ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


26/03/2013


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhArLvAvR-f2BRFphIMj7CRY0C9wDsSOxKvRQiZnXKR4_Wyhcg-aqwLHhPlJrljUAQkn1DNZff6JpwDvilgWxIIMOGxZycPzfr_NCjQ1nlC62Uzr_b5h5drZRD016a9l2R6B0c9Cmr-H_I/s1600/ktgkktktkk.JPG Η επομενη αγωνιστικη




 















Οι διαψεύσεις του Κλάους

25/03/2013
 Μετά τη διάψευση του Στέφανου Κλάους Αθανασιάδη για τη φωτογραφία του δικτάτορα Παπαδόπουλου σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ήρθε κι αυτή περί επαφών για επέκταση από τον ΠΑΟΚ.

Οι διαψεύσεις του Κλάους
Πριν καταλαγιάσει η καταιγίδα των εξελίξεων με τον Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ, ένα άλλο ζήτημα ήρθε να φέρει αναστάτωση, έστω και προσωρινά. Μία φωτογραφία που εμφανίστηκε στο instagram, σελίδα για το «ανέβασμα» φωτογραφιών στο Internet, και παρουσίαζε τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, αποδόθηκε στον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο ίδιος άμεσα διέψευσε πως ο λογαριασμός ανήκε στον ίδιο και το θέμα δεν πήρε διαστάσεις… Κατίδη.

Δεν ήταν, ωστόσο, αυτή η μοναδική διάψευση που αφορά τον Κλάους. Κόντρα στη φημολογία των τελευταίων ημερών περί πρόθεσης του Ιβάν Σαββίδη να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ και δημοσιεύματα πως έχουν γίνει οι πρώτες επαφές για κάτι τέτοιο, το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή το διαψεύδει. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία κρούση της διοίκησης στον 24χρονο άσο και φαίνεται πως δεν υπάρχει βιασύνη. Άλλωστε ο Αθανασιάδης δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

Πλάνο Πρωτοδικείου από τους μικρομετόχους της ΑΕΚ

25/03/2013
 Σχέδιο για δημιουργία διοίκησης Πρωτοδικείου με χρηματοδότη τον Ανδρέα Ανατολιωτάκη και την ενεργοποίηση μορφών όπως οι Μαύρος και Νικολάου ετοιμάζουν οι μικρομέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Πλάνο Πρωτοδικείου από τους μικρομετόχους της ΑΕΚ
Το κενό… εξουσίας που υπάρχει στην ΑΕΚ, όσο δεν αναλαμβάνει τα ηνία της ΠΑΕ ο Δημήτρης Βιντιάδης, έχει κινητοποιήσει τους μικρομετόχους του συλλόγου. Έτσι μετά το σχέδιό τους για τη δημόσια εγγραφή, που εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση της Παρασκευής, έχουν ετοιμάσει ένα πλάνο, κάνουν πλάνα για σχηματισμό διοίκησης, με στόχο να βρουν 21 άτομα και να ζητήσουν το Μάιο σχηματισμό τέτοιας από το Πρωτοδικείο. Θέλουν, παράλληλα, τη μείωση της τιμής διάθεσης των μετοχών της ΠΑΕ από 0,80 σε 0,30 ευρώ.

Τα άτομα που αναζητούν προέρχονται από τις τάξεις τους, δηλαδή μικρομέτοχοι, και περιλαμβάνουν επίσης πρώην παράγοντες, οργανωμένους αλλά και παλαίμαχους. Στόχος τους είναι να αποσπάσουν το «ναι» κάποιων ατόμων κοινής αποδοχής, όπως ο Θωμάς Μαύρος και ο Λάκης Νικολάου, για να καταφέρουν να πείσουν τον κόσμο για τις προθέσεις τους αλλά και να εξασφαλίσουν την οικονομική του συνδρομή μέσω της δημόσιας εγγραφής. Επειδή, δε, η διοίκηση θα είναι διορισμένη από το Πρωτοδικείο, δεν θα αντιμετωπίζει νομικούς κινδύνους για τα παλαιότερα χρέη, όπως συνέβη με τον Ανδρέα Δημητρέλο. Θα έχει, ωστόσο, συνέπειες για χρέη που θα προκύψουν, τη στιγμή που η ΠΑΕ έχει οφειλές προς το Δημόσιο και πρόσωπα.

Πάντως η επιτυχία του εγχειρήματος είναι εξαιρετικά αμφίβολη, καθώς οι «αντοχές» του κόσμου για να συνεισφέρει (και πάλι) οικονομικά είναι λιγοστές, ενώ μέχρι το Μάιο είναι πολύ πιθανό να έχει υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση Βιντιάδη. Όσο για τα χρήματα, οι μικρομέτοχοι φέρονται να έχουν ήδη εξασφαλίσει 1 εκατ. ευρώ από τον Βασίλη Καπετανόπουλο και τη δέσμευση του Ανδρέα Ανατολιωτάκη για άλλες 300.000 ευρώ.


Τέλος οι μικρομέτοχοι ψάχνονται για να ρίξουν την τιμή διάθεσης της μετοχής από το 0.80 στο 0.30 που είναι η ονομαστική της αξία απόφαση βέβαια που αν παρθεί αναβιώνει τον φόβο να πέσει η ΑΕΚ στα χέρια του οποιουδήποτε με ένα ποσόν 2.000.000 ευρώ.

Έπεσε στο δρόμο πυλώνας του «Γεντί Κουλέ»!

25/03/2013
 Παραλίγο τραγωδία στο Ηράκλειο, όταν από τους ισχυρούς ανέμους έπεσε ένας από τους τέσσερις πυλώνες φωτισμού του «Γεντί Κουλέ» προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.

Έπεσε στο δρόμο πυλώνας του «Γεντί Κουλέ»!
Λίγο έλειψε να θρηνήσουμε νεκρούς στο Ηράκλειο. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, είχαν σαν αποτέλεσμα περίπου στις 10:00 το πρωί να πέσει ένας από τους τέσσερις πυλώνες φωτισμού του «Γεντί Κουλέ», συγκεκριμένα αυτός που βρισκόταν έξω από τη θύρα 6 του γηπέδου του ΟΦΗ.

Ευτυχώς από το σημείο δεν περνούσε κανείς, ίσως και λόγω της αργίας της ημέρας, και δεν υπήρχαν θύματα. Σημειώνεται πως κάθε Δευτέρα στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει λαϊκή αγορά, αλλά λόγω της 25ης Μαρτίου σήμερα δεν υπήρχαν πάγκοι. Από την πτώση του πυλώνα καταστράφηκαν τέσσερα αυτοκίνητα και υπέστη σοβαρές ζημιές η πρόσοψη μίας πολυκατοικίας.

Στην περιοχή έφτασε αμέσως αστυνομία και πυροσβεστική για λόγους ασφαλείας, ενώ άρχισαν αμέσως οι εργασίες απομάκρυνσης του πυλώνα. Ήδη οι άνθρωποι του ΟΦΗ έχουν κινήσει τις διαδικασίες για την επανατοποθέτηση του πυλώνα, καθώς το Σάββατο υπάρχει ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Επειδή, ωστόσο, είναι δύσκολο να διορθωθεί εγκαίρως το πρόβλημα, είναι πιθανό είτε να αλλάξει η ώρα διεξαγωγής του αγώνα για να γίνει υπό το φως της ημέρας, είτε να διεξαχθεί στο Παγκρήτιο. Η απόφαση θα ληφθεί αύριο στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας.

Όλοι φοβούνται έστω και να σκεφτούν τι θα συνέβαινε αν το επεισόδιο συνέβαινε σε ώρα αιχμής ή σε ημέρα αγώνα, που η κίνηση γύρω από το γήπεδο είναι αυξημένη…

«Χρόνια πολλά αγάπη μου γλυκιά»!

25/03/2013
 Ανακοίνωση εξέδωσε η Κοινωνία Μελών Άρη με αφορμή τη συμπλήρωση 99 ετών από την ίδρυση του συλλόγου.

«Χρόνια πολλά αγάπη μου γλυκιά»!
Ο Άρης έγινε… παρά ένα 100 και η επέτειος αυτή έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για το ποδοσφαιρικό τμήμα που αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα.

Με την ανακοίνωσή της, η Κοινωνία Μελών εύχεται –όπως είναι φυσικό- μόνο επιτυχίες.

Η ανακοίνωση:

«Χρόνια Πολλά, αγάπη μου γλυκιά και στα 100, θα `μαι πάλι εδώ, να στο τραγουδώ!

Tο ΔΣ της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ, με αφορμή τη συμπλήρωση 99 χρόνων από την ίδρυση του ΑΡΗ μας, εύχεται στην ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ μόνο επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.

Ραντεβού σήμερα στις 19:00 στο θρυλικό Παλε για να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

Χρόνια Πολλά και στον απανταχού ελληνισμό την Άγια τούτη μέρα».

Δεν βιάζεται ο Βιάνα

25/03/2013
 Σύμφωνα με πορτογαλικό δημοσίευμα, ο Ούγκο Βιάνα θα αργήσει να αποφασίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του, με τον Παναθηναϊκό να περιμένει… στη γωνία.

Δεν βιάζεται ο Βιάνα
Τις προηγούμενες ημέρες, πορτογαλικά Μέσα αποκάλυψαν πως ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πρόταση στον Ούγκο Βιάνα για τριετή συνεργασία.

Ωστόσο, την Δευτέρα, η ιστοσελίδα «abola.pt» ξεκαθαρίζει πως ο 30χρονος επιθετικός δεν θα βιαστεί να πάρει την απόφασή του για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Βιάνα που αγωνίζεται στην Μπράγκα, έχει ήδη απορρίψει δύο φορές προτάσεις ανανέωσης από την ομάδα του, θέλοντας να επιχειρήσει (ξανά) το βήμα στο εξωτερικό. Και επειδή οι προηγούμενες απόπειρές του δεν εξελίχθηκαν με την καλύτερη δυνατή επιτυχία, χρειάζεται αρκετό χρόνο προκειμένου να πάρει την σωστή απόφαση.

Φυσικά, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από υπομονή στο συγκεκριμένο θέμα.

Μάλιστα, το δημοσίευμα της ιβηρικής χώρας αναφέρει κι άλλους συλλόγους που «παίζουν» για την απόκτησή του, όπως οι Φενέρμπαχτσε και Μπεσικτάς, καθώς και ομάδες από το MLS, το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία.

Παίρνει το χαρτί ο Κουτρουμπής

25/03/2013
 Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων επιστρέφει από την Τρίτη ο Γιώργος Κουτρουμπής καθώς οι άνθρωποι της ΑΕΚ κατάφεραν να διευθετήσουν το θέμα με τη στρατιωτική του θητεία.

Παίρνει το χαρτί ο Κουτρουμπής
Συγκεκριμένα, ο νεαρός κεντρικός αμυντικός της «Ένωσης» απουσίασε από την προπόνηση του περασμένου Σαββάτου – τελευταία πριν από το τριήμερο ρεπό της ομάδας – καθώς έπρεπε να παρουσιαστεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνας. Οι διοικούντες την ΠΑΕ κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα έγγραφα και έτσι ο παίκτης, που θα βρεθεί και αύριο στην Αυλώνα, θα τα καταθέσει για να πάρει την ειδική άδεια που δικαιούται.

Έτσι, ο Κουτρουμπής δεν θα χρειαστεί να απουσιάσει κι άλλες μέρες από τα Σπάτα, με τον Έβαλντ Λίνεν να τον έχει στη διάθεσή του για το παιχνίδι απέναντι στον Λεβαδειακό την ερχόμενη Κυριακή (31/3).

Η προετοιμασία των «κιτρινόμαυρων» για τον κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα θα ξεκινήσει από αύριο (Τρίτη 26/3).

Ευρωπαϊκές «ματιές» σε Βασιλείου

25/03/2013
 Στο στόχαστρο ευρωπαϊκών συλλόγων έχει μπει ο Στέλιος Βασιλείου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Ευρωπαϊκές «ματιές» σε Βασιλείου
Μόνο απαρατήρητες δεν έχουν περάσει οι καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί την φετινή σεζόν ο Στέλιος Βασιλείου, έχοντας επτά τέρματα.

Σύμφωνα με το «Calciomercato.it», η Ουντινέζε έχει βάλει… για τα καλά στο μάτι τον επιθετικό του Λεβαδειακού και μάλιστα θεωρεί πολύ πιθανή μια κίνηση για την απόκτησή του.

Βέβαια, οι «μνηστήρες» δεν σταματούν εκεί. Το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο για ενδιαφέρον και από την Γερμανία, με τις Αϊντραχτ Φρανκφούρτη και Κολωνία να «παίζουν» εξίσου ζεστά.

Επιστροφή στην δράση

25/03/2013
 Στις προπονήσεις επέστρεψαν την Δευτέρα (25/3) οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης, μετά το διήμερο ρεπό που τους είχε ο τεχνικός της ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Επιστροφή στην δράση
Στα γνωστά τους λημέρια επέστρεψαν την Δευτέρα (25/3) οι παίκτες της Ξάνθης, μετά το διήμερο ρεπό που είχαν πάρει από τον προπονητή του συλλόγου, Μαρίνο Ουζουνίδη.

Το «παρών» στην προπόνηση έδωσαν και οι διεθνείς, Γιούρι Λοντίγκιν, Δημήτρης Γούτας και Αντώνης Ράνος. Στην Ξάνθη γύρισε και ο Νικολά Μαρίν, μετά την άδεια που του είχαν δώσει οι άνθρωποι της ομάδας.

Κατά τα άλλα ο Ουζουνίδης έβαλε τους παίκτες του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση σε ασκήσεις αεροβικής και ενδυνάμωσης, ενώ τους συμπαίκτες του κέρασε γλυκά, λόγω της ονομαστικής του εορτής ο Βαγγέλης Πλατέλλας.

Με Λάζαρ κόντρα στον Ολυμπιακό

25/03/2013
 Καθαρές ήταν οι εξετάσεις του Κοστίν Λάζαρ κι έτσι ο Ρουμάνος μέσος του ΠΑΟΚ συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό (31/3, Καραϊσκάκη).

Με Λάζαρ κόντρα στον Ολυμπιακό
Ευχάριστα νέα προέκυψαν στον ΠΑΟΚ σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσταση του Κοστίν Λάζαρ.

Ο Ρουμάνος μέσος δεν μπόρεσε να ενισχύσει την εθνική του ομάδα στον αγώνα με την Ουγγαρία λόγω ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο.

Έτσι, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού.

Αυτές ήταν «καθαρές» κι έτσι αφού περιοριστεί σε συντηρητικό πρόγραμμα για 1-2 ημέρες, θα μπει στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα υπολογίζεται από τον Γιώργο Δώνη για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Στο σημερινό πρόγραμμα, πήραν μέρος οι Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική ομάδα και ο Λόρενς που απουσίαζε με άδεια.

Κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα προπονείται πλέον ο Γεωργιάδης, ενώ από σήμερα ξεκίνησαν κανονικά και οι Έτο, Αποστολόπουλος.

Από εκεί και πέρα Γλύκος, Κωνσταντινίδης και Κατσικάς ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Πέλκας ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας.

Προετοιμάζεται για «τελικό»

25/03/2013
 Χωρίς απρόοπτα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Άρη για τον «τελικό» με τον Πανθρακικό (30/3).

Προετοιμάζεται για «τελικό»
O Σούλης Παπαδόπουλος βλέπει με ικανοποίηση τον Ρούμπεν Πουλίδο ν’ ανεβάζει ρυθμούς, ενώ επιστρέφουν οι Ανδρέας Τάτος και Νούνο Κοέλιο που εξέτισαν τις ποινές τους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Νίκο Αγγελούδη, που υπέστη διάστρεμμα στο οικογενειακό διπλό με την Κ-20, αναμένεται να επανέλθει αύριο σε κανονικό πρόγραμμα.

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση του Ανδρέα Ηρακλή. Αύριο θα υποβληθεί εκ νέου σε εξετάσεις, κι εκτός απροόπτου, θ’ αρχίσει σταδιακά μέσα στην εβδομάδα ν’ ανεβάζει ρυθμούς.

Από εκεί και πέρα, ο Άντι Ρένια, που υπέστη εξάρθρωση ώμου, θα βρίσκεται άλλες δυο ημέρες σε ακινησία. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει προπονήσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Νίκος Ψυχογιός συνέχισε και σήμερα το ειδικό πρόγραμμα της αποκατάστασής του, ενώ ο νεαρός Παντελής Αντωνιάδης αποχώρησε προς το τέλος της προπόνησης με ενοχλήσεις.

Το αυριανό πρόγραμμα των "κίτρινων" περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση στο Ν. Ρύσιο.

Χωρίς συντήρηση για 9 χρόνια!

25/03/2013
 Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 έχει να γίνει συντήρηση στο «Γεντί Κουλέ» αποκάλυψε ο Βασίλης Ξημέρης, πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, στο sport-fm.gr μετά την πτώση του πυλώνα ηλεκτροδότησης!

Χωρίς συντήρηση για 9 χρόνια!
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εννιά χρόνια, δηλαδή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 έχει να γίνει συντήρηση στο «Γεντί Κουλέ».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Βασίλης Ξημέρης, σε επικοινωνία που είχε το sport-fm.gr μετά την πτώση του πυλώνα στο γήπεδο του συλλόγου του Ηρακλείου που έγινε το μεσημέρι και ευτυχώς είχε μόνο υλικές ζημιές!

Ο «ισχυρός» άνδρας του Ερασιτέχνη έριξε ευθύνες στην ΠΑΕ για την συντήρηση που δεν έχει γίνει καθώς -όπως υποστήριξε- κάθε χρόνο υπογράφεται σχετική συμφωνία για τη βιωσιμότητα του γηπέδου.

Ο κ. Ξημέρης -επίσης- άφησε σαφείς αιχμές για την ευθύνη που έχουν οι διοργανώτριες Αρχές, καθώς και η Περιφέρεια Κρήτης που χορηγούν άδεια χρήσης του γηπέδου!

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Βασίλης Ξημέρης στο www.sport-fm.gr και τον Θέμη Λιουδάκη....

-Για την πτώση του πυλώνα ηλεκτροδότησης του γηπέδου "Θ. Βαρδινογιάννης" που έγινε σήμερα:
«Σταθήκαμε τυχεροί που δεν είχαμε θύματα. Πραγματικά ήταν θαύμα και πιστεύω πως έβαλε το χέρι της η Αγία Βαρβάρα που η εκκλησία της είναι κοντά στο γήπεδο. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί πως αυτό συνέβη μετά από δυνατούς ανέμους και πολλά μποφόρ που επικρατούν στην περιοχή τις τελευταίες μέρες».

-Για το που αποδίδει τις ευθύνες:
«Το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη. Το “Γεντί Κουλέ” είναι ένα παλιό γήπεδο, όπως του ΠΑΟΚ και του Άρη, με αποτέλεσμα να μην έχουν άδειες καταλληλότητας, ενώ θα έπρεπε να έχουν. Αυτή, όμως, την ζητάει ο χρήστης του γηπέδου, δηλαδή η ΠΑΕ ΟΦΗ. Επίσης, κάθε χρόνο υπογράφεται ένα συμφωνητικό ανάμεσα στην ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη με το τελευταίο να έχει υπογραφτεί στις 15 Ιανουαρίου 2013. Έτσι, η ευθύνη της συντήρησης βαρύνει αποκλειστικά την ΠΑΕ ΟΦΗ.

Ο Ερασιτέχνης δεν έχει καμία ευθύνη για την συντήρηση, αλλά δεν έχει κιόλας την οικονομική δυνατότητα για να την πραγματοποιήσει. Βέβαια, ευθύνη έχει η περιφέρεια Κρήτης που δεν παρείχε άδεια καταλληλότητας, αλλά και η ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα και η Αστυνομική Διεύθυνση, αφού πριν από κάθε αγώνα δίδεται άδεια διεξαγωγής και από τις τρεις συγκεκριμένες αρχές».

-Για το πότε είχε γίνει η τελευταία συντήρηση:
«Είχε γίνει το καλοκαίρι του 2004, επειδή τότε το “Γεντί Κουλέ” είχε ενταχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Μόνοι τους Μαυρίας και Πίντο

25/03/2013
 Στις προπονήσεις επέστρεψαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, με τον Φάμπρι να βλέπει τους Μαυρία και Πίντο να μην ακολουθούν το κανονικό πρόγραμμα. «Μπήκε» ο Καρνέζης.

Μόνοι τους Μαυρίας και Πίντο
Ξεκίνησε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση με τον Πλατανιά! Μετά το ρεπό που είχαν την Κυριακή, οι «πράσινοι» βρέθηκαν σήμερα στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας.

Ανάμεσά τους ο Ορέστης Καρνέζης, καθώς ο διεθνής τερματοφύλακας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική, όπως και οι Σπυρόπουλος, Κουίνσι που ξεπέρασαν την ίωση που τους ταλαιπωρούσε. Βέβαια, ο Φάμπρι είδε δύο παίκτες του να απέχουν από την προπόνηση.

Ο μεν Πίντο έκανε ατομικό, καθώς είχε αποκομίσει ένα χτύπημα τραυματισμού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και δεν είναι ακόμη έτοιμος. Ο δε Μαυρίας ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης, λόγω του ότι αγωνίστηκε 90 λεπτά με την Εθνική Νέων.

Απόντες ήταν οι Μπαρμπαρούσης και Βελάσκες που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές του.

Κατά τα άλλα, ατομικά προπονήθηκαν και οι Σεϊταρίδης, Ταμπάκης, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού έκαναν ζέσταμα, ασκήσεις ταχύτητας και επιθετικής ανάπτυξης, καθώς και pressing.

Επιστροφή στα… βάσανα

25/03/2013
 Στις προπονήσεις επέστρεψαν οι παίκτες του ΟΦΗ την Δευτέρα (25/3), μετά το ρεπό της Κυριακής που τους είχε δώσει ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Πετράκης.

Επιστροφή στα… βάσανα
Τα εξάταπά τους φόρεσαν και πάλι το απόγευμα της Δευτέρας (25/3) οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, μετά το ρεπό της Κυριακής που είχαν πάρει από τον τεχνικός της ομάδας, Γιάννη Πετράκη.

Ωστόσο, από το πρόγραμμα της ημέρας που περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, τακτικής και πολλά τελειώματα φάσεων απουσίαζαν οι Κώστας Μπανούσης και Μανώλης Ζαχαράκης, οι οποίοι έκαναν θεραπεία.

«Κράξιμο» και στην Ιταλία για Κατίδη

25/03/2013
 Πανό κατά του Γιώργου Κατίδη ανάρτησαν στην Ιταλία οπαδοί της Λιβόρνο, για τον ναζιστικό χαιρετισμό του παίκτη της ΑΕΚ στον αγώνα με την Βέροια.

«Κράξιμο» και στην Ιταλία για Κατίδη
Τα… σύνορα της Ελλάδας έχει περάσει ο ναζιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Βέροια.

Οπαδοί της Λιβόρνο στο παιχνίδι με την Λαντσιάνο για την Serie B ανάρτησαν πανό κατά του παίκτη της «Ένωσης», το οποίο έγραφε «Katidis figlio de troia», που σημαίνει «Κατίδη κάθαρμα».

Οι οπαδοί της Λιβόρνο είναι αδελφοποιημένοι με την «Original» και με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την χειρονομία του Κατίδη.

Ανεβάζουν «στροφές» ενόψει ΑΕΚ

25/03/2013
 Μετά το διήμερο ρεπό που είχαν οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού την Δευτέρα (25/1) επέστρεψαν στις προπονήσεις ξεκινώντας έτσι την προετοιμασία για το επερχόμενο ματς με την ΑΕΚ.

Ανεβάζουν «στροφές» ενόψει ΑΕΚ
Στις προπονήσεις επέστρεψαν την Δευτέρα (25/3) οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού, μετά το διήμερο ρεπό που τους είχε δώσει ο τεχνικός της ομάδας, Γιάσμινκο Βέλιτς.

Ο 47χρονος προπονητής έβαλε τους παίκτες του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση αρχικά στην τακτική, ενώ στην συνέχεια τους είδε να κάνουν αγωνιστικά τετράγωνα, προκειμένου να είναι έτοιμοι για το εντός έδρας ματς απέναντι στην ΑΕΚ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Και η ξεκούραση συνεχίζεται

25/03/2013
 Ρεπό είχαν και την Δευτέρα (25/3) οι παίκτες του Πανιωνίου, οι οποίοι θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τρίτη (26/3).

Και η ξεκούραση συνεχίζεται
Την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να γεμίσουν τις… μπαταρίες τους είχαν την Δευτέρα (25/3) οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου στους οποίους είχε δώσει ρεπό ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Παναγόπουλος.

Ωστόσο, από την Τρίτη (26/3) οι «κυανέρυθροι» θα μπουν σε ρυθμούς Αστέρα Τρίπολης, προκειμένου να ετοιμαστούν κατάλληλα για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, ώστε να μπορέσουν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα τους απέναντι στους Αρκάδες στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Είναι «ψημένος» κι ο Μαγιάδα!

25/03/2013
 Έχει ρωτήσει, έχει μάθει και είναι «ψημένος» να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού! Ποιος; Ο Καμίλο Μαγιάδα την περίπτωση του οποίου αποκάλυψε η Sportday…

Είναι «ψημένος» κι ο Μαγιάδα!
Στο φύλλο της Κυριακής η Sportday αποκάλυψε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Καμίλο Μαγιάδα αλλά και τις επαφές για την απόκτησή του.

Οι νεότερες πληροφορίες είναι ακόμη καλύτερες για τον μεταγραφικό στόχο του τριφυλλιού.

Ο παίκτης έχει ρωτήσει άλλους λατινοαμερικάνους ποδοσφαιριστές που έχουν γνώσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα και φέρεται να έχει πειστεί ότι πρόκειται για ένα θετικό βήμα για την καριέρα του.

Ο Μαγιάδα θέλει πάρα πολύ να αγωνιστεί σε μια ευρωπαϊκή ομάδα και θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή ευκαιρία για την καριέρα του.

Όπως είχε γράψει η SPORTDAY από την Κυριακή οι πράσινοι, μέσω του Ούγκο Βαρέλα έχουν κάνει επαφές με την Ντανούμπιο η οποία δέχεται να δώσει τον παίκτη με το ποσό που φέρεται ο Παναθηναϊκός πρόθυμος να προσφέρει, δηλαδή περίπου 180.000 ευρώ.

Αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι πως ο Μαγιάδα δεν θα αγωνίζεται στην Ντανούμπιο μετά το καλοκαίρι με πιθανότερο προορισμό την Ευρώπη και εκτός απροόπτου τον Παναθηναϊκό.

Επιστροφή για Νικλιτσιώτη

25/03/2013
 Κανονικά συμμετείχε στην προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιώργος Νικλητσιώτης, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

Επιστροφή για Νικλιτσιώτη
Το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε ξεπέρασε ο Γιώργος Νικλητσιώτης, ο οποίος τέθηκε στη διάθεση του Γιάννη Χριστόπουλου ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ.

Από την προπόνηση απουσίαζε ο Αυγενικού, ο οποίος είναι ακόμη τραυματίας, καθώς και ο Γιάννης Ιωάννου, ο οποίος στην αναμέτρηση με την Κ20 υπέστη υποτροπή στον τραυματισμό.

Δικαιολογημένα απόντες από την προπόνηση ήταν ο Βίλα και ο Λίλα, που θα επιστρέψουν την Τετάρτη, καθώς έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Αλβανίας.

«Σφαίρα ο Μαγιάδα»!

26/03/2013
 «Σφαίρα» χαρακτήρισε ο γνωστός μας, Σέρχιο Λεάλ, τον Καμίλο Μαγιάδα που όλα δείχνουν ότι θα κλείσει στον Παναθηναϊκό, μιλώντας στην εφημερίδα SportDay.

«Σφαίρα ο Μαγιάδα»!
Τα προσόντα και τις αδυναμίες του Καμίλο Μαγιάδα ανέλυσε ο Σέρχιο Λεάλ, μιλώντας αποκλειστικά στη SportDay.

Σύμφωνα με τον πρώην χαφ του Εργοτέλη, ο μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού και συμπαίκτης του στην Ντανούμπιο είναι ένας αρκετά γρήγορος ποδοσφαιριστής και διαθέτει ποικιλία στην ντρίμπλα.

Όσον αφορά τα αρνητικά, είναι τακτικής φύσεως στοιχεία περισσότερο που χρίζει βελτίωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σέρχιο Λεάλ στην εφημερίδα «SportDay»

Για τον Καμίλο Μαγιάδα και το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού:

«Ο Μαγιάδα είναι από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες της Ντανούμπιο και του πρωταθλήματος.

Με ρώτησε πριν από λίγες μέρες για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και του είπα ότι υπάρχουν κάποιες τοπ ομάδες, όπως οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ που δεν έχουν πρόβλημα. Στη συνέχεια με ρώτησε τι προοπτικές για την καριέρα του υπάρχουν στον Παναθηναϊκό κι αν θα εξελιχθεί. Και του απάντησα "Respect. Είναι μεγάλος σύλλογος". Το σίγουρο είναι ότι θέλει να φύγει το καλοκαίρι για την Ευρώπη. Θεωρεί ότι έπρεπε να το έχει κάνει ήδη
».

Για τα προτερήματα του Ουρουγουανού μέσου:

«Η φυσική του θέση είναι δεξί χαφ, αλλά το Σάββατο με την Πενιαρόλ αγωνίστηκε αριστερά με ανάποδο πόδι στο 4-2-3-1. Παίζει άνετα στα δύο άκρα και στον έναν μήνα που είμαι εδώ, διαπίστωσα ότι είναι σφαίρα. Πολύ γρήγορος με χαμηλό κέντρο βάρους (1.71 ύψος) κι εκρηκτικός στα πρώτα μέτρα με την μπάλα.

Εχει καλή υποδοχή της μπάλας, είναι θρασύς και διαθέτει ποικιλία στην ντρίμπλα. Στο ένας εναντίον ενός μπορεί να δημιουργήσει πλεονέκτημα στην επίθεση. Στο παιχνίδι με την Πενιαρόλ, ο προπονητής έδωσε εντολή στον Κανόμπιο να τον ψάχνει γιατί θα είχε χώρους, αφού παίζαμε εκτός έδρας με μεγάλη ομάδα
».

Για τα μειονεκτήματά του 22χρονου άσου:

«Θα πρέπει να πατάει περισσότερο περιοχή. Θέλει βελτίωση στα τελειώματα των φάσεων. Επίσης, να δουλέψει στο transition, να γυρίζει γρήγορα στην άμυνα. Θα χρειαστεί προσαρμογή στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού, αλλά δεν τον φοβάμαι. Θα τα καταφέρει αν έρθει στον Παναθηναϊκό».

Μαγιάδα… κι όχι μόνο

26/03/2013
 Σχεδόν κλεισμένος από τον Παναθηναϊκό είναι ο Καμίλο Μαγιάδα. Τι δηλώνει ο Ουρουγουανός εξτρέμ στη SportDay. Επαφές με Φυτανίδη και Κόρμπο από το «τριφύλλι».

Μαγιάδα… κι όχι μόνο
Με γοργούς ρυθμούς κινούνται στον Παναθηναϊκό για τη στελέχωση του ρόστερ εν όψει της επόμενης σεζόν. Μπορεί η αποχώρηση του Φάμπρι στο τέλος της περιόδου να θεωρείται δεδομένη αλλά άγνωστος ο αντικαταστάτης του, ωστόσο στο «τριφύλλι» προχωρούν τάχιστα τις διαδικασίες για την ενίσχυση της ομάδας.

Μία από τις πρώτες προσθήκες φαίνεται πως θα είναι ο Καμίλο Μαγιάδα. Ο 22χρονος Ουρουγουανός εξτρέμ μένει ελεύθερος το Δεκέμβριο του 2013 από τη Ντανούμπιο και θεωρείται σχεδόν κλεισμένος, με τη μεταγραφή να ανέρχεται στις 180.000 ευρώ. Η ολλανδική Γκρόνινγκεν επίσης είναι στο «παιχνίδι» της απόκτησής του, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει σαφές προβάδισμα.

Ο ίδιος μιλώντας στη SportDay επιβεβαίωσε ουσιαστικά τις επαφές, αν και ήταν φειδωλός. «Ίσως να έχουν μιλήσει με την ομάδα μου ή τον εκπρόσωπό μου. Έχω έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο στην Ντανούμπιο και δεν μπορώ να πω κάτι για το πόσο έχει προχωρήσει το θέμα. Μου έχει πει πάντως τα καλύτερα ο Λεάλ για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο», τόνισε.

Ο μάνατζερ του Μαγιάδα είπε με τη σειρά του πως «… το μόνο σίγουρο είναι πως ο Μαγιάδα θα φύγει σίγουρα το καλοκαίρι από τη Ντανούμπιο».

Ενίσχυση και από Ελλάδα

Επαφές για δύο παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει αρχίσει ο Παναθηναϊκός. Ο λόγος για τον Σωκράτη Φυτανίδη και τον Παναγιώτη Κόρμπο, που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι από Ατρόμητο και Λεβαδειακό αντίστοιχα.

Με τον 29χρονο αμυντικό υπήρξε νέα επαφή και αναμένεται να κλειστεί μέχρι αύριο ραντεβού για να τα πουν από κοντά. Στόχος είναι να αποκτηθεί και να πλαισιωθεί από έναν ξένο αμυντικό, μιας και θα γίνει προσπάθεια αποδέσμευσης του Μπουμσόνγκ το καλοκαίρι. Σε ό,τι αφορά τον Κόρμπο, αύριο θα γίνει ραντεβού με τον 27χρονο μεσοαμυντικό που περιμένει το «τριφύλλι» προτού απαντήσει στις άλλες προτάσεις που έχει.

Έρχεται με λεφτά

26/03/2013
 Την άφιξη του Κιθ Χάρις για να «κλείσει» η συμφωνία με τον Δημήτρη Βιντιάδη και να μπουν λεφτά στην ΠΑΕ περιμένουν στην ΑΕΚ. Τα εμπόδια και τι θα ζητήσει ο 32χρονος εφοπλιστής από Μελισσανίδη-Παππά.

Έρχεται με λεφτά
Εβδομάδα εξελίξεων θα είναι αυτή για την ΑΕΚ, καθώς στη διάρκειά της αναμένεται η άφιξη του Κιθ Χάρις. Ο Δημήτρης Βιντιάδης φέρεται να έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Άγγλο συνεργάτη του για το επενδυτικό πλάνο, αλλά και το ύψος των χρημάτων που θα μπουν σε πρώτη φάση στην ΠΑΕ και υπολογίζονται στα 10 εκατ. ευρώ. Απομένει η οριστικοποίηση του deal, με τις υπογραφές που θα συγκεντρώσει ο Κιθ Χάρις από τους δικούς του συνεργάτες που έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στην ΠΑΕ κι εν συνεχεία η έλευσή του στην Ελλάδα για να κλείσει η συμφωνία.

Το ποσό των 10 εκατ. ευρώ δεν κρίνεται επαρκές από την πλευρά του Δημήτρη Βιντιάδη, καθώς είναι λίγο περισσότερα από τα μισά χρήματα που ήθελε να έχει στη διάθεσή του για να διασφαλίσει την επένδυσή του. Παρ’ όλα αυτά είναι αποφασισμένος να μπει στην ΠΑΕ, καθώς αντιλαμβάνεται ότι αν καθυστερήσει κι άλλο δεν θα υπάρχει… ΑΕΚ για να πάρει τις τύχες της. Ελπίζει, δε, ότι στην πορεία θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια για να στηρίξει την επένδυσή του, αλλά κι ότι μέχρι το Μάιο θα έχει ψηφιστεί η ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο, περιμένοντας κάτι καλύτερο από την αποπληρωμή τους σε 48 δόσεις (60 και άνω θα ήταν το ευκταίο για τον ίδιο).

Σε ό,τι αφορά στο ραντεβού του 32χρονου εφοπλιστή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Πέτρο Παππά, δεν πρόκειται να γίνει προτού υπάρχει έγγραφη συμφωνία με τον Κιθ Χάρις και συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο να τους παρουσιάσει. Λέγεται πως σε πρώτη φάση η πλευρά Βιντιάδη δεν θα ζητήσει από τους δύο επιφανείς επιχειρηματίες οικονομική βοήθεια, αλλά πιθανώς να τη χρειαστεί στην πορεία και θέλει να μπορεί να υπολογίζει στη συνδρομή τους.

Στη… γωνία για Μητρόπουλο

26/03/2013
 Δύο ομάδες από την Ευρώπη και μία από την Ελλάδα φέρονται να έχουν προσεγγίσει την πλευρά του Παύλου Μητρόπουλου. Προτεραιότητα για τον παίκτη η ΑΕΚ, που έχει τον παίκτη στα χέρια της μέχρι το Μάιο.

Στη… γωνία για Μητρόπουλο
Ο Παύλος Μητρόπουλος είναι μάλλον η πολυτιμότερη από τις προσθήκες που έκανε το χειμώνα η ΑΕΚ. Η παρουσία του στο κέντρο έχει βελτιώσει αισθητά την ανασταλτική λειτουργία της «Ένωσης» και με τις εμφανίσεις του έχει βοηθήσει την ομάδα του να πάρει βαθμολογικές ανάσες.

Η συμφωνία με τον Παναιτωλικό για την απόκτησή του αφορά σε εξάμηνο δανεισμό με οψιόν αγοράς 250.000 ευρώ και προθεσμία να ενεργοποιηθεί αυτή μέχρι το τέλος Μαΐου. Αν παρέλθει αυτή η… διορία, η ομάδα του Αγρινίου θα έχει την ευχέρεια να τον παραχωρήσει σε ομάδα της επιλογής της και ο ίδιος να συμφωνήσει με άλλο σύλλογο.

Η επιθυμία των ανθρώπων της ΑΕΚ να αγοράσει τα δικαιώματα του 23χρονου μεσοαμυντικού είναι δεδομένη, ωστόσο δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα αυτή τη στιγμή. Και η «Ένωση» έχει στη διάθεσή της κάτι περισσότερο από δύο μήνες για να τα βρει και να μη χάσει έτσι τον Μητρόπουλο.

Ήδη η πλευρά του παίκτη έχει δεχτεί κρούση από δύο ομάδες της Ευρώπης και μία της Ελλάδας, που περιμένουν στη γωνία.

Το μυαλό στη Λιβαδειά

Πάντως ο Παύλος Μητρόπουλος για την ώρα δεν ασχολείται με αυτά τα σενάρια και είναι απόλυτα αφοσιωμένος στα αγωνιστικά του καθήκοντα και το ματς της Κυριακής με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία. Μετά το διήμερο ρεπό, σήμερα το μεσημέρι οι «κιτρινόμαυροι» επιστρέφουν στις προπονήσεις, παρόντος και του Έβαλντ Λίνεν που έλειψε για λίγες μέρες στην πατρίδα του.

Ο Γερμανός τεχνικός σκέφτεται να διατηρήσει το 4-4-2 με ρόμβο τοποθετώντας τον Ανάκογλου στη θέση του τιμωρημένου Γκερέιρο, ενώ κάνει σκέψεις να προφυλάξει τον Κουτρουμπή που είναι στο όριο των καρτών χρησιμοποιώντας δίπλα από τον Μπουγαΐδη τον Τσούπρο. Επίσης υπάρχει δίλημμα σχετικά με το ποιος εκ των Ρίκκα ή Φέτση θα παίξει δίπλα στους Μητρόπουλο και Κορδέρο στο κέντρο. Για τις άλλες θέσεις τα πράγματα μοιάζουν ξεκάθαρα: Κωνσταντόπουλος στο τέρμα, Τσουμάγκας και Βλάχος στα άκρα της άμυνας και ο Φούντας με τον Πετρόπουλο στην επίθεση.

Εκτός πλάνων είναι και ο Γιώργος Κατίδης, που επιστρέφει αύριο στην Αθήνα από τη Ρώμη όπου βρίσκεται. Ο ίδιος ο 20χρονος μεσοεπιθετικός θα είναι παρών στην απολογία του στην Πειθαρχική Επιτροπή την Πέμπτη. Ήδη του έχει επιβληθεί διακοπή συμβολαίου μέχρι το καλοκαίρι από τη διοίκηση της ΑΕΚ, ενώ αναμένεται και η ποινή από τα αρμόδια όργανα, που θα είναι τουλάχιστον πέντε αγωνιστικές.

Τσιστιακόφ, ο… μόνιμος

26/03/2013
 Μονιμοποιείται στον ΠΑΟΚ ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι το δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη και πιθανώς να πάρει θεσμικό ρόλο στο ΔΣ της ΠΑΕ. Μεταγραφική οργάνωση στο «Δικέφαλο».

Τσιστιακόφ, ο… μόνιμος
Τελικά… ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ είχε έρθει αρχικά στον ΠΑΟΚ για να οργανώσει την ΠΑΕ, αλλά τελικά θα παραμείνει και ο ρόλος του θα αναβαθμιστεί από αυτόν του τεχνικού διευθυντή. Ο Ρώσος θα συνεχίσει να είναι το δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει θεσμική θέση συμμετέχοντας ακόμη και στο πρώτο αιρετό ΔΣ του συλλόγου, ως διευθύνων σύμβουλος.

Ο Ιβάν Σαββίδης εμπιστεύεται απόλυτα τον Τσιστιακόφ κι έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη δουλειά του. Για το λόγο αυτό η αρχικά τρίμηνη σύμβασή του ανανεώθηκε. Το ταξίδι, δε, που έκανε στη Ρωσία το άλλοτε στέλεχος της Ανζί δεν αφορούσε αποκλειστικά ολιγοήμερες διακοπές, αλλά και την εξασφάλιση βίζας για τη μόνιμη παραμονή του στην Ελλάδα.

Οργανώνει τα μεταγραφικά
Οι διασυνδέσεις του Γκέρμαν Τσιστιακόφ είναι δεδομένες και αποδείχτηκαν από τις μεταγραφικές κινήσεις που έκανε ο ΠΑΟΚ το χειμώνα. Όμως δεν θα μείνει εκεί. Πέραν της ρωσικής και ουκρανικής αγοράς που γνωρίζει άριστα ο ίδιος, αλλά και ξέχωρα από τη δουλειά που κάνουν στο μεταγραφικό κομμάτι οι Δώνης, Βρύζας και Γεωργιάδης, στόχος του Ρώσου τεχνικού διευθυντή είναι να… δικτυώσει το «Δικέφαλο του Βορρά» μεταγραφικά σε όλο τον κόσμο.

Ήδη έχουν γίνει συμφωνίες για συνεργασία με σκάουτερ σε μεγάλες ποδοσφαιρικές αγορές, όπως η Ισπανία, η Γερμανία, η Αγγλία, η Ολλανδία, η Τσεχία και η Πορτογαλία, ενώ σύντομα ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει «μάτια» και στη Λατινική Αμερική.

Στόχος των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, με την οικονομική ευχέρεια που έχει ο Ιβάν Σαββίδης, είναι να αποκτηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι τουλάχιστον έξι ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής.

Επιστροφές και ανακούφιση
Η προετοιμασία για το ματς με τον Ολυμπιακό την Κυριακή άρχισε στον ΠΑΟΚ με τα ευχάριστα νέα πως ο τραυματισμός του Κοστίν Λάζαρ δεν ήταν σοβαρός και θα είναι διαθέσιμος. Οι Έλληνες διεθνείς επέστρεψαν στη βάση τους, σήμερα αναμένονται οι Αφρικανοί (Ιτάνζ, Καμαρά και Ολίσε), ενώ από την Τετάρτη θα γυρίσει και ο Σίλντενφελντ, ώστε ο Γιώργος Δώνης να καταστρώσει τα πλάνα του για το ντέρμπι.

Προς Παγκρήτιο το ΟΦΗ-ΠΑΣ

26/03/2013
 Στη λύση της διεξαγωγής του αγώνα μεταξύ ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα στο Παγκρήτιο οδηγούμαστε μετά την πτώση πυλώνα έξω από «Γεντί Κουλέ».

Προς Παγκρήτιο το ΟΦΗ-ΠΑΣ
Η κατάρρευση πυλώνα έξω από το «Γεντί Κουλέ» από τύχη και μόνο δεν είχε τραγική κατάληξη, παρά μόνο υλικές ζημιές. Μπροστά σε αυτό που θα μπορούσε να είχε συμβεί μπορεί να φαντάζουν όλα ασήμαντα, αλλά οι άνθρωποι του ΟΦΗ είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά.

Το μέλλον επιφυλάσσει ξεσπίτωμα για την ομάδα τους. Κι αυτό γιατί παρά τις σκέψεις να ζητηθεί μετάθεση του αγώνα του Σαββάτου με τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ώρα που θα υπάρχει ακόμη το φως του ηλίου (15:00 αντί 17:15), κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να γίνει δεκτό. Άλλωστε και από πλευράς της ομάδας της Ηπείρου, δεν θα δέχονταν κάτι τέτοιο… Για τον απλούστατο λόγο πως κανείς δεν θέλει να διακινδυνέψει με τη διεξαγωγή αγώνα σε ένα γήπεδο που αποδείχτηκε ακατάλληλο.

Το πιθανότερο σενάριο είναι το παιχνίδι να διεξαχθεί στο Παγκρήτιο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και το τελευταίο φετινό εντός έδρας του ΟΦΗ, με τον Ατρόμητο στις 14 Απριλίου.

Σήμερα θα γίνει η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας και θα ξεκαθαρίσει από τη Σούπερ Λίγκα πού και… πότε θα διεξαχθεί ο αγώνας.

Τσιώλης: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»

26/03/2013
 Την πίστη ότι ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να καταφέρει να αγωνιστεί στο Champions League εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος αποκάλυψε πως η Βερόνα εξετάζει την περίπτωσή του!

Τσιώλης: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»
Αισιόδοξος ότι ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να κερδίσει τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League την επόμενη σεζόν παρουσιάστηκε ο Σάκης Τσιώλης.

«Όσο για τα πλέι οφ, νομίζω ότι θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε ο Καρδιτσιώτης τεχνικός.

Στη συνέχεια, ο 54χρονος προπονητής αποκάλυψε πως: «Υπήρχε μια συζήτηση για τη Βερόνα», χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για την Κιέβο (ομάδα της Α' κατηγορίας) ή την Ελλάδας (ομάδα της Β' κατηγορίας).

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης στη «Live Sport»

Φέτος το πιο ψηλά είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και η έξοδος στα προκριματικά του Champions League. Είναι εφικτοί στόχοι;

«Είμαστε μέσα. Για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα είμαστε το φαβορί, αφού αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε αυτή. Επίσης, στους δύο μέχρι τώρα αγώνες με τον ΠΑΟΚ δείξαμε καλύτερο πρόσωπο από τον αντίπαλο. Οπότε, υπάρχει αυτοπεποίθηση και πίστη ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτούς τους στόχους. Καταρχάς να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Όσο για τα πλέι οφ, νομίζω ότι θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Και μετά, ο επόμενος στόχος ποιος θα είναι;

«Να προετοιμαστούμε για να εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελλάδα στην Ευρώπη. Ίσως αυτό που μα έλειψε πέρυσι, η εμπειρία, ότι αυτό που θα κάνουμε θα το έχουμε ξαναδοκιμάσει να μας βοηθήσει. Πάντα υπάρχουν στόχοι».

Οι στόχοι για τον σύλλογο είναι μόνο αγωνιστικοί ή υπάρχουν κι άλλοι τομείς για να υποστηρίξει ο Αστέρας το γεγονός ότι έχει αλλάξει επίπεδο;

«Για να σφραγίσει ο Αστέρας το ότι έχει αλλάξει επίπεδο, για να δείξει ότι η ιστορία που γράφει τώρα θα έχει και συνέχεια, θα πρέπει πρώτα από όλα να φτιάξει ένα νέο, σύγχρονο γήπεδο. Το οποίο θα μπορεί να προσελκύσει κόσμο και από τις γύρω περιοχές, αλλά και οι παίκτες θα μπορούν να εκφράζονται καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχοντας αυτό ως βάση, θα μπορέσει η ομάδα να οργανωθεί και στους υπόλοιπους επιμέρους τομείς. Όπως στο μάρκετινγκ, στην προβολή της ομάδας και σε όλα αυτά».

Λέμε για το θαύμα του Αστέρα. Είναι πράγματι έτσι ή πρόκειται απλώς για μία ποδοσφαιρική δουλειά;

«Μέσα στο γκρίζο ελληνικό ποδόσφαιρο, φαντάζει ως θαύμα. Ποιος είναι ο Αστέρας που βρίσκονται 15-20 βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ, τον Άρη και μπροστά από τον ΠΑΟΚ; Σίγουρα μοιάζει εξωπραγματικό. Όμως για εμάς που είμαστε μέσα στην ομάδα, βλέποντας το υλικό και τη δομή που υπάρχει, μόνο έκπληξη δεν είναι. Για εμένα που είμαι και ο προπονητής, ίσως αυτή η δουλειά να είμαι η πιο εύκολη που έχω αναλάβει».

Γιατί το λέτε αυτό;

«Διότι από τις 10:30 που πάω στο γήπεδο μέχρι τις 5 το απόγευμα που φεύγω, τα πάντα λειτουργούν στην εντέλεια. Σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι. Δεν έχει να κάνει μόνο με τους παίκτες και τα αποδυτήρια. Έχει να κάνει με τον θυρωρό που υπάρχει στην πόρτα, ο οποίος σε υποδέχεται, με τους φροντιστές, με όλους στον σύλλογο. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Είναι όλοι άψογοι στη συμπεριφορά και στην επαγγελματική τους νοοτροπία».

Σε μεταγραφικό επίπεδο ποιος σας βοηθάει;

«Εδώ και πέντε χρόνια, μέσα σε αυτά τα επικίνδυνα σενάρια που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προσπάθησα να προφυλάξω τη δουλειά μου, το ήθος μου και την αξιοπρέπειά μου. Διότι αυτά βάλλονται και τσαλακώνονται μέσα στον ανταγωνισμό του ποδοσφαίρου. Έχω, λοιπόν, αποφασίσει να μην δείχνω ονόματα και ποδοσφαιριστές. Απλώς, ανάλογα με το υλικό που βρίσκω σε κάθε ομάδα, βλέπω τι μας λείπει, λέω τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θέλω για συγκεκριμένες θέσεις και οι ιδιοκτήτες, μέσα από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται, προτείνουν παίκτες. Για παράδειγμα, μου έφεραν τέσσερις – πέντε παίκτες, ανάμεσά τους και τον Ντε Μπλάσις. Εγώ, λοιπόν είχα και έχω την τελική επιλογή για τον ποιον θα πάρουμε».

Πόσο κοντά είστε, λοιπόν, στην παραμονή σας στην ομάδα, πότε θα ληφθεί η απόφαση και ποιες άλλες προοπτικές υπάρχουν για την καριέρα σας; Είναι συγκεκριμένες;

«Σας είπα ότι υπάρχουν και προσωπικές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες και τη διοίκηση. Άρα, όλα είναι ιδανικά για να γίνει μια συζήτηση για το μέλλον. Δεν υπάρχει, λοιπό, περίπτωση να γίνει κάτι, προτού συζητήσω με τον Αστέρα. Αυτή τη στιγμή σε προτεραιότητα έχουμε ιστορικές στιγμές. Όταν έρθει η ώρα με καλή διάθεση θα συζητήσουμε. Τον πρώτο λόγο, λοιπόν, τον έχει ο Αστέρας. Αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν θετικά, μετά θα δω τι προοπτικές και προτάσεις υπάρχουν. Αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι ένα θέμα με το οποίο θα λυθεί πολύ γρήγορα. Δηλαδή, με το που θα καθίσουμε να συζητήσουμε με τον Αστέρα, δεν θα χρειαστούμε πολύ χρόνο».

Αυτό που λέτε είναι μήνυμα παραμονής;

«Είναι ένα μήνυμα ότι υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις. Από τη στιγμή που υπάρχει κοινή θέληση, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να αποχωρήσω τώρα από τον Αστέρα. Αλλά ακόμη και αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν έτσι και φύγω ή οπότε συμβεί αυτό, θα φύγω ως φίλος. Θα υπάρχει αγάπη και εκτίμηση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα».

Έχετε κάποιο όνειρο ως προπονητής, το οποίο δεν έχετε εκπληρώσει;

«Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, δεν κοιμόμουν. Ήμουν γεμάτος όνειρα. Να παίξω ποδόσφαιρο, να πάρω Κύπελλο, να πάρω πρωτάθλημα, να αγωνιστώ σε μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Και να παίξω στην Εθνική, κάτι που έκανε πολύ περήφανους τους γονείς μου. Τότε ολοκληρώθηκαν τα όνειρά μου ως ποδοσφαιριστή, όταν φόρεσα τη φανέλα της Εθνική και είδα τους γονείς μου να καμαρώνουν. Ως προπονητής, δεν κάνω πια όνειρα. Δεν φαντάζομαι μεγάλες στιγμές. Διότι τις ζω. Σε όποια ομάδα κι αν βρίσκομαι, μέσα μου αισθάνομαι ότι είμαι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας.

Ξέρουμε τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα συμφέροντα που υπάρχουν στις μεγάλες ομάδες. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πηγαίνω σε οργανωμένους συλλόγους, να υπάρχει εκτίμηση και να προσφέρω έργο. Βεβαίως και θέλω να κατακτώ κορυφές. Είμαι επαγγελματίας. Θέλω να ανταποδίδω την εμπιστοσύνη στους ιδιοκτήτες της ομάδας, ώστε ακόμη και όταν φύγω να πουν ότι ο Τσιώλης ήταν για εμάς μια σπουδαία επιλογή. Αν υπάρχει κάτι μέσα στο μυαλό μου, είναι βεβαίως και να καταφέρω κάποια στιγμή να φορέσω τη φόρμα της Εθνικής. Θα είναι η κορύφωση σε αυτό το ταξίδι που έχω ξεκινήσει εδώ και 35 χρόνια».

Το εξωτερικό πέρασε ποτέ από το μυαλό σας;

«Η αλήθεια είναι ότι εδώ και κάποιους μήνες, έναν χρόνο και κάτι, υπάρχει ενδιαφέρον από μια ομάδα της Βόρειας Ιταλίας. Και για να πω την αλήθεια, με κολακεύει. Αν και έχουμε τόσα πολλά πράγματα να κάνουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρόλα αυτά η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα κάνει μια τέτοια προοπτική να φαντάζει ως παράδεισος».

Ποια είναι αυτή η ομάδα;

«Υπήρχε μια συζήτηση για τη Βερόνα. Κάναμε δύο τουρνουά και με τον Άρη πέρυσι και με τον Αστέρα. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας ήρθε και παρακολούθησε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας, τον φιλοξένησα και δημιουργήθηκε μια σχέση. Ίσως αν σήμερα η ομάδα στην οποία βρίσκομαι δεν ήταν ο Αστέρας Τρίπολης, να παρακαλούσα κιόλας να πάω. Αλλά ο Αστέρας με καλύπτει, νιώθω πραγματικά υπέροχα εδώ».

Τη νέα αγωνιστική περίοδο ο στόχος μπορεί να είναι μέχρι και το πρωτάθλημα;

«Την Κυριακή άκουσα στο γήπεδο τους οπαδούς μας να φωνάζουν “νατοι, νάτοι οι πρωταθλητές”. Είχα να το ακούσω από τότε που ήμουν στη Λάρισα. Ξέρουμε ότι ο ο Ολυμπιακός, παίρνοντας τόσα χρόνια τα λεφτά του Champions League και έχοντας τη βοήθεια που δίνει το Καραϊσκάκη, έχει ξεφύγει από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδα. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός φαντάζει άνευ ανταγωνισμού. Αν, λοιπόν, ολοκληρώσουμε τη χρονιά στη δεύτερη θέση, πιστέψτε με, θα αισθάνομαι ότι φέτος με τον Αστέρα πήρα το πρωτάθλημα».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου