ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Οι πτέρυγες το μυστικό

Οι πτέρυγες το μυστικό

Η τέταρτη εβδομάδα προετοιμασίας ολοκληρώνεται. Και ο Ολυμπιακός της νέας περιόδου από εδώ και στο εξής θα αρχίσει να παίρνει μορφή.

Οι πτέρυγες το μυστικό

Να σχηματοποιείται δηλαδή μέσα από τα πιο "ισχυρά" φιλικά παιχνίδια. Την Πέμπτη με τη Γουεστ Μπρομ, την Κυριακή με την Κατάνια. Αργότερα με την Γαλατά και ίσως (καθώς ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί) και με την Σαχτάρ. Δυνατά τεστ μέσα από τα οποία ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα κάνει πια το μοντάρισμα για τη νέα περίοδο. Οι γενικές δοκιμές ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο (30/07) και αύριο, με την Μπρέντα και τη Χέρενφειν.

Ακολουθεί η πραγματικά σοβαρή διαδικασία. Η συγκέντρωση στη νέα εντεκάδα, συν τους τέσσερις-πέντε ακόμη που θα πλαισιώσουν την προσπάθεια της πρώτης γραμμής. Εννοείται πως δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά, πόσα από τα νέα πρόσωπα θα χωρέσουν σε αυτή την 15-16άδα. Πλην του Κοστάνζο και του Γέστε, για όλους υπάρχει ένα ερωτηματικό. Είτε πάνε καλά ως τώρα στην προετοιμασία είτε όχι, αν όντως μπορούν να σπρώξουν πιο πίσω τους "υπάρχοντες". Είναι μια συζήτηση "ανοιχτή".

Το ζητούμενο ωστόσο δεν είναι τα νέα πρόσωπα, προκειμένου ο Ολυμπιακός να κάνει ένα βήμα παρακάτω. Το ζητούμενο είναι ο περσινός κορμός. Το πώς εκείνος θα δείξει βελτιωμένος και στην ομαδική λειτουργία του, αλλά και στην ατομική. Υπάρχουν περιθώρια. Και υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανεβάσουν ταχύτητα, σε σχέση με όσα είδαμε πέρσι.

Ποιοι έβγαλαν πέρσι τα... κάστανα από τη φωτιά; Ο Φουστέρ, ο Ιμπαγάσα, ο Αβραάμ, ο Μιραλάς και ο Μέλμπεργκ, καθώς και οι Μοντέστο και Τζιμπούρ στον δεύτερο γύρο. Αρχικά λοιπόν θα πρέπει όλοι αυτοί να παραμείνουν στο περσινό επίπεδο. Κοινό σημείο όλων των παραπάνω; Το γεγονός ότι ως επί το πλείστον, όλοι τους κινούνται στον άξονα. Εκεί όπου πρακτικά έχει προστεθεί ήδη ο Γέστε, ένας αριστεροπόδαρος στόπερ που τόσο ήθελε ο Βαλβέρδε (Μαρκάνο) και που θεωρητικά είναι πιθανό να προκύψει και ένας ακόμη αμυντικός χαφ. Μια χαρά υλικό. Και ποιοτικά και ποσοτικά για το απαραίτητο rotation.

Που λοιπόν πέφτει το βάρος της βελτίωσης σε σχέση με την περσινή ομάδα; Στα φτερά... Στις δύο πτέρυγες. Εκεί όπου: Ο Τοροσίδης είχε φανταστικό πρώτο γύρο, αλλά μετά εξαφανίστηκε και πλέον εδώ και καιρό είναι το σώμα του στον Ολυμπιακό και το πνεύμα του σε... μεταγραφικές αναζητήσεις. Ο Μανιάτης ήρθε με την αλλαγή του έτους, πήρε ματς αλλά έδειξε πως θέλει ακόμη αρκετή δουλειά για να σταθεί στην ομάδα του Βαλβέρδε. Ο Χολέμπας ήταν πέρσι η ρεζέρβα του Μπράβο, αλλά φέτος η πλάτη του θα "φορτωθεί" με φανέλα βασικού.

Ο Φετφατζίδης πέρσι ξεκίνησε με... τα φρένα σπασμένα, αλλά σταδιακά δεν μπόρεσε να κρατήσει την θέση του στην 11άδα. Ο Ριέρα προσέφερε αρκετά, αλλά ποτέ τόσα ώστε να κερδίσει τη μάχη με τον ίδιο του τον εαυτό, δηλαδή τις απαιτήσεις που συνοδεύουν το τεράστιο όνομα του. Ο Ζαϊρί έγινε Χαβίτο και που τον Ρόμενταλ τον έφαγε... η μαρμάγκα, είτε για χάρη του Γκρμπιτς που έχει μπει δυνατά στην προετοιμασία, είτε επειδή ο Βαλβέρδε έκρινε ότι δεν κάνει.

Τα δίδυμα στις πτέρυγες λοιπόν είναι το πραγματικό μυστικό βελτίωσης του Ολυμπιακού। Το πώς θα σχηματισθούν και τι αποτέλεσμα μπορεί να δώσουν...

www.sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου