ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Πορτογαλια-Ελλαδα 0-0 (video)

Πορτογαλια-Ελλαδα 0-0 (video)

 01/06/2014

Με άμυνα που δεν μασάει, το πειρατικό του Σάντος πήρε το 0-0 από την Πορτογαλία, αλλά για να μην «βραχεί» στη Βραζιλία θα πρέπει να δείξει επιθετικές αρετές και… φαντασία.

Δεν «μπάζει», αλλά δεν... βάζει

Σάμπα δεν πρόκειται να την χορέψουν αφού έχει άμυνα που δεν μασάει, αλλά η Εθνική που πήρε το 0-0 από την Πορτογαλία θα χρειαστεί και φαντασία ενόψει Μουντιάλ.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε αξιοπρεπέστατη εικόνα στη Λισαβόνα και για ακόμη μια φορά έβαλε δύσκολα στους αντιπάλους της που δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Η «γαλανόλευκη» έβγαλε προβλήματα στην ανάπτυξη, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο 45λεπτο και με την είσοδο τον Καραγκούνη και Φετφατζίδη, λίγο έλειψε να κάνει ακόμη μια κηδεία στους Πορτογάλους.


Πλέον το βάρος στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέφτει στα επόμενα δύο καθοριστικά τεστ πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, απέναντι σε Νιγηρία και Βολιβία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ματς:


Προβληματικό ήταν το ξεκίνημα για την Ελλάδα στο ματς. Οι Πορτογάλοι έδειξαν αρκετά ορεξάτοι από τα πρώτα λεπτά και έπαιξαν ανοιχτά ψάχνοντας το γκολ. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος αν και αντιμετώπιζε αρκετές δυσκολίες στην κυκλοφορία και την κατοχή της μπάλας κράτησε το «μηδέν» χάρη στον σταθερότατο Καρνέζη, που εξουδετέρωσε όλες τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Η Εθνική ηρέμησε και προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική όμως οι μακρινές μπαλιές από τον άξονα στην κορυφή δεν δυσκόλεψαν καθόλου την αντίπαλη άμυνα.

Με το πέρασμα των λεπτών οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο έχαναν τον ρυθμό τους και την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Η Ελλάδα κατάφερε να κλείσει περισσότερους χώρους και να «παγώσει» το ματς, όταν ο Σάντος ανέβασε τις γραμμές και ζήτησε πρέσινγκ στον άξονα. Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς φάσεις, ενώ η Εθνική κατάφερε να απειλήσει μόνο στο 37’, έπειτα από ένα σουτ του Τοροσίδη. Το μυαλό πάντως όλων πριν το τελευταίο σφύριγμα του Μπλομ ήταν στον Παπασταθόπουλο, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 40’ λόγω τραυματισμού.

Δεν άλλαξε ιδιαίτερα η εικόνα του ματς στο δεύτερο 45 λεπτο. Οι Πορτογάλοι χωρίς να δυσκολευτούν κατάφεραν να πάρουν και πάλι τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και προσπάθησαν να επιτεθούν από τα άκρα. Η Εθνική έδειξε καλή αμυντική συμπεριφορά και οι Χολέμπας και Τοροσίδης με τις βοήθειες από Σαμαρά και Σαλπιγγίδη δεν αντιμετώπισαν προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι παρά την κατοχή έδειξαν να έχουν χάσει την φρεσκάδα τους και αδυνατούσαν να δημιουργήσουν εστίες κινδύνου μπροστά από την εστία του Καρνέζη.

Στα τελευταία λεπτά η Εθνική και πάλι πρεσάροντας κατάφερε να πάρει τη μπάλα στα πόδια της και να φτιάξει παιχνίδι χάρη στον Γιώργο Καραγκούνη. Η φρεσκάδα του Γιάννη Φετφατζίδη, που μπήκε και αυτός ως αλλαγή, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην άμυνα των Πορτογάλων που έδειχναν να έχουν «σκάσει». Στο φινάλε η Εθνική θα μπορούσε να είχε «κλέψει» το ματς, όμως στις λίγες ευκαιρίες που έβγαλε στο φινάλε η μπάλα δεν της έκανε τη χάρη.

Portugal 0-0 Greece Highlights Footymood.com από goalsandsoccer

Οι συνθέσεις:

Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Εντουάρντο (46’ Μπέτο), Κόστα, Άλβες, Περέιρα, Νάνι, Βελόσο, Αλμέιδα, Γουίλιαμ, Πόστιγκα (46’ Αλμέιδα), Βαρέλα (70’ Βιεϊρίνια), Έντερ (65’ Αμορίμ)

Στον πάγκο:, Μουτίνιο, Νέτο, Σίλβα, Κοεντράο, Ρουί Πατρίσιο

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς (71’ Βύντρα), Παπασταθόπουλος (40’ Μόρας), Χολέμπας, Τζιόλης (46’ Καραγκούνης), Μανιάτης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (63’ Φετφατζίδης), Σαμαράς (87' Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου (63’ Γκέκας)

Στον πάγκο: Καπίνο, Γλύκος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Κονέ

Διαιτητής: Κέβιν Μπλομ (Ολλανδία)

Γήπεδο: Νασιονάλ

Η κριτική των διεθνών

Aναλυση της παρουσίας των παικτών της Εθνικής Ελλάδος στην αναμέτρηση με την Πορτογαλία, όπου η ελληνική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη με 0-0.

Ο Ορέστης Καρνέζης, ο Γιάννης Φετφατζίδης και ο Βαγγέλης Μόρας ήταν αυτοί που ξεχώρισαν από την Εθνική στη φιλική αναμέτρηση με την Πορτογαλία, που ολοκληρώθηκε με 0-0. Γενικά, η ελληνική ομάδα δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο, ιδιαίτερα στο 1ο ημίχρονο, ενώ απείλησε μόνο μία φορά την εστία των αντιπάλων.
Καρνέζης: Όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε σωστά. Έκανε τη δουλειά του όπως ακριβώς έπρεπε. Ο καλύτερος της ελληνικής ομάδας.
Τοροσίδης: Δεν είχε πρόβλημα από δεξιά κόντρα στον Βαρέλα, τον οποίος έκλεισε αρκετά καλά. Δεν βοήθησε όμως στο επιθετικό κομμάτι.
Μανωλάς: Στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύτηκε αρκετά, όπως και ολόκληρη η αμυντική γραμμή της Εθνικής. Σαφώς καλύτερος στο 2ο μέρος.
Παπασταθόπουλος: Πρόλαβε να παίξει μόλις 41 λεπτά, αφού τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μόρα. Μέχρι εκείνη την ώρα, έφερε ευθύνη σε κάποια στημένα των Πορτογάλων, όπου η μπάλα δεν εξουδετερώθηκε.
Χολέμπας: Πολλά προβλήματα είχε από αριστερά απέναντι στον Νανί, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εμφανώς βελτιωμένος, αφού κατάφερε να καλύψει καλύτερα την πλευρά του και να μην επιτρέψει στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να δημιουργήσει φάσεις.
Μανιάτης: Ελάχιστα είδαμε την μπάλα να περνάει από τα πόδια του. Δεν ήταν ο γνωστός Μανιάτης, που τις περισσότερες φορές είναι παντού.
Τζιόλης: Άφαντος. Ο Φερνάντο Σάντος είχε κάθε λόγο να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο, αφού όποτε ήθελαν οι Πορτογάλοι τον περνούσαν και πλησίαζαν την περιοχή της Εθνικής.
Κατσουράνης: Δεν ξέφυγε από τη μετριότητα της μεσαίας γραμμής, η οποία έδωσε στους Πορτογάλους τη δυνατότητα να φτάνουν με χαρακτηριστική άνεση στην περιοχή μας, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο.
Σαλπιγγίδης: Έπαιξε για 63 λεπτά, δεν πήρε πολύ την μπάλα και γενικότερα ήταν από τα πιο "αδιάφορα" παιχνίδια του με τη "γαλανόλευκη".
Σαμαράς: Προσπάθησε να κάνει τις γνωστές του ενέργειες από αριστερά, αλλά ήταν αρκετά αποκομμένος από τους μέσους, αλλά και από τον Μήτρογλου.
Μήτρογλου: Δεν πήρε μπάλα και φυσιολογικά δεν απείλησε καθόλου ούτε τον Εντουάρντο ούτε τον Μπέτο. Πάντως, οι κινήσεις του στο γήπεδο έδειξαν πως ίσως να μην είναι απόλυτα έτοιμος από άποψη ρυθμού.
Μόρας: Μπήκε αντί του Παπασταθόπουλου, αγωνίστηκε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο και χρεώνεται (υπέρ του) το γεγονός ότι οι Πορτογάλοι δεν ήταν τόσο απειλητικοί στο δεύτερο ημίχρονο.
Καραγκούνης: Έβγαλε τη γνωστή... ψυχή που βγάζει πάντα, χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω από δημιουργικής άποψης.
Φετφατζίδης: Ήταν ο εκφραστής της μοναδικής καλής στιγμής της Εθνικής. Ιδιαίτερα κινητικός από τη στιγμή που μπήκε στο ματς. Άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και ίσως να κερδίσει πόντους εν όψει του Μουντιάλ.
Γκέκας: Στα περίπου 30 λεπτά που αγωνίστηκε, δεν πρέπει να ακούμπησε καθόλου την μπάλα.
Βύντρα: Έπαιξε μόλις 20 λεπτά, αντικαθιστώντας τον Μανωλά. Δεν απειλήθηκε η Εθνική για όσο αγωνίστηκε.
Χριστοδουλόπουλος: Στο πεντάλεπτο που αγωνίστηκε, δεν μπορεί να κριθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου