ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Δηλωσεις προπονητων και παικτων

 Δηλωσεις προπονητων και παικτων

26/03/2013

Mπαρτζώκας: "Αναπροσαρμογή ρόλων και θέσεων"

Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως οι τραυματισμοί ανάγκασαν την ομάδα του να κάνει αναπροσαρμογή σε ρόλους και στις θέσεις των παικτών, ενώ περιμένει την επιστροφή του Πρίντεζη ώστε να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στον Ολυμπιακό. "Ήταν καθοριστικό το τρίτο δεκάλεπτο", σχολίασε.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε πως οι αρκετοί τραυματισμοί στον Ολυμπιακό, συν αυτόν με τον Άντιτς κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, ανάγκασαν την ομάδα του να κάνει αναπροσαρμογή ρόλων και θέσεων. Τόνισε πως αναμένει την επιστροφή του Πρίντεζη στην αγωνιστική δράση ώστε να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στους ερυθρόλευκους, ενώ επεσήμανε πως η απόδοση των Πρωταθλητών στην τρίτη περίοδο ήταν καθοριστική ώστε να πάρουν το "διπλό" μέσα στο Αλεξάνδρειο.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε τα εξής: "Και εγώ με την σειρά μου θα ήθελα να πω χρόνια πολλά στον μεγάλο σύλλογο του Άρη που είναι από τους μεγαλύτερους στον ελληνικό αθλητισμό.

Εύχομαι μακροημέρευση και να ξεπεράσει τα προβλήματα σε όλα τα αθλήματα.

Τώρα για το παιχνίδι, ήταν ένα ματς που και οι δυο ομάδες είχαν αρκετές απουσίες. Προσπάθησαν και οι δύο ομάδες να κάνουν αναπροσαρμογή ρόλων και θέσεων, εμάς αυτή τη στιγμή μας δημιουργεί ιδιαίτερη δυσκολία το γεγονός πως δεν είχαμε Πάουελ και Μαυροειδή, δύο παίκτες στο "5", δεν είχαμε τον Πρίντεζη και τραυματίστηκε και ο Άντιτς και έπρεπε να παίζουμε συνέχεια με σχήματα με γκαρντ και φόργουορντ και έναν σέντερ.

Η απουσία του Πρίντεζη για εμάς είναι πολύ σημαντική, είναι πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτός που συνήθως καμία ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να ματσάρει την ενέργεια του και γι' αυτό μας ανοίγει πάντα το παιχνίδι και με το transition και με το παιχνίδι του στο post.

 Ελπίζω από αύριο να μπει στην προπόνηση να μας βοηθήσει γιατί ακολουθούν κρίσιμα παιχνίδια για εμάς και καλό θα είναι να πάμε όσο το δυνατόν με λιγότερα προβλήματα. Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι, ο Άρης έπαιξε οργανωμένα, στο πρώτο ημίχρονο μας δημιούργησε με την post επίθεση του πολλά προβλήματα, έπρεπε να είχαμε καλύτερη αντίδραση εκεί.Και δεν ήμασταν ευχαριστημένοι. Το ότι μπήκαμε με κεφάλι στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να μας έχει πολύ ευχαριστημένους.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό γιατί πήραμε μια διαφορά 20 πόντων καθώς παίξαμε καλή άμυνα. Είχαμε τον έλεγχο στο αμυντικό ριμπάουντ, εκεί όπου ο Άρης είχε μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο οκτώ επιθετικά και τελικά κερδισαμε σχετικά άνετα παρότι ο Άρης προσπάθησε μέχρι το τέλος.

Θα ήθελα να πω καλή συνέχεια στον κόουτς και στον Άρη και εμείς επαναλαμβάνω πως είμαστε μπροστά σε προκλήσεις και μεγάλα παιχνίδια. Για τον Άντιτς ελπίζω πως δεν είναι κάτι σοβαρό, γιατί είναι χτύπημα πόδι με πόδι στον τετρακέφαλο, ήταν κατι που του δημιούργησε πόνο και δεν μπορούσε να συνεχίσει".

Αγγέλου: "Για εμάς το ματς τελείωσε στην 3η περίοδο"

Ο Αγγέλου εξήγησε τους λόγους που ο Άρης έχασε από τον Ολυμπιακό, στάθηκε στους τραυματισμούς που είχε η ομάδα του, αναφέρθηκε στα γενέθλια του συλλόγου, αλλά και για την δύσκολη συνέχεια.
Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου, ξεκίνησε τις δηλώσεις του κάνοντας αρχικά τοποθέτηση στα γενέθλια του συλλόγου: "Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τον σύλλογο, 99 χρόνια ιστορίας μόνο και μόνο να το σκέφτεσαι είναι κάτι ιδιαίτερο. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε να τιμήσει την ημέρα. Αν ο Άρης είναι ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ και το μπάσκετ είναι σκακιέρα, ο βασιλιάς είναι στην σκακιέρα. Δεν έχει τελειώσει η παρτίδα, γίνεται μάχη να κρατηθεί όρθια η ομάδα".
Για το ματς είπε τα εξής: "Ο Γιώργος (σ.σ Μπαρτζώκας) τα είπε όλα. Στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε 3/15 σουτ και 7 λάθη όπως και 7-8 ολιγωρίες αμυντικές, πρωτόγνωρες για την ομάδα. Εκεί σταμάτησε να υπάρχει παιχνίδι για μας. Το γιατί είναι λογικό. Το είπε και αυτό ο Γιώργος, αναγκαστήκαμε να έχουμε αναπροσαρμογή ρόλων, έπαιξε στην θέση «3″ ο Βεζένκοφ, ο Μποχωρίδης ήταν εκτός παιχνιδιού, ο Πελεκάνος έκανε συγκινητική προσπάθεια με μισή προπόνηση, διαχειρίστηκε το παιχνίδι σαν να ήταν υγιής και γύρισε και το άλλο του πόδι.

Κρατάμε την προσπάθεια και την συνέπεια των παικτών, λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους να κρατήσουμε την ομάδα ανταγωνιστική", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Αρη ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον αγώνα με τον Ικαρο που ακολουθεί: "Δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι σημαντικό παιχνίδι, είμαστε όμως μια ομάδα ιδιαίτερων συνθηκών και έχουμε προβλήματα.

Το παιχνίδι είναι σημαντικό, όχι όμως καθοριστικό. Θα το αντιμετωπίσουμε έτσι, θα οργανώσουμε τη δουλειά μας στις τρεις προπονήσεις που έχουμε, αλλά πρέπει να δούμε και ποιοι θα είμαστε".


Επίσης, σημείωσε πως "έχουμε καταλάβει στο τεχνικό τιμ τι συμβαίνει με την ομάδα. Με τις ομάδες που είναι πάνω από μας βαθμολογικά η ομάδα δεν έχει διάρκεια. Δεν μπορούμε να βρούμε σε ποια απόσταση από το… τζάκι πρέπει να είμαστε. Εμείς ή καιγόμαστε ή κρυώνουμε. Δηλαδή δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την απογοήτευση και τον ενθουσιασμό . Στο πρώτο μέρος ήμασταν 5 πόντους μπροστά και θα μπορούσαμε να είμαστε στο +12, αλλά βρεθήκαμε στο -1. Το έχουμε συζητήσει με τους έμπειρους παίκτες, ξέρω ότι μπορούν να το κάνουν και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος".

Για τα άστοχα ελεύθερα σουτ ανέφερε ότι "συμβαίνει. Υπάρχουν παίκτες που σε σημαντικά παιχνίδια και σε «τελικούς» έχουν αστοχία. Είναι φάση που την περνάει ένας παίκτης. Για τα ελεύθερα σουτ ισχύει ότι πρέπει να τα δημιουργείς, να τα παίρνεις και να τα υποστηρίζεις" , ενώ για το σχόλιό του περί «πασαρέλας» μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ τόνισε πως "όλοι μας έχουμε δύο εαυτούς. Όταν βλέπεις κάτι που σε ενοχλεί, μπορεί να το διορθώσεις είτε παροτρύνοντας, είτε θυμώνοντας κάποιον. Εμείς για να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά κάνουμε τα πάντα. Το πασαρέλα είχε μεταφορική έννοια, γιατί ενώ παίζεις και δικαιούσαι κάτι στο τέλος δεν το παίρνεις, ενώ σου αξίζει. Η έννοια δεν είναι προσβλητική, είναι παρακινητική".

Σλούκας: "Έχουμε δύο τελικούς μπροστά μας"

Ο Σλούκας χαρακτήρισε ως τελικούς τα δύο ερχόμενα ματς στην Euroleague κόντρα σε Φενέρμπαχτσε και Χίμκι, ενώ τόνισε πως παρά τους τραυματισμούς που υπάρχουν η ομάδα δεν θα σταθεί σε δικαιολογίες.
Ο Κώστας Σλούκας σημείωσε 11 πόντους και μοίρασε 2 ασίστ στο Αλεξάνδρειο κόντρα στον Άρη. Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς, ο 23χρονος γκαρντ χαρακτήρισε ως τελικούς τα δύο ερχόμενα παιχνίδια στην Euroleague, πρώτα στην Πόλη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε και μετά στο ΣΕΦ απέναντι στη Χίμκι, ενώ επεσήμανε πως παρά τους τραυματισμούς που υπάρχουν στον Ολυμπιακό, η ομάδα δεν θα σταθεί σε δικαιολογίες.
Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ είπε τα εξής: "Καταρχήν σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τον Άρη. Οφείλουμε να πούμε χρόνια πολλά σε έναν μεγάλο σύλλογο. Όσον αφορά το παιχνίδι, είχαμε δύο πρόσωπα.

Υπάρχουν αρκετές δικαιολογίες, λόγω τραυματισμών καθώς πλέον παίζουμε με δύο ψηλούς στα παιχνίδια και μετά τραυματιστηκε και ο Άντιτς. Δεν θα σταθούμε, όμως, σε δικαιολογίες.

Από εκεί και πέρα μπήκαμε σωστά στο δεύτερο ημίχρονο, με μέθοδο, όπως είχαμε πει στο πλάνο μας και κερδίσαμε σχετικά εύκολα. Να πούμε καλή επιτυχία στον Άρη από εδώ και πέρα. Έχουμε τέσσερις τελικούς πλέον μπροστά μας και δύο για την Ευρωλίγκα".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου