ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Υπάρχει ζωή στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό
Το διαδραστικό πλάνο του για το παρόν αλλά και για το μέλλον του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού θα αποκαλυφτεί καταρχήν στα μέλη του συλλόγου στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη μία το μεσημέρι στην αίθουσα Τύπου του Καραϊσκάκη. Την παρουσίαση θα κάνει ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νίκος Καραχάλιος ο οποίος τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επιτυχία του συγκεκριμένου project. Αμέσως μετά, στις 14:30, θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο χωρίζεται σε τρία μέρη και έχει ως στόχο να μπουν καταρχήν στα –άδεια - ταμεία του συλλόγου χρήματα ώστε να αναπνεύσουν –οικονομικά- οι ομάδες και τα τμήματά του. Στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια ώστε να ενεργοποιηθούν όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και με μία σειρά εκδηλώσεων(φιλικοί αγώνες, Sms, χορηγίες, συναυλία) να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η αγωνιστική περίοδος. Τέλος, ο μεγάλος στόχος είναι να παγιωθούν τα έσοδα του Ερασιτέχνη τα οποία θα πρέπει –τα επόμενα χρόνια- να είναι ισοσκελισμένα με τα έξοδα. Με λίγα λόγια δεν θα ξεφεύγει το συνολικό μπάτζετ του συλλόγου από τα προσδοκώμενα έσοδα.

Για να πετύχουν όλες οι ενέργειες που θα παρουσιαστούν αύριο, χρειάζεται ο Ερασιτέχνη να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα. Να ξεφύγει από την εσωστρέφεια που περιήλθε τα δύο τελευταία χρόνια και να πείσει και τον τελευταίο ερυθρόλευκο φίλαθλο ότι οι εποχές που οι Γενικές Συνελεύσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια γίνονταν …ακατάλληλες ώρες, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ο απλός φίλαθλος και το απλό μέλος του συλλόγου επιθυμεί να γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες του συλλόγου. Ο απλός φίλαθλος και το απλό μέλος του συλλόγου επιθυμεί να συμμετέχει ενεργά, όπως συνέβαινε τα πρώτα χρόνια που άνοιξαν τα μητρώα του Ερασιτέχνη με τις μαζικές εγγραφές μελών.
Ταυτόχρονα η επιτυχία όλων των παραπάνω ξεκινά από τους επιφανείς Ολυμπιακούς. Για να ενεργοποιηθούν οι εκατομμύρια φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι απαραίτητο να κάνουν –για ακόμη μία φορά- την αρχή όσοι αποδεδειγμένα έχουν βοηθήσει και στο παρελθόν τον σύλλογο. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ήταν πάντα στο πλευρό της «μάνας του λόχου» και είναι αυτοί που μπορούν να δώσουν το σάλπισμα για την αντεπίθεση σωτηρίας του μεγαλύτερου πολυαθλητικού ευρωπαϊκού συλλόγου.

Υπάρχουν όμως και άλλοι επιφανείς φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Μπορεί η (κακή) οικονομική συγκυρία να αποτελεί τροχοπέδη. Όμως, είναι ανεπίτρεπτο να έχει ο Γ.Σ. Λαμίας 30 χορηγούς στην ομάδα βόλεϊ και ο Ολυμπιακός μηδέν(0) χορηγούς σε όλα του τα τμήματα.

Τέλος είναι ουσιώδες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη να ζητήσει άμεσα από τους επικεφαλείς όλων των ακαδημιών που διατηρεί, να εκθέσουν τις απόψεις τους για τον χρονικό ορίζοντα που παιδιά από τα τμήματα υποδομής θα είναι σε θέση να προωθηθούν στις πρώτες ομάδες. Ακολουθώντας έτσι, την πεπατημένη της Μπαρτσελόνα μια μελλοντική Γενική Συνέλευση των μελών θα μπορεί να τροποποιήσει το καταστατικό το οποίο θα ορίζει ρητά π.χ. ότι από το 2014 στη δωδεκάδα του βόλεϊ και στη δεκαπεντάδα του πόλο θα πρέπει να υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός γηγενών αθλητών, που το 2015 θα αυξηθεί κ.ο.κ. Το μέλλον λοιπόν του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού εξαρτάται αποκλειστικά από τη συμμετοχή των πολλών και από την άριστη λειτουργία των ακαδημιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου