ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

«Πρέπει να αρχίσει το πρωτάθλημα»

«Πρέπει να αρχίσει το πρωτάθλημα»

27/07/2011
«Πρέπει να αρχίσει το πρωτάθλημα»
Υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας στην ώρα του τάχθηκε ο Παύλος Γερουλάνος με δηλώσεις του στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6, χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο καθυστέρησης.

«Παίρνουμε μια απόφαση που είναι σκληρή αλλά θα είναι θετική για την κοινωνία», σχολίασε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού για την επαναφορά του ιδιώνυμου, ενώ αναγνώρισε ότι στο παρελθόν έχουν γίνει λάθη στη διαχείριση των ζητημάτων του κλειστού τηλεοπτικού κυκλώματος και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου…

«Δεν είναι η πρώτη χώρα η Ελλάδα που συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Η UEFA έχει εμπειρία, έχει τεχνογνωσία και ξέρει πώς μπορεί να βοηθήσει», πρόσθεσε…

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6:


-Για την χθεσινή συνάντηση με την UEFA και τι μπορεί να περιμένει η πολιτεία:
«Υπάρχουν επαφές της Πολιτείας με την UEFA εδώ και καιρό. Όλη η προσπάθεια που έχει γίνει αφορά τον συντονισμό των ενεργειών που θα γίνουν. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται συστηματική και αθόρυβη δουλειά. Δεν γίνονται αλλαγές από την μία στιγμή στην άλλη. Για μια φορά βλέπουμε την συγκυρία η Πολιτεία, οι Φορές και η ΕΠΟ να συμβάλλουν να προχωρήσουν τα πράγματα στην ίδια κατεύθυνση και αυτό είναι κάτι πολύ καλό»

-Για το ενδεχόμενο καθυστέρησης της έναρξης του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας:
«Βεβαίως και κρατάμε ανοικτή την επιλογή να υπάρξει καθυστέρηση, αλλά εάν περιμένουμε κάτι συγκεκριμένο στο διάστημα αυτό. Όμως οι διαδικασίες δεν μπορούν και δεν πρόκειται να σταματήσουν. Πρέπει να είναι συνεχής η προσπάθεια. Θα συνεχίζεται το πρωτάθλημα και καθώς θα έρχονται οι αποφάσεις θα αλλάζουν τα δεδομένα.
Όποια απόφαση πάρει η ομοσπονδία θα είναι σεβαστή. Εμείς λέμε ότι η εξυγίανση θα συνεχίσει είτε αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα, είτε όχι. Δεν έχουμε πρόβλημα να ξεκινήσουμε τη διαδικασία όσο οι ομάδες είναι στο γήπεδο».

-Για την αίσθηση ότι οι εξελίξεις γίνονται με αργό ρυθμό: «Θα πρέπει να πούμε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να λυθούν τα προβλήματα. Η δικογραφία είναι τεράστια. Έρχονται νέα στοιχεία, από το ΣΔΟΕ από την προσπάθεια της αστυνομία και αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει από την μια στιγμή στην άλλη. Για αυτό και λέμε ότι πρέπει να αρχίσει το ποδόσφαιρο και να υπάρξουν οι αποφάσεις που θα διαμορφώσουν την κατάσταση».


-Για το ιδιώνυμο: «Δεν μιλάμε ακριβώς για την επαναφορά του ιδιώνυμου. Αυτό περιγράφει κάτι που ουσιαστικά δεν ισχύει. Δεν κάνουμε αυτό εδώ. Λέμε ότι η απόδοση δικαιοσύνης στα γήπεδα είναι ιδιαίτερη… Εάν κάποιος σπάει ένα γήπεδο συνέχεια, θέλουμε η Δικαιοσύνη να έχει τα όπλα για να λέει σέβομαι τα δικαιώματα του πολίτη, αλλά εάν έχω λόγο να πιστεύω ότι θα επαναλάβει τα ίδια εγκλήματα θα μπορώ να λάβω τα μέτρα μου. Θέλουμε ένας δικαστής να μπορεί να πει ότι εάν επαναλάβει τα ίδια θα με αναγκάσεις να σε βάλω στη φυλακή.
Οι άνθρωποι που κάνουν τα επεισόδια είναι οι ίδιοι. Εμείς θέλουμε να υπάρξει επίσπευση της διαδικασίας όταν το έγκλημα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παίρνουμε μια απόφαση που είναι αυστηρή αλλά είναι καλή για την κοινωνία».

-Για τη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του κλειστού κυκλώματος καμερών: «Η κακή χρήση τους στο παρελθόν με έχει κάνει να είμαι προσεκτικός και να μην διαφημίζω την ύπαρξή τους στο νέο νομοσχέδιο. Δεν θα διαφημίσουμε τις κάμερες ή το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να το ακούει. Τουλάχιστον αναγνωρίζουμε το λάθος και προχωράμε. Είναι χρήσιμα εργαλεία που θα βοηθήσουν αρκετά, σε πρακτικά ζητήματα που λύνουμε».

-Από την χθεσινή συνάντηση με τον Μισέλ Πλατινί, τι κατάλαβε ότι έχει προβληματίσει περισσότερο τον πρόεδρο της UEFA:
«Δεν τον είδα προβληματισμένο. Οι συναντήσει που είχαν γίνει με την UEFA είχαν αποτυπώσει την κατάσταση. Μην γελιόμαστε δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Όπου υπάρχει πολύ χρήμα υπάρχει και διαφθορά. Η Ελλάδα δεν είναι και η πρώτη χώρα στην οποία συμβαίνουν αυτά. Για τον λόγο αυτό και η UEFA έχει τεχνογνωσία, την οποία μπορεί να προσφέρει. Η UEFA δεν τα βλέπει πρώτη φορά και ξέρει πως θα βοηθήσει».

-Για τον τουρισμό: «Βλέπουμε θετικά αποτελέσματα. Αρχίσαμε την προσπάθεια να ανοίξουμε νέες αγορές και βλέπουμε συνεχή αύξηση και από άλλες αγορές, αλλά επανήλθαν και άλλες …παραδοσιακές αγορές. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Βλέπω να αλλάζουν τα πράγματα. Έχει αναλάβει έργο μια νέα γενιά που επενδύει μακροχρόνια. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, το γεγονός ότι υπάρχουν αποτελέσματα δεν πάει να πει ότι πρέπει να σταματήσουμε. Θα ήθελα να δω ότι αυξάνονται οι θέσεις εργασίας για τους Έλληνες πολίτες, αυτό θα σημάνει αλλαγή. Αλλαγή που θα έρθει σε μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα. Εάν δούμε και αυτό να συμβαίνει, τότε θα είναι μια κομβική χρονιά».

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου