ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Τεόντοσιτς: "Είμαι με Ολυμπιακό"

Τεόντοσιτς: "Είμαι με Ολυμπιακό"

Ο Μίλος Τεόντοσιτς έχρισε φαβορί την Μπαρτσελόνα κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά υπογράμμισε πως στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης θα υποστηρίζει, φυσικά, την πειραϊκή ομάδα.
Ο Σέρβος γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίλος Τεόντοσιτς στο "www.eurohoops.net":

Μίλος, συνήθισες την ζωή και τον… καιρό στην Μόσχα;

"Στην αρχή ήταν δύσκολο και περίεργο! Μου πήρε κάποιο χρόνο να συνηθίσω. Στη Σερβία μοιάζει, κάπως, ο καιρός με την Μόσχα. Στην Αθήνα, όχι! Μετά από δύο μήνες, συνήθισα και είναι σημαντικό πως το σπίτι μου είναι κοντά στο γήπεδο και αποφεύγω την κίνηση της Μόσχας! Πλέον, νιώθω πολύ καλά. Όλοι μου φέρονται πολύ φιλικά και είμαι ευτυχισμένος εδώ".

Είστε το φαβορί για την Ευρωλίγκα. Αυτό σας προσδίδει έξτρα πίεση; Η ΤΣΣΚΑ το 2005 πήγε στο final four της Μόσχας με… παγκόσμιο ρεκόρ σε σερί νικών, αλλά έχασε στον ημιτελικό.

"Ξέρουμε ότι είμαστε μέσα στα φαβορί και όλοι περιμένουν από μας να πάρουμε την Ευρωλίγκα! Κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα τα καταφέρουμε και με ευκολία. Δεν συμφωνώ. Όλες οι ομάδες στο final four είναι δυνατές. Μιλάμε για ένα παιχνίδι και έχει αποδειχτεί πως ο καθένας μπορεί να κερδίσει! Μας προσθέτει κάποια πίεση ο τίτλος του φαβορί, για να είμαι ειλικρινής. Το παρελθόν και αυτό που συνέβη το 2005 δεν το σκεφτόμαστε. Είμαστε νέα ομάδα με πολύ ταλέντο. Αν παίξουμε όπως μπορούμε και βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά".

Πως είναι να παίζεις με συμπαίκτες όπως ο Αντρέι Κιριλένκο; Τα πάντα γίνονται πιο απλά;

"Όταν έχεις τον Κιριλένκο, τον Κρίστιτς, τον Σισκάουσκας, τον Σβεντ, τον Κριάπα, όλα είναι πιο εύκολα. Είναι σπουδαίοι παίκτες και συνάμα σπουδαίοι χαρακτήρες. Είναι τιμή για μένα να αγωνιζόμαστε παρέα. Καταλαβαινόμαστε απόλυτα".

Εμείς ξέρουμε τον Μίλος που είναι ηγέτης στις ομάδες του και παίρνει πολλά σουτ. Όπως στον Ολυμπιακό και την εθνική Σερβίας. Σου αρέσει ο ρόλος σου στην ΤΣΣΚΑ;

"Είμαι πάντα χαρούμενος όταν κερδίζω φίλε! Αυτό μετράει! Στην αρχή ήταν κάπως δύσκολο να προσαρμοστώ, γιατί όντως είχα διαφορετικούς ρόλους στις προηγούμενες ομάδες μου. Τώρα, μου αρέσει να παίζω για αυτή την ομάδα και να μοιράζω παιχνίδι στους συμπαίκτες μου".

Σε ενδιαφέρει η προοπτική του ΝΒΑ; Εσύ και ο Ρίκι Ρούμπιο θεωρείστε τα καλύτερα πλέι μέικερ της γενιά σας. Ο Ισπανός ήδη κάνει καριέρα στην Μινεσότα.

"Δεν μπορώ να σου πω ψέματα. Ότι δεν με νοιάζει! Όλοι όσοι παίζουμε μπάσκετ από παιδιά, ονειρευόμαστε να πάμε στο ΝΒΑ μια μέρα και να κάνουμε καριέρα. Το σκέφτομαι αρκετές φορές".

Έχεις σκεφτεί πως κανένας Σέρβος πόιντ γκαρντ δεν έχει κάνει αξιοσημείωτη καριέρα στο ΝΒΑ; Είναι έξτρα κίνητρο αυτό για σένα;

"(σιωπή για 10 δευτερόλεπτα…) Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ έτσι! Τώρα που το λες, έχεις δίκιο, δεν υπάρχει κάποιος. Μου βάζεις ιδέες με ερωτήσεις σαν κι αυτή"!

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ. Τι σκέφτεσαι για τον ημιτελικό;

"Το πρώτο πράγμα, πως ο ημιτελικός δεν θα έχει σχέση με τα δύο παιχνίδια την κανονικής περιόδου. Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, αξίζει να το παρακολουθήσει ο κόσμος. Έχουν έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και μεγάλη παράδοση στα final four. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς".

Διαθέτετε τα καλύτερα κορμιά στην Ευρώπη. Πιστεύεις πως το παιχνίδι θα πάει στην ταχύτητα και την ενέργεια, ή θα είναι ματς που θα κριθεί στο πόντο και θα παίξει μεγάλο ρόλο η τακτική;

"Πιστεύω ότι θα είναι συνδυασμός ενέργειας και τακτικής. Σίγουρα εμείς θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Στο ενδεχόμενο που εξελιχθεί σε ντέρμπι και με τις ομάδες κοντά στο σκορ, ίσως ο Παναθηναϊκός να έχει το αβαντάζ. Παίζουν πολλά χρόνια μαζί και ακόμα είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης".

Έχεις αντιμετωπίσει πολλές φορές τον Παναθηναϊκό με την φανέλα του Ολυμπιακού. Είναι για σένα ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα;

"Πάντα όταν αγωνίζομαι απέναντί τους δεν είναι ένα απλό παιχνίδι για μένα. Ήμουν αντίπαλός τους για πολλά χρόνια με τον Ολυμπιακό, λογικό είναι. Τώρα έχω μεγαλύτερη εμπειρία και νιώθω πως μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα την αναμέτρηση".

Τι βλέπεις στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα; Πως εξηγείς την έκπληξη του Ολυμπιακού; Κανείς δεν περίμενε να φτάσει ως εδώ και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

"Νομίζω ότι η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί. Ο Ολυμπιακός διαθέτει νεανική ομάδα. Παίζουν σπουδαία το τελευταίο δίμηνο με καταπληκτική ενέργεια. Παρουσιάζουν σκληρή και δυνατή άμυνα. Είναι σημαντικό πως ο Ολυμπιακός έχει σούπερ προπονητικό τιμ. Και ένα ηγέτη όπως ο Μπίλι ο Σπανούλης. Τους βοήθησε πως κανείς δεν ανέμενε να τα καταφέρουν τόσο καλά και έτσι έπαιζαν χωρίς καμία πίεση".

Υποστηρίζεις κάποιον σε αυτό τον ημιτελικό;

"Εννοείται ότι υποστηρίζω τον Ολυμπιακό! Το ξέρεις! Εύχομαι ολόψυχα να περάσει στον τελικό".

Ο κόσμος του Ολυμπιακού σου έχει μεγάλη αδυναμία. Πως το εξηγείς; Θυμάσαι το σύνθημα που είχες τραγουδήσει μετά τον πρώτο σου τίτλο με την ελληνική ομάδα;

"Βέβαια! Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό, όπου πας εσύ… Τα υπόλοιπα τα ξέρετε! Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Πάντως, αισθάνομαι άσχημα που δεν κατάφερα να πάρω ένα πρωτάθλημα με αυτή την ομάδα και νιώθω πως είναι μεγάλη τιμή να σε αγαπάει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Έπαιξα με την καρδιά μου για αυτό τον σύλλογο, δέθηκα".

Έχεις ιδέα για το τι περνάνε οι Έλληνες; Ο κόσμος υποφέρει, Μίλος.

"Ναι ξέρω και στεναχωριέμαι. Έχω πολλούς φίλους και μαθαίνω… Τα έχουμε περάσει κι εμείς στην Σερβία και ακόμα υπάρχει κόσμος που υποφέρει. Όπως και στην Ελλάδα. Τι να πω, ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο για σας και να βρείτε πάλι γρήγορα την ευτυχία. Έχει το μέταλλο για να τα καταφέρει ο Έλληνα πιστεύω".

Στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ (2010) αποκλειστήκατε από τους οικοδεσπότες σε εκείνο τον αξέχαστο ημιτελικό. Θα παλέψεις για το ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ίδιο γήπεδο, το Σινάν Ερντέμ. Θες να πάρεις την Ευρωλίγκα σε αυτό το μέρος;

"Γιατί μου το θύμισες τώρα αυτό; Ελπίζω ότι θα ζήσω μια μεγάλη χαρά εκεί! Θα είναι ωραίο να συμβεί...".

Η εθνική σας έκανε πάλι τους Σέρβους να κλάψουν από χαρά το 2009, στον ημιτελικό με την Σλοβενία. Στην Λιθουανία αποτύχατε. Πιστεύεις ότι η γενιά σου θα οδηγήσει μια από τις πιο ιστορικές εθνικές της Ευρώπης, σε νέες επιτυχίες;

"Μετά από δύο τουρνουά με καλά αποτελέσματα, δεν πετύχαμε αυτό που θέλαμε στην Λιθουανία. Απογοητευτήκαμε και το χειρότερο είναι πως απογοητεύσαμε τον κόσμο στην πατρίδα μας. Είχαμε τραυματισμούς, που μας στοίχισαν, η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Έχουμε ακόμα χρόνια μπροστά μας. Θα παρουσιαστούν ευκαιρίες να πετύχουμε αυτά που πρέπει. Ξέρεις, αισθανόμαστε άβολα που δεν κερδίσαμε την ευκαιρία να παλέψουμε, για να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Σέρβοι να ξέρουν, όμως, πως αυτή η γενιά, έχει ακόμα χρόνο να τα καταφέρει…".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου