ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Δανεικοί, φευγάτοι και συμβόλαια

Δανεικοί, φευγάτοι και συμβόλαια

Ο Ολυμπιακός σιγά - σιγά τελειώνει με την υπόθεση τίτλος και εν συνεχεία τεχνική ηγεσία και διοίκηση θα ασχοληθούν με τον σχεδιασμό της ομάδας, ενόψει της νέας περιόδου. Μαζί με τους δανεικούς το ρόστερ φτάνει τους 36 παίκτες. Δείτε αναλυτικά τα συμβόλαια που εκπνέουν, ποιοι είναι αυτοί που "παλεύουν" για επιστροφή και ποιοι είναι "φευγάτοι".
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε την δεδομένη στιγμή έχει υπό την καθοδήγηση του 24 ποδοσφαιριστές.
Μαζί με τους ένδεκα που έχουν δοθεί δανεικοί συνολικά οι ερυθρόλευκοι φτάνουν τους 36. Σε περίπτωση που κυλήσουν όλα ομαλά και ο Βάσκος τεχνικός συνεχίσει στην ομάδα του Πειραιά, οι προσθαφαιρέσεις θα είναι αρκετές, καθώς ως γνωστόν, έχει ως πάγια τακτική να δουλεύει με ένα μικρό και ευέλικτο ρόστερ.

Αλλά και άλλος προπονητής να έρθει, δύσκολα θα δεχτεί να έχει τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές υπό τις οδηγίες του.

Με δεδομένο, λοιπόν, πως μεταγραφές θα γίνουν το καλοκαίρι, κάποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν είτε ως ελεύθεροι είτε ως δανεικοί.

Να σημειώσουμε ότι, ήδη κάποιοι έχουν μπει στην λεγόμενη "μαύρη λίστα" από την στιγμή, που δεν έχουν αγωνιστεί ιδιαίτερα και δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα.

Τα συμβόλαια που λήγουν

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα συμβόλαια εκπνέουν το καλοκαίρι. Πρόκειται για τους Πάντελιτς, Μοδέστο, Μέλμπεργκ και Ιμπαγάσα. Οι συγκεκριμένοι έχουν δικαίωμα να υπογράψουν από τώρα σε ομάδα της αρεσκείας τους, ωστόσο όπως φαίνεται θα περιμένουν να συζητήσουν πρώτα με τον Ολυμπιακό και εν συνεχεία να δουν τι είναι καλύτερο για την καριέρα τους. Με εξαίρεση τον Πάντελιτς για τον οποίο έχει ακουστεί πως υπάρχει πρόθεση για να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την ομάδα του Πειραιά, για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει κάτι και ως εκ τούτου, όλα είναι ανοικτά.

Οι δανεικοί και οι ρήτρες τους

Ένα ακόμα κεφάλαιο που θα απασχολήσει έντονα τους ανθρώπους του Ολυμπιακού είναι το μέλλον των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται με την μορφή δανεισμό στους ερυθρόλευκους. Στην συγκεκριμένη κατηγορία ανήκουν οι Μακούν, Ορμπάιθ, Καζίμ και Μαρκάνο. Ρήτρα απόκτησης υπάρχει μόνο για τους Μακούν και Καζίμ, ενώ για τους άλλους δύο δεν έχει προβλεφτεί κάτι τέτοιο. Μάλιστα, κατά τον ερχομό του στην Ελλάδα, ο Ορμπάιθ είχε αφήσει να εννοηθεί πως στόχος του ήταν να επιστρέψει το καλοκαίρι του 2012 στην Μπιλμπάο για να κλείσει την καριέρα του στην αγαπημένη του ομάδα. Από τότε, όμως, πιθανότατα να έχουν αλλάξει πολλά, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Καμία ένδειξη δεν υπάρχει και για τον Μαρκάνο, του οποίου η υπόθεση επίσης θα εξαρτηθεί με το αν θα παραμείνει κάτοικος Ελλάδας ο Βάσκος τεχνικός. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ρήτρες, του Μακούν φτάνει τα 2.500.000 ευρώ, ενώ του Καζίμ είναι 1.500.000 ευρώ.

Οι φευγάτοι

Δύο ποδοσφαιριστές, όπως έχει ήδη διαφανεί, δεν θα συνεχίσουν και την επόμενη περίοδο στον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τους Μόνχε και Δασκαλάκη, οι οποίοι δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα και το καλοκαίρι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα λύσουν την συνεργασία τους με τους πρωταθλητές. Τόσο ο πρώτος όσο ο δεύτερος έχουν συμβόλαιο μέχρι το 2013.

Μία δωδεκάδα που "μάχεται" για την επιστροφή της

Με την μορφή δανεισμού έχουν παραχωρηθεί δώδεκα ποδοσφαιριστές! Στόχος τους ήταν και είναι να πείσουν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι αξίζουν να επιστρέψουν, μέσω των εμφανίσεων τους στις ομάδες που έχουν δοθεί. Πρόκειται για τους Μήτρογλου (Ατρόμητος Αθηνών), Τάτο (Ατρόμητος Αθηνών), Γκρμπιτς (Χαποέλ Μπεερ Σεβά), Ζαραδούκας (ΠΑΣ Γιάννινα) Σουμπίνιο (Λεβαδειακός), Κατάι (Βοϊβοντίνα), Χαβίτο (Ορντουσπόρ), Βαλεριάνο (Α.Ο. Γλυφάδας), Βασιλόγιαννη (Α.Ο. Γλυφάδας), Λεάντρο (Δόξα Δράμας), Βάντερσον (Δόξα Δράμας) και Νικλητσιώτη (Χέλμοντ Σπορτ). Κάποιοι, όπως οι Μήτρογλου, Σουμπίνιο και Τάτος τα έχουν πάει εξαιρετικά και κάποιοι πάλι δεν έχουν δείξει τίποτα το σπουδαίο, ενώ ο Χαβίτο έχει δηλώσει ότι δεν έχει πρόβλημα να παραμείνει στην Τουρκία και έτσι αν έρθει μία καλή πρόταση δεν αποκλείεται να συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι στο συγκρότημα του Κούπερ.

Βαλβέρδε ο... ρυθμιστής

Όπως προείπαμε πολλά θα εξαρτηθούν από την παραμονή ή όχι του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Επί τούτου οι ερυθρόλευκοι πρωτίστως θα κοιτάξουν να κλείσουν το συγκεκριμένο κεφάλαιο και στην συνέχεια ο Βάσκος θα μιλήσει με τους διοικούντες την ΠΑΕ για τις προσθαφαιρέσεις που πρέπει να γίνουν στο έμψυχο δυναμικό των πρωταθλητών.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου