ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ζήτησε τον Αϊμάρ ο Ζαρντίμ

Ζήτησε τον Αϊμάρ ο Ζαρντίμ

Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα "Α Βola" ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει ζητήσει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη την απόκτηση του Αργεντίνου μέσου, Πάμπλο Αϊμάρ, από την Μπενφίκα.
Ο Ολυμπιακός στοχεύει στην απόκτηση ενός σπουδαίου επιτελικού μέσου και σύμφωνα με την έγκυρη πορτογαλική εφημερίδα "Α Bola" ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την Μπενφίκα για την μεταγραφή του 33χρονου (3/11/1979) Αργεντίνου δημιουργικού χαφ, Πάμπλο Αϊμάρ. Και αν οι Πειραιώτες φέρουν στο λιμάνι τον Λάτιν "μάγο" θα πρόκειται για την μεταγραφική "βόμβα" του καλοκαιριού.
 
Η πορτογαλική εφημερίδα, μάλιστα, δίνει μεγάλη βαρύτητα στο θέμα, καθώς αναφέρει το "φλερτ" ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Πάμπλο Αϊμάρ στο εξώφυλλο της (!), επισημαίνοντας πως "επιθυμία του Ολυμπιακού είναι ο Αϊμάρ", ο οποίος αν έρθει στον Πειραιά δεν θα πιάνει θέση ξένου, καθώς διαθέτει ισπανικό διαβατήριο.

Παράλληλα, αναλύει πως ο καταπληκτικός Λατινοαμερικανός χαφ αποτελεί επιλογή του νέου τεχνικού των Νταμπλούχων Ελλάδας, Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Στη συνέχεια το έντυπο αναφέρει: "Ο Ολυμπιακός μπήκε στην κούρσα για την απόκτηση του "10αριού" της Μπενφίκα, τον Αργεντινό Πάμπλο Αϊμάρ. Ο Πορτογάλος τεχνικός, Λεονάρντο Ζαρτνίμ, έχει ήδη ανακοινώσει στην διοίκηση του Ολυμπιακού ότι ο Αϊμάρ αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές του, ώστε να ενισχυθεί η ελληνική ομάδα ενόψει της νέας σεζόν".

Ο 33χρονος χαφ ανανέωσε τον περασμένο Φλεβάρη το συμβόλαιο του με τους "αετούς" της Λισαβόνας για μία ακόμη σεζόν (έως το 2013), οπότε δεν είναι ελεύθερος. Ο Πάμπλο Αϊμάρ, ο οποίος στα νιάτα του, όταν έπαιζε στην Ρίβερ Πλέιτ (1997-2000) χαρακτηριζόταν ως ο νέος... Ντιέγκο Μαραντόνα, ήρθε στην Ευρώπη για πρώτη φορά ώστε να αγωνιστεί σε σύλλογο για την Βαλένθια (2001-2006). Μετέπειτα αγωνίστηκε στην Σαραγόσα (2006-2008), ενώ στη συνέχεια πήγε στην Μπενφίκα (2008), όπου και αγωνίζεται ως σήμερα. Παράλληλα, υπήρξε φυσικά και εκ των βασικών στελεχών της εθνικής ομάδας της Αργεντινής για μία δεκαετία (1999-2009), μετρώντας 52 συμμετοχές και 8 γκολ, έχοντας λάβει μέρος μαζί της τόσο σε Μουντιάλ (2002, 2006), όσο και σε Κόπα Αμέρικα.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για έναν χαρισματικό ποδοσφαιριστή, όντας κλασικό "10άρι" παλαιάς κοπής. Ένας καταπληκτικός επιτελικός μέσος, ο οποίος αρέσκεται στο να οργανώνει και να δημιουργεί με μαεστρία το παιχνίδι της ομάδας του, χάρη στις υπέροχες κάθετες πάσες του, τις εύστοχες σέντρες του και την ευστροφία του του στον αγωνιστικό χώρο. Διαθέτει τρομερή τεχνική κατάρτιση, αρέσκεται στο να παίζει κατά μέτωπο πραγματοποιώντας εντυπωσιακές κούρσες, είναι από τους χαφ που πατούν την αντίπαλη περιοχή, ενώ έχουμε να κάνουμε και με έναν έξοχο και γρήγορο ντριμπλέρ, ο οποίος ξέρει και να τελειώνει τις φάσεις στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα όταν του δοθεί η ευκαιρία.

Σαφώς και με τα χρόνια η απόδοση του έχει ελαφρώς πέσει, αλλά αν έρθει στον Ολυμπιακό θα πρόκειται αναμφισβήτητα για μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση υψηλού επιπέδου. Στα αρνητικά το γεγονός πως στο παρελθόν έχει ταλαιπωρηθεί με ορισμένους τραυματισμούς, αλλά το τελευταίο διάστημα δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, ενώ σίγουρα δεν φημίζεται και για την συμμετοχή του στο πρέσινγκ της ομάδας.

Ο Πάμπλο Αϊμάρ εν δράσει:

Pablo Aimar - El Mago από redplanetgr

 www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου