ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Super League:Τα αποτελεσματα της 34ης αγωνιστικης

Super League:Τα αποτελεσματα της 34ης αγωνιστικης

14/04/2014
 

Επέστρεψε και… επίσημα στη Football League ο Απόλλων Σμύρνης μετά την ήττα απ’ τον Ολυμπιακό. Σώθηκαν Πλατανιάς, Βέροια, την…γλίτωσε (προσωρινά) η Ξάνθη. Όσα έγιναν την τελευταία αγωνιστική.

Άλλοι στο ζενίθ, άλλος στο ναδίρ

Άλλοι πανηγύρισαν, άλλοι γιόρτασαν, άλλοι όμως –όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις- έμειναν απογοητευμένοι. Ο Απόλλων Σμύρνης δεν μπόρεσε να κάνει το… θαύμα την τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και μετά την ήττα απ’ τον Ολυμπιακό επιστρέφει στη Football League –μαζί με τον Άρη- ένα χρόνο μετά την άνοδό του.

Βέροια και Ξάνθη κατάφεραν να νικήσουν τους Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, με αποτέλεσμα η «βασίλισσα του βορρά» να την γλιτώσει και μαθηματικά, ενώ στους ακρίτες δίνεται μια νέα ευκαιρία –μέσω τον μπαράζ- να παραμείνουν στα «σαλόνια» και να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Η ισοπαλία ανάμεσα σε Πανιώνιο και Πλατανιά ήταν… ευεργετική και για τις δύο ομάδες, που σώθηκαν χέρι-χέρι.

Αναλυτικά όσα συνέβησαν την 34η και τελευταία αγωνιστική:


 Ολυμπιακός-Απόλλων 1-0

Τον κήδεψε πριν τη γιορτή…

Λίγη ώρα πριν τη γιορτή για την κατάκτηση του τίτλου, ο Ολυμπιακός με ένα τέρμα του Σαβιόλα (88’) νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα ο οποίος αποχαιρέτησε την Σούπερ Λίγκα.

Τον κήδεψε πριν τη γιορτή…
Το τέρμα του Σαβιόλα στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη 1-0 επί του Απόλλωνα, ο οποίος υποβιβάστηκε μετά από συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Δοκάρι είχε ο Βαλντές στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης στην καλύτερη στιγμή των ερυθρολεύκων στο παιχνίδι. Προσπάθησε να μην δεχθεί γκολ ο Απόλλωνας ο οποίος στα τελευταία δέκα λεπτά προσπάθησε να απειλήσει για να πάρει τη νίκη που χρειαζόταν για να παραμείνει στην κατηγορία.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ήθελε μια καλή εμφάνιση και μια ευρεία νίκη απέναντι στον Απόλλωνα αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει πράξη. Οι παίκτες του Απόλλωνα ήταν στημένοι στον αγωνιστικό χώρο με ξεκάθαρη πρόθεση να μην δεχθεί γκολ και να απειλήσει με αντεπιθέσεις.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο με δυσκολία έφταναν σε θέση με καλές προϋποθέσεις για γκολ. Καλύτερη στιγμή στο 11ο λεπτό ο Βαλντές είχε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι ενώ ο Πέρες στο αμέσως επόμενο λεπτό από εξαιρετική θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίτσελ έκανε αλλαγές. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ιμπαγάσα με σκοπό να φτιάξει το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι είχαν και πάλι την κατοχή. Δοκίμασαν σουτ και είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν όμως και πάλι με τους παίκτες τους να μην «βγαίνουν» απέναντι στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα με καλές προϋποθέσεις για γκολ.

Ο Απόλλωνας αναγκάστηκε στα τελευταία λεπτά να ανέβει καθώς έγινε γνωστό ότι η Βέροια είχε ανοίξει το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια εξαιρετική ευκαιρία στο 80ο λεπτό με τον Ντάλμπεργκ να μην πλασάρει από κοντινή θέση.

Τελικά, το τέρμα του Ολυμπιακού ήρθε χάρη στο τέρμα του Σαβιόλα στο 79ο λεπτό μετά από κόρνερ και κακή αντίδραση των αμυντικών του Απόλλωνα.

Τα επίσημα στιγμιότυπα της αναμέτρησης



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Τόρες, Εντινγκά (46’ Ιμπαγάσα), Πέρεζ, Βαλντέζ, Μανωλάς (56’ Παπαδόπουλος), Μαρκάνο, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ (65’ Σαβιόλα), Μπονγκ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Σάντσες): Γκόμεζ, Χατζηζήσης (57’ Τσιλιγκίρης), Σόντερμπεργκ, Κόρμπος, Πετρόπουλος (46’ Γκουέλα), Μίνγκα, Αργυρόπουλος, Τσοκάνης, Ντάλμπεργκ, Λουσέρο, Παπαζαχαρίας

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 3-2 

Tον τιμώρησε ο Λεβαδειακός

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να περάσει «σβηστά» από τη Βοιωτία, όμως ο Λεβαδειακός τον τιμώρησε. Η ομάδα του Παντελίδη έφερε τρικυμία στην άμυνα του «δικέφαλου του Βορρά» και έκλεισε θριαμβευτικά τη σεζόν (3-2).

Τα θαλάσσωσε
Με τον χειρότερο τρόπο έκανε φινάλε στην κανονική ροή της σεζόν ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά», έχοντας το μυαλό στην αναμέτρηση του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό και μαζί πολλούς βασικούς εκτός ενδεκάδας, ηττήθηκε στη Βοιωτία από τον Λεβαδειακό με σκορ 3-2.

Τρομερά λάθη στην άμυνα της ομάδας του Γιώργου Γεωργίαδη, που είχαν ως αποτέλεσμα να έρθουν τρία τέρματα από τους γηπεδούχους στο πρώτο μισάωρο με τους Μιλοσάβλιεφ, Βαρέλα και Κονέ. Αισθητά βελτιωμένοι οι Θεσσαλονικείς στο δεύτερο ημίχρονο, όπου προσπάθησαν για το ντεμαράζ, όμως τα γκολ των Ολίσε και Βούκιτς στο φινάλε δεν ήταν αρκετά.

Οριστικά με 2 θα μπει στα πλέι-οφ ο ΠΑΟΚ, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος με 69 βαθμούς. Ιδανικό φινάλε στη σεζόν για τον Λεβαδειακό, που «έκλεισε» μαζεύοντας συνολικά 42 βαθμούς.

Το ματς:


Χωρίς ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι στη Βοιωτία. Παρόλο που και οι δύο ομάδες ήθελαν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου δεν επέτρεψαν στους μεσοεπιθετικούς να βρουν χώρους και να γίνουν επικίνδυνοι μπροστά απ’ τις εστίες. Εκεί που ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ανεβάζει την απόδοσή του και να προσπαθεί να γίνει απειλητικός, ο Λεβαδειακός έκανε τη «ζημιά». Ο Βαρέλα εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Γκσμπούρνινγκ και στο 14’ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Το γκολ των Βοιωτών έφερε αναστάτωση στην άμυνα του «δικέφαλου του Βορρά» και οι παίκτες του Παντελίδη έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση και φάση διαρκείας έκαναν το 2-0 στο 17’.

Μετά και το δεύτερο γκολ το ματς έχασε τον ρυθμό του. Οι παίκτες του Γεωργιάδη ενώ κυκλοφορούσαν σχετικά καλά τη μπάλα δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στον Πρζιρόφσκι, ο οποίος δεν ενοχλήθηκε σχεδόν καθόλου. Τελικά, ο Λεβαδειακός συνέχισε να είναι ο τυχερός της υπόθεσης καθώς ο Κονέ εκμεταλλεύτηκε νέα αναστάτωση στην άμυνα του ΠΑΟΚ και με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 3-0, που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον «δικέφαλο του Βορρά» στο δεύτερο 45λεπτο. Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη κατάφεραν να μειώσουν με τον Ολίσε στο 47’ και άρχισαν να τρέχουν για την ανατροπή. Αν και αισθητά καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες ενώ και ο Λεβαδειακός δεν έβγαζε καθόλου ενέργεια στο παιχνίδι του και είχε αφοσιωθεί στα μετόπισθεν.

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων όμως συνέχιζε να του λείπει η τελική πάσα και αναγκαζόταν να δοκιμάζει μακρινά σουτ, τα οποία όμως δεν είχαν αποτέλεσματα. Τελικά στο φινάλε ο Βούκιτς έπειτα από φάση διαρκείας (90+1’) κατάφερε να μειώσει σε 3-2 αλλά ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος του «δικέφαλου του Βορρά» και ο Λεβαδειακός έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν.


Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Πρζιρόφσκι, Μάγκας, Μουλόπουλος, Νικολακάκης, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Κονέ, Βαρέλα, Βούκσεβιτς, Μιλοσάβλιεφ, Γουόρντεν

Στον πάγκο: Τσιντώντας, Σκέμπης, Ιντζίδης, Μάρτινς, Πέππας, Λυκογιάννης, Γιάντσης

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γκσπούρνινγκ, Σπυρόπουλος, Κίτσιου, Κατσικάς, Κιόσε, Σαββίδης, Νίνης, Μάρτενς, Γεωργιάδης, Ολίσε, Χούσεν

Στον πάγκο: Γιακομής, Τσαβέλλας, Βούκιτς, Κουλούρης, Κάτσε, Αθανασιάδης, Πόζογλου

Διαιτητής: Ι. Δελφάκης

Γήπεδο:
Δημοτικό Στάδιο Βοιωτίας

Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0

Σώθηκαν με την ισοπαλία και οι δυο

Πανιώνιος και Πλατανιάς βολεύτηκαν με την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, καθώς με αυτό το αποτέλεσμα σφραγίστηκε η παραμονή και των δύο στη Superleague, αν και οι φιλοξενούμενοι ισοβάθμησαν με Βέροια,Ξάνθη.

Σώθηκαν χέρι-χέρι

Τη… σωτηρία τους πανηγύρισαν στη Νέα Σμύρνη Πανιώνιος και Πλατανιάς, ύστερα από το 0-0 στη μεταξύ τους αναμέτρηση για την 34η και τελευταία αγωνιστική της Superleague.

Οι γηπεδούχοι αποχαιρέτησαν το πρωτάθλημα από την 13η θέση με 39 πόντους, όπως και η Καλλονή και οι φιλοξενούμενοι από την 14η, με έναν λιγότερο, ισοβαθμώντας με Βέροια και Ξάνθη, η οποία θα παίξει μπαράζ με τον τρίτο της Football League. Δέκα νίκες, εννέα ισοπαλίες και δεκαπέντε ήττες είναι η συγκομιδή των «κυανέρυθρων» στη φετινή σεζόν και του σημερινού τους αντίπαλου... δέκα νίκες, οκτώ ισοπαλίες και δεκαέξι ήττες.

Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού οι ευκαιρίες του ματς. Οριακά καλύτερος ο Πανιώνιος, που θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 22’ όταν ο Κολοβός έχασε μοναδική ευκαιρία. Ακίνδυνοι οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη, που είχαν στο μυαλό τους αποκλειστικά την άμυνα τους.

Το ματς


Οι δύο ομάδες γνωρίζοντας ότι η ισοπαλία θα ήταν καλό αποτέλεσμα για αμφότερες, μπήκαν στο παιχνίδι, χωρίς διάθεση για να πάρουν πολλά ρίσκα. Το «χ» έφτανε στον Πανιώνιο, ενώ σε περίπτωση που δεν νικούσε ο Απόλλων και σε ήττα ή ισοπαλία της Ξάνθης θα αρκούσε και στον Πλατανιά, που θα κινδύνευε μόνο να ισοβαθμήσει με τη Βέροια στην 15η θέση.

Οι γηπεδούχοι υπερείχαν οριακά των Κρητικών, έχοντας τρεις τελικές φάσεις. Όμως σε μια από αυτές ανησύχησε ο Γιωργαλλίδης. Ο Κολοβός έχασε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου μεγάλη ευκαιρία, καθώς βρέθηκε απέναντι και λίγο πλάγια από το Κύπριο πορτιέρο, όμως αν και ήταν αμαρκάριστος αστόχησε.

Το σουτ του Καμπάνταη στο 34’ ήταν εντός εστίας, αλλά ο 32χρονος τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά και δέκα λεπτά αργότερα δεν χρειάστηκε καν να επέμβει, διότι το σουτ του Μητρόπουλου από σχεδόν 30 μέτρα πέρασε πολύ ψηλά. Οι φιλοξενούμενοι πρόσεχαν την άμυνα τους και δεν έκανε καμία αξιόλογη φάση.

Σε ότι αφορά το δεύτερο ημίχρονο, όσο και να προσπαθήσει κάποιος για να ξεχωρίσει κάποια στιγμή, δεν θα τα καταφέρει. Μόνο τις αλλαγές των δύο τεχνικών. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου έλεγχαν τον ρυθμό, όπως και στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κυνήγησαν ιδιαίτερα το γκολ, έχοντας προτεραιότητα να κρατήσουν το «μηδέν». Το ίδιο ισχύει και για τον αντίπαλο τους, που τελείωσε το παιχνίδι, χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση.


Πανιώνιος (Αναστόπουλος): Παπαδόπουλος, Κούρος, Κουλουχέρης, Παντίδος, Λαμπρόπουλος, Μητρόπουλος (85’ Πάνος), Ζαχαράκης, Κολοβός (70’ Σταυροθανασόπουλος), Ντούνης, Γιάννου, Καμπάνταης (80’ Μπούζας).

Στον πάγκο οι: Γιαννακόπουλος, Παναγιωτούδης, Κωτσάλας, Κωστάκης.

Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Ζαραδούκας, Δημήτρης, Φερνάντες, Ίνκουμ, Θέρα (88’ Σιώπης), Ντεντάκης (75’ Σιαλμάς), Αγκιλέρα, Γουνδουλάκης, Μενδρινός (90+3’ Τσοντάκης), Τόρες.

Στον πάγκο οι: Περιστερίδης, Βλαχοδήμος, Γιαχία, Σούκιας.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης.

Διαιτητές: Αθανάσιος Γιάχος, Κωνσταντίνος Ποντίκης, Ιορδάνης Δημητριάδης
4ος Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος

Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Η «βασίλισσα» δεν επεσε

Το καθήκον της το έκανε η Βέροια. Η «βασίλισσα του Βορρά» επικράτησε 1-0 εντός έδρας του Αστέρα Τρίπολης και ανανέωσε και για του χρόνου το… ραντεβού της με τα μεγάλα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας.

Η «βασίλισσα» δεν πέφτει!
Νίκη και μόνο νίκη κυριαρχούσε στο μυαλό όλων στη Βέροια, πριν το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η «βασίλισσα» το έκανε πράξη. Με γκολ του Βεργώνη στο 78΄ (1-0) η ομάδα της Ημαθίας έσωσε, την τελευταία (34η) αγωνιστική, την παρτίδα και… έκλεισε θέση και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα.

Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες έχουν και συνέχεια. Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη θα «μπουν» στα πλέι οφ χωρίς βαθμό και θα αντιμετωπίσουν Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο σε ένα μίνι πρωτάθλημα.

Το ματς:


Δυνατό το ξεκίνημα της αναμέτρησης και από τις δυο ομάδες. Αμφότεροι Βέροια και Αστέρας Τρίπολης ήθελαν να «χτυπήσουν» από τα πλάγια με σέντρες. Ωστόσο οι παίκτες του Ντόστανιτς ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας. Από την πλευρά τους οι Αρκάδες έδωσαν… σημεία ζωής με κάποιες αντεπιθέσεις και ατομικές ενέργειες. Στο 36΄του αγώνα ο Μπεν σκόραρε, αλλά ο βοηθός σήκωσε σωστά το σημαιάκι του και ακύρωσε το γκολ του πρώτου σκόρερ της Βέροιας.

Ο Αστέρας όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε τις γραμμές του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αρχίζει και τις ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Καντιμοίρη. Τέσσερα λεπτά αργότερα από αυτή του Μπεν, ήρθε και η μεγαλύτερη χαμένη φάση για τους Αρκάδες, όταν ο Ναβάρο έβγαλε την πάσα από δεξιά, με τον Χουάνμα να πιάνει από κοντά την κεφαλιά και τον τερματοφύλακα της «βασίλισσας» να αποκρούει εντυπωσιακά και να παραχωρεί κόρνερ.

Αφεντικό στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα. Η Βέροια είχε την κατοχή, είχε και τις ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο ο Αστέρας με το… αγαπημένο του παιχνίδι (αντεπιθέσεις) χτυπούσε όταν μπορούσε. Και μάλιστα στο 64΄έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν το σουτ του Ναβάρο έδιωξε ο Καντιμοίρης σε κόρνερ. Από εκεί και πέρα -και εφόσον έβλεπε ότι η ομάδα του δεν μπορεί- ο Μπεν το πήρε προσωπικά. Με συνεχείς δικές του ευκαιρίες έδωσε ψυχολογία και στους συμπαίκτες του για να ανέβουν στον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι στο 78΄ήρθε αυτό που περίμεναν όλοι στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας. Ο Βεργώνης με σουτ μέσα από την περιοχή έλυσε το «γόρδιο δεσμό» για τους γηπεδούχους και έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς. Τα πράγματα όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο εύκολα για τη Βέροια. Με την… αύρα της παραμονή και με την ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες του Ντόστανιτς δεν επέτρεψαν σε αυτούς του Βεργέτη να πλησιάσουν την περιοχή τους και πήραν το «τρίποντο» που τους κρατάει στη Σούπερ Λίγκα.


Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Σισοκό, Τζημόγιαννης, Ζεζίνιο (85΄ Αποστολόπουλος), Μπάρμπας, Κομόλοφ (61΄ Μάνος), Βεργώνης, Καλτσάς (77΄ Ντόγος), Μπεν, Γκονσάλβες

Στον πάγκο έμειναν: Αναστασόπουλος, Πλαβούκος, Παυλίδης, Τραπ

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Χερνάντεζ, Τσαμπούρης, Λούϊ, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Εντό, Κουρμπέλης (86΄Κάφα), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Χουάνμα (77΄ Βάλντο), Ναβάρο (72΄ Μουνάφο)

Στον πάγκο έμειναν: Μπαντής, Μπαρτολίνι, Παπαχρήστος, Φορμίκα

Διαιτητής: Παππάς Α.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας 

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-1

Δεν σώθηκε…θα παίξει την παραμονή σε μπαράζ

Η SKODA Ξάνθη έκανε το καθήκον της, νικώντας 3-1 τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν ήταν υπέρ-αρκετό, αφού θα παίξει την παραμονή σε μπαράζ. Με 10 παίκτες από το 16’ οι «πράσινοι», που φωνάζουν για τον Σπάθα.

Δεν «πνίγηκε», αλλά δεν σώθηκε…
«Στεγνή» από τα Πηγάδια βγήκε η SKODA Ξάνθη.

Η ακριτική ομάδα που έδινε τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία, έκανε το καθήκον της, αφού πήρε την πολύτιμη νίκη με σκορ 3-1 επί του Παναθηναϊκού, αλλά τα άλλα αποτελέσματα δεν την αφήνουν να χαρεί στον μέγιστο βαθμό αυτή την επιτυχία.

Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά ισοβάθμησε στην 14η θέση με Πλατανιά και Βέροια, αλλά επειδή μειονεκτεί, κατατάσσεται τελικά στην 16η θέση και θα δώσει μπαράζ με τον τρίτο της βαθμολογίας των play-offs της Football League. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Σολάρι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (18’ πεν. και 22’) και με συνολικά 16, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος. Το τρίτο τέρμα σημείωσε στο 51ο λεπτό ο Μάνταλος.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έπαιξε με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, «φωνάζει» για τη φάση του 16ου λεπτού, που άλλαξε την ροή του αγώνα. Ο Σπάθας είδε πέναλτι σε χέρι του Κουτρουμπή, τον οποίο και απέβαλε, αφήνοντας τους «πράσινους» με δέκα παίκτες. Ο Κλωναρίδης ήταν ο σκόρερ του «τριφυλλιού», που μπαίνει στη διαδικασία των play-offs με δύο βαθμούς, όσους έχουν επίσης ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος, αφού την ίδια ώρα, ο «δικέφαλος του Βορρά» και ο Αστέρας Τρίπολης, γνώριζαν την ήττα, ενώ η ομάδα του Περιστερίου με τη νίκη στην Κομοτηνή, τους «έπιασε» στη βαθμολογία.

To ματς

Η SKODA Ξάνθη, που είχε και το μεγαλύτερο κίνητρο για τους τρεις βαθμούς, μπήκε με διάθεση, είχε την κατοχή μπάλας και άγγιξε το γκολ μόλις στο 5ο λεπτό με την κεφαλιά του Σολτάνι, η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ηρεμία και έκανε αρκετά λάθη, με συνέπεια να έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη. Στο 16’ έγινε η φάση που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο Σπάθας είδε πέναλτι σε χέρι του Κουτρουμπή, το οποίο, βέβαια, δεν φαίνεται στο τηλεοπτικό ριπλέι και παράλληλα απέβαλε τον αμυντικό των «πράσινων», δείχνοντάς του κόκκινη κάρτα χωρίς κανέναν δισταγμό. Ο Σολάρι ευστόχησε από την «άσπρη βούλα», κάνοντας το 1-0 και στο 22’, με καταπληκτική κεφαλιά, ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας του και τα δικά του στο παιχνίδι, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη-παραμονή.

Παρά το σοκ των δύο γκολ, αλλά και το αριθμητικό μειονέκτημα, οι «πράσινοι» ξαναμπήκαν στο παιχνίδι στο 31’. Ο Κλωναρίδης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την κάθετη πάσα του Δώνη και με ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-1. Μετά το γκολ, οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου «πατούσαν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο και από την άλλη, οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν μείνει από… ψυχολογία, θεωρώντας ίσως ότι το ματς τελείωσε μετά το 2-0.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αυτός που μπήκε καλύτερα ήταν ο Παναθηναϊκός, αλλά αυτή που σκόραρε ήταν η SKODA Ξάνθη. Στο 51’, μετά από σέντρα του Μπέρτου από δεξιά και σύγχυση στα καρέ των «πράσινων», η μπάλα στρώθηκε στον Μάνταλο, ο οποίος με γυριστό σουτ έκανε το 3-1. Το γκολ «έκοψε τα πόδια» των φιλοξενούμενων, που βρέθηκαν και πάλι δύο τέρματα πίσω και μοιραία ο ρυθμός έπεσε, αφού οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, ήταν ικανοποιημένοι από το σκορ. Πάντως, οι ακρίτες, όποτε τους δινόταν η ευκαιρία, έβγαιναν με αξιώσεις στην επίθεση και αν ήταν πιο τυχεροί θα μπορούσαν να πετύχουν και τέταρτο γκολ.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού οι δύο ομάδες «συμβιβάστηκαν» με το αποτέλεσμα. Από την πλευρά της η SKODA Ξάνθη κρατούσε στα χέρια της την πολύτιμη νίκη, ενώ ο Παναθηναϊκός, βλέποντας ότι δεν μπορεί να «γυρίσει» το ματς, κράτησε δυνάμεις ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού του κυπέλλου με τον ΟΦΗ την Μεγάλη Τετάρτη. Το τελικό σφύριγμα του Σπάθα βρήκε νικήτρια με 3-1 την SKODA Ξάνθη, η οποία, σε συνδυασμό με την νίκη της Βέροιας και την ισοπαλία του Πλατανιά, ισοβαθμεί με αυτές τις δύο ομάδες στους 38 βαθμούς και επειδή μειονεκτεί, θα διεκδικήσει την παραμονή της σε μπαράζ με τον τρίτο της βαθμολογίας των play-offs της Football League. Για τον Παναθηναϊκό δεν άλλαξε τίποτε ενόψει της διαδικασίας των play-offs. Μετά την ήττα του Αστέρα, μπαίνει με δύο βαθμούς, όσους έχουν επίσης ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος.

Τα επίσημα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


SKODA Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Παΐτο (77’ Κομεσίδης), Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Σολάρι, Βασιλακάκης, Μπέρτος, Κάλβο, Μάνταλος, Σολτάνι, Φλίσκας.

Στον πάγκο έμειναν: Τσέμα, Σουάρες, Ράνος, Τσαμούρης, Τριάδης, Μαρίν.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Δώνης, Πέτριτς (23’ Ρισβάνης), Μέντες, Σπυρόπουλος, Λαγός, Καρέλης, Κλωναρίδης (62’ Γιαννιτσάνης), Ατζαγκούν.

Στον πάγκο έμειναν: Ταμπάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Αγγελόπουλος, Αμπέντ, Νάνο.

Κίτρινες κάρτες: Κλωναρίδης, Δώνης, Καπίνο
Κόκκινες κάρτες: Κουτρουμπής

Διαιτητής: Η. Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Λ. Δημητριάδης (Μακεδονίας), Σ. Τσολάκης (Αθηνών)
Γήπεδο: SKODA Ξάνθη Arena 

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 1-0

Ανανέωσε το ραντεβού με το δεξι..

Με τη… γλύκα του δεξιού ποδιού του Γκάλο έκλεισε τη σεζόν ο Παναιτωλικός! Άλλη μια ωραία εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου έγραψε το 1-0 με τον ΟΦΗ, με το οποίο οι Αγρινιώτες χαιρέτησαν ιδανικά τον κόσμο

(Γκ)άλλο πράγμα!

Με τον καλύτερο τρόπο… ανανέωσε το ραντεβού με τον κόσμο του ο Παναιτωλικός.

Οι Αγρινιώτες ήθελαν περισσότερο τη νίκη από τον ΟΦΗ και πανηγυρίζοντάς τη τελικά με 1-0, έκλεισαν όμορφα μια πετυχημένη χρονιά.

Μια ακόμα «γλυκιά» εκτέλεση φάουλ του Γκάλο στο 63’… εκτέλεσε τους Κρητικούς, που αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές κι έδειξαν να σκέφτονται περισσότερο την κρίσιμη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.


Το ματς

Το… μυστικό για να νικήσεις σε αδιάφορο παιχνίδι είναι να βρεις κίνητρο. Και θεωρητικά ο Παναιτωλικός (που ήθελε ν’ αποχαιρετίσει όμορφα το κοινό του) είχε μεγαλύτερο. Αυτό που δεν είχε όμως, ήταν τρόπους να το μεταφράσει σε γκολ. Απέναντι σ’ έναν ΟΦΗ με αλλαγές και το μυαλό στο Κύπελλο, οι Αγρινιώτες δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν την υπεροχή. Δυσκολεύτηκαν πολύ όμως να διασπάσουν την άμυνα των Κρητικών.

Ακόμα, δε, κι όταν το έκαναν (εξαιτίας κυρίως του δραστήριου Καμαρά), ο Αγριμάκης και το… δοκάρι του ήταν εκεί. Γιατί ήταν μια «συνεργασία» τους στο 24’ που σταμάτησε το καλό σουτ του Αφρικανού. Και μόνος του όμως, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μια χαρά τα κατάφερνε. Σταματώντας ξανά τον Καμαρά στη δεύτερη καλή ευκαιρία του Παναιτωλικού μέχρι το ημίχρονο.

Κάπως έτσι, ο ΟΦΗ μπορούσε να κάνει -χωρίς κόστος- τη συντήρηση δυνάμεων που ήθελε. Κι όταν του δινόταν η ευκαιρία, μετά την ανάπαυλα, έψαχνε όλο και περισσότερο τις αντεπιθέσεις. Δυστυχώς όμως για ‘κείνον, παρέμενε ακίνδυνος. Κι ακόμα… δυστυχέστερα, ο Γκάλο παρέμενε επικίνδυνος στις εκτελέσεις φάουλ. Όταν λοιπόν του δόθηκε η ευκαιρία (λίγο έξω απ’ την περιοχή) δεν άφησε να πάει χαμένη. Και μ’ ένα… γνώριμα τεχνικό χτύπημα, έβαλε μπροστά τον Παναιτωλικό.

Ενώ όμως ο μπακ του Παναιτωλικού επιβεβαίωνε την καλή σχέση του με τα δίχτυα, ο Καμαρά επιβεβαίωνε τη δική του με τα δοκάρια. Σημαδεύοντας ξανά ένα απ’ αυτά στο 75’. Παραλίγο, δε, αυτή η… σχέση να αποβεί μοιραία για τον Παναιτωλικό. Διότι ο Παπάζογλου -που μπήκε μαζί με τον Περογαμβράκη για να γυρίσουν το ματς- βρήκε όμορφα πριν το τέλος τον Ντουντού. Ωστόσο ο Στεφανάκος φάνηκε ζεστός (παρά την απραξία του) και αποκρούοντας την κεφαλιά, κράτησε το… happy end της φετινής σεζόν.
 

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κουτρομάνος (46’ Μήλιος), Καλί, Καμαρά, Μελισσάς, Πασάς (30’ λ.τ. Μπόγιοβιτς), Γοδόι, Σφακιανάκης (64’ Τζούνιορ), Μαρτίνες, Γκάλο, Ανέν

Στον πάγκο έμειναν οι: Τακίδης, Γκόλιας, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Αγριμάκης, Δαμιανάκης, Μπαρέιρο, Μονιάκης, Στάθης, Ντουντού, Νούνιες (76’ Παπάζογλου), Κυζιρίδης (60’ Φραγκουλάκης), Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς (76’ Περογαμβράκης), Μιλιάζες

Στον πάγκο έμειναν οι: Φερνάντες, Μπούρμπος, Μακρής, Φαζός

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής)

ΓΗΠΕΔΟ: Παναιτωλικού 

  Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Αποχαιρετησε με αδιαφορο παιχνιδι

Σε ένα μέτριο παιχνίδι, δίχως κλασικές ευκαιρίες, Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0, με τους Θεσσαλονικείς να αποχαιρετούν τα «σαλόνια» και να αγωνιούν για το αύριο.

Αδιαφορία στο… μεγαλείο της

Ενδιαφέρον βαθμολογικό δεν υπήρχε, διάθεση ούτε και κάπως φυσιολογικά Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0 στο "Κλεάνθης Βικελίδης", με τις δύο ομάδες να έχουν λίγες φάσεις.

Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να κλείσουν την καταστροφική σεζόν με νίκη και ουσιαστικά αποχαιρέτησαν τη Σούπερ Λίγκα με μόλις μια εντός έδρας νίκη. Φυσικά, το μυαλό όλων είναι στο τι μέλλει γενέσθαι από 'δω και πέρα και τι ξημερώνει για το σύλλογο σε... όποια κατηγορία κι αν συνεχίσει.

Απ' την άλλη, οι Γιαννιώτες είπαν αντίο στη σεζόν, έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή τους και σιγά-σιγά θα ξεκινήσει το χτίσιμο της νέας σεζόν.

Το ματς:

Λίγος κόσμος στις εξέδρες. Όρεξη –προφανώς- δεν υπήρχε. Κι αυτό φαινόταν στη διάθεση που έδειχναν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων για κάποιο γκολ. Ναι μεν ο Άρης ήταν πιο κινητικός, ναι μεν ο Τάτος προσπαθούσε να δημιουργήσει κάποιες εστίες κινδύνου, ωστόσο τα σουτ του δεν προβλημάτιζαν ιδιαίτερα τον Βελλίδη. Απ’ την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε ή μάλλον προσπάθησε να απειλήσει στο 22’, όμως ο Βανγκέλι έβαλε την κατάλληλη στιγμή την προβολή και σταμάτησε τον κίνδυνο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια δίχως γκολ και δίχως κάτι που να… συγκινεί από άποψη θεάματος.

Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε και το δεύτερο μέρος. Και ενδεχομένως λίγο χειρότερα. Οι δύο προπονητές έκαναν σχετικά νωρίς τις αλλαγές τους μήπως και αλλάξει η εικόνα των ομάδων τους, αλλά παρέμεινε δίχως τις μεγάλες ευκαιρίες το παιχνίδι. Οι κίτρινοι ήταν πιο ορεξάτοι με τον Μανιά να φτάνει κοντά στο γκολ στο 70’, αλλά ο Βελλίδης του είπε «όχι» με διπλή προσπάθεια. Άπαντες περίμεναν να ολοκληρωθεί το ματς που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα πλέον, με τον Μπακασέτα να έχει την τελευταία καλή στιγμή στο ματς στην εκπνοή, με τον πορτιέρο του ΠΑΣ να λέει ξανά «όχι» στον… κεραυνό του αντιπάλου του. Μάλιστα, το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε τους οπαδούς του Άρη να τραγουδούν τον ύμνο της ομάδας τους και να υπάρχει και μια… Χ γιούχα!
Άρης: Διούδης, Βλάχος (89` Καραγκούνης), Βανγκέλι, Μπουγαΐδης, Γιαννίτσης, Γκόλιας, Καμινιώτης (64` Καραγιάννης), Τριανταφυλλάκος (76` Τριανταφυλλάκος), Τάτος, Μπακασέτας, Μανιάς

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Αυγενικού (56` Τζημόπουλος), Λίλα, Κρητικός, Ίλιτς (71` Νάκος), Τσουκαλάς, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσάβες (77` Χαρίσης), Λίλα.


Πανθρακικός-Ατρόμητος 1-3 

Είχε κίνητρο τα πλέι οφ

Με έξτρα κίνητρο το καλό πλασάρισμα εν όψει πλέι οφ, ο Ατρόμητος νίκησε τον βαθμολογικά αδιάφορο κι ελλιπή Πανθρακικό, με σκορ 3-1 μέσα στην Κομοτηνή και ξεκινά με 2 βαθμούς το μίνι-πρωτάθλημα.

Είχε κίνητρο και… πλέι οφ
Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το κεφάλαιο «κανονική περίοδος» για τον Ατρόμητο που με γκολ των Ούμπιδες (19’, 78') και Παπαδόπουλου (70’) επικράτησε 3-1 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή και σκέφτεται ήδη τα πλέι οφ. Δοκάρι είχε ο Μπρίτο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Με δύο βαθμούς, όσους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, ξεκινούν τα πλέι οφ οι Περιστεριώτες.

Αν και αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν, ισοφάρισαν προσωρινά με τον Ζδράβο-Ρίζο στο 63’ αλλά τελικά αποχαιρέτησαν με ήττα μία πολύ καλή γι’ αυτούς σεζόν.

Το ματς

Δεν αποτελεί ελληνικό παράδοξο, ούτε είναι απαραίτητο να ψάξει κανείς να βρει θεωρίες συνομωσίας. Σε όλον τον κόσμο όταν αγωνίζεται μια ομάδα με βαθμολογικό κίνητρο απέναντι σε μια που δεν «καίγεται» για τη νίκη, η πρώτη γίνεται αυτόματα το φαβορί κι έχει με το μέρος της τις πιθανότητες.

Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με κάμποσες απουσίες λόγω τιμωριών και απουσιών απέναντι σε ένα Ατρόμητο που ήθελε νίκη και μόνο νίκη. Ειδικά με τα νέα από Λειβαδιά και Ξάνθη να φέρνουν γκολ για τους αντιπάλους των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, οι Περιστεριώτες έβλεπαν το ματς ως μια ευκαιρία να μπουν από όσο το δυνατό καλύτερη θέση στα πλέι οφ.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με σουτ του Ούμπιδες στο 19’ και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους ελέγχοντας τον έτσι κι αλλιώς χαμηλό και ακίνδυνο γι’ αυτούς ρυθμό του αγώνα. Αν μάλιστα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μπρίτο τελείωνε μια γρήγορη αντεπίθεση με γκολ και όχι δοκάρι, θα ήταν δυνατό να καθαρίσουν το παιχνίδι από το πρώτο 45λεπτο.

Το τέρμα που σημείωσε ο Ρίζος στο 63’ όχι μόνο δεν άγχωσε, αλλά αντίθετα έδωσε ώθηση στους παίκτες του Γιώργου Παράσχου που απάντησαν με μια κεφαλιά του Καραμάνου κι ένα τρομερό σουτ του Ούμπιδες, φτάνοντας έτσι στο 3-1.

Πλέον το μυαλό όλων των ανθρώπων του Ατρομήτου στρέφεται αποκλειστικά στα πλέι οφ όπου η λογική (αλλά και η βαθμολογία) δείχνουν πως η πρωτιά κι επομένως η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένας χειροπιαστός στόχος.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι αποχαιρέτησαν μεν με ήττα τον κόσμο τους, όμως είναι βέβαιο πως η γενική εικόνα κατά τη διάρκεια της χρονιάς αφήνει ικανοποιημένους τους φίλους της ομάδας της Κομοτηνής.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ:
Πασχαλάκης, Ζδράβος-Ρίζος, Παπαγεωργίου, Ιγκορ, Χρήστου, Λαδάκης, Εμποου, Καθάριος, Μπαϊκαρά, Τζάνης (80’ Σεϊδαν), Τριανταφύλλου (57’ Χασομέρης).

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Μπεν Σαμπάτ, Μολίνα, Σαρακατσάνος, Στόγιος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσέναμο, Φυτανίδης, Μπρίτο (80’ Φάμπιο), Νάστος (46’ Θεολόγου), Παπαδόπουλος (85’ Γεωργίου), Μπάλλας, Καραμάνος, Δημούτσος, Ούμπιδες, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία.

Στον πάγκο: Σηφάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Κιβρακίδης, Φωτάκης.

Διαιτητής: Γ. ΚΟΜΙΝΗΣ. Βοηθοί: Κ. ΧΑΡΙΣΗΣ, Γ. ΚΑΛΦΟΓΛΟΥ



ALEX WEB RADIO/TV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου