ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0

Επιτέλους ένα μεγάλο παιχνίδι από την ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού! Οι ερυθρόλευκες έκαναν πλάκα στην Πρωταθλήτρια, ΑΕΚ, νίκησαν με 3-0 σετ και εξασφάλισαν την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στην Πρέβεζα στις 7 Απριλίου.
Τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στη Σάμο θα υπερασπιστεί στην Πρέβεζα (7/4) ο Κυπελλούχος Ολυμπιακός. Οι αμαζόνες του Θρύλου μετέτρεψαν σε υγιεινό περίπατο τον αγώνα με την ΑΕΚ και πλέον ετοιμάζονται για το δεύτερη σερί Κύπελλο. Παρά την απουσία της Σίμανιτς, η ομάδα του Τέλη Σωτήρχου έκανε την καλύτερη της φετινή εμφάνιση και με όπλο το εξαιρετικό σερβίς δημιούργησε προβλήματα στις παίκτριες του Απόστολου Οικονόμου.

Τι κι αν έπαιζαν δίχως την Σίμανιτς, τα κορίτσια του Τέλη Σωτήρχου με καρδιά χιλίων λεόντων κατάφεραν να υπερκεράσουν στο ρελαντί το εμπόδιο της ΑΕΚ, η οποία υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Θρύλου, κάνοντας την πρώτη της ήττα την τρέχουσα περίοδο στην Ελλάδα.

Ο αγώνας

Οι ερυθρόλευκες μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο σετ και το κατέκτησαν κάνοντας επίδειξη δύναμης. Τα κορίτσια του Ολυμπιακού έχοντας 5 μπλοκ στο ξεκίνημα του ματς έφτασαν να προηγούνται με 13-7. Έχοντας αυτό το σημαντικό προβάδισμα, έφτασαν στο 25-21, δίχως να απειληθούν ιδιαίτερα από τις φιλοξενούμενες.

Τα κορίτσια του Τέλη Σωτήρχου ξεκίνησαν εντυπωσιακά και το δεύτερο σετ. Κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα 6-0, με τις παίκτριες της ΑΕΚ να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στον δαιμονισμένο ρυθμό που είχαν επιβάλλει οι Κυπελλούχες Ελλάδας. Μέχρι και το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-1) ο Ολυμπιακός είχε 20/42 εύστοχες επιθέσεις, ενώ η ΑΕΚ 13/47. Η διαφορά έφτασε μέχρι και το +10 (24-14) με την Τένεβα να αποτελεί το βαρύ κανόνι για τον Θρύλο. Κάπως έτσι η ομάδα του Πειραιά έφτασε στο άνετο 25-17.

Σε αντίθεση με τα δύο πρώτα σετ, οι ερυθρόλευκες μπήκαν στο τρίτο σετ μουδιασμένα με τις κιτρινόμαυρες να παίρνουν προβάδισμα με 10-6. Από εκείνο το σημείο ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού ο οποίος με ένα σερί 3-0 μείωσε την διαφορά στον πόντο (10-9), ενώ πήραν προβάδισμα με 12-11 μετά από άουτ επίθεση της Παπαγεωργίου. Με την Χριστοδούλου να κάνει εξαιρετική δουλειά στην αναχαίτιση των επιθέσεων και να έχει 14 άμυνες στο ενεργητικό της και την Δηλαβέρη να έχει 14/22 υποδοχές, ο Ολυμπιακός έφτασε να προηγείται με 18-16. Οι αμαζόνες του Θρύλου έχοντας την ψυχολογία στα ύψη κατάφεραν και πήραν και αυτό το σετ με 25-22 και νίκησαν την ΑΕΚ με το εντυπωσιακό 3-0.

Τα σετ: 25-21, 25-17, 25-22.

Ολυμπιακός (Τέλης Σωτήρχος): Κοσμά 11, Γιακουμή 11, Καβαθά 5, Νοσέκοβα 11, Τένεβα 14, Χριστοδούλου 7, Δηλαβέρη λ. υποδ. 67 %/ Σίμανιτς.

ΑΕΚ (Απόστολος Οικονόμου): Ντόγκανιτς 11, Κις 15, Τζανακάκη 6, Μποροβίντσεκ 6, Παπαγεωργίου 4, Παπαφωτίου 1, Σάκουλα λ. υποδ 36%/ Γκούζου 1, Κουνάδη, Γκιουζέλη.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου