ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Πιλάβιος: « Είναι ώρα να συζητήσουμε για τη συμβολή της UEFA»



Πιλάβιος: « Είναι ώρα να συζητήσουμε για τη συμβολή της UEFA»

26 Φεβρουαρίου, 2011 

ΠΙΛΑΒΙΟΣΣε στενή συνεργασία με την UEFA για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα βρίσκεται ο Σοφοκλής Πιλάβιος για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και δεν αποκλείεται ο πρόεδρος της, όπως έκανε στην Τουρκία, Κροατία και Σερβία να πράξει το ίδιο και με την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα  «Εξέδρα» ο Σοφοκλής Πιλάβιος κάνει ενέργειες για να έρθει ο Πλατινί στην χώρα μας και το άρθρο του που δημοσιεύεται στον σημερινό «Κόσμο του επενδυτή» δείχνει το δρόμο τον οποίο θα ακολουθήσουν οι ενέργειες του.

Ο τίτλος του άρθρου του προέδρου της ΕΠΟ είναι «Είναι ώρα να συζητήσουμε για τη συμβολή της UEFA» και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είναι ώρα, λοιπόν, να μιλήσουμε όλοι με καθαρές κουβέντες. Να συζητήσουμε για τη συμβολή της UEFA, αξιοποιώντας τη μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία».
Ο Πλατινί σε περίπτωση επίσκεψης στη χώρα μας, θα επιδιώξει συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια και τον Γιώργο Παπανδρέου κατά τα πρότυπα της επίσκεψης του στις άλλες βαλκανικές χώρες.
Στην Τουρκία ο Πλατινί μίλησε με τον Ταγίπ Ερντογάν, στην Κροατία με τον πρόεδρο Ίβο Γιοσίποβιτς και στη Σερβία με τον πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς.
Οι δηλώσεις του Πλατινί στις χώρες αυτές και πιθανότατα παρόμοιες με αυτές που θα κάνει και στην χώρα μας ήταν αυτές:
«Η βία στο ποδόσφαιρο είναι βασικό μέλημα για εμάς, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα. Συμφωνήσαμε στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλάνο με σκληρά μέτρα, τα οποία απαιτούν δυνατή καθοδήγηση και από τις δυο κυβερνήσεις σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να τονίσει ότι, αν η UEFA δεν δει θετικά και σαφή σημάδια σκληρών μέτρων μέσα σε αυτή τη χρονιά, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αποβολής τόσο της Εθνικής όσο και των συλλόγων των δυο ομοσπονδιών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Απαιτούμε να δούμε άμεση βελτίωση και, αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου