ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

«Ρήξη» Πολιτείας με ποδόσφαιρο

«Ρήξη» Πολιτείας με ποδόσφαιρο

11/08/2011
«Ρήξη» Πολιτείας με ποδόσφαιροΈντονη είναι η δυσαρέσκεια στις τάξεις της Πολιτείας για τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που «αναίρεσε» εκείνη της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας και μετέτρεψε την ποινή υποβιβασμού των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας σε παραμονή στη Σούπερ Λίγκα με αφαίρεση βαθμών (10 και 8 αντίστοιχα) από το νέο πρωτάθλημα.


Μία απόφαση την οποία ακολούθησε με λίγη ώρα διαφορά εκείνη της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA η οποία απέβαλε για τρία χρόνια με πενταετή διάρκεια τη θεσσαλική ομάδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αφήνοντας «έκθετες» τις ελληνικές αρχές.

Η κυβέρνηση δεν έκρυψε την οργή της για την απόφαση, αφού θεωρεί πως η υπόσχεσή της περί κάθαρσης δέχτηκε ισχυρό πλήγμα. Αυτό φάνηκε και από τη χθεσινή δήλωση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου. Είναι δεδομένο πως η Πολιτεία πλέον «επιφυλάσσεται» εν όψει της συνέχειας που θα δοθεί για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες στα πολιτικά δικαστήρια, θέλοντας εκεί να πάρει τη δική της ρεβάνς και να κερδίσει τις (χαμένες μετά τις χθεσινές εξελίξεις) εντυπώσεις.

Παράλληλα, όμως, φαίνεται πως η ρήξη με τους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου είναι οριστική. Η φράση του Παύλου Γερουλάνου «…αξιολογούμε συνεχώς την αξιοπιστία των συνομιλητών μας» φανερώνει πως αν μη τι άλλο η εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στις ποδοσφαιρικές αρχές, ειδικά την ΕΠΟ, τη Σούπερ Λίγκα και τα όργανά τους, έχει κλονιστεί, αν όχι ήδη χαθεί.

Επίσης, η τοποθέτηση πως «…χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας: κρατικά χρήματα, κρατικά στάδια, κρατική τηλεόραση» μεταφράζεται ως ειλημμένη απόφαση της Πολιτείας να κλείσει την… κάνουλα με τα ευρώ πως το ποδόσφαιρο αν αυτό δεν συνταχθεί με τις επιταγές της.

www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου