ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Η Πλατεία των Πρωταθλητών

Η Πλατεία των Πρωταθλητών

Ένα άρθρο για τους Έλληνες που ο Ολυμπιακός απέκτησε από τον Πανιώνιο και που έχουν καθιερωθεί στους Πειραιώτες, με την ευχή Κολοβός και Αυλωνίτης να γίνουν οι επόμενοι που θα το πετύχουν.
Ώρες και φορές σκέφτομαι πάλι όλους εκείνους, ναι, αυτούς που άφηναν ψάρια στους πάγκους, σφύριζαν αδιάφορα όταν έπαιζαν μπουνιές οι παίκτες της ομάδας τους με τους δικούς μας ή τιτιβίζουν «φιλεύσπλαχνα» για την κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου και αναρωτιέμαι. Γιατί σώνει και καλά να πρέπει να μας πείσουν πως για να αλλάξουν τα δεδομένα πρέπει να τραβήξουμε ένα… format σε αυτό το «κομπιούτερ» που λέγεται Ελληνικό Πρωτάθλημα;  Ή μήπως τους έπιασε ο πόνος που ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει χιλιόμετρα μπροστά και… σβήνει τις μηχανές από τον Φεβρουάριο με αποτέλεσμα να μην βλέπουμε… μπαλάρα στα Ελληνικά γήπεδα;

Ύστερα, επειδή κάποιες ομάδες δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να κάνουν μεταγραφές, δεν σημαίνει ότι δεν βγάζουν παίκτες που προσφέρουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσως πάλι μερικούς να τους πειράζει που οι εν λόγω παίκτες δεν προσφέρουν στις δικές τους ομάδες, ποιος ξέρει;


Κι όμως, υπάρχουν ομάδες που «έβγαλαν» νέους παίκτες με λαμπρό μέλλον και που έχουν προσφέρει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο τα μέγιστα. Χαρακτηριστικό και άξιο αναφοράς περίλαμπρο παράδειγμα, είναι η ομάδα του Πανιωνίου, που έχει προσφέρει παίχτες στους μεγάλους, οι οποίοι διέπρεψαν με τις φανέλες των ομάδων που αγωνίστηκαν αλλά και με την Εθνική Ελλάδος.

Ο Πανιώνιος, που αν εξαιρέσουμε τις μεγάλες ομάδες, είναι ίσως ο μόνος που είχε φέρει παίχτες όπως ο Ρεκόμπα, ο Εστογιαννόφ, ο Μπάλαμπαν, ο Ντρόμπνι, και ο Μαρσελίνιο Παουλίστα (οι παλιότεροι θα τον θυμούνται) έχει να υπερηφανεύεται και για έναν Αναστόπουλο, για έναν Μαύρο, για έναν Σαραβάκο, για έναν Μανιάτη, για έναν Σιόβα, για έναν Σάμαρη, για έναν Κολοβό.

Και κάπου εδώ ερχόμαστε στο θέμα μας. Ο Ολυμπιακός μας ξεκίνησε φέτος προετοιμασία με πέντε παίκτες που έχουν αποκτηθεί από τον Πανιώνιο. Τον Δημήτρη Σιόβα, τον Γιάννη Μανιάτη, τον Ανδρέα Σάμαρη και τους «πρόσφατους» Τάσο Αυλωνίτη και Δημήτρη Κολοβό.

Οι τρείς πρώτοι έχουν περάσει αρκετά μέχρι να καταφέρουν να καθιερωθούν στην ομάδα. Τον καθέναν από αυτούς έχει να τους «τρώει» ένας φόβος! Τον Μανιάτη μπορεί να τον τρόμαξαν οι κακές του εμφανίσεις, τον Σιόβα εκείνη η γκάφα με τον Κάρολ στα Γιάννενα το 2012 και τον Σάμαρη η πιθανότητα του να μην έπαιζε στον Ολυμπιακό.

Σαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού, μπορεί να «γκρινιάξαμε» όμως δεν θυμάμαι ποτέ να προπηλακίσαμε παίκτες, ούτε τους γιουχάραμε πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (που το άξιζαν!!!). Εδώ και τον Κοστάντζο είχαμε χειροκροτήσει στο Παγκρήτειο για να του δώσουμε ψυχολογία (εις μάτην)! Τουλάχιστον δεν φτάσαμε σε σημείο να τους την «πέφτουμε» όπως έκαναν μερικοί στον Σπυρόπουλο, τον Τζιόλη και τον Μάντζιο (τρεις από τον Πανιώνιο!!!), ούτε τους «άδειασε» ποτέ η ομάδα μας. Ο Ολυμπιακός στεκόταν δίπλα στους παίκτες του. Από την διοίκηση μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο μας που, ναι μπορεί να δυσανασχετούσε αν ο παίκτης δεν έπαιζε καλά κάποιες φορές, όμως δεν έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο κανενός. Ψέματα;

Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν φίλαθλο του Πανιωνίου να λέει υπερήφανα, κοίτα ρε ο Ολυμπιακός! Με τέσσερις παίκτες από τον Πανιώνιο και έφτασε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ! Είναι αλήθεια. Σιόβας, Μανιάτης, Σάμαρης και φυσικά ο… Μήτρογλου που είχε κάνει τα όργια στην Πλατεία, πέρσι μαζί με Ρομπέρτο, Μανωλά, Τσόρι και Κάμπελ (για να τα λέμε όλα) πήραν από το χεράκι τον Ολυμπιακό και τον πήγαν ως εκεί!

Είναι αλήθεια επίσης, ότι τα τελευταία χρόνια, τους καλύτερους Έλληνες παίκτες που ήρθαν και «έπιασαν», με εξαίρεση τον Κώστα Μανωλά που ήρθε από την Α.Ε.Κ., ο Ολυμπιακός τους απέκτησε από τον Πανιώνιο. Οι φίλαθλοι του καμαρώνουν αν και έχουν μια «πίκρα» που δεν μπόρεσαν να τους κρατήσουν. Κι αυτό το καταλαβαίνουμε και εμείς. Γιατί δυστυχώς πάντα θα υπάρχει μια μεγαλύτερη ομάδα από την δική σου είτε εντός συνόρων, είτε εκτός.  Όπως αυτοί στενοχωρήθηκαν που «έχασαν» τον Μανιάτη, τον Σιόβα και τους άλλους, αλλά είπαν χαλάλι (δεν ξέρω αν το είπαν όλοι!) που πήγαν στον Ολυμπιακό, έτσι και εμείς στενοχωρηθήκαμε με τον Τουρέ και τον Μιραλλάς, αλλά είπαμε, χαλάλι που πήγαν σε μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Παρά τα κατορθώματα τους, δεν ξέχασαν ότι ο Ολυμπιακός τους ανέδειξε. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πρώην παίκτες του Πανιωνίου.

Συνεπώς το Ελληνικό Πρωτάθλημα και οι Ελληνικές ομάδες (οι περισσότερες) δεν έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά επειδή ο Ολυμπιακός αγοράζει! Η δουλειά τους συνεχίζεται για να υλοποιούν τους εφικτούς στόχους που θέτουν οι ίδιοι. Και μέσα από αυτήν τη δουλειά, αναδεικνύουν και παίκτες που έχουν να το λένε ότι ξεκίνησαν από εκεί. Η ίδια «τιμή» που νιώθουμε όταν ακούμε έναν παίκτη σαν τον Τουρέ να λέει «ξεκίνησα από τον Ολυμπιακό» είναι και η ίδια τιμή για έναν Πανιώνιο να λέει «αυτοί οι πέντε ξεκίνησαν από εμάς».

Ο Κολοβός χθες δήλωσε ότι δεν τον φοβίζει ο Πρωταθλητισμός και για αυτό ήρθε στον Ολυμπιακό, ενώ συμπλήρωσε πως ευχαριστεί και τον Πανιώνιο, γιατί προφανώς, αυτός του έδωσε την δυνατότητα να μεταγραφεί στην ομάδα μας.

Έχουμε ξαναπεί, ότι οι παίκτες δεν είναι ρομποτάκια και κατανοούμε ότι κάποιες φορές μπορεί να μην είναι στα καλά τους. Όμως σε γενικές γραμμές και ο Μανιάτης και ο Σιόβας και ο Σάμαρης έδειξαν ότι έχουν τα «καρύδια» να σηκώσουν την βαριά φανέλα του Ολυμπιακού. Το αν αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι ή ως μεταγραφή με λίγα χρήματα δεν έχει να πει κάτι.  Έχουν το μέταλλο του Πρωταθλητή και μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα. Η ευχή όλων μας είναι αφ’ ενός να εξακολουθήσουν να το κάνουν και αφ’ ετέρου να το δούμε και από τα δύο νέα αυτά παιδιά, Κολοβό και Αυλωνίτη.

Δεν θα είναι δύσκολο καθώς στον Ολυμπιακό κρίνεσαι από την μέρα που… φωτογραφίζεσαι με το κασκόλ στην Πλατεία Ολυμπιακού και βγαίνεις πρωτοσέλιδο. Όμως η… Πλατεία της Νέας Σμύρνης έχει αποδείξει ότι μπορεί να «φτιάξει» παίκτες με στόφα Πρωταθλητή που δεν φοβούνται να κάνουν το βήμα παραπάνω για να γίνουν και… τύποις Πρωταθλητές. Είναι και μια ικανοποίηση να βλέπεις  και Έλληνες παίκτες στην τελική, να το καταφέρνουν. Παίκτες που μπορούν να καταλάβουν και να «νιώσουν» κάποια στιγμή παραπάνω από… δέκα ξένους τι σημαίνει Ολυμπιακός.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου