ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0

Ο Ολυμπιακός εμφανώς βελτιωμένος στην επανάληψη, ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανιωνίου, επικρατώντας με 4-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και πήρε το εισιτήριο για τους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας. Σκόρερ οι Πάντελιτς (11', 66'), Ντιόγκο (78') και Αμπντούν (88'). (video)
Την πρόκριση του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, καθώς την Τετάρτη (25/1) κέρδισε με σκορ 4-0 τον Πανιώνιο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα στην απόδοση του. Στο πρώτο 45λεπτο οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν ένα κακό πρόσωπο και χάρις στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πάντελιτς (11') βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Στην επανάληψη και μετά την μετατόπιση του Μανιάτη στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Πειραιώτες βελτίωσαν κατά πολύ την αγωνιστική τους εικόνα και με τρία ακόμη τέρματα από τους Πάντελιτς (66'), Ντιόγκο (78') και Αμπντούν (88') έφτασαν στην τελική επικράτηση.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό σε διάταξη 4-4-1-1. Μέγκιερι κάτω από τα δοκάρια, Μανιάτης και Μαρκάνο τα δύο ακραία μπακ, με τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ να αποτελούν το δίδυμο των στόπερ. Μακούν και Ορμπάιθ ήταν οι δύο χαφ του άξονα, οι Αμπντούν και Φετφατζίδης βρέθηκαν στα "φτερά" της επίθεσης, με τον Φουστέρ σε ρόλο μεσοεπιθετικού πίσω από τον κλασικό προωθημένο, Πάντελιτς.

Ο Απόστολος Μάντζιος κατέβασε τον Πανιώνιο με σύστημα 4-5-1 και είχε στην αρχική ενδεκάδα τους Μιχαηλίδη, Αυλωνίτη, Όμο, Κουλουχέρη, Σιόβα, Κούτσι, Σάμαρη, Ρόκα, Κούτσι, Οκόγιε και Σκέμπρι.

Ξεκίνημα χωρίς ρυθμό

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν νωθρά την αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο, χωρίς να έχουν καθόλου ρυθμό στο παιχνίδι τους. Οι κυανέρυθροι πρέσαραν στον χώρο της μεσαίας γραμμής, εμποδίζοντας τους αντιπάλους του να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να παρουσιάζουν έλλειψη κινητικότητας. Οι Νεοσμυρνιώτες ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, όταν στο 6ο λεπτό ο Σκέμπρι κινήθηκε από πλάγια θέση μέσα δεξιά στην περιοχή των Πειραιωτών και ανατράπηκε από τον Αβραάμ, σε μια φάση που ο Αρετόπουλος θα μπορούσε να δείξει την άσπρη βούλα.

Πάστελιτς... Νο 14

Στο 10' ο Μακούν είδε την κάθετη κίνηση του Φουστέρ και προσπάθησε να τον τροφοδοτήσει με κάθετη μεταβίβαση, όμως ο Σιόβας “γκρέμισε” τον Ισπανό μεσοεπιθετικό στο ύψος του ημικύκλιου της μεγάλης περιοχής, αντικρίζοντας παράλληλα και την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Μάρκο Πάντελιτς, που με άψογο τεχνικό χτύπημα την έστειλε στα δίχτυα του, ανήμπορου να αντιδράσει, Μιχαηλίδη, ανοίγοντας στο 11' το σκορ για την ομάδα του. Ένα τέρμα που ήταν το 14ο φετινό του Σέρβου στράικερ.

Έξι λεπτά αργότερα ο Πάντελιτς από εκτελεστής, θέλησε να γίνει δημιουργός. Ταλαιπώρησε την άμυνα του Πανιωνίου από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, αλλά για λίγα εκατοστά ο Φουστέρ που ακολούθησε τη φάση, δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα και να τη στείλει για δεύτερη φορά στο βάθος της εστίας του Μιχαηλίδη.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Κούτσι να φεύγει στην αντεπίθεση στο 29' και τον Μέλμπεργκ να κόβει την τελευταία στιγμή την πάσα του για τον Σκέμπρι. Τρία λεπτά μετά, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Σκέμπρι να βρίσκει τον Κούτσι μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο τελευταίος γύρισε για τον Οκόγιε, αλλά το σουτ του Νιγηριανού έφυγε ψηλά άουτ πάνω από τα δοκάρια του Μέγκιερι.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 40ο λεπτό, όταν ο Οκόγιε με άψογο τακουνάκι έβγαλε τον Κούτσι σε θέση αριστερά απέναντι από τον Μαγυάρο γκολκίπερ των ερυθρολεύκων, όμως το σουτ Φινλανδοαλβανού πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού.

Στο ίδιο διάστημα, οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας και την δημιουργία ευκαιριών, κυρίως διότι δεν είχαν την απαιτούμενη κινητικότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τους Πειραιώτες να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 1-0, χάρις στο τέρμα του Πάντελιτς από το 11'.

Αλλαγή προσώπων και σχηματισμού

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μοδέστο πήρε τη θέση του Φετφατζίδη και πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Μανιάτη να μετατοπίζεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τον Φουστέρ στα άκρα της επίθεσης. Παράλληλα άλλαξε και ο σχηματισμός από 4-4-1-1 σε 4-3-3.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε στο 49' και ήταν για τον Ολυμπιακό. Ο Μακούν με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Φουστέρ αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου  και ο Ισπανός πλάσαρε τον εξερχόμενο Μιχαηλίδη στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Οι Νεοσμυρνιώτες απάντησαν στο 53', με τον Σάμαρη να επιχειρεί το δυνατό σουτ εκτός περιοχής και τον Μέγκιερι να μπλοκάρει με ωραία επέμβαση την μπάλα στην αριστερή του γωνία. Στο 60' ο Ντιόγκο αντικατέστησε τον τραυματία Φουστέρ (δέχτηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα και δεν κατάφερε να συνεχίσει). Δύο λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος απείλησε, όταν ο Κούτσι έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Σάμαρης κέρδισε στον αέρα τον Μοδέστο, με την μπάλα ωστόσο να περνάει άουτ.

Μέγας είσαι Μάρκο και θαυμαστά τα πλασέ σου

Στο 66ο λεπτό, το δεύτερο τέρμα του Πάντελιτς στην αναμέτρηση έδιωξε το άγχος από την ομάδα, αλλά και τις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Μανιάτης είδε την κίνηση του Σέρβου στον κενό χώρο, του πέρασε κάθετα την μπάλα και ο 33χρονος στράικερ πλάσαρε άψογα τον Μιχαηλίδη για το 2-0, παρά την προσπάθεια του τελευταίου να αποτρέψει το μοιραίο για τους κυανέρυθρους. Στο 71' ο Πάντελιτς και πάλι τροφοδότησε τον Ντιόγκο μέσα στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος κοντρόλαρε την μπάλα και βρέθηκε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Αυλωνίτη, με τον Αρετόπουλο ωστόσο να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 75ο λεπτό ο Όμο έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Οκόγιε έκανε "τσαφ", με την μπάλα να φτάνει στον Κούτσι και τον Μέλμπεργκ με σωτήριο τάκλιν να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Τέρματα υπό... αμφισβήτηση

Στο 78' οι ερυθρόλευκοι "καθάρισαν" το ματς, πετυχαίνοντας το τρίτο τους γκολ στην αναμέτρηση.

Ένα τέρμα που είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς προήλθε από συνεργασία δύο παικτών που έχουν αμφισβητηθεί πολύ στο στρατόπεδο των Πειραιωτών. Ο Αμπντούν ήταν αυτός που εκτέλεσε όμορφα ένα κόρνερ από δεξιά και ο Ντιόγκο εκείνος που κέρδισε στον αέρα τους αντιπάλους, στέλνοντας με κεφαλιά την "στρογγυλή θεά" για τρίτη φορά στα αντίπαλα δίχτυα. Στο 82' ο 19χρονος Λυκογιάννης πήρε τη θέση του Πάντελιτς στον αγωνιστικό χώρο, με τον Σέρβο να γνωρίζει την αποθέωση από τους οπαδούς του Θρύλου.

Στο ίδιο λεπτό, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 4-0, όμως η όμορφη κομπίνα σε φάουλ με την πάσα του Αμπντούν στον Μαρκάνο δεν κατέληξε σε γκολ, καθώς το μονοκόμματο σουτ του Ισπανού μπακ πέρασε σαδιστικά άουτ από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Ο Αλγερινός εξτρέμ χρίστηκε σκόρερ στο 88', όταν κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Πανιωνίου, κοντρόλαρε ψύχραιμα την μπάλα μετά την καταπληκτική μεταβίβαση του Μανιάτη και με δυνατό σουτ την έστειλε πρώτα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Μιχαηλίδη και μετά στα δίχτυα για να “γράψει” το 4-0.

Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι την λήξη ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και το τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου στην αναμέτρηση βρήκαν τον Ολυμπιακό νικητή και να προκρίνεται στους "4" του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλές αναμετρήσεις τον νικητή του ζευγαριού ΟΦΗ – Πανσερραϊκός. Το σημαντικό είναι πως εκτός από τη νίκη, το ματς απέναντι στον Πανιωνίο σήμανε και την επιστροφή των ερυθρολεύκων στις καλές εμφανίσεις.

Να σημειώσουμε πως πριν ξεκινήσει το παιχνίδι αποδοκιμάστηκαν έντονα οι Αμπντούν, Μαρκάνο και Βαλβέρδε και λιγότερο ο Ορμπάιθ. Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου υπήρχαν υβριστικά συνθήματα για τους Τσιρώνη (υπεύθυνος ασφαλείας στον Ολυμπιακό), Παπουτσή (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη), Αστυνομία και Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Μανιάτης, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν, Αμπντούν, Φετφατζίδης (46' Μοδέστο), Φουστέρ (60' Ντιόγκο), Πάντελιτς (82' Λυκογιάννης).

Αναπληρωματικοί: Κοστάνσο, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Μοδέστο, Λυκογιάννης, Ντιόγκο, Ιμπαγάσα.

Πανιώνιος (Απόστολος Μάντζιος): Μιχαηλίδης, Αυλωνίτης, Όμο, Κουλουχέρης (68' Μενδρινός), Σιόβας, Κούτσι, Σάμαρης, Ρόκας, Κούτσι, Οκόγιε, Σκέμπρι (76' Ρόβας).

Αναπληρωματικοί: Σιδεράκης, Κούρος, Γουνδουλάκης, Αναστασόπουλος, Ρόβας, Σταυροθανασόπουλος, Αμπντουλάγιεβ, Μενδρινός.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (ΕΠΣ Τρικάλων)

Βοηθοί διαιτητές: Δημόπουλος Νικόλαος (ΕΠΣ Μακεδονίας), Δημητριάδης Ιορδάνης (ΕΠΣ Καστοριάς)

Τέταρτος διαιτητής: Σελίμος Σπυρίδων (ΕΠΣ Λακωνίας)

Παρατηρητής: Τσωρτανίδης Δημήτριος

Κίτρινες κάρτες: 10' Σιόβας, 37' Κουλουχέρης, 58' Σκέμπρι, 81' Σάμαρης

Κόκκινες κάρτες: -

Tα highlights της αναμέτρησης:


Ολυμπιακός vs Πανιώνιος 4-0 | Match Highlights από VideoStars

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου