ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ασταμάτητο μοτέρ! (vdeos)

Ασταμάτητο μοτέρ! (videos)

28/07/2011

Ο Θρύλος επιμένει… κολεγιακά καθώς την Πέμπτη ανακοίνωσε και την απόκτηση του 22χονου Αμερικανού φόργουορντ Ματ Χάουαρντ. Γνωρίστε τον απόφοιτο του Μπάτλερ και δείτε χαρακτηριστικά βίντεο

Η καριέρα στο κολέγιο και τα στατιστικά

Ο 22χρονος φόργουορντ (2.03μ.) γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1989 στο Κόνερσβιλ της Ιντιάνα και τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, με τη φανέλα του Μπάτλερ. Με τους «Μπουλντόγκς» μάλιστα έφτασε δύο φορές στον τελικό του NCAA (2010, 2011), χωρίς να… πιεί νερό. Επιγραμματικά, στην πρώτη του χρονιά (2007-08) είχε 12.3 πόντους με 58% ευστοχία, 5.5 ριμπάουντ και 1.1 μπλοκ και τη δεύτερη (2008-09) 14.8 πόντους με 56% ευστοχία στα δίποντα, 6.7 ριμπάουντ, 1-1 κλεψίματα και 1.5 μπλοκ ανά παιχνίδι. Παρουσίασε μία μικρή κάμψη τη σεζόν 2009-10, την οποία τελείωσε με 11.6 πόντους (49% στα δίποντα) και 5.2 ριμπάουντ, αλλά στην τελευταία του χρονιά, πέρυσι, είχε πολύ σημαντική συνεισφορά στην πορεία της ομάδας του με 16.4 πόντους, 7.7 ριμπάουντ, 1.4 κλεψίματα και 40% ευστοχία στα τρίποντα.

Τα πλήρη στατιστικά του Χάουαρντ στο κολέγιο



Το ταξίδι στο Χιούστον

Μια συγκινητική ιστορία συνοδεύει τον Ματ Χάουαρντ την τελευταία του χρονιά στο κολέγιο και συγκεκριμένα όταν το Μπάτλερ έφτασε για δεύτερη σερί σεζόν στο Φάιναλ Φορ του NCAA, που γινόταν στο Χιούστον. Το ταξίδι από την μικρή πόλη του Κόνερσβιλ μέχρι το Χιούστον δεν ήταν μόνο μακρινό αλλά και ακριβό για μια οικογένεια σαν του Χάουαρντ που αριθμεί ακόμα 9 παιδιά. Το πρόβλημα της μετακίνησης των Χάουαρντς έσπευσε να το λύσει ο ιδιοκτήτης των Ιντιανάπολις Κολτς, Τζίμ Ίρσει, ομάδας φούτμπολ της πολιτείας, όμως το NCAA απαγόρευσε κάτι τέτοιο, υποστηρίζοντας ότι θα αποτελούσε σαφή παράβαση των κανονισμών του πρωταθλήματος του, αφού η οικογένεια ενός παίκτη θα δεχόταν χρηματική δωρεά.

Η είδηση αυτή ευαισθητοποίησε τους κατοίκους του Κόνερσβιλ και έτσι ξεκίνησε ένας έρανος για να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνταν για να ταξιδέψουν οι γονείς του Ματ στο Χιούστον. Τα χρήματα μαζεύτηκαν εν ριπή οφθαλμού ενώ η πόλη σημαιοστολίστηκε ολόκληρη με πανό που έστελναν ευχές στον Ματ και την ομάδα του, ενώ ακολούθησε και μια μεγάλη παρέλαση ως κατευόδιο στους γονείς του Χάουαρντ. Έτσι από τη μια μέρα στην άλλη ο πατέρας του Ματ Χάουαρντ απασχόλησε τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, καθώς έδινε επί 4 ώρες συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά κανάλια περιγράφοντας την όλη ιστορία. Η οικογένεια ταξίδεψε κανονικά εν τέλει στο Χιούστον, ωστόσο το Μπάτλερ δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον τίτλο αφού στον τελικό λύγισε από τους Χάσκις του Κονέκτικατ.

Το σχετικό ρεπορτάζ της αμερικάνικης τηλεόρασης







Είπαν για Χάουαρντ…

Ρικ Ράιλι (Αμερικανός αρθρογράφος): «Είναι προορισμένος να πέφτει στο παρκέ, ακόρεστος ριμπάουντερ, ο τύπος που κάνει σκριν τα οποία θα σταματούσαν τρένο. Εχει αυτό που αγαπάς περισσότερο σε έναν παίκτη κολεγίου. Θέλει απλά να νικήσει και δεν τον ενδιαφέρει να πάρει τα εύσημα και τελειώνει όλα τα ματς με τον δείκτη του ρεζερβουάρ στο “άδειο”».

Αλεξ Οριάκι (σέντερ του Κονέκτικατ): «Είναι δουλευταράς, έχει μέσα του ένα μοτέρ που δεν σταματά ποτέ», Αλεξ Οριάκι.

Κάιλ Μάρσαλ (συμπαίκτης του στο Μπάτλερ): «Δίνει πάντα το 100% και δεν βλέπεις συχνά παίκτες να το κάνουν αυτό».

Σταν Χάουαρντ (ο πατέρας του): «Σε όλη του τη ζωή είναι γνωστός για το ομαδικό πνεύμα του. Οταν βρίσκονται 12 άτομα σε ένα σπίτι, δεν περνάει πάντα το δικό σου».

Scouting Report

Προτερήματα:
Πιεστική άμυνα
Μεγάλη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο
Εθισμένος με τη σκληρή δουλειά
Επιθετικός ριμπάουντερ
Υψηλό μπασκετικό IQ
Μετράει πολλά νικηφόρα καλάθια
Σουτάρει από όλες τις θέσεις
Εύστοχος στις ελεύθερες βολές
Καλή επαφή με το καλάθι

Αδυναμίες
:
Δεν είναι αθλητικός και γρήγορος
«Κοντός» για πάουερ φόργουορντ στο NBA
Δεν έχει καλή κίνηση κοντά στη ρακέτα
Επιρρεπής στα φάουλ
Δεν είναι καλός με πλάτη στο καλάθι
Έχει πρόβλημα κόντρα σε μεγαλύτερους αντιπάλους

O Χάουαρντ μέσα από βίντεο…

Ο Χάουαρντ σώζει την μπάλα με... αυτοθυσία



Το ματωμένο πρόσωπο του Χάουαρντ


Μεγάλο καλάθι του Χάουαρντ στην εκπνοή



Παλικαρίσιο κάρφωμα



www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου