ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σπανός: «Η ψήφος μας είχε ως σκοπό την ενότητα»

Σπανός: «Η ψήφος μας είχε ως σκοπό την ενότητα»

26 Φεβρουαρίου, 2011

ÓÐÁÍÏÓ ÌÁÑÉÍÁÊÇÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ  OLYMPIAKOS - ATROMITOSΟ Γιώργος Σπανός πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA 103,3» για τη σημερινή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα και για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Σήμερα οι τόνοι χαμήλωσαν κατά κάποιο τρόπο. Πολλοί συνάδελφοι, μεταξύ των οποίων κι εγώ, αισθανθήκαμε πάρα πολύ άσχημα. Ήταν δυσάρεστο να αλλάξουμε τον τόπο της συνεδρίασης υπό τον φόβο επεισοδίων κι ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Το «λευκό» είναι μία θέση που δεν παίρνει κάποιος ευθύνη για τα πράγματα. Ουσιαστικά δεν τοποθετείται. Υπήρξαν αρκετές συζητήσεις, αλλά έχουμε δημοκρατία και ο καθένας ψηφίζει ό,τι ακριβώς θέλει. Δεν μπορείς να επιβάλεις ή να χαράξεις την πολιτική μίας ομάδας. Υπήρχαν αρκετές απόψεις και τάσεις, ενώ κάποιοι συνάδελφοι δεν ήθελαν να τοποθετηθούν ούτε να πάρουν θέση, καθώς θεωρούσαν ότι η κόντρα ήταν προσωπική, μεταξύ δύο σωματείων, όπως τόνισε και ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Εκτός πάντως αυτού του θέματος, υπήρξαν κι άλλες θεσμικές προτάσεις που θα συζητηθούν στο τέλος της χρονιάς ενόψει της Γενικής Συνέλευσης.
Εμείς είχαμε την εξής θέση: να πέσουν οι τόνοι, να τελειώσει το πρωτάθλημα, γιατί είμαστε σε κρίσιμη καμπή, να φτάσουμε στο καλοκαίρι και να πάμε σε έναν πρόεδρο κοινής αποδοχής, τεχνοκράτη, ώστε να μην υπάρχουν κόντρες μεταξύ μας. Ένας άνθρωπος που θα εξουσιοδοτηθεί από τις ΠΑΕ και δεν θα κινείται αυτόνομα. Πάντως, όλα θα αποφασιστούν στην πορεία και το καλοκαίρι θα δούμε τι αλλαγές θα γίνουν στο καταστατικό και από εκεί και πέρα να δούμε πως θα προχωρήσουμε τον συνεταιρισμό».
Σχετικά με την ψήφο του Ατρόμητου τόνισε:
«Η πρόταση του Ατρόμητου είχε ως σκοπό να υιοθετήσει την ενότητα και να μην πάμε σε μία λογική διάσπασης, γιατί, όπως καταλαβαίνετε, η πρόταση μομφής είναι πρόταση που φέρνει ολική διάσπαση. Η δική μας πρόταση ήταν υπέρ του ποδοσφαίρου, υπέρ του θεσμού του προέδρου της Λίγκας κι όχι υπέρ του προσώπου, του κ. Μαρινάκη. Ήταν θέση που στη συγκεκριμένη φάση εξυπηρετεί την ενότητα του ποδοσφαίρου. Άλλωστε, η μομφή είναι μία πρόταση που φέρνει μόνο διάσπαση. Συμφωνούμε όλοι ότι για πολλά από τα δεινά φταίνε οι μεγάλες ομάδες, γιατί έχουν την εξουσία και τις δυνάμεις να χαράσσουν την πολιτική. Είδα, όμως, τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, λέγοντας πως ήταν ένα οπαδικό ξέσπασμα, αναγνωρίζοντας το λάθος του ενόψει όλων των συμβούλων. Η θέση του Ατρόμητου ήταν υπέρ θεσμού και υπέρ ενότητας του ποδοσφαίρου. Η πρόταση μομφής είναι μία πολύ σκληρή πρόταση για κάθε πρόεδρο και σίγουρα δεν θωρακίζει την ενότητα. Είναι μία διασπαστική πρόταση στην παρούσα φάση».
Όσο για την απόρριψη της πρότασης μομφής και τις πιθανότητες διάσπασης δήλωσε:
«Ευχόμαστε ο Παναθηναϊκός να ξαναγυρίσει στις συνεδριάσεις της Λίγκας, καθώς είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος πόλος, τον οποίο έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο και πρέπει να είναι παρών στις εξελίξεις. Σίγουρα θα είναι πρόβλημα αν δεν γυρίσει, όμως κι αυτός κάνει κινήσεις, ώστε από την πλευρά του να θωρακίσει την ομάδα του. Η μομφή είναι μία κίνηση που ίσως κατά τον Παναθηναϊκό να προστατεύει τα συμφέροντα του».
Σε ερώτηση για το πώς μπορούν να θωρακιστούν τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου, απάντησε:
«Πρέπει να γίνει μία σειρά από αλλαγές. Όλοι, παράγοντες, θεσμικοί φορείς, Πολιτεία, ΕΠΟ, παίκτες, δημοσιογράφοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι πρέπει να κάνουν έναν συγκερασμό προτάσεων, να κοιταχτούμε στα μάτια και να κάνουμε κάτι για το ποδόσφαιρο, γιατί έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που η κοινή γνώμη έχει στραφεί κατά των παραγόντων και η μπάλα μας παίρνει όλους, ανεξαρτήτως ποιοι φταίνε. Όπως λέει και ο λαός μας, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Πρέπει να ορίσουμε ένα πρωτόκολλο τιμής και το τηρήσουμε».
Για την πιθανότητα να πεισθούν  να το ακολουθήσουν οι «μεγάλοι» πρόσθεσε:
«Σίγουρα αυτοί πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα και μετά να ακολουθήσουν όλοι. Αυτοί διαθέτουν τη δύναμη, τα ΜΜΕ για να περνούν τη φιλοσοφία τους. Όμως δεν γίνεται να κάνουμε πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Είναι καλό όλοι από την πλευρά μας να βρούμε το σωστό βηματισμό, για να κάνουμε ό,τι μπορούμε και να έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, γιατί τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, ειδικά όταν βλέπουμε να κινδυνεύουν ποδοσφαιριστές, να υπάρχουν «επισκέψεις» στα σπίτια των παικτών, επιθέσεις σε διαιτητές. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει σε ένα σημείο που δεν είναι σαφώς ευχάριστο».
Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει, ο πρόεδρος του Ατρομήτου είπε:
«Έχουμε φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να βρούμε το θεσμικό πλαίσιο και να το τηρούμε όλοι».
Και τέλος, για το αν υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον δήλωσε:
«Δεν είναι αυτό το θέμα. Κατ’ αρχάς πρέπει να καταλάβουμε ότι, όσο απαξιώνουμε με πράξεις το ποδόσφαιρο, απαξιώνουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς. Οι εμπρηστικές δηλώσεις, τα επεισόδια κι όλα αυτά είναι σαν να πυροβολούμε τις ίδιες μας τις εταιρείες, το ίδιο το ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται κάποιοι, μπροστά στην εφήμερη χαρά, να μην καταλαβαίνουν τι ζημιά κάνουν στο ίδιο το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν εικόνες που μας προσβάλουν διεθνώς, μας κάνουν διεθνώς ρεζίλι. Απλά μας δυσφημούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου