ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Πέντε νίκες και έγινες Γιουγκοπλάστικα

Πέντε νίκες και έγινες Γιουγκοπλάστικα

Πολλές ομάδες έχουν προσπαθήσει να κατορθώσουν το θρυλικό three-peat της Γιουγκοπλάστικά, αλλά καμία δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός απέχει μόλις πέντε νίκες ώστε να το κάνει πράξη και να γίνει ομάδα-μύθος στην ιστορία της διοργάνωσης. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος.
Δίχως να θέλω να "χαλάσω" την φιλοσοφία με την οποία ο Ολυμπιακός θα πάει στην Ισπανία, έχοντας την πετυχημένη νοοτροπία των τελευταίων ετών με το "σεμνά και ταπεινά" κοιτώντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αλλά είμαι αντίθετος με την μεμψιμοιρία ορισμένων ενόψει της προημιτελικής σειράς. Η Ρεάλ αναμφισβήτητα είναι το (θεωρητικά) φαβορί στη σειρά, καθώς εκτός του ότι παίζει εξαιρετικό μπάσκετ φέτος σε διάρκεια, θα έχει και το πλεονέκτημα έδρας, αλλά οι Πειραιώτες δεν θα ταξιδέψουν στην Μαδρίτη για... διακοπές.


Οι ερυθρόλευκοι θα πάνε στην Ισπανία την Μεγάλη Εβδομάδα έχοντας σκοπό να πάρουν τουλάχιστον μία νίκη μέσα στην Μαδρίτη, ώστε να έχουν την δυνατότητα να "σφραγίσουν" την πρόκριση για το Final-Four του Μιλάνου στο ΣΕΦ, έχοντας συμπαραστάτη τον κόσμο τους. Ακόμη όμως και αν πάει η σειρά στα πέντε ματς, ο στόχος δεν αλλάζει! Η ομάδα του Ολυμπιακού θέλει να δώσει το "παρών" στην ιταλική πόλη διεκδικώντας για τρίτη σερί σεζόν το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Οι Πειραιώτες σέβονται την Ρεάλ, αναγνωρίζουν την δυναμική που διαθέτουν τόσο ως ομάδα, όσο και σαν ρόστερ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν... τρέμουν τον αντίπαλο τους. "Είμαστε οι Πρωταθλητές Ευρώπης τους σεβόμαστε όλους, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν", τονίζουν.

Οι ερυθρόλευκοι είναι οι επί δύο συναπτά έτη Πρωταθλητές Ευρώπης, κάτι που για τελευταία φορά το κατάφερε η σπουδαία Μακάμπι (2003-2004, 2004-2005). Στο μυαλό όλων των μελών της ομάδας, όμως, και ειδικά εκείνων που βρίσκονται στον Πειραιά την τελευταία διετία, είναι να γράψουν ακόμη μία "χρυσή" σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού, σημειώνοντας ένα θρυλικό three-peat! Ο τελευταίος σύλλογος που το κατάφερε αυτό, κατακτώντας δηλαδή για τρεις σερί χρονιές (1988-1989, 1989-1990, 1990-1991) το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ήταν η σπουδαία Γιουγκοπλάστικά (μετονομάστηκε ακολούθως σε ΠΟΠ-84) της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας (από την Κροατία και πλέον λέγεται Σπλιτ), έχοντας για παίκτες-αστέρια της τους σπουδαίους Ντίνο Ράτζα και Τόνι Κούκοτς, δύο από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες που έχει αναδείξει ποτέ η "γηραιά ήπειρος".

Πολλές ομάδες από τότε έχουν προσπαθήσει να κατορθώσουν εκείνο το θρυλικό three-peat, αλλά καμία δεν τα έχει καταφέρει. Πόσο απέχει ο Ολυμπιακός από το να το κάνει πράξη; Όσο ποτέ άλλοτε, μόλις πέντε νίκες! Οι Πειραιώτες θέλουν τρεις νίκες στα playoffs απέναντι στην Ρεάλ και δύο νίκες ακολούθως στο Final-Four του Μιλάνου, ώστε να γίνουν ομάδα-μύθος στην διοργάνωση. Σαφώς και τα όσα σπουδαία έχουν καταφέρει οι ερυθρόλευκοι την τελευταία θρυλική διετία (2011-2012, 2012-2013) θα μείνουν αλησμόνητα στα χρονικά της Euroleague, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του βρίσκονται κοντά στο να γίνουν η νέα... Γιουγκοπλάστικα, δηλαδή η επόμενη ομάδα που θα κατακτήσει τρία σερί Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ύστερα από 23 χρόνια.

Ο Ολυμπιακός προχωράει σεμνά και ταπεινά, συνεχίζει στην διοργάνωση ως θεωρητικά αουτσάιντερ, ρόλος που του ταιριάζει καθώς του αποβάλει άγχος και πίεση, αλλά στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο δεν υπάρχει ίχνος φόβου, δειλίας, ηττοπάθειας, ανασφάλειας και έλλειψη εμπιστοσύνης. Από την στιγμή που επέστρεψαν και οι τραυματίες, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του (πλην του Λο που χάνει την σεζόν, αλλά οι Πρωταθλητές Ευρώπης έμαθαν να ζουν χωρίς εκείνον), τα χαμόγελα και η αυτοπεποίθηση είναι πράγματα που έχουν επιστρέψει στην ομάδα του Πειραιά. Διότι ξέρουν πως αν παρουσιαστούν πλήρεις, δίχως απουσίες και προβλήματα, και η ομάδα παίξει το μπάσκετ που ξέρει και μπορεί, τότε ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να φτάσει σε πρώτη φάση στο Final-Four του Μιλάνου και ακολούθως να διεκδικήσει το ιστορικό three-peat.

Μεγάλα λόγια δεν θα ακούσετε από τους παίκτες. Τόσο επειδή αυτό είναι στοιχείο του χαρακτήρα τους (να κρατούν χαμηλούς τόνους), όσο και επειδή αρέσκονται να μιλάνε καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Οι αθλητές όμως που κάνουν πρωταθλητισμό ζουν και αναπνέουν για τις προκλήσεις. Και εδώ έχουν μπροστά τους ένα τεράστιο κίνητρο, ένα μεγάλο όνειρο, το οποίο και θέλουν να το μετατρέψουν σε πράξη! Να κάνουν την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού μύθο στα χρονικά της διοργάνωσης και να "γράψουν" ιστορία, κατακτώντας για τρίτη σερί χρονιά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το αν θα τα καταφέρουν ή όχι θα φανεί στην πράξη, αλλά το σίγουρο είναι πως η "δίψα" όλων των μελών της ομάδας, διοίκησης, προπονητών και παικτών, είναι τεράστια. Το έργο τους δεν θα είναι εύκολο, αλλά μήπως ήταν εύκολο πέρσι ή πρόπερσι; Τα αποτελέσματα γνωστά!

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου