ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΝΑΙ, υπάρχει λύση! (video)

ΝΑΙ, υπάρχει λύση! (video)
Γιάννης Γιαννουδάκης 29/12/2010
Τον σχεδιασμό για να βγει ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός από το οικονομικό τούνελ που έχει μπει τα τελευταία χρόνια, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Νίκος Καραχάλιος. Ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού τόνισε ότι για τις επόμενες 60 μέρες θα δρομολογηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες και οι συμφωνίες με τους αθλητές, ενώ απώτερος στόχος είναι η βιωσιμότητα του συλλόγου μέσω του κόσμου του. Το 1ο μεγάλο event που θα βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση είναι ένα φιλικό παιχνίδι με αστέρια του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο, το 2ο event ένα πάρτι γενεθλίων στο ΣΕΦ και στην συνέχεια η συνεισφορά των φιλάθλων με sms.

Το παρών στην σημερινή συνέντευξη τύπου έδωσαν μέλη ολόκληρης της Ολυμπιακής οικογένειας, όπως οι κύριοι Ράντος και Νινιάδης από την ΠΑΕ, Αμανατίδης από τις Ακαδημίες του Θρύλου, Ανδρεάδης, Καβαθά και Νικολάκης από τα τμήματα βόλεϊ, Δελακάς, Δεληγιάννης και Παυλίδης από τα τμήματα πόλο, ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, καθώς επίσης και πλήθος Βετεράνων, δημοσιογράφων και φίλων του Ολυμπιακού

Διαβάστε αναλυτικά τι ειπώθηκε στην σημερινή συνέντευξη τύπου: Νίκος Καραχάλιος (αντιπρόεδρος Ολυμπιακού Σ.Φ.Π)

«Φίλες και φίλοι του Ολυμπιακού, αθλητές του Ολυμπιακού, βετεράνοι του Ολυμπιακού, διοίκηση του Ολυμπιακού. Λίγο πριν ξεκινήσουμε την σημερινή μας press conference, είχαμε την 2η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη, υπό την έκτακτη διοίκηση που έχει αναλάβει εδώ και 20 περίπου ημέρες. Στο πάνελ βρισκόμαστε εγώ, ο Νίκος Καραχάλιος, αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού. Ο ιστορικός και διαχρονικός πρόεδρος, κύριος Θεοδωρακάκης, ο ταμίας του Ολυμπιακού Δήμος Λαζαρίδης. Ο ποιος σημαντικός όμως, και από εμένα και από τον Πρόεδρο και από τους αθλητές και από τους Βετεράνους, είναι ένα παιδί που κάθεται στα δεξιά μου. Ο Μελέτης, που φορά την φανέλα με το νούμερο 7, θέλει να μοιάσει στον Γκαλέτι, αλλά θέλει να μοιάσει και στον Νινιάδη. Γιατί ο πατέρας του, του έχει αναφέρει για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και σήμερα ο Μελέτης είναι εδώ και είδε από κοντά τον Νινιάδη. Και αυτό που όλοι εμείς θέλουμε να βλέπουμε, είναι νέα παιδιά σαν τον Μελέτη, οι οποίοι θα αποτελέσουν τον Ολυμπιακό του 2020».

«Γιατί ο Ολυμπιακός για να συνεχίσει να υπάρχει, να ζει, πρέπει να ανανεώνεται και να προσφέρει τα πολύ βασικά στα νέα παιδιά. Υποδομές (στάδια, πισίνες), υποστήριξη (ανθρώπινη, ιατρική, προπονητική) και πρέπει να προσφέρει την ψυχή του και την καρδιά του».

«Αυτό που δυστυχώς δεν έχει προσφέρει ο Ολυμπιακός και δεν είναι ώρα καταλογισμού καμίας ευθύνης, όσο θα έπρεπε τον τελευταίο καιρό είναι συνέπεια απέναντι σε μια σειρά παιδιών, εν ενεργεία αθλητών μας από πολλά τμήματα, στους οποίους έχουμε υποχρεώσεις. Πολλά παιδιά τα βλέπουμε μαζί μας σήμερα. Παιδιά από το βόλει, το πόλο, την κολύμβηση κλπ».

«Υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα. Όχι το γιατί αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά το κατά πόσο μπορεί να βγει. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ, όπως ο Γιώργος Γλου, οι οποίοι έχουν προσφέρει, όχι απλώς την ζωή τους, αλλά πολλά εκατομμύρια ευρώ, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει, όχι αυτό που εμείς σήμερα ονομάζουμε ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αλλά αυτό που από σήμερα και έπειτα, θέλουμε να ονομάζουμε ο σύλλογος μας. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι που θα μας κάνει να συνεχίσουμε».

«Αυτή είναι μια εικόνα (τα πεταμένα σκουφάκια στην πισίνα του ΟΑΚΑ) από το τελευταίο ντέρμπι πόλο με τον Παναθηναϊκό. Οι αθλητές μας, παρόλο που είναι 1 1/2 χρόνο απλήρωτοι έπαιξαν με την παρτιζάν και τον Παναθηναϊκό. Νίκησαν μέσα στο ΟΑΚΑ με πολύ μεγάλη διαφορά και μετά, αφού έφτασαν στο απροχώρητο έκαναν μια συμβολική κίνηση. Αυτή η κίνηση , σε άλλες εποχές, θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ κακή για την ιστορία και το όνομα του συλλόγου. Για μένα που εκπροσωπώ την νέα γενιά της διοίκησης, ήταν μια κίνηση απόλυτα επιβεβλημένη. Ήταν μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Που έδειχνε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Όταν το σκουφάκι του Ολυμπιακού είναι σε μία πισίνα και δεν βρίσκεται μαζί του ο αθλητής που το φοράει, τότε αυτό σημαίνει πως ο συγκεκριμένος αθλητής έχει φτάσει σε απόγνωση. Μου έλεγε ο Βαγγέλης Πάτερος πως υπάρχουν αθλητές μας που δεν έχουν βενζίνη να έρθουν για προπόνηση. Και μου έλεγε και ένας φίλος μας, ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, ο Ευτύχης Βαρδουλάκης, ότι αυτό που ετοιμάσαμε σαν διοίκηση να σας δείξουμε, η μελέτη, το σχέδιο για τον Ολυμπιακό του μέλλοντος, έχει ένα μεγάλο λάθος. Δεν είναι δραματοποιημένη. Δεν εστιάζει στο πρόβλημα. Εστιάζει στα νέα παιδιά, μιλάει για το 2020, αλλά δεν λέει τι συμβαίνει σήμερα στον Ολυμπιακό. Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβει, τουλάχιστον, ο κόσμος του Ολυμπιακού, ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη φάση, όταν οι πολίστες μας δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 1 ½ χρόνο, όταν οι βολεϊμπολίστες μας δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 1 χρόνο; Και δεν μιλάω για παχυλούς μισθούς και αμοιβές, αλλά για τα βασικά. Για να μπορούν να έρχονται και να κάνουν προπονήσεις. Και για να ξεφύγουμε λίγο από τον Ολυμπιακό, τι άλλο χρειάζεται ο κόσμος του αθλητισμού για να καταλάβει, όταν οι αθλητές του υγρού στίβου στην Θεσσαλονίκη δεν έχουν πισίνα για να κολυμπήσουν. Όταν στο σύνολο του ο Ελληνικός αθλητισμός καταρρέει, τι χρειάζεται για να δραματοποιηθεί η κατάσταση περισσότερο. Όταν υπάρχουν αυτοί την στιγμή υποχρεώσεις της πολιτείας που είναι και θα παραμείνουν ανεκπλήρωτες. Έχουμε μία κατάσταση στην οικονομία, που κάθε μέρα γίνεται και δραματικότερη. Τι άλλο χρειάζεται για να δραματοποιηθεί η κατάσταση»;

«Αυτό που χρειάζεται, και πίστευα πάντα στην ζωή μου, είναι σχέδιο, όραμα, γιατί στα μεγάλα προβλήματα χρειάζονται και μεγάλες λύσεις, άνθρωποι που αφιερώνουν την ζωή τους σε ένα σκοπό, που έχουν πάθος και ψυχή. Και είναι πολύ εντυπωσιακό που σήμερα έχουμε μαζί μας τον κύριο Θεοδωρακάκη που βρίσκεται στην υπηρεσία του συλλόγου εδώ και 46 χρόνια, σχεδόν μισό αιώνα και έχουμε και τον Μελέτη εδώ, που θα θέλαμε να βρίσκεται στην διοίκηση του συλλόγου, αφού πρώτα παίξει μπάλα. Για να μπορεί, όμως ο Μελέτης να παίξει μπάλα, πρέπει να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα του δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις. Μεγαλύτεροι του Μελέτη, πιο υπεύθυνοι, πολύ σοβαροί και πολύ αποφασισμένοι».

«Για μένα η λύση υπάρχει γιατί σήμερα, ημέρα απεργιών, γιορτών, με αρκετές δυσκολίες, είναι πάρα πολλοί άνθρωποι του Ολυμπιακού εδώ. Και καλέσαμε ελάχιστους. Τους περισσότερους από εσάς, εκτός από τους δημοσιογράφους, τους καλέσαμε την τελευταία στιγμή, γιατί αποφασίσαμε με τον κύριο Θεοδωρακάκη, να γίνει την τελευταία στιγμή, πριν αλλάξει ο χρόνος. Θέλαμε να γίνει σήμερα η συνέντευξη για να βάλουμε τις βάσεις για ένα πρόγραμμα 6 μηνών που πιστεύουμε πως θα βγάλει τον σύλλογο από την δύσκολη θέση. Και θα τον βγάλει με συνεργασία με την προηγούμενη διοίκηση. Ο Γιώργος Γλου είναι ο συμβολισμός της προηγούμενης διοίκησης. Αυτό που είπαμε και στην προηγούμενη ΓΣ, είναι ότι εμείς θέλουμρ στον Ολυμπιακό να υπάρχει συνέχεια. Ότι έχει γίνει, που δεν έγινε σωστά, θα το αναλύσουμε και θα το βελτιώσουμε και θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με τον Γιάννη Συγγελίδη, αλλά και με τους ιστορικούς προέδρους του Συλλόγου. Ο κύριος Νταϊφάς είναι ήδη στην διοίκηση της ΠΑΕ. Ο κύριος Κόκκαλης παραμένει πρόεδρος της ΠΑΕ. Ο κύριος Μαρινάκης, ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, και αναφέρομαι στην ΠΑΕ γιατί αυτή είναι η κορωνίδα του αγωνιστικού μας τμήματος, μας έχει δώσει, όχι απλώς την ευλογία του, αλλά και την ευχή του και την ουσιαστική του βοήθεια και θα πούμε στην συνέχεια τι έχει κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης προκειμένου να συνεχίσουμε. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ξέρετε τι συνεισφορά έχουν στο μπάσκετ και όχι μόνο εκεί, καθώς έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον Σύλλογο, πέραν της ΚΑΕ, χωρίς να θέλουν να φαίνονται. Εγώ θα αναφερθώ και σε ένα πρόσωπο πολύ σημαντικό για μένα, γιατί είναι συνομήλικος μου, φίλος από το σχολείο και είναι ο άνθρωπος που είχε ένα όραμα για το πώς μπορεί ο λεγόμενος Ερασιτέχνης Ολυμπιακός να γίνει ο πρώτος σύλλογος στην Ευρώπη. Αν και πολλοί θα διαφωνήσουνε και θα πουν πως είναι ήδη ο πρώτος σύλλογος στην Ευρώπη. Είναι σαν να είναι μαζί μας ο Πέτρος Κόκκαλης, με τον οποίο μοιραζόμαστε πολλές κοινές ιδέες και εμπειρίες και πιστεύω πως στην συνέχεια της προσπάθειας θα είναι και ο Πέτρος μαζί μας».

«Τα πολυμετοχικά σχήματα, που δοκιμάστηκαν από άλλους συλλόγους, απέτυχαν. Αυτό που πρέπει να δούμε σήμερα είναι ένα νέο μοντέλο, που θα το ονόμαζα πολυδύναμο στην διοίκηση του και πολυσυμμετοχικό στην βάση του. Η δύναμη του ολυμπιακού είναι ο κόσμος του. Είμαστε όλοι εμείς. Είναι οι νέοι Ολυμπιακού που έρχονται και θέλουν να φοράνε την φανέλα με τον Ολυμπιονίκη στο στήθος τους».

«Η εισήγηση αυτή θα έχει δύο σκέλη. Θα σας κάνουμε μία παρουσίαση, αποτέλεσμα τεχνοκρατικής δουλειάς και εμπειρίας ανθρώπων που έχουν δουλέψει και με τεχνολογίες και με τον αθλητισμό και με θέματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας, αλλά κυρίως με θέματα στρατηγικής. Γιατί δεν πρέπει να βρούμε άλλη μία τακτικίστικη λύση στον Ολυμπιακό. Μια λύση που θα μας δώσει 6 μήνες και τον Ιούνιο θα είμαστε πάλι σε αδιέξοδο».

«Αυτό που προτείνουμε σήμερα δεν είναι ευαγγέλιο. Είναι οι βασικοί άξονες που έχουμε μελετήσει με το Δ.Σ. Που έχουμε συζητήσει διεξοδικά με τον κύριο Θεοδωρακάκη, Εμείς δεν είμαστε ούτε η απόλυτη λύση ούτε το απόλυτο πρόβλημα. Είμαστε ένα κομμάτι της ομάδας που θα συντονίσει αυτή την προσπάθεια. Αυτό που θα δούμε είναι ένας σκελετός που τον έχουμε σκεφτεί πολύ και πάνω στον οποίο θέλουμε να χτίσουμε για να γίνει όσο πιο αποτελεσματικός γίνεται. Αυτό είναι το στρατηγικό μας σχέδιο. Θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με εσάς, ώστε να κάνουμε αυτό το σχέδιο των 200 ημερών, όσο πιο αποτελεσματικό γίνεται».

«Η δουλειά που κάνουμε σήμερα είναι το πρώτο βήμα. Θα δείτε πως υπάρχει μια σειρά βημάτων τα οποία πρέπει να περάσουν σε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και του αθλητισμού. Νομίζω δουλέψαμε πολύ επιτυχημένα στον αγώνα κατά της Φτώχιας. Κάναμε σε 15 ημέρες τον κόσμο να παραμιλάει. 25 ημέρες πριν, ανατέθηκε στον Ολυμπιακό από τον ΟΗΕ και την ΟΥΕΦΑ μια αποστολή, που άλλα μεγάλα clubs στον κόσμο, χρειάστηκαν 4-5 μήνες. Με το μικρότερο γήπεδο, καθώς το Νταλούζ είναι 65 χιλιάδων και το Μπερναμπέου 80 χιλιάδων, φέραμε τα μεγαλύτερα έσοδα για φιλανθρωπικό σκοπό, σε μια ημέρα με απεργίες και με χιόνια σε όλη την Ευρώπη. Ήρθαν εδώ ο Ζιντάν και ο Ρονάλντο. Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος και ανακηρύχτηκε η διοργάνωση μας η πιο επιτυχημένη όλων των εποχών. Μας ζητήθηκε οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΟΗΕ, να τους εξάγουμε τεχνογνωσία και να τους πούμε πως μπορούν να βελτιώσουν το γεγονός που παρακολούθησαν περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. 880 τηλεοπτικοί σταθμοί. Εμείς που είμαστε εκεί ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι σημαίνει αυτό για τον Ολυμπιακό της επόμενης ημέρας. Ο Αλέκος Ράντος και ο Ανδρέας Νινιάδης εκπροσωπούν το αγωνιστικό του ποδοσφαίρου, κάνουν μια εξαίρετη δουλειά και έχουν κάνει τον Ολυμπιακό Πρωταθλητή Χειμόνα και πιστεύουμε πως θα παραμείνει πρωταθλητής και μέχρι το καλοκαίρι. Όμως ο Ολυμπιακός για να συνεχίσει θα πρέπει να δει το 2020. Θα πρέπει να δει μπροστά».

«Η έμφαση μας είναι στα παιδιά. Δίνουμε δύναμη στον Θρύλο. Το όραμα μας είναι ο Ολυμπιακός του 2020 να είναι ένας σύγχρονος και δυναμικός σύλλογος. Ποιοι είναι οι άνθρωποι στους οποίους επενδύουμε; Είναι οι νέοι κόκκινοι πρωταθλητές. Το concept είναι ότι δίνουμε έμφαση στον Μελέτη και τους φίλους του, που παίζουν πόλο, μπάσκετ, ποδόσφαιρο. Ναι στον πρωταθλητισμό, αλλά σε υγιείς βάσεις. Θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να είναι πρωταθλητές το 2020, αλλά να έχουν τα μέσα. Γιατί πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι βρισκόμαστε σε μια χώρα που αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα, από την 1η του νέου χρόνου δεν θα είναι. Ούτε οι επιχορηγήσεις από το κράτος, ούτε τα παχυλά έσοδα από τους χορηγούς, ούτε η διάθεση του κόσμου να συνεισφέρει».

«Ξεκινάμε σε ότι κάνουμε από ιδέες και λέξεις. Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα. Οι λέξεις που μας εκφράζουν είναι το κόκκινο που είναι το χρώμα μας. Το πάθος μας μας ξεχωρίζει. Η διάθεση για συμμετοχή μένει να αποδειχθεί. Η ενέργεια που πρέπει να βγάλουμε. Η σιγουριά που πρέπει να εκπέμψουμε και η σιγουριά που πρέπει να δώσουμε. Η ενότητα που φαίνεται ήδη. Ο Ολυμπιακός είναι ενιαίος. Η μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι να σωθεί ο Ολυμπιακός. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από δράσεις, αν εκπέμπουμε αισιοδοξία, αν έχουμε δυναμισμό και βέβαια αν έχουμε διάθεση να ανανεωθούμε».

«Τον Ολυμπιακό του 2010 σε αριθμούς τον ξέρετε. Έχουμε 85 χρόνια λαμπρής ιστορίας. 1150 εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες. 14 αθλητικά τμήματα, 12 αθλήματα, 85 χιλιάδες μέλη και εκατομμύρια φίλους».

«Έχουμε πολύ ισχυρή παρουσία σε αυτό που ονομάζουμε Media. Έχουμε 500 χιλιάδες ανθρώπους που ενημερώνονται καθημερινά για τις δραστηριότητες μας. Έχουμε τον κόσμο μας,. Την δύναμη μας. 44% του κόσμου στην Ελλάδα και 52% στο Λεκανοπέδιο της Αττικής είναι φίλοι του Ολυμπιακού. Έχουμε και κάτι ακόμα πιο σημαντικό και επενδύουμε. Έζουμε πάνω από 4 χιλιάδες νεαρούς αθλούμενους που φιλοξενούνται σε 10 αθλητικά κέντρα, και αυτοί οι αριθμοί είναι μόνο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Δεν αναφερόμαστε στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού σε όλη την χώρα. Ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός υπάρχει παντού. Σαν παρουσία αλλά και στις καρδιές του κόσμου».

«Ο Σύλλογος μας ήταν πάντα στην κορυφή. Το ζήτημα είναι πως θα παραμείνει στην κορυφή. Το ζήτημα είναι αν όλα αυτά έτσι όπως έχουν φτιαχτεί, απάνω στο υπόβαθρό της κρίσης, είναι δυνατόν να συνεχίσουν να υπάρχουν».

«Είναι εδώ ο Ολυμπιονίκης μας, ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, ο οποίος στο κομμάτι της ιστιοπλοΐας έχει κάνει και ο ίδιος μια δουλειά σε προσωπικό επίπεδο, που αναγνωρίζεται όχι μόνο από τα μετάλλια του αλλά και για το ήθος του. Έχει κάνει όμως κάτι σημαντικότερο. Έχει δημιουργήσει μια υποδομή η οποία είναι αυτόνομη και αυτοδύναμη. Είναι ένα μοντέλο που υπάρχει ήδη στον Ερασιτέχνη, που αυτοτροφοδοτείται».

«Θα μιλήσουμε για τον στόχο μας που είναι να δώσουμε δύναμη στον σύλλογο μας για να συνεχίσει να γράφει ιστορία. Έχουμε κατακτήσει εκατοντάδες τίτλους, 4 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός μας έχει δώσει πολλές χαρές και μας γεμίζει συνεχώς περηφάνια. Όμως σήμερα, που βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, οφείλουμε να τον στηρίξουμε γιατί είναι μέρος της ιστορίας μας, μέρος της ζωής μας».

«Οι προκλήσεις, 3 επίπεδα. 1. Να εξυγιάνουμε οικονομικά τον σύλλογο. Υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν.2. Να μην δημιουργήσουμε νέα χρέη στο μέλλον. Αν είναι δυνατόν να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας μέχρι το τέλος της σαιζόν και να μην δημιουργήσουμε νέα χρέη. Και βέβαια να αναπτύξουμε τον σύλλογο με βάση την αξιοποίηση των ερασιτεχνών αθλητών. Υπάρχει απάντηση στην πρόκληση; Υπάρχει. Είναι η φωνή σας, είναι η δύναμη μας. Η απάντηση βρίσκεται στα χέρια των εκατομμυρίων φίλων του Ολυμπιακού».

«Ποιες είναι οι προτεραιότητες τις πρώτες 60 ημέρες. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι το σημερινό υπηρεσιακό Δ.Σ να μετατραπεί σε ένα πολυδύναμο και ενωτικό συνθετικό Δ.Σ. Θα υπάρχουν ισχυροί οικονομικοί παράγοντες που θα συνεισφέρουν και θα προσφέρουν σε διάρκεια. Εδώ να πούμε ότι ήδη ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει κάνει την πρώτη κίνηση, συνεισφέροντας και με χρήματα πέραν αυτών που δίνει η ΠΑΕ. Αυτή την εβδομάδα έχουμε ένα ραντεβού με τους αδερφούς Αγγελόπουλους. Έχουμε μιλήσει και με τον Γιώργο Σαλονίκη. 2η προτεραιότητα, να φτιάξουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. 3η προτεραιότητα είναι να παρουσιάσουμε σαν νέα διοίκηση ένα σύγχρονο και βιώσιμο μοντέλο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

«Για το μέλλον του συλλόγου υπάρχουν 3 παράμετροι. Ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, να ξοδεύουμε ανάλογα με αυτά που εισπράττουμε. Να επενδύσουμε στα φυτώρια της ομάδας. Να παράγουμε αθλητισμό, ο οποίος και να μπορεί να φέρει τον πρωταθλητισμό και να θέσουμε έναν στόχο που μπορεί να είναι ρεαλιστικός, όχι απαραίτητα αύριο, αλλά σε μία δεκαετία. Οι περισσότεροι αθλητές στις πρώτες ομάδες μας να είναι μέσα από τα σπλάχνα του συλλόγου. Ο κορυφαίος σύλλογος του πλανήτη, η Μπαρτσελόνα, έχει καταφέρει να έχει μια ποδοσφαιρική ομάδα, σχεδόν αποκλειστικά βγαλμένη από τα φυτώρια της. Αυτό το καταφέρανε, όχι επενδύοντας εκατομμύρια σε μεταγραφές, αλλά επενδύοντας εκατομμύρια σε υποδομές. Σε σύστημα, σε οργάνωση, σε φιλοσοφία, σε πειθαρχεία, σε αυτό που είναι ένα πρότυπο αγωνιστικό μοντέλο. Αν αυτό το έχει κάνει η Μπαρτσελόνα, μπορούμε να το καταφέρουμε και εμείς. Μπορεί να μην μπορέσουμε σε ένα χρόνο, αλλά αν βάλουμε στόχους μακροπρόθεσμους με ενδιάμεσα βήματα, όλα μπορούν να γίνουν. 3η προϋπόθεση, ο σύλλογος μας να είναι από ένα σημείο και μετά, αυτοδιοικούμενος με ενεργούς φιλάθλους. Είχε πει ο κύριος Μαρινάκης στην ομιλία που έκανε το καλοκαίρι ότι στόχος του είναι να είναι ο τελευταίος πρόεδρος του Ολυμπιακού που βάζει μόνο εκείνος χρήματα για την ομάδα. Για να γίνει αυτό υπάρχει ένα ενδιάμεσο στάδιο, το οποίο είδαμε σε έναν άλλο σύλλογο να αποτυγχάνει με καταστροφικά αποτελέσματα, όσο πλούσιοι και να είναι οι χρηματοδότες του. Εμείς θα θέλαμε σε βάθος χρόνου να περάσουμε σε έναν σύλλογο μελών. Όχι μόνο μελών που θα στηρίζουν συγκυριακά τις ανάγκες του συλλόγου, αλλά ουσιαστικά. Αυτό όμως δεν γίνεται από την μία ημέρα στην άλλη. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι, μέσα στον επόμενο μήνα, το παρών ΔΣ και οι παρούσες δυνάμεις να είναι ένα συμβούλιο με την συμμετοχή εκπροσώπων του ενιαίου Ολυμπιακού που θα δημιουργήσει μια πολυδύναμη διοίκηση. Δεν θέλουμε μόνο ανθρώπους που θα βάζουνε χρήματα, αλλά θέλουμε ανθρώπους που θα αφιερώνουν χρόνο και θα προσφέρουν στον Ολυμπιακό τα δίκτυα τους. Τις προσβάσεις τους, τις επαφές τους, την δυναμική που έχουν σαν προσωπικότητες».

«Η αποστολή μας αυτή, των 6 μηνών, θα πετύχει αν καταφέρουμε κάτι απλό. Ναπάρουμε 1 ευρώ από κάθε φίλαθλο του Ολυμπιακού. Έχουμε εκατομμύρια φίλους στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Πιστεύω ότι παρά την περίοδο κρίσης τα 3 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να φαίνονταν πολλά, όμως είναι ένα μικρό τέρμα για κάθε άνθρωπο που αγαπάει τον Ολυμπιακό. Γίνεται να το πετύχουμε σε καιρό κρίσης; Πιστεύω πως και γίνεται και μπορούμε. Και αυτό το πιστεύουμε όλοι που βρισκόμαστε στην διοίκηση».

«Θέλουμε τον Ολυμπιακό του 2020 να τον χαρακτηρίζουν 3 λέξεις. Είναι ένας νέος σύλλογος αυτοδύναμος, αυτάρκης και αυτόνομος. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται μια νεα φιλοσοφία. Να πάμε στα λίγα από πολλούς, που θα προσφέρει μέγιστη απόδοση από όλους. Όσο στηριζόμαστε στα πολλά από λίγους, θα είμαστε συνεχώς δέσμιοι της καλής διάθεσης των ισχυρών επιχειρηματικών παραγόντων, που μέχρι τώρα έφεραν τον σύλλογο στις επιτυχίες, αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζητάμε αυτή την θυσία. Μακάρι να συνεχίσουν να είναι κοντά μας και πιστεύω πως θα βρίσκονται κοντά μας. Θα αναφερθώ για ακόμα μία φορά στον κύριο Συγγελίδη, με τον οποίο έχουμε συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες, και ο οποίος συνέχεια τονίζει πως παρά τις δικές του επαγγελματικές δραστηριότητες θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στον σύλλογο. Εμείς αυτό που λέμε συνέχεια και το κάναμε πράξη στην ΠΑΕ, θα το κάνουμε πράξη και στον Ερασιτέχνη. Όλοι οι οικονομικοί παράγοντες του συλλόγου πρέπει να είναι εδώ. Και θα είναι εδώ. Όπως μου είπε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με μία προυπόθεση. Να υπάρχει σχέδιο. Γιατί το να δίνει μια επιταγή κάθε τόσο είναι εύκολο, αλλά που θα οδηγήσει αυτό. Για πόσο καιρό θα το κάνει αυτό και γιατί να το κάνει μόνο αυτός. Αυτό που μας ζήτησε και αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα είναι ένα σχέδιο, το οποίο έχει 2 φάσεις, έχει στόχους, έχει ενέργειες, πρωτοβουλίες, μετρήσιμα αποτελέσματα, και βέβαια στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας».

«Οι άξονες του σχεδίου θα είναι 3 γρανάζια. ΤΟ πρώτο είναι η ενημέρωση και από αυτό ξεκινάμε. Σας ενημερώνουμε για το τι θέλουμε να κάνουμε. Ξεκινάμε από τα μέλη και τους φίλους του Ολυμπιακού. Γι αυτό είναι σήμερα εδώ οι εκπρόσωποι των τμημάτων του Ολυμπιακού, καθώς και οι δημοσιογράφοι. Οι περισσότεροι που κάνουν ρεπορτάζ Ολυμπιακού είναι πιο φανατικοί Ολυμπιακοί από τα στελέχη της διοίκησης. Εσείς είστε μέρος της λύσης, δεν παρουσιάζεται απλά το σχέδιο της διοίκησης. Αυτό είναι ένα σχέδιο που πρέπει να γίνει κοινά αποδεκτό στις βασικές του γραμμές. Να καταλάβουμε που στοχεύει και όλοι μαζί να περάσουμε από την ενημέρωση στην συμμετοχή. Γιατί η συμμετοχή είναι αυτή που θα φέρει την επιτυχία. Αν δεν ανοίξει αυτό το πράγμα, αν μείνει μόνο μέσα στην στενή Ολυμπιακή οικογένεια, δεν θα φέρει αποτελέσματα. Ένα χρόνο τώρα προσπαθούμε αλλά δεν βρίσκουμε λύση. Όχι γιατί δεν υπάρχει διάθεση, αλλά γιατί το πρόβλημα είναι μεγάλο. Αλλάζει το σύνολο του αθλητισμού στην χώρα μας, γιατί αλλάζει και η ίδια η χώρα μας. Αυτό όμως που είναι το μεγάλο στοίχημα είναι ο Ολυμπιακός να γίνει το μοντέλο της διαχείρισης μιας κρίσης, που είναι και οικονομική και αθλητική και κοινωνική. Αν ο Ολυμπιακός μπορέσει να αποδείξει ότι τα καταφέρνει, θα το έχει αποδείξει και η μισή Ελλάδα. Προσπάθεια χωρίς αποτέλεσμα δεν υπάρχει».

«Σήμερα ξεκινήσαμε προπαραμονή πρωτοχρονιάς, από το Στάδιο Καραϊσκάκη που είναι η καρδιά μας. Τον Γενάρη θα πάμε στην Λέσχη του Ολυμπιακού, η οποία θα είναι έτοιμη, όπως λέει ο κύριος Θεοδωρακάκης. Και θα πάμε εκεί γιατή στο Πασαλιμάνι είναι η άλλη καρδιά του Ολυμπιακού. Το σημείο που είναι η Λέσχη και η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται, θα είναι ακόμα ένας συμβολισμός. Θα είναι πολύ καλό αν η Λέσχη, μέχρι τότε, θα είναι έτοιμη προς χρήση. Εκεί ουσιαστικά θα παρουσιάσουμε αυτό που σήμερα είναι σε πρώτη μορφή, πολύ πιο εκτενέστερα. Αρκετοί άνθρωποι θα μας βοηθήσουν αφιλοκερδώς. Θα καταθέσουν την ψυχή τους και την γνώση τους».

«Θα χτίσουμε αυτή την προσπάθεια, τις πρώτες 100 ημέρες, πάνω σε 2 γεγονότα. Ένα μεγάλο event τον Φεβρουάριο και ένα 2ο μεγάλο event, στις 10 Μαρτίου, που είναι τα γενέθλια του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Το πρώτο μεγάλο event θα είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα σε αστέρια της δικής μας ομάδας και αστέρια του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Το δεύτερο μεγάλο event στις 10 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη, θα είναι ένα μεγάλο πάρτι γενεθλίων του Ολυμπιακού. Θα είναι ένα πάρτι που σαν προσέγγιση και σαν παρουσία δεν θα έχει ξαναγίνει. Δεν θα είναι μια απλή συναυλία, όπως αυτές που έχετε συνηθίσει να βλέπετε. Θα είναι ένα πάρτι στο οποίο οι πρωταγωνιστές θα είναι οι αθλητές μας και ο κόσμος μας, και αυτοί που θα το συντονίζουν θα είναι οι καλλιτέχνες. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε πολλαπλές πηγές χρηματοδότησης. Μέχρι σήμερα οι πηγές χρηματοδότησης ήταν τα έσοδα της ΠΑΕ, τα έσοδα της ΚΑΕ, τα έσοδα από την Πολιτεία και οι συνεισφορές των στελεχών της διοίκησης και τα μέλη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έξτρα πόρους. Τα χορηγικά προγράμματα, που λόγω της οικονομικής χρήσης είναι σχεδόν μηδενικά, θα βρουν καινούρια δύναμη, γιατί θα έχουν σημείο αναφοράς τον κόσμο μας. Θα έχουμε τα εισιτήρια από τις 2 διοργανώσεις, και θα έχουμε και την συνεισφορά των φίλων του Ολυμπιακού, μέσα από τον παραδοσιακό τρόπο των κουπονιών, αλλά και μέσα από μία πολύ σύγχρονη καμπάνια, μέσα από κινητά τηλέφωνα. Θα κάνουμε την καμπάνια εύκολα προσβάσιμη στον κόσμο. Σε όλα τα μεγάλα events θα δεσμευθούμε πως θα έχουμε ειδική πρόσβαση στα παιδιά, με συμβολικό εισιτήριο να παρακολουθούν τι θα γίνει και εκεί που θα δώσουμε μεγάλη έμφαση είναι σε αυτή την καμπάνια που μπορεί να αλλάξει τα μεγέθη. Θα είναι κάτι το πρωτότυπο, που δεν θα έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Θα ζητάμε στην πράξη 1 ευρώ από κάθε φίλαθλο. Για 6 μήνες θα μπορούμε να στέλνουμε 1 sms αξίας ενός ευρώ. Η ακόμα μήνυμα αξίας 5 ή 10 ευρώ. Πιστεύω πως τα εκατομμύρια των φίλων του Ολυμπιακού θα δώσουν το 1 ευρώ. Είναι αυτό που λέγαμε πριν, τα λίγα από πολλούς. Αλλά θα δώσουμε και το παράλληλο μήνυμα ότι πρέπει να βοηθήσουμε τον σύλλογο μας, θετικά. Μιλάμε για μάζες, μιλάμε για 5 εκατομμύρια κόσμο που πρέπει να ευαισθητοποιηθεί, και άλλους τόσους στο εξωτερικό. Θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό αυτό που θα δείτε να γίνεται στο εξωτερικό. Αυτή η καμπάνια θα είναι και στα αγγλικά γιατί έχουμε πολλούς Ολυμπιακούς 3ης και 4ης γενιάς. Όλα θα γίνουν σύγχρονα και θα είναι ένα μοντέλο καμπάνιας που πιστεύουμε πως θα ακολουθήσουν και άλλες ομάδες. Θα εξάγουμε και τεχνογνωσία αυτού του τύπου. Γιατί για να παίζει ο Ολυμπιακός και να χαιρόμαστε θα πρέπει και οι άλλοι σύλλογοι να είναι ανταγωνιστικοί».

«Αν δεν μπορεί να το κάνει η πολιτεία για συγκεκριμένους λόγους, μπορούμε να το κάνουμε εμείς. Οι ομάδες δράσης θα είναι πολλαπλές. Αν για τον αγώνα κατά της Φτώχιας, φτιάξαμε μια ομάδα δράσης 50 ατόμων, τώρα θα είναι πολύ περισσότερες. Θα έχουμε αναφορές στους Βετεράνους σε όλα τα αθλήματα, θα έχουμε αναφορές σε δημοσιογράφους, σε καλλιτέχνες, όπως τον Λευτέρη Καπώνη, που προσφέρθηκε να διαθέσει ένα κομμάτι των εσόδων του πρόσφατου βιβλίου του για τον Ολυμπιακό».
«Απευθυνόμαστε σε όλη την Ολυμπιακή οικογένεια, σε όλα τα ΜΜΕ, στους οργανωμένους φιλάθλους μας, στους Βετεράνους. Για να γίνει όλο αυτό και να υλοποιηθεί χρειάζονται ιδέες. Θα έχουμε παντού ομάδες δράσης. Πιστεύω ότι θα βρούμε χορηγούς. Ήδη ο κύριος Μαρινάκης μας έχει πει ότι βάζει στο παιχνίδι τα φιλικά προς τον ίδιο Μέσα».

Λεωνίδας Θεοδωρακάκης (Πρόεδρος Ολυμπιακού Σ.Φ.Π)

« Ακούσαμε αυτή την εμπεριστατωμένη πρόταση, αυτό το σχέδιο του αντιπροέδρου κυρίου Καραχάλιου και των συνεργατών του. Θα ήθελα να σταθώ στην απόφαση που πήραμε να κάνουμε αυτή την υπηρεσιακή διοίκηση, για να προσπαθήσουμε μέσα σε 2 μήνες, 10 περίπου άτομα να αντιμετωπίσουμε κυρίως την κατάσταση αυτή που απειλεί τον Ολυμπιακό να πάει στο πρωτοδικείο. Εκεί τα πράγματα θα ήταν δύσκολα, θα ήταν χαώδης η κατάσταση. Τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε να κάνουμε όλοι μαζί και κυρίως με τον κύριο Καραχάλιο με τον οποίο συνεργαζόμαστε συνεχώς. Και με τα άλλα μέλη, όπως και με τον ταμία τον κύριο Λαζαριδη, που είναι ένα άτομο που βρίσκεται κοντά μας αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα από όταν πρωτοήρθε ο κύριος Μαρινάκης στο βόλεϊ».

«Προσπαθούμε να βρούμε τους τρόπους εκείνους που θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να λειτουργήσει χωρίς να έχει την ανάγκη των μεγάλων. Δεν είναι εύκολο ένας άνθρωπος να επωμίζεται και τις όποιες οικονομικές υποχρεώσεις δημιουργούνται στον ερασιτέχνη. Εγώ θα σας πω κάτι που μου είπε μια φορά ο αείμνηστος πρόεδρος Νίκος Γουλανδρής, ο οποίος, ενώ μας έλεγε ότι τα βαπόρια του τότε έβγαζαν 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα από τα ναύλα, γιατί οι επιχειρήσεις του ήταν πολλές και μεγάλες. Μου έλεγε, δεν μπορώ παιδί μου να βάζω συνέχεια λεφτά. Και αυτό το έλεγε ο Γουλανδρής. Αυτό δείχνει πως ένας άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ να στηρίζει συνέχεια έναν σύλλογο».

«Πέρασαν πολλοί πρόεδροι και βοήθησαν όλοι. Και με άτομα δικά τους και οι ίδιοι προσωπικά έβαζαν χρήματα και μας βοηθούσαν να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις σε μια άλλη εποχή. Η σημερινή εποχή είναι πολύ δύσκολη. Αυτό είναι κατανοητό σε όλους μας. Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο χρειάζεται να αλλάξουν πολλά πράγματα. Έχουμε ξεκινήσει να τα αλλάζουμε. Εκείνο το οποίο αντιμετωπίζουμε με μεγάλη προσοχή και με πολλές προσπάθειες είναι των αθλητών του συλλόγου, που έχουν 100% δίκιο. Αθλητές που έπρεπε να έχουν πληρωθεί για αυτά που έχει συμφωνήσει ο σύλλογος. Δεν έχουν πληρωθεί για πολλούς μήνες και πρέπει να βρούμε λύση. Όμως πρέπει και εκείνοι, ανεξάρτητα από τον χρόνο που περιμένουν συνεχώς για να πάρουν χρήματα, θα πρέπει να κάνουν ακόμα και άλλη υπομονή. Όχι πολύ μεγάλη . Φροντίζουμε ο χρόνος να είναι μικρός. Γιατί χωρίς αυτούς δεν θα έχουμε την βοήθεια που χρειαζόμαστε σε αυτό το σχέδιο που το έχουμε συζητήσει και έχουμε καταλήξει ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Θέλουμε να είναι και οι αθλητές κοντά μας. Διότι αν θα έχουμε διαμαρτυρίες και κάποια λόγια που βγαίνουν και γράφονται, αυτά δεν θα κάνουν καλό. Αυτή τη στιγμή ζητάω από όλους τους αθλητές μας να δείξουν κατανόηση, να έχουν εμπιστοσύνη ότι κάνουμε ότι καλύτερο για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τους και να είναι σίγουροι ότι τα χρήματα τους θα τα πάρουνε. Ο Ολυμπιακός ήταν πάντα φερέγγυος και αξιόπιστος και αυτό θέλουμε και στην συνέχεια».

«Θέλουμε την συμμετοχή σας, τις ιδέες σας, τις προτάσεις σας, τις αντιρρήσεις σας να τις συζητήσουμε και από όλο αυτό να βγει ακόμα κάτι καλύτερο από αυτό που ο κύριος Καραχάλιος ανέλυσε πριν».

Βαγγέλης Δελακάς (πολίστας Ολυμπιακού)

«Όντως η κατάσταση είναι δραματική για τον Ερασιτέχνη. Θα ήθελα να σταθώ σε ότι είπε ο κύριος Καραχάλιος για την υπομονή που έχουμε κάνει. Η κίνηση με τα σκουφάκια ήταν συμβολική. Δεν θέλαμε να προσβάλλουμε τον Ολυμπιακό. Όπως οι ποδοσφαιριστές μπορεί να αφήσουν τις φανέλες τους στο γήπεδο, εμείς επιλέξαμε να αφήσουμε τα σκουφάκια μας στην πισίνα. Θεωρώ τον εαυτό μου ότι είμαι γηγενής, καθώς αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό από τα 18 μου. Η κατάσταση είναι δύσκολη κάτι που πρέπει να έχει καταλάβει και ο κόσμος του Ολυμπιακού. Είμαστε 16 μήνες απλήρωτοι. Παίξαμε στους αγώνες, προπονούμαστε κανονικά. Κάνουμε υπομονή. Έχουμε θέληση, παίζουμε για τον Ολυμπιακό. Εμείς δεν ζητήσαμε αποπληρωμή των χρεών για να συνεχίζουμε να παίζουμε. Ζητήσαμε ένα 10% και 1-2 μήνες για να μπορούμε να κινηθούμε. Να ερχόμαστε στις προπονήσεις, να πηγαίνουμε στα παιχνίδια ώστε να παίζουμε και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Η δύναμη του Ολυμπιακού είναι ο κόσμος του».

Νίκος Καραχάλιος (αντιπρόεδρος Ολυμπιακού Σ.Φ.Π)

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτά τα παιδιά. Δεν είναι ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή τους. Έχουν εξαντληθεί τα ανθρώπινα όρια τους. Το ότι αγωνίζονται και παραμένουν πρώτοι στην βαθμολογία, δεν έχει προηγούμενο. Και το φετινό πρωτάθλημα που θα κατακτήσουν τα παιδιά θα είναι το σημαντικότερο από όλα».

Ανδρέας Ανδρεάδης (αρχηγός ομάδας βόλεϊ Ολυμπιακού)

«Η κατάσταση στο βόλεϊ είναι παρόμοια με αυτή του τμήματος πόλο. Κάποιοι παίκτες με χαμηλά συμβόλαια έχουν πρόβλημα με τα οδοιπορικά τους. Πρόβλημα επιβίωσης. Είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και να έχει το μυαλό του καθαρό προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους του και τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Από την πλευράς μας, οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουμε κάνει αρκετή υπομονή. Οι Έλληνες παίκτες θα κάνουμε ακόμα περισσότερη. Θα ήθελα να τονίσω πως αν αποχωρήσουν οι ξένοι παίκτες μας, θα αποδυναμωθεί η ομάδα μας. Θα ήθελα να υπάρξει μια άμεση λύση. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και θα είναι πολύ άσχημο να καταλήξει στην 6η ή 7η θέση φέτος. Οι προτάσεις του κυρίου Καραχάλιου και του κυρίου Θεοδωρακάκη είναι πρωτοποριακές για τον αθλητισμό. Από την πλευρά μας θα τις στηρίξουμε και ελπίζουμε να δούμε άμεσα αποτελέσματα τους πρώτους μήνες για να εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε με καθαρό το μυαλό και να επιτύχουμε τους στόχους μας».

Άννα Καβαθά (βολεϊμπολίστρια Ολυμπιακού)

«Εμείς έχουμε ξεκινήσει προπονήσεις από τον Αύγουστο. Ήδη έχουμε χάσει μια αθλήτρια λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Αυτή τη στιγμή είμαστε δεύτερες στο πρωτάθλημα. Μπορώ να πω πως φέτος είναι τα χειρότερα Χριστούγεννα που έχουμε περάσει. Ελπίζουμε πως αυτό το σχέδιο θα πραγματοποιηθεί και θα βοηθήσετε όλοι σε αυτή την προσπάθεια».

Χάρης Παυλίδης (προπονητής γυναικείας ομάδας πόλο Ολυμπιακού)

«Εμείς σαν τμήμα είμαστε το πλέον τυχερό του ολυμπιακού, καθώς δεν υπάρχουν οφειλές από πέρσι. Είχαμε μία χορηγία από τον κύριο Κεντ, η οποία και τελείωσε φέτος. Έχουμε μόνο τα τρέχοντα χρωστούμενα. Αυτό που θέλω να πω, κάτι που έχουμε συζητήσει με τις αθλήτριες μου, είναι ότι ανεξάρτητα από τα τμήματα που υπάρχουν, είμαστε το τμήμα με το μικρότερο μπάτζετ. Ο μέσος όρος των οδοιπορικών που παίρνουμε έιναι 600-700 ευρώ τον μήνα. Από αυτά χρειάζεται να πληρώνουμε νοίκια σπιτιών, φαγητό και τα λοιπά έξοδα. Αν λοιπόν ένας αθλητής με 700 ευρώ τον μήνα μείνει απλήρωτος για 3 μήνες, έχει πρόβλημα επιβίωσης. Αυτό που έχουμε αποφασίσει εμείς σαν τμήμα είναι ότι, παρόλα τα προβλήματα, ότι και αν συμβεί, έχουμε δώσει όρκο ότι φέτος, επειδή έχουμε υψηλές απαιτήσεις από την ομάδα μας, δεν πρόκειται να διακόψουμε τις προπονήσεις μας, γιατί αυτό θα αποβεί εις βάρος μας, καθώς ξέρουμε ότι κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός θα ορθοποδήσει και τα χρήματα θα βρεθούνε. Έτσι, δεν πρόκειται σε καμία στιγμή να διακόψουμε την ροή των προπονήσεων και των αγώνων μας, γιατί έχουμε σαν στόχο αυτή η ομάδα να πρωταγωνιστήσει και στην Ευρώπη. Και είμαι πολύ αισιόδοξος, ίσως για πρώτη φορά τόσο πολύ, ότι αυτή η ομάδα, σε 4 μήνες από τώρα, να κάνει τον σύλλογο περήφανο. Αρκεί να μην έχουμε τραυματισμούς, καθώς έχουμε λίγες αθλήτριες στο ρόστερ μας. Δεν συμπληρώνουμε οριακά 13αδα. Αν υπάρχει υγεία, πιστεύω πως τον Απρίλιο θα έχουμε κάτι καλό να επιδείξουμε».

Λεωνίδας Θεοδωρακάκης (Πρόεδρος Ολυμπιακού Σ.Φ.Π)

«Θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα των ξένων της ομάδας βόλει που θέλουν να φύγουν. Από την δική μας πλευρά κάνουμε ότι μπορούμε για να μην αποχωρήσουν. Σήμερα θα έχουμε μια συνάντηση με τον κύριο Ταρνατώρο, μαζί με τους ξένους, για να συζητήσουμε. Εμείς προσπαθούμε να τους πείσουμε να κάνουν και αυτοί υπομονή και να μείνουν στις ομάδες, προκειμένου να μυν αποδυναμωθούμε».

Αιμίλιος Παπαθανασίου (ιστιοπλόος)

«Θα ήθελα να πω ότι εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για χρέη, καθώς από τα 10 μου χρόνια έχω αρνηθεί οποιαδήποτε πληρωμή από τον Ολυμπιακό. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως οι αθλητές της ομάδας δεν πρέπει να αμείβονται. Το αντίθετο. Αλλά θα πρέπει και αυτοί να κάνουν λίγο υπομονή. Το σχέδιο που παρουσίασε ο κύηριος Καραχάλιος είναι η σωτηρία, όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού αθλητισμού. Δεν είναι τυχαίο που και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ απευθύνθηκε στον κύριο Καραχάλιο. Να ξέρει ο κόσμος του Ολυμπιακού ότι μέσα από τον θεσμό των μελών, όλες οι επιτυχίες των τμημάτων ανήκουν σε αυτούς. Τα μέλη του Ολυμπιακού. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι η πραγματική του δύναμη. Είμαι πεπεισμένος πως η φετινή χρονιά αλλά και όλες οι υπόλοιπες θα είναι ερυθρόλευκες. Στο ιστιοπλοικό τμήμα, τα τελευταία 8 χρόνια ξεκινήσαμε με αθλητές από τις ακαδημίες. Χωρίς μεταγραφές, κάτι που τηρούμε μέχρι τώρα. Ξεκινήσαμε από το μηδέν. Τα πρώτα παιδάκια που είχαν έρθει στον Ολυμπιακό, δεν ήξεραν από ιστιοπλοία. Κανέναν αθλητή δεν πήραμε από μεταγραφή και σήμερα έχουμε παγκόσμιους πρωταθλητές, πρωταθλητές Ευρώπης και παιδιά που κοσμούν τις εθνικές ομάδες, χωρίς να ζητούν οδοιπορικά, χωρίς τίποτα, απλά επειδή αγαπούν την φανέλα, αγαπούν τον Ολυμπιακό. Εγώ λοιπόν θα ήθελα να πω στον κόσμο του Ολυμπιακού να ενεργοποιηθεί σύντομα ώστε το 2020 να είμαστε, όχι απλά η πρώτη δύναμη στην Ελλάδα, αλλά η πρώτη δύναμη στον κόσμο ολόκληρο».

Γιώργος Γλου

«Να ευχηθώ στον Μελέτη να είναι ένας πρωταθλητής του Ολυμπιακού το 2020 και να καλέσω όλους μας να καταλάβουμε το πρόβλημα της ομάδας. Καλά είναι τα ευχολόγια και τα προγράμματα. Ο κύριος Καραχάλιος έδωσε την πάσα σε όλους τους Ολυμπιακούς να ενεργοποιηθούν από σήμερα και να λύσουν το οικονομικό πρόβλημ, αλλά περισσότερο από όλα να εξασφαλίσουν την συνέχεια και την ύπαρξη αυτού τοιυ συλλόγου σε πρωταγωνιστικό επίπεδο. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο για την ενωτική του στάση, στον κύριο Καραχάλιο για την τεχνοκρατική θέση του προγράμματος, αλλά με Ολυμπιακή ψυχή. Από σήμερα όλοι, από παντού, ας το δείξουμε και ας λύσουμε το πρόβλημα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου