ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Βραζιλία - Γερμανία 1-7

Βραζιλία - Γερμανία 1-7

Ο Αντρέ Σέρλε ολοκλήρωσε τον βραζιλιάνικο εφιάλτη
Η Γερμανία διέσυρε την Βραζιλία μέσα στο σπίτι της με 7-1 και προκρίθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στον 8ο τελικό Μουντιάλ της ιστορίας της. Περιμένει Ολλανδία ή Αργεντινή (videos)
Η Γερμανία προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ 2014 με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, καθώς νίκησε στον πρώτο ημιτελικό την Βραζιλία με 7-1 στο "Μινεράο" του Μπέλο Οριζόντε.

Αυτή φυσικά είναι η μεγαλύτερη ήττα της Βραζιλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με δεύτερη πλέον το 0-3 από την Γαλλία στον τελικό του Μουντιάλ 1998 στο Παρίσι, ενώ για δεύτερη φορά μετά το 1950 ως διοργανώτρια αποτυγχάνει.
Ήταν επίσης και γενικά η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της, μετά το 0-6 από την Ουρουγουάη το 1920 και το 1-6 από την Αργεντινή το 1940.
Στο 29ο λεπτό το σκορ ήταν 0-5, με 2ο, το 3ο και το 4ο γκολ να μπαίνουν μέσα σε 179 δευτερόλεπτα, ενώ από το 2ο μέχρι το 5ο μπήκαν μέσα σε 7 λεπτά!
Ο Μίροσλαβ Κλόζε ήταν αυτός που έκανε το 0-2 στο 23' και έφτασε τα 16 γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έγινε έτσι ο πρώτος σκόρερ του θεσμού, ξεπερνώντας τον Βραζιλιάνο, Ρονάλντο.
Τόμας Μίλερ, Μίροσλαβ Κλόζε, Τόνι Κρόος (2) και Σάμι Κεντίρα σκόραραν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ήρθαν τα δύο γκολ του Σέρλε, με τους Βραζιλιάνους στο 0-7 να χειροκροτούν και τον Οσκάρ να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 90'.
Οι Γερμανοί θα παίξουν σε τελικό για πρώτη φορά μετά το 2002 (ήττα από Βραζιλία) και συνολικά για 8η φορά στην ιστορία τους. Έχουν πάρει το τρόπαιο 3 φορές (1954, 1974 και 1990), ενώ έχουν τέσσερις ήττες (1966, 1982, 1986 και 2002).
Στον τελικό της Κυριακής (13/07 στις 22:00) θα παίξουν με την Ολλανδία ή την Αργεντινή. Με την πρώτη έχουν παίξει τελικό το 1974 και με την δεύτερη το 1986 και το 1990.

 
 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Εστάντιο Μινεϊράο"

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Νταβίντ Λουίζ, Ντάντε, Μαρσέλο, Λουίζ Γκουστάβο, Φερναντίνιο (46' Παουλίνιο), Οσκάρ, Χουλκ (46' Ραμίρες), Μπερνάρντ, Φρεντ (70' Ουίλιαν).
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς (46' Μέρτεζακερ), Χέβεντες, Κεντίρα (76' Ντράξλερ), Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Τόμας Μίλερ, Μεσούτ Εζίλ, Κλόζε (58' Σέρλε).

Γκολ: 90' Οσκάρ / 11' Τόμας Μίλερ, 23' Κλόζε, 24' και 26' Κρόος, 29' Κεντίρα, 69' και 79' Σέρλε
Κάρτες: 68' Ντάντε

Γερμανικός εφιάλτης στην Βραζιλία

Ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι πήρε τις πιο λογικές αποφάσεις, βάζοντας στην 11άδα τον Μπερνάρντ αντί του Νεϊμάρ (τραυματίας) και τον Ντάντε αντί του Τιάγκο Σίλβα (τιμωρημένος), επέστρεψε από τιμωρία ο Λουίζ Γκουστάβο και πήρε την θέση του Παουλίνιο, ενώ ο Μάικον παρέμεινε βασικός και ο Ντάνι Άλβες στον πάγκο.
Ο Γιόακιμ Λεβ επέλεξε ακριβώς τους ίδιους 11 με τον προημιτελικό με την Γαλλία, δηλαδή δεξί μπακ ο Λαμ και στην κορυφή της επίθεσης ο Κλόζε.
Ο βραζιλιάνικος εφιάλτης ξεκίνησε στο 11ο λεπτό, με τον Τόμας Μίλερ να ανοίγει το σκορ με το 5ο του γκολ στην διοργάνωση, για να ακολουθήσει η καταιγίδα!
Το σκορ στο 29' ήταν 0-5, με τους Γερμανούς να πετυχαίνουν 4 γκολ μέσα σε 7 λεπτά, ενώ τρία γκολ (από το 2ο μέχρι το 4ο) μπήκαν μέσα σε 179 δευτερόλεπτα! Ο Μίροσλαβ Κλόζε στο 23', ο Τόνι Κρόος στο 24' και το 26' και ο Σάμι Κεντίρα στο 29'.
Όλα αυτά μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση. Η άμυνα της "σελεσάο" απλά... πελαγοδρομούσε, η απουσία του Τιάγκο Σίλβα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, τα "πάντσερ" έκαναν πασούλες μέσα στην περιοχή και τις περισσότερες φορές σκόραραν με εξουδετερωμένο τον Ζούλιο Σέζαρ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Βραζιλιάνους να χάνουν ευκαιρίες με τους Οσκάρ και Παουλίνιο, αλλά μέχρι εκεί, με το 0-6 να έρχεται στο 69' με τον Αντρέ Σέρλε, ο οποίος σκόραρε ξανά στο 79' για το 0-7 με τρομερό γκολ και οι οπαδοί της "σελεσάο" αποθέωσαν τους Γερμανούς! Γκολ της τιμής από τον Οσκάρ στο 90' για το τελικό 1-7.

 

Η φάση του αγώνα

Τι να διαλέξει κανείς; Το 1-0 από Τόμας Μίλερ, το 2-0 με το ιστορικό γκολ του Κλόζε; Όχι το 6ο γκολ, όχι το 7ο, αλλά το 5ο, εκεί που η καταιγίδα ολοκληρώθηκε στο 29ο λεπτό, με τον Σάμι Κεντίρα να κάνει το 0-5.

Ο διαιτητής

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε η διαιτησία του Μεξικανού, Μάρκο Αντόνιο Ροντρίγκες και γιατί ήταν καλή και γιατί δεν γίνεται να ασχοληθείς με τον διαιτητή όταν το σκορ είναι 0-5 στο 29'. Οι Βραζιλιάνοι πάντως... βουτούσαν για πέναλτι, ο Μεξικανός δεν "τσίμπησε".

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Το καλύτερο ματς του Τόνι Κρόος στην διοργάνωση (προφανώς και της Γερμανίας). Ο άσος της Μπάγερν έκανε ότι ήθελε στο κέντρο, έβαλε δύο γκολ μέσα σε 3 λεπτά και είχε την ασίστ στο 0-1 από τον Τόμας Μίλερ. Έκανε 71 πάσες, οι 66 ήταν επιτυχημένες.

 

Μας άρεσε

Τέταρτο Μουντιάλ ο Μίροσλαβ Κλόζε, τέταρτη φορά στα ημιτελικά και έκανε το ιστορικό ρεκόρ. Έφτασε τα 16 γκολ σε Μουντιάλ, ξεπερνώντας τον Ρονάλντο, ο οποίος πικραμένος τον παρακολουθούσε από τα δημοσιογραφικά θεωρεία (σχολιαστής).

 

Δεν μας άρεσε

Σε όλο το τουρνουά δεν άρεσε σε κανέναν η Βραζιλία. Σε καμία περίπτωση δεν άξιζε το τρόπαιο και μέχρι τα ημιτελικά έφτασε λόγω έδρας. Χωρίς τους δύο καλύτερους παίκτες της, Νεϊμάρ και Τιάγκο Σίλβα, δεν είχε τύχη, όμως δεν είχε και ψυχή. Μόνο στον εθνικό ύμνο υπήρχε αυτή, μετά τίποτα, μόνο κλάματα. Απαράδεκτοι και οι Βραζιλιάνοι που αποδοκιμάζουν τον Φρεντ, το εύκολο θύμα, όταν πέρσι έβαζε δύο γκολ στον τελικό του Συνομοσπονδιών κανείς δεν έκανε παράπονα, ενώ όλοι ξέρουν πως δεν υπάρχει παίκτης να τον τροφοδοτήσει (πχ Ροναλντίνιο και Κακά).
 
Βραζιλία - Γερμανία 1-7 (highlights)





ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου