ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Θρύλε μπορείς

Θρύλε μπορείς

17/04/2014
Επέστρεψε από το -19 στον τελικό της Πόλης και από το -17 σε αυτόν του Λονδίνου. Ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει μία ακόμη ανατροπή ξεκινώντας από την… ισοφάριση της σειράς απόψε απέναντι στη Ρεάλ.

Θρύλε, μπορείς!
Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε. Όχι όμως ο Ολυμπιακός…

Μετά την ήττα της Μεγάλης Τρίτης στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες», ο Ολυμπιακός έχει απόψε (20:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) μία δεύτερη ευκαιρία να σπάσει την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης και να επιστρέψει στην Αθήνα για να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final Four με τους δικούς του όρους και μπροστά στο δικό του κοινό.

Θα είναι δύσκολο, δεδομένου ότι η «βασίλισσα» φέτος είναι αήττητη σε 26 ματς στην έδρα της και συν τοις άλλοις θα απουσιάσει ο εμπύρετος Περπέρογλου. Όμως δεν είναι αδύνατο. Όχι για την ομάδα που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατέκτησε την Ευρωλίγκα τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Θα πρέπει, ωστόσο, να διορθωθούν πολλά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Πρωτίστως χρειάζεται αποφυγή των λαθών, που επέτρεψαν στη «βασίλισσα» να τρέξει στο δικό της τρελό ρυθμό και να πετύχει εύκολα καλάθια. Εν συνεχεία περισσότερη συγκέντρωση στο επιθετικό κομμάτι, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως οι κακές επιθέσεις των «ερυθρόλευκων» βοήθησαν τη Ρεάλ να ξεφύγει. Σαφώς καλύτερη αμυντική συμπεριφορά, όπου απαιτείται προσήλωση στο πλάνο, μεγαλύτερη διάθεση και περισσότερη σκληράδα, έστω κι αν αυτή οδηγεί σε φάουλ. Περισσότερη ψυχραιμία απέναντι στα μεγάλα καλάθια των ή ενίοτε και τις προκλήσεις των αντιπάλων. Και, ασφαλώς, καλύτερο πρόσωπο από αρκετούς παίκτες που υστέρησαν, καθώς με εξαίρεση τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Σίμονς, οι υπόλοιποι δεν έφτασαν στα συνήθη επίπεδα απόδοσης.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ έχοντας ξορκίσει τα φαντάσματα του Λονδίνου θέλει να φορτώσει τις αποσκευές της για την Αθήνα με δεύτερη νίκη. Η ψυχολογία πλέον είναι με το μέρος της, αλλά γνωρίζει καλά πως τα πάντα μπορούν να γυρίσουν «τούμπα» στο δεύτερο ματς της σειράς. Συν τοις άλλοις, ο Πάμπλο Λάσο βλέπει το rotation του να κονταίνει επικίνδυνα, αφού ο Ντοντέι Ντρέιπερ τέθηκε εκτός για το υπόλοιπο της σειράς με κάταγμα στο χέρι, ενώ ο Τζέισι Κάρολ ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος για να προσφέρει.

Ο τίτλος του αουτσάιντερ ταιριάζει στον Ολυμπιακό. Καλείται, λοιπόν, και πάλι να επιβεβαιώσει πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Κι όπως επέστρεψε στον τελικό της Πόλη από το -19 ή όπως από αυτόν του Λονδίνου από το -17, έτσι και τώρα να ανατρέψει το… 0-1 και μαζί τα προγνωστικά που τον θέλουν τελειωμένο.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γκουερίνο Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Τολγκά Σαχίν (Ιταλία) Σάσα Μάριτσιτς (Σερβία).

Στο μεταξύ, στις 22:00 (Novasports 1) η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Γαλατάσαραϊ στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς μετά τη νίκη της με 88-61 τη Μεγάλη Τρίτη. Εκτός πλάνων για τους φιλοξενούμενους είναι ο τραυματίας Κάρλος Αρόγιο.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου