ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ «Βρείτε λύσεις, μην έχουμε άλλα…»

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ «Βρείτε λύσεις, μην έχουμε άλλα…» 

24/02/2011

«Βρείτε λύσεις, μην έχουμε άλλα…»
«Ελέγξτε τους οπαδούς σας, ώστε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ομαλά», απαίτησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης από τους προέδρους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Γόντικα, τους οποίους συνάντησε διαδοχικά την Τετάρτη. «Φέρτε μου σχέδιο, αλλιώς θα παρέμβει η πολιτεία», πρόσθεσε ο υφυπουργός, που είδε έναν Μαρινάκη μετανιωμένο και έναν Γόντικα αποφασισμένο για ρήξεις! Οι συναντήσεις έλαβαν χώρα στο γραφείο του κ. Νικητιάδη στο Υπουργείο Τουρισμού και ο πρώτος που πέρασε το κατώφλι του ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Όπως έλεγε στο περιβάλλον του ο υφυπουργός, είδε έναν Βαγγέλη Μαρινάκη μετανιωμένο για όσα έγιναν στο ντέρμπι των «αιωνίων», επισημαίνοντας πως μπροστά του είχε έναν εντελώς άλλον άνθρωπο σε σχέση με εκείνον που όλοι είδαν το βράδυ του Σαββάτου.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε πάει έτοιμος στον υφυπουργό με μια σειρά από προτάσεις, ενώ τον ενημέρωσε και για τα μέτρα που ήδη έλαβε και ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη. «Ζητήστε μου ό,τι θέλετε», φέρεται να είπε στον υφυπουργό ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο κ. Νικητιάδης του ζήτησε να κάνει το παν ώστε να μην επαναληφθούν οι εικόνες του περασμένου Σαββάτου και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ομαλά. Σε διαφορετική περίπτωση, τον προειδοποίησε πως η πολιτεία θα παρέμβει να λύσει η ίδια το θέμα, με αποφάσεις που θα «πονέσουν» τις ΠΑΕ.

Τρεις περίπου ώρες μετά το ραντεβού με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Νικητιάδης δέχτηκε στο γραφείο του τον Δημήτρη Γόντικα. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού μετέφερε στον υφυπουργό τη δυσαρέσκεια του για τα όσα έγιναν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μάλιστα σε αυστηρό ύφος του είπε: «Εμείς επανεξετάζουμε τις θέσεις μας στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου. Αυτή τη στιγμή δεν έχω προτάσεις να σας δώσω, αλλά προτάσεις υπάρχουν. Θα περιμένουμε να εφαρμοστεί ο νόμος, να επιβληθούν παραδειγματικές τιμωρίες και μετά θα κάνουμε και προτάσεις».

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, ο Δημήτρης Γόντικας φέρεται να άφησε να εννοηθεί προς τον υφυπουργό, πως αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν παραιτηθεί από την προεδρία της Σούπερ Λίγκας, ο Παναθηναϊκός θα αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Παρασκευής. Παράλληλα, φάνηκε να επιμένει και στην πρόταση μομφής που προτίθεται να καταθέσει.

Ο Γιώργος Νικητιάδης από την πλευρά του, ζήτησε από τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο του «τριφυλλιού» να ρίξει τους τόνους και να του καταθέσει σύντομα συγκεκριμένο σχεδιασμό ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή συνέχεια της σεζόν. Του τόνισε δε, πως πρέπει να ελέγξει τους οπαδούς της ομάδας του: «Δεν πρέπει να ανοίξει μύτη από εδώ και στο εξής».

Στο σημείο εκείνο, ο Δημήτρης Γόντικας φέρεται να είπε προς τον υφυπουργό πως η κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι μη ελεγχόμενη! Ο Γιώργος Νικητιάδης αντέδρασε: «Εγώ αυτά δεν τα δέχομαι. Και καλό θα ήταν να αφήσετε τις μηχανοκίνητες πορείες στο ματς του Σαββάτου. Αν συνεχιστούν τα ίδια, δεν θα’ ναι μόνο η στρόφιγγα των κρατικών ενισχύσεων που θα κλείσει, αλλά η πολιτεία είναι έτοιμη και για άλλες, πολλές και διάφορες παρεμβάσεις».

Πάντως, τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όσο και ο Δημήτρης Γόντικας, διαβεβαίωσαν τον υφυπουργό πως θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να πέσουν οι τόνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου