ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Σταυρόπουλος: «Ολοκληρώθηκε ο αγώνας για να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ»

Σταυρόπουλος: «Ολοκληρώθηκε ο αγώνας για να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ»


Βαρύς περιμένει να πέσει ο «πέλεκυς» της δικαιοσύνης στον ΠΑΟΚ ο Νίκος Σταυρόπουλος.
Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας μπάσκετ του «Δικεφάλου του Βορρά» αναφέρθηκε στα επεισόδια που έγιναν στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και για τον τρόπο που ολοκλήρωσαν οι Θεσσαλονικείς τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το 2010.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ.Σταυρόπουλος στον “Libero FM”:
Για όσα έγιναν στο γήπεδο: «Ήταν καθαρά τυπική διαδικασία, για να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ με δέκα αγωνιστικές και πάνω. Ειδάλλως, θα υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη ποινή. Αισθάνομαι απογοήτευση, γιατί από τη μία καλείς τον κόσμο να έρθει να σε βοηθήσει και από την άλλη τους ζητάς να φύγουν από το γήπεδο για να μην τιμωρηθείς.
Είναι μία κατάσταση επιεικώς απαράδεκτη. Τη συμπεριφορά κάποιων την πλήρωσαν και οι υπόλοιποι που ήθελαν απλώς να δουν την ομάδα τους. Ένας φίλος ήρθε από τις Κυκλάδες. Μου είπε ότι ήταν από τη Φολέγανδρο, σχεδόν έκλαιγε και μου έλεγε γιατί να μη συνεχιστεί το παιχνίδι… Γιατί να μην έρχεται 4-5.000 κόσμος στο γήπεδο, για να βοηθάει την ομάδα του ουσιαστικά και όχι να πετάει αντικείμενα; Σκεφτείτε να ερχόταν μία τιμωρία δέκα αγωνιστικών…».
Για την επικείμενη τιμωρία του ΠΑΟΚ: «Η ποινή θα είναι βαριά. Ήμουν σχεδόν από πίσω από το σημείο που ο διαιτητής δέχτηκε το αντικείμενο στο κεφάλι. Θα μπορούσε να χτυπήσει και μένα. Με πέτυχαν απλά τα νερά».
Για τη στάση του διαιτητή: «Περίμενα από τον κορυφαίο διαιτητή στην Ελλάδα -απ’ ό,τι αναφέρει και η ΚΕΔ- να διαχειριστεί λίγο καλύτερα, λίγο πιο ήπια το γεγονός. Κανείς όμως δεν είναι στο κεφάλι του διαιτητή. Δυστυχώς, ποτέ δεν είναι πρωταγωνιστές στην Ελλάδα οι παίκτες των εκατομμυρίων. Ποτέ κανείς δε μιλάει γι’ αυτούς, αλλά για όλα τα παρεπόμενα».
Για την «απαίτηση» κάποιων να φύγει η ομάδα: «Ο κόσμος έλεγε “πάρτε την ομάδα και φύγετε”, αλλά δε γνωρίζουν τις συνέπειες. Αυτό είναι το πιο εύκολο. Όταν μετά δεχτείς μία τιμωρία δέκα αγωνιστικών και φύγουν οι ξένοι, τι θα γίνει; Εμείς προσπαθούμε βήμα-βήμα να πάμε μπροστά την ομάδα, όχι να πίσω».
Για την επόμενη μέρα: «Εγώ σκεφτόμουν την αμέσως επόμενη μέρα και με ενδιέφερε να μην έχει η ομάδα μεγάλη ποινή. Θα πρέπει να επαινέσουμε και τον Ολυμπιακό, γιατί ο κανονισμός λέει, ότι αν περάσει μισή ώρα, το παιχνίδι μπορεί να διακοπεί οριστικά.
Ήταν μία κωμικοτραγική κατάσταση. Ας αναλάβουν δράση οι επίσημοι φορείς αυτού του αθλήματος. Εγώ είδα δεχτεί κέρμα στο κεφάλι και στο μάτι πριν από πολλά χρόνια και από τότε δεν έχει αλλάξει τίποτα. Είναι δύσκολο, γιατί έχεις να κάνεις με όχλο, με μάζα και θέλει συλλογική προσπάθεια των φορέων.
Οι οπαδοί όταν βρίσκονται στο γήπεδο θα πρέπει να προσέχουν όταν βρίσκονται στο γήπεδο, να μην πετάνε αντικείμενα, γιατί θα τιμωρηθεί η ομάδα. Είναι μεγάλο το οικονομικό βάρος, γιατί πληρώνεις φόρο, ενώ δεν υπάρχουν και έσοδα αν επέλθει τιμωρία της έδρας».
Για τον τραυματισμό του ΜακΓκράθ: «Αυτή τη στιγμή κάνει μία μαγνητική στο νοσοκομείο. Πιθανόν να λείψει για δυο-τρεις εβδομάδες, ίσως και τέταρτη. Πριν από ένα μήνα υπήρχε ισπανική ομάδα, που μας πίεσε να τον δώσουμε, αλλά αρνηθήκαμε γιατί είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του. Ίσως κάνουμε άμεσα κάποια προσθήκη, για να καλύψουμε το κενό του όσο είναι τραυματίας, αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη, αφού τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι καλά».
Για το άσχημο κλείσιμο μίας καλής χρονιάς για τον ΠΑΟΚ: «Με τη συμμετοχή μας στο Eurocup, στον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης, κερδίσαμε το σεβασμό όλων, και της FIBA. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει πάντα στην Ευρώπη. Όταν παίζεις με την Μπένετον, που έχασε με ένα καλάθι από τη Σιένα των εκατομμυρίων. Εγώ θέλω υγιή κόσμο, που θα έρχεται με τα παιδιά του, με το κασκολάκι του, που θέλουν να στηρίξουν την ομάδα, να φωνάξουν για ένα δίωρο-τρίωρο και όχι αυτό που είδαμε χθες…».
πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου