφερε το 2-0.
Στο 37' οι Μαδριλένοι άλλαζαν πάσες στο κέντρο, ο Ιγιαραμέντι γυρίζοντας την μπάλα προς τα πίσω έκανε λάθος, η Ντόρμουντ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Λεβαντόβσκι πλάσαρε μέσα από την περιοχή, ο Κασίγιας απέκρουσε και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, όπως ο Ρόις ήταν εκεί που έπρεπε και... πήρε το ριμπάουντ διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του ξανά με πλασέ σε κενό τέρμα (από τερματοφύλακα), ενώ εκτός από τα δύο γκολ στο ματς έφτασε τα 5 φέτος στην διοργάνωση.



Μετά το πέναλτι η Ρεάλ απείλησε ξανά στο 48' με το δυνατό σουτ του Μπέιλ να πηγαίνει αποκρούει ο Βάιντενφελερ, ενώ στο 59' ο Ουαλός έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά και αν πάσα του ήταν λίγο καλύτερη ή ο Μπενζεμά λίγο πιο μπροστά, ο Γάλλος θα είχε σκοράρει.
Από φοβερή μπαλιά του Μόντριτς στο 60' ο Μπενζεμά απέφυγε τον Βάιντενφελερ κινούμενος δεξιά, αλλά ο Χούμελς με εντυπωσιακό τάκλιν του... πήρε την μπουκιά από το στόμα.
Η πιο μεγάλη ευκαιρία της Ντόρτμουντ για το 3-0 ήρθε στο 65', όταν έφυγε στην αντεπίθεση απο νέο λάθος του Πέπε, ο Ρόις έκανε την ιδανική πάσα στον Μχιταριάν, ο Αρμένιος απέφυγε τον Κασίγιας, πλάσαρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ισπανού πορτιέρε και εν συνεχεία σούταρε ο Γκρόσκροϊτς, αλλά ο Πέπε "εξιλεώθηκε" για το νέο λάθος του, καθώς με τάκλιν έκοψε πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.



Ξανά ο Μχιταριάν λίγο έλειψε να σκοράρει στο 68', με το σουτ του μέσα από την αποκρούει αυτήν την φορά ο Κασίγιας, με τον Ισπανό να κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακή απόκρουση σε κοντινό σουτ του Γκρόσκροϊτς ένα μόλις λεπτό αργότερα!
Ο Βάιντελφελερ στο 80' είπε ξανά... όχι στον Μπενζεμά που σούταρε από το ύψος της περιοχής με το αριστερό, ενώ στο 90' ο Γάλλος έβγαλε την αντεπίθεση τους φιλοξενούμενους και έκανε την πασά στον Μπέιλ, αλλά ο Βάιντενφελερ πρόλαβε τον Ουαλό στο τετ-α-τετ.
Στο 93' ο Γερμανός τερματοφύλακας απέκρουσε και το σουτ του Μπέιλ, για να ακολουθήσει το σφύριγμα της λήξης από τον Σκόμινα, με τους Ισπανούς ανακουφισμένους να πανηγυρίζουν την πρόκριση.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ (81' Ομπαμεγιάνγκ), Μάνουελ Φρίντριχ, Χούμελς, Ντουρμ, Γιόγιτς, Κιρχ, Μχιταριάν, Γκρόσκροϊτς, Ρόις, Λεβαντόβσκι.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Ιγιαραμέντι (46' Ίσκο), Μόντριτς, Ντι Μαρία (73' Καζεμίρο), Μπέιλ, Μπενζεμά (92' Βαράν).
*χαμένο πέναλτι 17' Ντι Μαρία (απόκρουση Βάιντενφελερ)




 

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς των προημιτελικών:


Τρίτη
Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0 [0-3]
Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν 2-0 [1-3]

Τετάρτη
Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα [1-1]
Μπάγερν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ [1-1]

Σκόρερς


14 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

10 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

8 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)
Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)
Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

4 γκολ
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Ρόμπιν φαν Πέρσι (ManUtd)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Χουλκ (Ζενίτ)

*ΑΣΙΣΤΣ: 8 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Φαν ντερ Βιλ (Παρί), Οσκάρ (Τσέλσι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ), Γκάμπι (Ατλέτικο) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-0 (highlights)



Preview: ManUtd - Μπάγερν, Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο


Με την πρώτη ευρωπαϊκή κόντρα της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο και με την επίσκεψη της Μπάγερν Μονάχου στο "Ολντ Τράφορντ" ξεκινά η προημιτελική φάση του Champions League. 

Δείτε τελευταία νέα, στοιχεία και πιθανές 11άδες

Τα προημιτελικά του Champions League ξεκινούν το βράδυ της Τρίτης από "Ολντ Τράφορντ" και "Καμπ Νόου", εκεί όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου και η Μπαρτσελόνα την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Αυτός δεν είναι ο πρώτος ισπανικός "εμφύλιος" φέτος, καθώς τέθηκαν αντιμέτωπες στους "16" του Europa League Μπέτις και Σεβίλλη, είναι όμως η πρώτη φορά στην ιστορία που "μπλαουγκράνα" και "ροχιμπλάνκος" παίζουν αντίπαλες σε ευρωπαϊκό ματς.
Φαβορί υπάρχει και δεν μπορεί να είναι άλλο από την Μπαρτσελόνα, όπως βέβαια φαβορί υπάρχει και στο άλλο ζευγάρι και είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν.


 

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο

Η Ατλέτικο με αυτό το ματς στο "Καμπ Νόου" επιστρέφει στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1997 και αυτή θα είναι η 6η συμμετοχή της σε αυτήν την φάση, σε συνολικά 9 συμμετοχές στην διοργάνωση.
Από την άλλη η Μπαρτσελόνα είναι στους "8" για 7η συνεχόμενη χρονιά (!) και συνολικά 18η, από τις 24 συμμετοχές της.
Οι Καταλανοί προέρχονται από 5 συνεχόμενες νίκες και οι Μαδριλένοι από 6, ενώ έχουν αμφότερες προσπεράσει την Ρεάλ Μαδρίτης στην "μάχη" των τριών για τον τίτλο στην Ισπανία.


Αγωνιστικά, το κεντρικό πρόσωπο πριν από τον αγώνα είναι ο Ντιέγκο Κόστα, καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ατλέτικο δεν κατάφερε να βγάλει την προπόνηση της Δευτέρας λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο και η συμμετοχή του στην αναμέτρηση θα κριθεί την τελευταία στιγμή.
Θυμίζουμε πως είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε στην διοργάνωση με 7 γκολ, ενώ ο Αργεντινός τεχνικός έχει ήδη μία πολύ σημαντική απουσία, καθώς είναι τιμωρημένος ο Ραούλ Γκαρθία.
Στην αντίπερα όχθη, Βίκτορ Βαλντές υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο (ρήξη χιαστού) και να μείνει εκτός δράσης για 7 μήνες, έτσι στο τέρμα θα ξεκινήσει ο Χοσέ Μανουέλ Πίντο, ενώ ο Χεράρδο Μαρτίνο συμπεριέλαβε στην... αποστολή για το ματς τον μεγάλο αρχηγό, Κάρλες Πουγιόλ.
Οι πιθανές 11άδες
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Αλέξις Σάντσες, Νεϊμάρ, Μέσι.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Μάριο Σουάρεθ, Κόκε, Αρντά Τουράν, Βίγια, Ντιέγκο Κόστα.

Δηλώσεις Μαρτίνο...

Martino defends Neymar ahead of United clash από omnisport-gr

Martino defends tactical decisions από omnisport-gr
  Δηλώσεις Σιμεόνε...

Martino deserves credit - Simeone από omnisport-gr
 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου θα παίξουν το βράδυ της Τρίτης στο 10ο μεταξύ τους ματς (επίσημο), με τους Άγγλους στα προηγούμενα 9 να έχουν 2 νίκες και τους Γερμανούς 3 (4 ισοπαλίες).
Μία από τις δύο νίκες που έχει η ManUtd είναι σε έναν από τους πλέον ιδιαίτερους τελικούς στην ιστορία, αυτόν του "Καμπ Νόου" το 1999, όταν επικράτησε με 2-1, κάνοντας ανατροπή με τέρματα των Σέριγχαμ στο 91' και Σόλσκιερ στο 93'.
                
Οι δύο ομάδες έχουν το ρεκόρ συμμετοχών στα προημιτελικά στα χρόνια που η διοργάνωση ονομάζεται Champions League, με αυτή να είναι η 13η φορά που φτάνουν στους "8".
Σε όλη την ιστορία η Μπάγερν με την φετινή έχει 25 συμμετοχές στα προημιτελικά σε 30 διοργάνωσες, ενώ η ManUtd έχει φτάσει σε αυτήν την φάση 18 φορές σε 25 διοργανώσεις.
Η μεγάλη απουσία φυσικά είναι ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, ο οποίος τραυματίστηκε τα τελευταία λεπτά της ρεβάνς με την Ολυμπιακό και θα χάσει και ρεβάνς στο Μόναχο.
Ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν έχει επίσης στην διάθεσή του τον τιμωρημένο, Πατρίς Εβρά, ενώ προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Τζόνι Έβανς, Ραφαέλ, Σμόλινγκ και Βαλένσια.
Τιμωρημένος για την Μπάγερν είναι ο Ντάντε, ενώ ο Πεπ Γκουαντιόλα δεν υπολογίζει λόγω τραυματισμού στους Κοντέντο και Τιάγκο Αλκάνταρα.
Οι πιθανές 11άδες
MANUTD: Ντε Χέα, Ραφαέλ, Φέρντιναντ, Φιλ Τζόουνς, Μπούτνερ, Κάρικ, Γκιγκς, Φελαϊνί, Βαλένσια, Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Χάβι Μαρτίνεθ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί, Τόμας Μίλερ.

Δηλώσεις Γκιγκς και Μόγιες...


Δηλώσεις Γκουαρντιόλα...


Preview video: ManUtd - Μπάγερν...

Moyes faces biggest challenge of all από omnisport-gr
 

Το πρόγραμμα των 1ων ματς των προημιτελικών:


Τρίτη
Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν

Τετάρτη
Ρεάλ - Ντόρτμουντ
Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι

Σκόρερς


13 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

10 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

8 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

4 γκολ
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο)

*ΑΣΙΣΤΣ: 7 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Οσκάρ (Τσέλσι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ) Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου