ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 88-71(video)

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 88-71(video)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 88-71 στην Μαδρίτη, η Ρεάλ έκανε το 1-0 στη σειρά, αλλά οι Πειραιώτες την Μεγάλη Πέμπτη θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν το "break". Οι ερυθρόλευκοι έκαναν εξαιρετική δεύτερη περίοδο (21-29), αλλά στο δεύτερο μέρος είχαν παθητικό ρόλο. Έκαναν την "ζημιά" οι Φερνάντεθ (20π, 6ρ, 3κλ, 5ασ) και Μίροτιτς (15π, 6ρ, 5κλ), ξεχώρισαν Σπανούλης (18π, 5ασ) και Πρίντεζης (10π).

Η Ρεάλ έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό και κέρδισε δίκαια με 88-71, κάνοντας το 1-0 στην προημιτελική σειρά των playoffs. Οι Πειραιώτες, όμως, θα έχουν και την Μεγάλη Πέμπτη (17/4) την ευκαιρία να κάνουν το "break" στην Ισπανία, ώστε να πάρουν εκείνοι το πλεονέκτημα της έδρας. Αν και οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν άσχημα το ματς στη συνέχεια πραγματοποίησαν εξαιρετική δεύτερη περίοδο (21-29), καθώς αφού βρέθηκαν να χάνουν με 27-12 στο πρώτο δεκάλεπτο έφεραν το ματς στα ίσα (35-35) στο 18'. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν παθητικό ρόλο, οι γηπεδούχοι έκαναν το παιχνίδι τους, πήραν διαφορά στο σκορ και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν και πάλι αρκετές βολές, αν και είχαν καλό ποσοστό από την περιφέρεια (18/35δ-51%, 8/16τρ-50%, 11/20β-55%), ενώ έχασαν την μάχη στα ριμπάουντ (31-25). Είχαν θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (18/15), αλλά υπέπεσαν και σε αρκετές κακές επιλογές, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μετρήσουν 11 κλεψίματα, τιμωρώντας κάθε λάθος του Ολυμπιακού στον αιφνιδιασμό. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδινε συχνά το δικαίωμα στην Ρεάλ να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, με τους Μαδριλένους να βάζουν και μεγάλα σουτ ψυχολογίας αποκτώντας αυτοπεποίθηση.



Έκαναν την "ζημιά" στους Πειραιώτες οι εξαιρετικοί Φερνάντεθ (20π, 4/6τρ, 6ρ, 5ασ, 3κλ) και Μίροτιτς (15π, 7/8δ, 6ρ, 5κλ), οι οποίοι έβαλαν μεγάλα και δύσκολα σουτ στην επίθεση, ενώ δημιούργησαν προβλήματα τόσο ο Γιουλ (12π, 4ασ), όσο και ο Ροντρίγκεθ (12π, 5λ, 4ασ). Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο "καυτός" Σπανούλης που "πυροβολούσε" από την περιφέρεια (18π, 4/7τρ, 5ασ, 5λ), επέστρεψε σε καλή κατάσταση ο Πρίντεζης που έδωσε λύσεις (10π, 5/7δ), περιορίστηκε η δράση του Ντάνστον (6π, 3ρ), το πάλεψε ο Σλούκας (7π, 4ασ, 2λ), θετική εμφάνιση από τον Σίμονς (8π, 4/5δ, 7ρ), σε κακό βράδυ τα δύο "3άρια" της ομάδας, Περπέρογλου (2π) και Λοτζέσκι (2π), ενώ ήταν γεμάτος νεύρα ο Πέτγουεϊ (6π, 2/3τρ).

Το ματς


Κυριάρχησε η Ρεάλ, την "ζημιά" ο Μίροτιτς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Ντάνστον και Σερμαντίνι, με την Ρεάλ να προηγείται με 4-3 ύστερα από προσπάθεια του Μπουρούση. Οι Ισπανοί ήταν άστοχοι στα πρώτα τους σουτ από την περιφέρεια, οι Πειραιώτες στην επίθεση καθυστερούσαν να τελειώσουν τις φάσεις, με τον δραστήριο Μίροτιτς παράλληλα να φέρνει τους γηπεδούχους στο +6 (9-3), νικώντας εις διπλούν σε δύο μονομαχίες τον Ντάνστον. Ο Σερμαντίνι βρήκε και πάλι τον δρόμο προς το καλάθι (9-5), αλλά ο Γιουλ ακολούθως σημείωσε το πρώτο σουτ στο ματς από τα 6.75 μέτρα (12-5).

Η Ρεάλ είχε βρει ρυθμό στο παιχνίδι της, έπαιζε γρήγορο μπάσκετ, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και έβρισκε εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι, φτάνοντας στο +12 (17-5) στο 6'. Ο Ντάνστον είχε πρόβλημα απέναντι στον Μίροτιτς στο "4", με τον Πέτγουεϊ να τον αντικαθιστά, ο οποίος με τρίποντο από τη γωνία μείωσε σε 19-10. Οι Ισπανοί τιμωρούσαν στον αιφνιδιασμό κάθε λάθος των Πρωταθλητών Ευρώπης (έκαναν 6, τα οποία μετατράπηκαν σε 6 κλεψίματα για την Ρεάλ), ο Σλούκας πέρασε αντί του Σπανούλη και ο Πρίντεζης αντί του Πέτγουεϊ, με τον Ντίεθ να φέρνει στο +15 (25-10) την ομάδα του. Ο Πρίντεζης έδωσε... ανάσα στους φιλοξενούμενους (25-12), με τους γηπεδούχους να έχουν κυριαρχήσει στο παρκέ, τελειώνοντας την πρώτη περίοδο με 27-12.

Ερυθρόλευκη επαναφορά με εξαιρετικό Πρίντεζη και "καυτό" Σπανούλη

Ο Ολυμπιακός επανήλθε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Σίμονς, με τους διαιτητές να ακυρώνουν καθαρό τρίποντο του Πρίντεζη. Ο Λοτζέσκι με σουτ από μέση απόσταση μείωσε σε 27-14, ο Μάντζαρης έβγαλε πικ-εν-ρολ με τον Σίμονς, ο Σπανούλης πήρε την θέση του Μάντζαρη, με τον Πρίντεζη να δίνει εκπληκτική ασίστ στον Σίμονς που κάρφωσε (29-18). Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ακολούθως πέτυχε το πρώτο του τρίποντο στο ματς, ενώ στη συνέχεια ο τρομερός Πρίντεζης, ο οποίος έδειχνε σε εξαιρετική κατάσταση, μείωσε από το low-post σε 31-23, με τον Λάσο να επαναφέρει στο ματς τον Μίροτιτς. Ο Σπανούλης στη συνέχεια ευστόχησε σε νέο τρίποντο, με τους Πειραιώτες να παίρνουν τα ριμπάουντ στην άμυνα και να τρέχουν στον αιφνιδιασμό με τον Red-Bill, ο οποίος και ροκάνισε την διαφορά σε 33-28 με μπάσιμο στο τρανζίσιον στο 15'.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης πατούσαν καλύτερα στο παρκέ, έβγαζαν άμυνες, έπαιρναν τα ριμπάουντ και έτρεχαν στο ανοιχτό γήπεδο, με τον θετικό Σίμονς να τελειώνει αποτελεσματικά τις φάσεις κοντά στο καλάθι, μειώνοντας σε 33-30. Οι παίκτες της Ρεάλ έβγαζαν νεύρα στο παρκέ, ο Μίροτιτς για διαμαρτυρία χρεώθηκε με τεχνική ποινή, με τους Πειραιώτες να μετρούν επί μέρους σκορ 5-18. Ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει καλύτερη ψυχολογία και έπαιζε μπάσκετ με αυτοπεποίθηση, με τον Σλούκα να ευστοχεί από την περιφέρεια, ενώ ακολούθως ο Πρίντεζης στον αιφνιδιασμό έφερε το ματς στα ίσα (35-35) στο 18', με τους παθιασμένους ερυθρόλευκους να συνεχίζουν την μεγάλη τους αντεπίθεση. Ο "καυτός" Σπανούλης (3/5τρ) απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο τρίποντο του Ρούντι (40-40), αλλά οι Ισπανοί στη συνέχεια ξέφυγαν και πάλι στο σκορ, πρώτα με το alley-oop του Σλότερ και ακολούθως με "βόμβα" στην εκπνοή του ημιχρόνου από τον Ροντρίγκεθ, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με 48-41.


 
Πελάγωσε ο Ολυμπιακός στην τρίτη περίοδο

Ο Ολυμπιακός επανήλθε στο ματς με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Ντάνστον. Οι Πειραιώτες σπατάλησαν τις πρώτες τους προσπάθειες ώστε να μειώσουν, ο Μίροτιτς βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι (50-41), με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει γρήγορο ρυθμό. Ο Ντάνστον στη συνέχεια κέρδισε τους ψηλούς της Ρεάλ, ο "καυτός" Σπανούλης σημείωσε το τέταρτο σερί του τρίποντο στο ματς (50-46), αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε και ο Φερνάντεθ (53-46). Ο ίδιος παίκτης, από τα 9 μέτρα περίπου, ευστόχησε σε νέο μακρινό σουτ, ενώ με μπάσιμο στη συνέχεια εκτόξευσε την διαφορά στο +12 (58-46), με τον "ζεστό" Ρούντι να μετρά οκτώ σερί πόντους στο 15'. Οι Πειραιώτες είχαν πρόβλημα στην επίθεση, όντας άστοχοι, αλλά και παρουσιάζοντας πρόβλημα στο να βγάλουν συνεργασίες στο παρκέ, με το σερί της Ρεάλ να φτάνει το 10-0 (60-46).

Ο Πρίντεζης που επέστρεψε στο παρκέ μείωσε σε 60-48, ο Σλούκας αντικατέστησε τον κουρασμένο Σπανούλη, αλλά οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να δυσκολεύονται να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι, με τους Ισπανούς να βγάζουν καλές άμυνες και να ολοκληρώνουν τις προσπάθειες τους στον αιφνιδιασμό, με την διαφορά να φτάνει στη μέγιστη τιμή της, στο +17 (66-49) στο 28'. Ο Πρίντεζης με το "πεταχτάρι" του έδωσε σκορ στους φιλοξενούμενους, αλλά οι Πρωταθλητές Ευρώπης αδυνατούσαν να αντιδράσουν, καθώς δεχόντουσαν πόντους σχεδόν σε κάθε επίθεση των Ισπανών, έχοντας για μπροστάρη τον Μίροτιτς. Ο Ολυμπιακός... πελάγωσε στη τρίτη περίοδο μέχρι και στα τελευταία δευτερόλεπτα της, υποπίπτοντας σε λάθη και κακές επιλογές, με τον Ντάρντεν στο τρανζίσιον να "γράφει" το 70-56 στο 30'.

Πήραν διαφορά στο σκορ οι Ισπανοί και έκαναν το 1-0

Ο Ολυμπιακός στο τέταρτο δεκάλεπτο μπήκε στο ματς με τους Σλούκα, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Ντάνστον, με τον Σλούκα από μέση απόσταση να μειώνει σε 70-60. Οι Πειραιώτες είχαν βελτιωθεί στην άμυνα και έπαιρναν τα ριμπάουντ, αλλά πάνω που έδειχναν να πατούν καλά στο παρκέ άρχισαν να υποπίπτουν σε νέα λάθη με τον Σλούκα, με τους Ισπανούς να φτάνουν και πάλι στο +14 (74-60). Ο Σίμονς με ορμή απάντησε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα (74-62), αλλά από τους Μαδριλένους είχε αναλάβει δράση ο Ρέγιες που έβαζε δύσκολα σουτ (76-62). Πέτγουεϊ και Ρέγιες είχαν αψιμαχίες μέσα στο παρκέ, ο Σπανούλης εκνευρίστηκε με σκληρό μαρκάρισμα του Φερνάντεθ, με τα νεύρα να κυριαρχούν στο παρκέ και τους γηπεδούχους να εκτοξεύουν την διαφορά στο +18 (81-63) στο 35' με απίθανο τρίποντο του σέντερ Μέζρι!

Ο Μπαρτζώκας στη συνέχεια δοκίμασε στην φροντ-λάιν ταυτόχρονα τους Ντάνστον-Σίμονς, ο Μάντζαρης με ελεύθερο τρίποντο μείωσε σε 81-68, αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε και ο Γιουλ (84-68). Ροντρίγκεθ και Πέτγουεϊ ευστόχησαν από μακρινή απόσταση, με τους Πειραιώτες στις τελευταίες επιθέσεις τους να αναλώνονται σε κακές επιλογές, μη μπορώντας να αντιδράσουν, ενώ λίγο πριν το τέλος του ματς παραλίγο να πιανόντουσαν στα χέρια οι Πέτγουεϊ και Μπουρούσης, καθώς ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε σκληρό φάουλ πάνω στον Έλληνα σέντερ. Ο Ολυμπιακός στο τέλος ηττήθηκε με 88-71, έχοντας καθαρά παθητικό ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο, μη μπορώντας να αντιδράσει.

Ανά δεκάλεπτο: 27-12, 21-29, 22-15, 18-15
Τα δεκάλεπτα: 27-12, 48-41, 70-56, 88-71

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο):  Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 20 (4), Ρέγιες 9, Ντίεθ 2, Μίροτιτς 15, Ροντρίγκεθ 12 (1), Ντάρντεν 7, Γιουλ 12 (2), Μπουρούσης 6, Σλότερ 2, Μεχίρι 3 (1).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (2), Σερμαντίνι 5, Ντάνστον 6, Σπανούλης 18 (4), Περπέρογλου 2, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 7 (1), Σίμονς 8, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 5 (1), Λοτζέσκι 2.

Αναλυτικά τα στατιστικά της Ρεάλ στο ματς


Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς


Tα highlights της αναμέτρησης


Highlights: Real Madrid-Olympiacos Piraeus από Euroleague_Basketball  

Oι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Μπαρτζώκας: «Η Ρεάλ έδειξε να το θέλει περισσότερο»

Στην έλλειψη αποφασιστικότητας των παικτών του Ολυμπιακού, απέδωσε την ήττα στο πρώτο ματς των προημιτελικών της Euroleague με τη Ρεάλ ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Μπαρτζώκας: «Η Ρεάλ έδειξε να το θέλει περισσότερο»
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε (88-71) στο πρώτο ματς της σειράς των προημιτελικών της Euroleague, με τη Ρεάλ να κάνει το 1-0. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, απέδωσε το αποτέλεσμα στην έλλειψη αποφασιστικότητας των παικτών του τονίζοντας ότι το ματς δεν προσεγγίστηκε σωστά,

«Συγχαρητήρια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έκανε απόψε το 1-0 καθώς έδειξε να το θέλει περισσότερο. Εμείς δεν παίξαμε όσο αποφασιστικά έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη. Δεν ήταν σωστή η προσέγγιση μας στο ματς. Είχαμε τονίσει πως δεν έπρεπε να επιτρέψουμε στη Ρεάλ να πάρει εύκολους πόντους στο τρανζίσιον και να μην ανοίξει ο ρυθμός, αλλά δεν το καταφέραμε και ο ρυθμός άνοιξε από δικά μας λάθη στην επίθεση. Κάναμε 15 λάθη εκ των οποίων τα 11 ήταν κλεψίματα και έδωσαν αιφνιδιασμούς στους αντιπάλους μας. Δεν ήταν σωστή η προσέγγιση μας και εάν θέλαμε να έχουμε τύχη να κερδίσουμε το ματς έπρεπε να μην τους επιτρέψουμε να βρουν εύκολους πόντους. Σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης είτε κάνεις νίκη, είτε ήττα, έχει μεγάλη σημασία πως προετοιμάζεσαι για το επόμενο παιχνίδι. Και εμείς θα πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε σωστά για το επόμενο ματς. Θα προετοιμαστούμε όπως πρέπει για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για νίκη εδώ», είπε ο κόουτς των Πρωταθλητών Ευρώπης και συνέχισε σχολιάζοντας την απόδοση του Ρούντι Φερνάντεθ:

«Είναι πολύ ποιοτικός παίκτης ο Ρούντι, πήρε κάποιες προσωπικές φάσεις, ήταν κάτι που το περιμένανε. Έχει παίκτες η Ρεάλ να πάρει πόντους, εμείς έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε».

Όσο για τη μη χρησιμοποίηση του Γκιόργκι Σερμαντίνι μετά το ξεκίνημα του ματς και εάν ο Γεωργιανός σέντερ είχε κάποιον τραυματισμό; «Παίξαμε συγκεκριμένη άμυνα με τους ψηλούς μας, δεν είχε τίποτα ο Γκιόργκι. Ήταν απόφαση τακτικής και γι’ αυτό δεν έπαιξε ξανά».

Ο 48χρονος τεχνικός, τέλος, απάντησε σε ερώτηση για το εάν ο Βασίλης Σπανούλης ήταν υπερβολικά μόνος του «Όχι δεν θεωρώ πως ήταν έτσι. Εμείς στηριζόμαστε στο ομαδικό παιχνίδι, ο κύριος εκφραστής είναι ο Σπανούλης σε σκορ και δημιουργία, αλλά στα ματς που κερδίζουμε έχουμε συνεισφορά από όλους. Το θέμα μας είναι πως κάποιοι παίκτες μας απόψε που ήταν ανενεργοί θα πρέπει να μπουν στην εξίσωση στο επόμενο ματς και να μας βοηθήσουν».

Σπανούλης: «Είναι 1-0. Τίποτα περισσότερο»

Με ψυχραιμία υποδέχτηκε την ήττα από τη Ρεάλ ο Βασίλης Σπανούλης τονίζοντας πως η σειρά των αγώνων με τον Ολυμπιακό θα είναι μεγάλη.

Σπανούλης: «Είναι 1-0. Τίποτα περισσότερο»
Ο Βασίλης Σπανούλης δεν πτοείται. Αντιλαμβάνεται πως ο Ολυμπιακός έχει πολλά να διορθώσει εν όψει του δεύτερου αγώνα της σειράς, αλλά δεν απογοητεύεται.

«Το σκορ της σειράς είναι 1-0. Τίποτα περισσότερο. Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε, να προστατέψουμε καλύτερα την μπάλα και να βελτιώσουμε τα ποσοστά μας. Είμαι σίγουρος πως η σειρά θα είναι μεγάλη», τόνισε ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων».

Όσο για την έκβαση του πρώτου ματς, στάθηκε στο ρυθμό και τα μεγάλα σουτ της «βασίλισσας». «Η Ρεάλ άρχισε πολύ δυνατά, πλησιάσαμε, αλλά με κάποια μεγάλα σουτ από Ρούντι και Ροντρίγκεθ λίγο πριν ημίχρονο κατάφερε να ξεφύγει. Προσπαθήσαμε να αντεπιτεθούμε μετά το ημίχρονο, αλλά έβαλαν κάποια απίθανα σουτ. Είναι πολύ δύσκολο, από ψυχολογικής πλευράς, να επιστρέψεις ξανά στο ματς όταν ο αντίπαλός σου πετυχαίνει τέτοια καλάθια», ανέφερε.

Λάσο: «Είμαστε ακόμη στην αρχή»

Δεν βιάζεται να πανηγυρίσει ο προπονητής της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη.

Λάσο: «Είμαστε ακόμη στην αρχή»
Η Ρεάλ έκανε απλώς ένα βήμα και τίποτα περισσότερο με τη νίκη επί του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε ο Πάμπλο Λάσο.

«Είμαι ικανοποιημένος, γιατί δουλέψαμε σκληρά και παίξαμε όπως θέλαμε. Το ξεκίνημά μας ήταν πολύ καλό και μας έδωσε αυτοπεποίθηση ακόμη κι όταν δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα, όπως στη δεύτερη περίοδο. Πήραμε μια νίκη, αλλά είμαστε μόνο στην αρχή», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

Παράλληλα στάθηκε στην αντιμετώπιση του Σπανούλη: «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την άμυνά τους. Δεν είναι εύκολο να περιοριστεί και έκαναν καλή δουλειά, όχι μόνο ο Ντάρντεν ή ο Γιουλ, αλλά και όλοι με τις βοήθειές τους».

Σχετικά με ομοιότητες και διαφορές με τον τελικό του Λονδίνου, είπε: «Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε και οι ομάδες έχουν αλλάξει. Πάντως σέβομαι απόλυτα την ομάδα που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και παίζει πολύ καλά. Έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη και δύσκολη σειρά αγώνων».

«Με τον Ολυμπιακό δεν πρέπει να χαλαρώνεις»

Δεν επιτρέπεται η χαλάρωση όταν αντίπαλος στου είναι ο Ολυμπιακό, δήλωσε μετά τη νίκη της Ρεάλ και το 1-0 στη σειρά των προημιτελικών της Euroleague ο Σέρχιο Γιούλ.

«Με τον Ολυμπιακό δεν πρέπει να χαλαρώνεις»
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε (88-71) στην έδρα της Ρεάλ στο πρώτο ματς της σειράς των προημιτελικών της Euroleague ωστόσο ο παίκτης των «μαδριλένων», Σέρχιο Γιούλ, δεν εφησυχάζεται όταν έχει απέναντι του, τους «ερυθρόλευκους».

Παράλληλα τόνισε ότι οι Μαδριλένοι θα πρέπει να είναι το ίδιο συγκεντρωμένοι και στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για να κάνουν το 2-0 στη σειρά και να έχουν σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση στο Final-4.

«Ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά, ήμασταν συγκεντρωμένοι και παίξαμε δυνατά. Αυτός όμως είναι Ολυμπιακός και δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Επανήλθαν στη δεύτερη περίοδο, αλλά κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο και νικήσαμε. Άμα χάσουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας η σειρά γίνεται δύσκολη. Η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά, αλλά δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμα. Έχουμε ακόμα να δώσουμε πολλές μάχες απέναντι σε αυτή τη δύσκολη ομάδα που δεν αναμένεται να κάνει για μας τα πράγματα ευκολότερα την Πέμπτη, είμαι σίγουρος. Έχουν εμπειρία, ταλέντο και είναι δυνατοί. Πρέπει να ελέγξουμε την σκληρότητά τους και να ελέγξουμε το ρυθμό. Πρέπει να είμαστε αρκετά έτοιμοι και για το δεύτερο ματς. Τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα αν έχουμε τη βοήθεια αυτών τον εξαιρετικών φιλάθλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός γκαρντ.

Ρούντι: «Έχει μεγάλο σεβασμό από τους διαιτητές ο Ολυμπιακός»

Ο Ρούντι άφησε αιχμές για τη διαιτησία μετά τη νίκη της Ρεάλ επί του Ολυμπιακού.

Ρούντι: «Έχει μεγάλο σεβασμό από τους διαιτητές ο Ολυμπιακός»
Μπορεί ο ίδιος να προσπαθεί σε κάθε φάση να κερδίσει σφύριγμα και να γκρινιάζει διαρκώς στους διαιτητές, αλλά ο Ρούντι Φερνάντεθ είχε και παράπονα μετά τη νίκη της Ρεάλ επί του Ολυμπιακού.

«Είναι πάντα σημαντικό να κερδίζεις το πρώτο παιχνίδι σε μια σειρά play offs. Ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός είναι μια σπουδαία ομάδα που ποτέ δεν παρατά ένα παιχνίδι κι έχει μεγάλο σεβασμό από τους διαιτητές», δήλωσε ο κορυφαίος της «βασίλισσας» στο ματς.

«Καταφέραμε να μείνουμε μπροστά και να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο. Είναι μια έμπειρη ομάδα, αλλά με τη βοήθεια του κόσμου μας θα προσπαθήσουμε να πάρουμε μια ακόμη νίκη και το 2-0 θα είναι ένα πολύ καλό προβάδισμα για να πάμε στην Ελλάδα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε εξίσου καλά την Πέμπτη», πρόσθεσε.

 



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου