ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

FORMULA 1 Γνωριστε την πιστα της suzuka (video)

FORMULA 1 Γνωριστε την πιστα της suzuka  (video)

9/10/2011
Έτοιμοι για πάρτι! (video)
Η περιοδεία του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 συνεχίζεται  το σαββατοκύριακο (8-9/10) φιλοξενείται στην Ιαπωνία. Η πίστα της Σουζούκα αναμένεται να βάλει τα καλά της, αφού όλα δείχνουν πως θα φιλοξενήσει το πάρτι του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Γερμανός πιλότος θέλει μόνο έναν βαθμό για να πανηγυρίσει το δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, την ώρα που ο ομοσταβλός του, Μαρκ Γουέμπερ, θα δώσει τη δική του μάχη με τους Μπάτον και Αλόνσο για τη δεύτερη θέση.

Ωστόσο, οι τρεις πιλότοι θα έχουν την ευκαιρία να μονομαχήσουν μέχρι το τέλος της σεζόν για τη δεύτερη θέση, αφού ακόμη απομένουν τέσσερα γκραν πρι.

Η Σουζούκα σε αριθμούς…

Όσον αφορά το σιρκουί, φέτος είναι η τρίτη φορά που φιλοξενεί τις ομάδες της Φόρμουλα 1, ύστερα από το 2007-2008, χρονιές που οι πιλότοι είχαν τρέξει στο Φούτζι.

Η Σουζούκα είναι μια αρεστή πίστα στους περισσότερους πιλότους, εξαιτίας των γρήγορων στροφών. Νικητής θα είναι αυτός που θα δει την καρό σημαία, ύστερα από 53 γύρους, έχοντας διανύσει συνολικά 307.471 χιλιόμετρα, καθώς η πίστα έχει μήκος 5.807 χιλιόμετρα.

Στην Ιαπωνία, οι πιλότοι θα στρίψουν 18 φορές, δέκα από αυτές με δεξιά φορά, ενώ τις υπόλοιπες οχτώ με αριστερή. Τη μέγιστη ταχύτητα, τα μονοθέσια την αποκτούν στην ευθεία πριν τη στροφή 16, όπου οι πιλότοι αγγίζουν τα 312 km/h, ενώ στο κιβώτιο έχουν 7η ταχύτητα. Η πιο γρήγορη στροφή, είναι η 12η, στην οποία τα μονοθέσια μπαίνουν με 285km/h με 7η στ κιβώτιο, την ώρα που οι πιλότοι δέχονται δύναμη της τάξεως των 2,3 G...

Ιστορία

Ο ταχύτερος γύρος είχε γίνει από τον Κίμι Ραϊκόνεν το 2005, που είχε γυρίσει σε χρόνο 1.31.540. Στο τελευταίο γκραν πρι στο πρώτο σκαλί του βάθρου είχε ανέβει ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος είχε εκκινήσει και από την πρώτη θέση.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει κερδίσει επτά φορές στην Ιαπωνία, ενώ όσον αφορά τους κατασκευαστές η McLaren έχει οχτώ νίκες, έναντι εφτά της Ferrari.

Κάντε μία βόλτα στην πίστα της Σουζούκα με τον Μαρκ Γουέμπερ:




ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου