ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Τα team και player stats στο Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε

Τα team και player stats στο Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί της Φενέρμπαχτσε στους περισσότερους τομείς, όντας καλύτερος σε επίθεση, ριμπάουντ, ασίστ και τρίποντα. Ξεχωρίζουν οι Σπανούλης και Μπογκντάνοβιτς από κάθε ομάδα.
Ο Ολυμπιακός την Παρασκευή (29/3) το βράδυ (21:00, NET) θα αντιμετωπίσει στην Κωνσταντινούπολη την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, για την 13η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Πρόκειται για ένα σημαντικό ματς για τους Πειραιώτες, καθώς πρέπει πάση-θυσία να το κερδίσουν, τόσο για να παραμείνουν φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά, όσο και για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο.
Οι Πειραιώτες συνολικά στην Euroleague μετρούν 15 νίκες και 7 ήττες, ενώ ακριβώς το αντίστροφο ισχύει για την Φενέρμπαχτσε. Όσον αφορά στο TOP-16, ο Ολυμπιακός έχει 7 νίκες και 5 ήττες και οι Τούρκοι μόλις 2 νίκες και 10 ήττες. Όπως γίνεται αντιληπτό η Φενέρμπαχτσε έχει αποκλειστεί από την επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά θέλει τη νίκη στο τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι στην Euroleague στην τρέχουσα σεζόν.

Σαν ομάδα οι ερυθρόλευκοι κυριαρχούν στους περισσότερους τομείς, όντας ανώτεροι σε επίθεση (77.2 πόντους), ριμπάουντ (35.4 ανά αγώνα), ασίστ (15.2), κοψίματα (3.2), ενώ "εκτελούν" και με καλύτερο ποσοστό από την περιφέρεια (35.1%). Υστερούν όμως σε κλεψίματα (6.3), δίποντα (52.5%) και στις βολές (75.6%), τομείς στους οποίους οι Τούρκοι είναι καλύτεροι.

Όσον αφορά στους παίκτες, πρώτοι σκόρερ για κάθε ομάδα είναι οι Μπογκντάνοβιτς (16.3) και Σπανούλης (15.7), ενώ στα ριμπάουντ ξεχωρίζουν οι Χάινς (6) και Άντερσεν (4.1). Στις ασίστ δημιουργούν περισσότερο οι Red-Bill (5.3) και Πρέλντζιτς (3.3), κάνουν δουλειά στα κλεψίματα οι Παπανικολάου (0.9) και ΜακΚάλεμπ (2), ενώ στα λάθη είναι επιρρεπείς οι Σπανούλης (3.4) και ΜακΚάλεμπ (1.7).

Όσον αφορά στα καλύτερα ποσοστά ευσοχίας στην επίθεση, κοντά στο καλάθι είναι αξιόπιστοι οι Χάινς (59.3%) και Ερμίς (65.4%), από την περιφέρεια "βομβαρδίζουν" με επιτυχία  οι Μπογκντάνοβιτς (40%) και Σλούκας (53.1%), ενώ στις βολές είναι ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι οι Σλούκας (84.6%) και Μπογκντάνοβιτς (83.9%). Όσον αφορά το σύστημα αξιολόγησης της Euroleague, "index", σύμφωνα με αυτό, κορυφαίοι παίκτες για κάθε ομάδα είναι οι Σπανούλης (16.2) και Μπονγκντάνοβιτς.

Αναλυτικά τα στατιστικά των δύο ομάδων φέτος στην Euroleague:

  Το ματς του πρώτου γύρου: Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 82-71

Highlights: Olympiacos Piraeus-Fenerbahce Ulker από Euroleague_Basketball


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου