ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

H σφαγή των "γκρι"

H σφαγή των "γκρι"

02/06/2014

Η... σφαγή των

Μπορεί η ψυχολογία της σειράς ήταν ξεκάθαρα υπέρ του, όπως και η αγωνιστική του υπεροχή, ο Ολυμπιακός ήταν αγνώριστος για 36 λεπτά και όταν στο τέλος «ξύπνησε» οι διαιτητές δεν τον άφησαν να πάρει την νίκη που θα του χάριζε το πρωτάθλημα.
Τα βήματα που δεν δόθηκαν στον Διαμαντίδη ήταν ένα τεράστιο και καθοριστικό λάθος που επέτρεψε στους «πράσινους» να πάρουν την νίκη με 67-65. Η ομάδα του Πειραιά, όμως, έχει δείξει ότι είναι αγωνιστικά υπέρτερη και την Τετάρτη (4/6) καλείται να «αλώσει» για δεύτερη φορά το ΟΑΚΑ, ώστε να πάρει το πρωτάθλημα

Μεγάλη αστοχία
Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε ισορροπημένα (16-19), αλλά το σκηνικό διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο. Ο Γιάνκοβιτς ήρθε από τον πάγκο να σημειώσει οκτώ πόντους μέσα σε έξι λεπτά και με δικό του τρίποντο, οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με σερί 9-0 που ανέβασε την διαφορά την διαφορά στο +12 (16-28). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έχασαν την ψυχραιμία τους και το κυριότερο είναι ότι έχασαν πολλά ελεύθερα σουτ. Είναι χαρακτηριστικό πως στην ανάπαυλα είχαν 0/8τρίποντα (!), 9/21 δίποντα και 12/18 βολές.
Τον εκνευρισμό τους ενίσχυσαν οι διαιτητές με μερικές λανθασμένες αποφάσεις, όπως για παράδειγμα το λέι-απ του Περπέρογλου που δεν μέτρησαν, ενώ η μπάλα είχε ξεκάθαρα ακουμπήσει το ταμπλό, όταν έκανε το κόψιμο ο Λάσμε. Επιπροσθέτως τα βασικά στελέχη της ομάδας, όπως οι Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Περπέρογλου δεν μπορούσαν να δώσουν λύσεις και ως αποτέλεσμα, οι φιλοξενούμενοι είχαν σταθερά το προβάδισμα.
Πρόσκαιρη ανάκαμψη
Στην ανάπαυλα ο φωτεινός πίνακας έγραφε 30-43 και η αντεπίθεση των «ερυθρόλευκων» έλαβε χώρα στα μέσα της τρίτης περιόδου. Το πρόβλημα ήταν πως δεν είχε μεγάλη διάρκεια και βασίστηκε καθαρά στις ατομικές εξάρσεις των Κόλινς-Λοτζέσκι.
Ο πρώτος σημείωσε πέντε πόντους και ο δεύτερος με δύο συνεχή τρίποντα έκανε το 43-49 στο 27’, σηκώνοντας το ΣΕΦ στο πόδι. Μετά το τάιμ-άουτ του Αλβέρτη, ο Σπανούλης δεν κατάφερε να συνεχίσει το σερί και στην συνέχεια, με δύο διαδοχικά τρίποντα των Φώτση-Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός επανέφερε την διαφορά του στο +12 (43-55).
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι πάρα πολύ άστοχος σε όλες τις κατηγορίες των σουτ, κάτι που δεν άλλαξε ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η νευρικότητα των παικτών ήταν εμφανής και αποτυπώθηκε στις 0/4 βολές που είχαν οι Σλούκας-Ντάνστον από το 30 ως το 25’, αλλά και τα 0/9 σουτ του Σπανούλη ως το ίδιο σημείο.
Ο μοναδικός που στεκόταν αξιοπρεπώς ήταν ο Λοτζέσκι, ενώ ο Μάντζαρης αποβλήθηκε στο 33’ με το πέμπτο του φάουλ και η επί της ουσίας απουσία του πλήγωσε πάρα πολύ την ομάδα του Πειραιά.
Το θρίλερ και το «έγκλημα»
Στο 37’, ο Μασιούλις έκανε το 53-66 και μέχρι το τέλος, ο Ολυμπιακός έκανε μια εκπληκτική αντεπίθεση. Στα 30’’ ο Ντάνστον μείωσε σε 63-66 και στα 24’’, ο Γκιστ είχε 0/2 βολές. Με 18’’ για το τέλος, ο Σλούκας έχασε την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αφού αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο, αλλά ο ίδιος πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και με λέι-απ μείωσε σε 65-66.
Αμέσως μετά την επαναφορά έγινε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Σλούκας και Σπανούλης πίεσαν τον Διαμαντίδη, ο οποίος έχασε την ισορροπία του και ενώ ο Αναστόπουλος ήταν μπροστά στην φάση δεν έδωσε τίποτα! Παράλληλα χάθηκε και αρκετός χρόνος μέχρι να δοθεί το φάουλ πάνω στον Λάσμε, ο οποίος με 2,5’’ για το τέλος, είχε ½ βολές. Μετά την μακρινή πάσα επαναφοράς, ο Σπα νούλης έπιασε την μπάλα, αλλά ήταν σε πολύ δύσκολη γωνία και δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει.
Ο αρχηγός σε όλη την διάρκεια του αγώνα, πάντως, ήταν κακός και την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου