ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Μαύρη νύχτα για τη Βραζιλία,οι δηλωσεις και τα media (pics+videos)

Μαύρη νύχτα για τη Βραζιλία

09/07/2014
 Ιστορικός διασυρμός. Δεν ξανάγινε στα χρονικά αυτό που έπαθε η Βραζιλία. Γιατί και παλιά έχει φάει πεντάρα και εξάρα, αλλά αυτό το αποψινό 7-1 απ’ την Γερμανία είναι άνευ προηγουμένου!

Μαύρη νύχτα για τη Βραζιλία
Έχουμε 2014. Και 200 χρόνια να περάσουν, αυτό το σημερινό 7-1 απ’ την Γερμανία δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Μιλάμε για την απόλυτη τραγωδία, τον απόλυτο διασυρμό που έζησε ποτέ στα χρονικά της η εθνική Βραζιλίας, την πρώτη εντός έδρας ήττα ύστερα από 62 σερί αγώνες (απ' το 1975).



Και στο παρελθόν έχει δεχθεί βαριά σκορ (σπάνια μεν), αλλά τέτοιου επιπέδου… είναι σκληρό! Ισοφάρισε την μεγαλύτερη σε έκταση ήττα της, που κρατούσε εδώ και 94 χρόνια, όταν το 1920 για το Κόπα Αμέρικα, οι Βραζιλιάνοι είχαν ηττηθεί 6-0 απ’ την Ουρουγουάη.

Είναι η μεγαλύτερη σε έκταση εντός έδρας ήττα, σπάζοντας ρεκόρ… 75 χρόνων, όταν η Αργεντινή είχε αλώσει το Ρίο Ντε Τζανέιρο (1939) με σκορ 5-1, ενώ η «μπιανκοσελέστε» έχει ρίξει και εξάρα στο «αντίπαλο δέος» σε φιλικό το 1940 (6-0)!

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της η Βραζιλία έφαγε πέντε γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά τότε, το 1938 είχε καταφέρει να τα φέρει… τούμπα, βάζοντας έξι στην Πολωνία!

Όχι ότι αποτελεί παρηγοριά, αλλά τουλάχιστον η ομάδα του Σκολάρι δεν έσπασε το ρεκόρ με το μεγαλύτερο παθητικό στην ιστορία της σε έναν αγώνα, αφού εκεί… κρατάει ακόμα η ήττα με σκορ 8-4 απ’ τη Γιουγκοσλαβία, σε φιλικό το 1934!

Νύχτα τρόμου στην Βραζιλία

 Επεισόδια, σημειώθηκαν ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα, σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας, όταν το σκορ υπέρ της Γερμανίας, άρχισε να ξεφεύγει…

Νύχτα τρόμου στην Βραζιλία

Επεισόδια, κλοπές, λεηλασίες, αλλά κι έναν τραυματισμό έφιππου αστυνομικού στο Ρεσίφε, αναφέρουν τα ρεπορτάζ από την χώρα του καφέ, τις πρώτες ώρες μετά την ήττα της Γερμανίας. Σε αρκετές πόλεις ξέσπασαν επεισόδια, ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με ομάδες οργισμένων φιλάθλων να συγκρούονται με την αστυνομία και να προβαίνουν σε λεηλασίες. Στο περίπτερο της FIFA στην Copacabana, σημειώθηκε ένοπλη ληστεία την ώρα που επικρατούσε πανδαιμόνιο. Επεισόδια ξέσπασαν στο Ρεσίφε, με έναν έφιππο αστυνομικό, να πέφτει από το άλογο και να τραυματίζεται κατά τη διάρκεια συμπλοκών με οπαδούς, ενώ στο Σάο Πάολο απ’ όπου και η φωτογραφία, οπαδοί της «σελεσάο» έκαψαν τη σημαία της Βραζιλίας.

Συνελήφθη οπαδός, για επίθεση στον Φρεντ

Την ώρα που ο Βραζιλιάνος φορ, αντικαταστάθηκε, δέχτηκε επίθεση από οπαδό της «σελεσάο», τον οποίο οι αρχές ασφαλείας κατάφεραν να συλλάβουν

Συνελήφθη οπαδός, για επίθεση στον Φρεντ

Αυτός και ο Όσκαρ, ήταν τα δύο πρόσωπα που συγκέντρωσαν τις περισσότερες αποδοκιμασίες, αλλά ασφαλώς δεν ήταν μόνο αυτοί οι υπαίτιοι της ήττας. Ωστόσο τον Φρεντ, κατά την στιγμή της αντικατάστασης του από τον Ουίλιαν, περίμενε άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη, αφού οπαδός του επιτέθηκε, όταν εκείνος πήγε στον πάγκο. Ο δράστης όπως διαπιστώνετε και από τη φωτογραφία συνελήφθη, από την ασφάλεια του γηπέδου.

Τα σχόλια του Ρίμπο και του Ζιλμπέρτο για τη συντριβή

Ποια ήταν τα μηνύματα των Πρωταθλητών Κόσμου, του 2002 και δύο ποδοσφαιριστών που πέρασαν από τα μέρη μας, για την συντριβή της Βραζιλίας

Τα σχόλια του Ρίμπο και του Ζιλμπέρτο για τη συντριβή

Ανάμεσα στα μηνύματα των ποδοσφαιριστών από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και από δηλώσεις τους, από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, στα βραζιλιάνικα σάιτ υπήρχαν ασφαλώς και οι απόψεις των παικτών που έχουν φορέσει και τιμήσει τη φανέλα της «σελεσάο» με κατάκτηση Μουντιάλ. Ανάμεσα σε αυτούς ο «Ρίμπο» και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο Ριβάλντο τόνισε στο μήνυμα του, πως δεν πιστεύει αυτό που συνέβη, ενώ έστειλε και μήνυμα στους συμπατριώτες του, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Σεπτεμβρίου: «Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη, είμαι πολύ στενοχωρημένος, αλλά ο Θεός είναι Θεός και ξέρει γιατί γίνονται όλα τα πράγματα. Ας σκεφτούμε τι θα γίνει με τη χώρα μας από εδώ κι εμπρός και την χώρα μας τον Οκτώβριο, γιατί η ζωή συνεχίζεται. Ο Θεός να σας ευλογεί».

Με την σειρά του ο Ζιλμπέρτο, ήταν καυστικός για το επίπεδο του ποδοσφαίρου της χώρας και για το τι πρέπει να γίνει από δω κι εμπρός: «Νομίζω πως είναι ώρα ν’ αναδιοργανώσουμε το ποδόσφαιρο στην πατρίδα μας. Είναι εύκολο να το λες μετά από μια τέτοια ήττα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».

"Η ντροπή των ντροπών"

Ο βραζιλιάνικος Τύπος είναι συγκλονισμένος από το διασυρμό της "σελεσάο" στον ημιτελικό από τη Γερμανία και μιλάει ευθέως για ντροπή και εξευτελισμό.
Η Βραζιλία διασύρθηκε με 7-1 από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Μπέλο Οριζόντε και ο Τύπος της χώρας είναι μουδιασμένος, συγκλονισμένος και μιλάει ευθέως για ντροπή και εξευτελισμό.
Η "Globoesporte" μιλά για τη "ντροπή των ντροπών" και "την απελπισία", η "Jornal do Brasil" παραθέτει φωτογραφία του έβδομου γκολ της Γερμανίας και έχει τίτλο: "Η Γερμανία εξευτέλισε τη Βραζιλία με 7-1 και πάει στον τελικό", και η μεγαλύτερη εφημερίδα του Σάο Πάουλο "Folha de Sao Paulo" έχει φωτογραφία του Μάικον στα δίχτυα κάνοντας λόγο για το προφανές: "Μινεϊράσο... η Βραζιλία εξευτελίζεται ξανά προσπαθώντας να κερδίσει ένα Μουντιάλ. "

  Η "Gazzeta esportiva" δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και το κεντρικό της θέμα τιτλοφορείται ως εξής: "Έπεσε η μάσκα", με τη μάσκα του Νεϊμάρ να πέφτει από τα χέρια ενός οργισμένου φιλάθλου.
Η βραζιλιάνικη έκδοση του "Espn" βγαίνει ίσως με τον τίτλο που αποτυπώνει πιο πιστά την πραγματικότητα. Η εικόνα του Φελίπε Σκολάρι στο πάγκο αποσβολωμένος συνοδεύεται από τη λεζάντα: "Το Μαρακανάζο ήταν τραγικό, το Μινεϊράζο η μεγαλύτερη ντροπή"
Στο στρατόπεδο των νικητών η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα "Bild", κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τον πανηγυρισμό των "πάντσερ" και... "χωρίς λόγια" ενώ η ηλεκτρονική έκδοση αυτής αναφέρει "7-1. Ευχαριστώ. Σας αγαπάμε."

  Οι γείτονες των Βραζιλιάνων, δεν συμμερίζονται τα συναισθήματα των ηττημένων με την αργεντίνικη "Ole" να αναρωτιέται: "Πες μου πως νιώθεις... " καθώς εκμεταλλεύεται την ομοηχία του νιώθω με το επτά στην ισπανική γλώσσα και το γνωστό σύνθημα της "αλμπισελέστε".

  Η Marca το βαφτίζει "Αλεμανιάζο" από τη Γερμανία που είναι Αλεμάνια στα ισπανικά, η As πιστεύει ότι η σημερινή ήττα ισοδυναμεί με "Επτά Μαρακανάζο"

  Οι "New York Times" λένε ότι η "Γερμανία παρέλυσε τη Βραζιλία", η αγγλική "Daily Mail" ξεκαθαρίζει ότι είναι μία "νύχτα κόλασης στη Βραζιλία", η γαλλική "L'Equipe" κάνει λόγο για "Τον εξευτελισμό", τον οποίο η ιταλική "Gazzetta Dello Sport" χαρακτηρίζει "ιστορικό".

Κλάμα στο Mineirão

Δεν σταμάτησαν να κυλούν τα δάκρυα στα μάγουλα των Βραζιλιάνων παικτών, αλλά και των φιλάθλων της seleção μετά το διασυρμό με 1-7 από τη Γερμανία στο Estádio Mineirão. Δείτε φωτογραφίες και videos!
Οι Βραζιλιάνοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που τους συνέβη απέναντι στη Γερμανία, από την οποία συνετρίβησαν με 1-7 στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσα στο... σπίτι τους. Τόσο οι ποδοσφαιριστές της seleção όσο και οι φίλαθλοι στις κερκίδες αντέδρασαν με κλάματα για τη μεγαλύτερη σε έκταση ήττα στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας.
Δείτε φωτογραφίες και videos μέσα από το γήπεδο, αλλά και από τις κερκίδες























ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου