ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

«Μεμονωμένο περιστατικό...»

«Μεμονωμένο περιστατικό...» 

24/02/2011

«Μεμονωμένο περιστατικό...»
Την τιμωρία με απλό πρόστιμο ζήτησαν οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά την απολογία ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Για μεμονωμένο περιστατικό έκαναν λόγο οι «ερυθρόλευκοι», που κατηγόρησαν τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα πως βασίστηκε σε δημοσιεύματα αντιολυμπιακών εφημερίδων. «Γιατί δεν καλέσατε τους παίκτες του Παναθηναϊκού», τόνισαν οι δικηγόροι της ΠΑΕ.


Ρεπορτάζ: Άρης Ασβεστάς

Οι κ.κ. Βούλτσης και Γιαννίκος επικαλέστηκαν δεδικασμένα, στα οποία οι εγκαλούμενες ΠΑΕ τιμωρήθηκαν με ποινή μίας αγωνιστικής και ισχυριζόμενοι πως σε εκείνες τις περιπτώσεις έγιναν χειρότερα επεισόδια, ζήτησαν να μην τιμωρηθεί η έδρα τονίζοντας πως επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό. Παράλληλα προέβαλαν μονταρισμένο βίντεο από τα επεισόδια εστιάζοντας σε στιγμιότυπα, όπου φαίνεται ο Τζιμπρίλ Σισέ να προστατεύεται από ανθρώπους του Ολυμπιακού αλλά και να χτυπά οπαδό, ένα αντίστοιχο περιστατικό με τον Αλέξανδρο Τζόρβα, καθώς κι ένα χτύπημα του Σίντνεϊ Γκοβού σε οπαδό. Οι δικηγόροι της ΠΑΕ Ολυμπιακός επέρριψαν ευθύνες στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα λέγοντας πως η δίωξή του έχει βασιστεί σε δημοσιεύματα αντιολυμπιακών εφημερίδων κι έκαναν λόγο για «παραποίηση γεγονότων».

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Θεόδωρος Γιαννίκος, υποστήριξε: «Ό,τι έγινε κράτησε 20’’. Αυτά τα 20’’ είναι τα μακρύτερα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς κρατάνε μέχρι σήμερα. Αυτά που είδατε μέχρι σήμερα είναι η ‘αγριότητα’ και η ‘μανία’ που αναφέρει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Όσο για τα περί ‘τραυματισμών’ που αναφέρει, δεν προκύπτουν από πουθενά. Δεν ήταν μια νύχτα κόλασης όπως μετέφεραν τα ΜΜΕ. Το να βγάλουμε ειδήσεις που να πουλάνε είναι καλό, αλλά όχι να γράφουμε ‘κίνδυνος-θάνατος’. Ευρείας κλίμακας επεισόδια δεν υπάρχουν. Διότι δεν υπήρξε ούτε ένας αστυνομικός παραπάνω από όσους είχαν προβλεφθεί, δεν προκύπτουν σωματικές βλάβες, ενώ δεν υπήρξε η παραμικρή ζημιά σε ξένη περιουσία. Φέτος έχουν συμβεί πολύ χειρότερα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν επιβλήθηκε η μεγαλύτερη ποινή των επεισοδίων ευρείας κλίμακας. Κατά την άποψή μας δεν υπάρχει ούτε εκτεταμένο επεισόδιο. Είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Τα ΜΜΕ δεν παραπληροφορούν. Απλά δίνουν μεγαλύτερη έκταση και τα φουσκώνουν λιγάκι. Πρέπει να σημειώσουμε ότι στο τέλος υπάρχουν τέσσερις παίκτες του Παναθηναϊκού που επιστρέφουν από το πούλμαν και πάνε στο χώρο του ελέγχου ντόπινγκ για να συγκρουστούν, να επιτεθούν. Κανείς τους όμως δεν κλήθηκε σε απολογία».

Ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής, Χαρίλαος Κλουκίνας, απάντησε: «Δεν μας έδωσε λαβή να τους καλέσουμε ούτε ο διαιτητής με το φύλλο αγώνος, ούτε ο παρατηρητής με την έκθεσή του. Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε καταγγελία στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα».

Ο έτερος δικηγόρος της ΠΑΕ, Γιάννης Βούλτσης, είπε: «Δεν ζητάμε εύνοια, αλλά να δικαστούμε βάσει των πραγματικών περιστατικών κι όχι βάσει του δημοσίου αισθήματος και του κλίματος που έχει δημιουργηθεί. Τα γεγονότα έχουν παραποιηθεί. Ο εισαγγελέας έχει βασιστεί στις αντιολυμπιακές εφημερίδες. Γράφτηκαν χαρακτηρισμοί όπως ‘κάφροι, βάρβαροι, ζούγκλα, οχετός, λιντσαρίσματα, σίχαμα, μνημείο νοθείας και αλητείας’. Αυτά γράφτηκαν και δεν πρέπει να σας παρασύρουν όλα αυτά. Δεν είστε υποχρεωμένοι να δεχτείτε τους χαρακτηρισμούς του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα ο οποίος υπερέβη τα εσκαμμένα. Δεν απήγγειλε κατηγορία ούτε στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που κατέβηκαν από το πούλμαν. Τι έκανε ο Ολυμπιακός και πρέπει να καρατομηθεί;».

Στη συνέχεια ο κ. Βούλτσης αναφέρθηκε σε τέσσερα δεδικασμένα: του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Άρη και του Παναθηναϊκού με τον Πανσερραϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης, περιπτώσεις στις οποίες επιβλήθηκε ποινή μιας αγωνιστικής. «Σε αυτά τα παιχνίδια έγιναν πολύ χειρότερα. Γι’ αυτό ζητάμε να εφαρμόσετε τα ίδια μέτρα και σταθμά για μας. Είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, τα επεισόδια δεν είναι ούτε ευρείας κλίμακας, ούτε εκτεταμένα».

Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος στην κατάθεσή του ανέφερε: «Αρκετοί φίλαθλοι εισέβαλαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν. Προσπαθήσαμε να οδηγήσουμε γρήγορα τους παίκτες του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια. Δεν ήταν υποχρεωμένοι να τρέξουν, αλλά δεν έδειξαν και ιδιαίτερη διάθεση να φύγουν. Δεν βοήθησαν ώστε να μη γίνουν αυτά που έγιναν. Η είσοδος των φιλάθλων είναι κατακριτέα, αλλά ήταν κάποιοι μετρημένοι που επιχείρησαν να προπηλακίσουν φραστικά κάποιους παίκτες που είχαν μείνει πίσω. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε το συμβάν».

Η απόφαση αναμένεται νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης. «Δεν μπορώ να προδικάσω τι θα αποφασίσει η επιτροπή. Θεωρώ όμως πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο καταδίκασε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, και πως η ποινή θα είναι αντίστοιχη των μεμονωμένων επεισοδίων. Αν είναι τιμωρία της έδρας ή όχι, θα το δούμε», τόνισε ο Θ. Γιαννίκος εξερχόμενος από τα γραφεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου