ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Στο «ψυγείο» η Primera

Στο «ψυγείο» η Primera 

11/08/2011

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Α΄ και τη Β΄ κατηγορία της Ισπανίας θα προχωρήσουν σε απεργία για τις πρώτες δύο αγωνιστικές της σεζόν 2011-12, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ένωσή τους (AFE).

«Είμαστε ομόφωνοι και σταθεροί στην απόφασή μας να κάνουμε απεργία», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της AFE, Λουίς Ρουμπιάλες, και πρόσθεσε: «Το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει, έως ότου υπογραφεί μια νέα συμφωνία (σ.σ. ανάμεσα στη λίγκα και τους παίκτες)». Στο κέντρο της διαμάχης ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκεται η απαίτηση της Ένωσης για ένα μεγαλύτερο ποσό για επείγουσες καταστάσεις, προκειμένου να δίνεται βοήθεια στους παίκτες που δεν πληρώνονται από τους συλλόγους, οι οποίοι βρίσκονται σε οικονομική διαχείριση.

Η «αυλαία» της νέας σεζόν στην πριμέρα και την σεγκούντα ντιβιζιόν είναι προγραμματισμένο να ανοίξει το Σαββατοκύριακο 20-21 Αυγούστου.

Η AFE είχε την υποστήριξη 100 και πλέον ποδοσφαιριστών από την Α΄ κατηγορία στο ξενοδοχείο της Μαδρίτης, όπου δόθηκε η συνέντευξη Τύπου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι διεθνείς με την εθνική Ισπανίας, Ίκερ Κασίγιας και Κάρλες Πουγιόλ, ενώ υπήρχαν και εκπρόσωποι από τις αντίστοιχες Ενώσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους.

Ο Ρουμπιάλες δήλωσε ότι οι παίκτες διαπραγματεύονται με την Ισπανική Ποδοσφαιρική Λίγκα (LFP) για μια σειρά προστατευτικών μέτρων για τους ποδοσφαιριστές, τα οποία είναι κοινός τόπος σε άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά δεν έχουν οι παίκτες στην Ισπανία. «Αυτό είναι αξιοθρήνητο. Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, είμαστε στον πυθμένα του σωρού στην Ευρώπη», είπε ο Ρουμπιάλες και συνέχισε:

«Δεν θέλουμε περισσότερα χρήματα. Θέλουμε οι σύλλογοι να τιμούν τα συμβόλαια που υπογράφουν με τους παίκτες τους. Δεν θέλουμε καταπραϋντικά μέτρα. Έχουμε προωθήσει προτάσεις για μέτρα, τα οποία υφίστανται σε Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία, τα οποία είναι προληπτικά. Σε αυτές τις χώρες, εάν ένας σύλλογος δείχνει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τους παίκτες του, ο σύλλογος δεν αγωνίζεται. Έχουμε ζητήσει οι παίκτες, στους οποίους οφείλονται χρήματα για περισσότερους από τρεις μήνες (μισθοί), να μπορούν να "σπάνε" τα συμβόλαιά τους. Φάνηκε ότι φτάσαμε σε συμφωνία, αλλά αυτός ο όρος έμεινε εκτός».
 
www.thrylos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου