ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

To συζητούν για Μαυροκεφαλίδη

To συζητούν για Μαυροκεφαλίδη

Στον Ολυμπιακό το συζητούν το ενδεχόμενο επιστροφής του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, με την σκέψη πως μπορεί να βοηθήσει τόσο στο "4", όσο και στον ρόλο του σέντερ. Έγινε ραντεβού με τον ατζέντη του παίκτη.
Το ενδεχόμενο επιστροφής του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στον Ολυμπιακό εξετάζουν στην διοίκηση. Η πειραϊκή ΚΑΕ είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του 28χρονου (25/7/1984) φόργουορντ-σέντερ, Ράντε Φιλίποβιτς, ο οποίος ατζέντης πρότεινε στους Πρωταθλητές Ευρώπης και άλλους πελάτες του.
 
Υπενθυμίζεται πως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2007, ακολούθως δόθηκε δανεικός στο Μαρούσι (2008-2009), ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε με τους ερυθρόλευκους για δύο σερί σεζόν, έως το περσινό καλοκαίρι όπου αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Πειραιά για χάρη της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, η οποία του κατέθεσε μία καλύτερη οικονομική πρόταση που έφτασε κοντά στο 1.2 εκ. ευρώ ετησίως.

Η τότε απόφαση του, βέβαια, ξένισε τόσο σε ορισμένους ανθρώπους της ομάδας, όσο και σε αρκετούς φιλάθλους, αλλά η διοίκηση όντας ενδιαφερόμενη αυτή την στιγμή για κάθε καλό Έλληνα μπασκετμπολίστα εξετάζει όλες τις περιπτώσεις. Ο 28χρονος φόργουορντ-σέντερ (2.10μ.) έχει συμβόλαιο με την ρωσική ομάδα για μία ακόμη σεζόν, αλλά όπως φαίνεται επιθυμεί να αποχωρήσει από την Σπαρτάκ, επιθυμώντας να αγωνιστεί και πάλι σε υψηλότερο επίπεδο.

Υπάρχει, πάντως, τρόπος ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης να μείνει ελεύθερος. Πως; Υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης πως αν καταθέσει 100 χιλιάρικα τώρα μπορεί να αποχωρήσει από την ομάδα. Το θέμα, όμως, είναι πως αν η πειραϊκή ΚΑΕ αποφασίσει να τον εντάξει και πάλι στο δυναμικό του ρόστερ της, θα πρέπει ο παίκτης να ρίξει αρκετά τις οικονομικές του απολαβές. Αν δεν το κάνει, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στον Πειραιά.

Στον Ολυμπιακό καλοβλέπουν την περίπτωση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να παίξει τόσο στο "4", όσο και στην θέση του σέντερ (αν και δεν είναι το φόρτε του), γνωρίζοντας, παράλληλα, τα αποδυτήρια της ομάδας. Αγωνιστικά, ως πάουερ-φόργουορντ, δεν έχει το περιφερειακό σουτ του Πέρο Άντιτς, αλλά έχει καλό χέρι από μέση απόσταση και διαθέτει ρεπερτόριο επιθετικών επιλογών κοντά στο καλάθι, χάρη στις "πλαστικές" του κινήσεις. Στην άμυνα είναι φιλότιμος, αν και χρειάζεται να "σκληρύνει" περισσότερο, καθώς είναι, ολίγον, "soft" στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Έχει σημασία, πάντως, να δούμε το πως θα εξελιχθεί το θέμα του Γιώργου Πρίντεζη, αλλά και το αν οι Πειραιώτες αποφασίσουν οριστικά να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Πέρο Άντιτς, με την διοίκηση να έχει το δικαίωμα έχοντας εκείνη την οψιόν ανανέωσης του Σκοπιανού. Πρίντεζης και Άντιτς είναι οι δύο πάουερ-φόργουορντ της ομάδας, αλλά μην αποκλείεται και το ενδεχόμενο αμφότεροι να μείνουν, συν το να προστεθεί στην ομάδα και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Με τον τελευταίο, βέβαια, να παίρνει θέση στο ρόστερ -κυρίως- ως σέντερ, σαν αντικαταστάτης των Γλυνιαδάκη-Παπαδόπουλου, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από το μεγάλο λιμάνι. Αν έρθει, όμως, καθαρά ως "4άρι" ο "Μαυρό", τότε αυτό θα σημαίνει -κατά πάσα πιθανότητα- πως ίσως αποχωρήσει ένας εκ των Πρίντεζη-Άντιτς, ενώ υπάρχει ως σκέψη και η επιλογή του Κώστα Καϊμακόγλου.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου