ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Πάει για πρωτιά o ΘΡΥΛΟΣ (video)

Πάει για πρωτιά

15/12/2011
Οι υποσχέσεις των παιδιών του Ντούσαν Ιβκοβιτς τηρούνται πλέον ευλαβικά...Η ομάδα εμφανίζεται κάθε φορά και καλύτερη. Όπως σήμερα (14/12) εναντίον της Καντού της ομάδας που έχει δυσκολέψει κάθε αντίπαλο στον όμιλό μας, αλλά στο ΣΕΦ υπέκυψε έτσι απλά. Ο Ιβκοβιτς είχε διαβάσει πολύ καλά το ματς και είχε προετοιμάσει κατάλληλα τους παίκτες μας όπως μαρτυρά και το τελικό 86-61 που μας έστειλε και μαθηματικά στο Top-16!

Απομένει να γίνει πράξη αυτό που έλεγε ο Γιώργος Πρίντεζης μετά το τέλος του πρώτου γύρου και τη νίκη μας επί της Νανσί. Ποιο; Μα να κατακτήσουμε και την κορυφή στον όμιλο. Όταν το έλεγε ο διεθνής φόργουορντ κάποιοι κοιταζόμασταν και γελάγαμε μετά το ματς με τους Γάλλους θα ξέρουμε τελικά ποιος είχε δίκιο...

Και σήμερα ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Βασίλης Σπανούλης έκανε πολλή δουλειά (22π.) αλλά είχε περισσότερους στο πλάι του. Εννοείται τον συνεχώς βελτιούμενο Πριντεζη, αλλά και τους Παπαδόπουλο, στο πιο μεστό μέχρι σήμερα παιχνίδι του με την «ερυθρόλευκη» και Χάινς που πήρε ρεβάνς και από τον Σερμαντίνι, αλλά και από την Καντού.


Το ματς

Στα πρώτα λεπτά και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά. Οι Ιταλοί, που είχαν και περίπου 50 φιλάθλους στο ΣΕΦ, έκαναν αυτό που ξέρουν. Αργός ρυθμός, σετ παιχνίδι και «γεμάτες» επιθέσεις. Εμείς περισσότερο αναγνωριστικά και έχοντας καλό ποσοστό στο «ζωγραφιστό» πετυχαίναμε καλάθια, ωστόσο η είσοδος των Χάινς, Παπανικολάου και  Λούκας έδωσαν ενέργεια στον Θρύλο που με σερί 7-0 προηγήθηκε με 16-12 κι ενώ απέμενα 29.4’’ για την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός μάλιστα, με εύστοχο σουτ του Κάιλ Χάινς από  τα έξι μέτρα στην εκπνοή έκλεισε την πρώτη περίοδο στο συν 6 (18-12).

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός, έπειτα από δύο εύστοχες βολές τους Χάινς προηγήθηκε με  οχτώ πόντους (20-12). Οι Ιταλοί όμως κατάφεραν και ροκάνισαν την διαφορά και έπειτα από  έμμεσο τρίποντο του Βλαντιμίρ Μίτσοφ, ένα καλάθι του Ντένις Μαρκονάτο  και δύο πόντους του Κάρλος Τζιανέλα πέρασαν μπροστά με 24-25 (15’).  Άμεση ήταν αντίδραση του Ολυμπιακού  και με λέι απ  του Σλούκα προηγήθηκε με 32-27 (17’) .  Ο  Ολυμπιακός δεν σταμάτησε όμως εκεί .  Στα τελευταία 73 δευτερόλεπτα  4 αναπάντητοι από την Καντού, πόντοι του Γιώργου Πρίντεζη διαμόρφωσαν το 38-29 που  ήταν και  το αποτέλεσμα με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι κι απέμενε να φανεί στην τρίτη περιόδο που αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλικη της αναμέτρησης. Σερί 6-0 στην έναρξη της τρίτης περιόδου και διαφορά στους 15 πόντους (44-29, 23’). Έπειτα από περίπου 5.30 λεπτά η Καντού πέτυχε καλάθι ενώ με τρίποντο του Λίουνεν μείωσε σε 46-34. Ο  Ολυμπιακός όμως δεν έλεγε να αφήσει  το πόδι  του από  το γκάζι  και δύο λεπτά πριν από την λήξη μια τρίποντη «βόμβα» του Λούκας ανέβασε την διαφορά στους 21 πόντους (57-36). Η Καντού προσπάθησε να αντιδράσει , χωρίς όμως επιτυχία αφού  η  περίοδος έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό. Με το άκουσμα της κόρνας της λήξης ο Κώστας Παπανικολάου ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων διαμορφώνοντας το 63-44.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα ως προς τον  νικητή της αναμέτρησης.  Ο  Ολυμπιακός δεν άφησε την Καντού να απειλήσει  και  η διαφορά φλέρταρε με τους  20 πόντους. Ο Ολυμπιακός μάλιστα, με σερί 6-0 που έτρεξε από το 34.30 ως το 36’ προηγήθηκε με 25 πόντους (78-53).  Η συμπλήρωση των 40 λεπτών βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 86-61, σκορ που διαμορφώθηκε από  λέι απ του Πρίντεζη 3.3 πριν από την λήξη.

Τα δεκάλεπτα:
18-12, 38-29, 63-44, 86-61

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς):
Χάινς 12, Λούκας 7(1), Άντιτς 8(1), Σπανούλης 22(1), Κέσελ, Παπαδόπουλος 10, Γκετσεβίτσιους, Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 5(1), Μάντζαρης 2, Σλούκας 4.
Καντού (Τρινκιέρι): Μίκοφ 17, Όρτνερ 2, Μαρκοϊσβίλι 6, Λιούνεν 9(1), Μαρκονατο 6, Ματζαρίνο 4, Τζανέλα 8, Σερμαντίνι 4, Τσινκιαρίνι 2, Μπαζίλε 3(1).


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου