ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός 103-105 (pics+video)

Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός 103-105 (pics+video)

Σε ένα "κονσέρτο από πολυβόλα", με Ολυμπιακό (14/31) και Μπάγερν (15/30) να σημειώνουν πολλά τρίποντα, με το επιθετικό μπάσκετ να κυριαρχεί σε ένα ματς που είχε εξέλιξη... θρίλερ, οι Πειραιώτες κέρδισαν με σκορ 103-105, με το αήττητο σερί τους να φτάνει το 19-0. Συγκλονιστική εμφάνιση από τους Σπανούλη (24π) και Περπέρογλου (25π).
 
Ο Ολυμπιακός κέρδισε και την Μπάγερν στο Μόναχο με σκορ 103-105 και έκανε το 8-0 στον όμιλο του, με το εκπληκτικό αήττητο σερί των Πρωταθλητών Ευρώπης να φτάνει το 19-0! Ήταν ένα ματς διαφήμιση για το άθλημα, σε ένα "κονσέρτο από πολυβόλα", με τις δύο ομάδες να σημειώνουν πάρα πολλά τρίποντα (14/31-45% ο Ολυμπιακός, 15/30-50% η Μπάγερν) στην αναμέτρηση, με το επιθετικό μπάσκετ να κυριαρχεί σε ένα ματς που είχε εξέλιξη... θρίλερ. Οι Πειραιώτες στο 23' προηγήθηκαν με +12 (54-66), οι Γερμανοί απάντησαν με 13-0 (67-66), στα 2'41'' πριν τη λήξη οι ερυθρόλευκοι ήταν στο +8 (100-92), αλλά οι γηπεδούχοι στο τέλος κατάφεραν να διεκδικήσουν τον αγώνα. Σωτήριο το επιθετικό ριμπάουντ και οι δύο βολές του Περπέρογλου στα 7'' πριν το τέλος, όταν και έκανε το σκορ 102-105, με τους "Βαβαρούς" στην τελευταία επίθεση να χάνουν στην εκπνοή του αγώνα το σου που θα μπορούσε να τους δώσει τη νίκη, αν και ήταν ελεύθερο με τον Σάφατζικ (5/8τρ, 21π).


Συγκλονιστική εμφάνιση από τον  Σπανούλη που μέτρησε 24 πόντους (4/5δ, 4/5β), όντας "μπόμπερ" από την περιφέρεια (4/7τρ), μοιράζοντας και 7 ασίστ, ενώ ο Περπέρογλου έκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague στην επίθεση φτάνοντας τους 25 πόντους, πραγματοποιώντας εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, βάζοντας μεγάλα σουτ στην επίθεση (6/6δ, 3/6τρ, 4/5β) αγωνιζόμενος στο "4", ενώ ήταν και καθοριστικός στο τέλος του αγώνα με τις βολές του. Άξιος συμπαραστάτης τους ο Σλούκας που βοήθησε σε σκορ (11π, 3/5τρ) και σε δημιουργία (8ασ), βοήθησε την ομάδα ο Ντάνστον (13π, 5/6δ, 7ρ), ενώ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό στην Euroleague ο Καββαδάς που ικανοποίησε με την απόδοση του (6π, 3ρ, σε 12 λεπτά).

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έχασαν την μάχη με τα ριμπάουντ (36-29), έπαιξαν ομαδικό μπάσκετ, βγάζοντας αρκετά ελεύθερα σουτ, έχοντας θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (22/8) και έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο όποτε βρήκαν ευκαιρία. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταπληκτικοί στην επίθεση, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (24/34δ-70%, 14/31τρ-45%, παραφωνία οι βολές με 15/23-65%) επιπέδου ΝΒΑ, αλλά παρουσίασαν ξεκάθαρη αδυναμία στην άμυνα.

Το ματς


"Βομβαρδισμός" τριπόντων από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Αγραβάνη και Ντάνστον. Οι Πειραιώτες στο ξεκίνημα "πυροβολούσαν" συνεχώς από την περιφέρεια με τους Λοτζέσκι-Μάντζαρη-Σπανούλη, διαμορφώνοντας το 4-9 στο 2'. Ο αρχηγός των Πειραιωτών δεχόταν συνεχώς το μαρκάρισμα δύο αντιπάλων, αλλά χάρη στην ικανότητα του στην ντρίμπλα κατάφερνε να διεισδύει μέσα στο καλάθι. Οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν καλή άμυνα και είχαν εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας βρίσκοντας τον ελεύθερο παίκτη, ενώ ακολούθως στον αιφνιδιασμό ο Red-Bill "έγραψε" το 11-16 στο 5'.

Ο Σπανούλης έδειχνε σε εξαιρετική κατάσταση, παίρνοντας πρωτοβουλίες στο παρκέ, όντας αποτελεσματικός στην επίθεση φτάνοντας τους 9 πόντους όντας απόλυτα εύστοχος (2/2δ, 1/1τρ, 2/2β), κάνοντας το σκορ 13-18. Πέτγουεϊ-Λο πήραν θέση στο παρκέ, με τον Αμερικανό γκαρντ ύστερα από έξοχο ντράιβ να διαμορφώνει το 17-23 με έμμεσο τρίποντο. Ο Πέτγουεϊ με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στο +9 (19-28), με τους Πειραιώτες να μετρούν 4/5 σουτ από την περιφέρεια, παίζοντας με τον Μπρεντ στο "5" και τον Αγραβάνη στο "4", με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 22-28.

Η αντίδραση της Μπάγερν, η απάντηση του Ολυμπιακού και ο εξαιρετικός Καββαδάς

Με Σλούκα, Λο, Περπέρογλου, Αγραβάνη και Πέτγουεϊ ξεκίνησε στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός, με τον Καββαδά ακολούθως να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην Euroleague με τους ερυθρόλευκους και τον Μπρεντ να επιστρέφει στην θέση του στο "4". Οι Πειραιώτες σε εκείνο το σημείο έχασαν τον ρυθμό τους στην επίθεση και έκαναν λάθη στην άμυνα, με αποτέλεσμα η Μπάγερν να αντιδράσει βρίσκοντας και εκείνη με την σειρά της στόχο από την περιφέρεια, παίρνοντας και το προβάδισμα στο σκορ με 32-30 χάρη στα τρίποντα του Σάφρατζικ. Οι Γερμανοί σε εκείνο το σημείο μέτρησαν επί μέρους σκορ 10-2 και ακολούθως ξεκίνησαν να πιέζουν σε όλο το γήπεδο. Ο Σλούκας ήταν άστοχος για δεύτερη φορά, αλλά ο Πέτγουεϊ με φόλοου έδωσε... ανάσα στους φιλοξενούμενους (32-32). Ο Σλούκι-Σλουκ όμως στο πρώτο του σουτ από τα 6.75 μέτρα ευστόχησε, "γράφοντας το 32-35 στο 14'. Ο εντυπωσιακός Σάφρατζικ όμως σημείωσε ένα ακόμη τρίποντο (3/3) φέρνοντας το ματς στα ίσα, ξεσηκώνοντας το κοινό στις κερκίδες.

Ο Καββαδάς ακολούθως σημείωσε τους πρώτους του πόντους με τον Ολυμπιακό στην Euroleague (35-37), ενώ στη συνέχεια βρήκε δύο φορές ακόμη τον δρόμο προς το καλάθι, παίζοντας μπάσκετ με αυτοπεποίθηση (40-41), μη δείχνοντας το άγχος του πρωτάρη στην διοργάνωση, έχοντας ικανοποιητική παρουσία στο παρκέ. Ντάνστον-Σπανούλης επέστρεψαν στο παιχνίδι και οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές, βγάζοντας καλές άμυνες αλλά και αιφνιδιασμούς στο ανοιχτό γήπεδο, με τους Πέτγουεϊ-Ντάνστον να διαμορφώνουν το 42-48 στο 18'. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους και με ένα ακόμη τρίποντο του Σλούκα έφτασαν ένα σερί 10-0, ανεβάζοντας την διαφορά και πάλι στο +9 (42-51). Οι δύο ομάδες δοκίμαζαν το χέρι τους συνεχώς από την περιφέρεια, με τους Περπέρογλου-Ντιλαϊνί να σκοράρουν και πάλι από τα 6.75 μέτρα. Ο... μαέστρος Σπανούλης έφτασε τις 6 ασίστ, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα, με ένα από τα σήμα-κατατεθέν του τρίποντα, κάνοντας βηματάκι πίσω μετά από ντρίμπλα, "εκτέλεσε" τους Γερμανούς από τα 8 μέτρα, "γράφοντας" το 50-59 στο πρώτο ημίχρονο. "Πυροβολούσαν" από την περιφέρεια οι ερυθρόλευκοι στο 20λεπτο με 8/14 τρίποντα (57%), με την επίθεση να έχει επιβληθεί της άμυνας.


 
Το εντυπωσιακό 13-0 σερί της Μπάγερν και ο "καυτός" Περπέρογλου

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με τους Λο, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Ντάνστον. Ύστερα από ένα μικρό διάστημα που οι Πειραιώτες δεν είχαν καλές αντιδράσεις σε άμυνα-επίθεση, ο Σπανούλης έδωσε λέιζερ-πάσα στον Λο στον αιφνιδιασμό που ολοκλήρωσε γρήγορα την φάση, ενώ ακολούθως ο αρχηγός σημείωσε ένα ακόμη τρίποντο, ανεβάζοντας την διαφορά στο +12 (54-66) στο 23', φτάνοντας τους 17 πόντους. Ο Τέιλορ απάντησε με τον ίδρο τρόπο, ενώ ο Σάβοβιτς με βολές μείωσε σε 58-66. Ακολούθως ο Μπράιαντ πήρε... φωτιά από την περιφέρεια, σημειώνοντας δύο σερί τρίποντα (το δεύτερο ήταν τυχερό καθώς η μπάλα αναπήδησε στη στεφάνη ψηλά και κατέληξε στο διχτάκι), με τους Βαβαρούς να μειώνουν σε 64-66, αναγκάζοντας τον κόουτς Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ-άουτ.

Το εντυπωσιακό σερί των Γερμανών μάλιστα έφτασε το 13-0 (!) με νέο τρίποντο αυτή την φορά από τον Στάιγκερ, παίρνοντας και το προβάδισμα στο σκορ με 67-66 στο 25'. Ο Ντάνστον με βολή έφερε το σκορ στα ίσα (67-67), αλλά οι γηπεδούχοι συνέχιζαν όντας εντυπωσιακά εύστοχοι από την περιφέρεια "γράφοντας" το 70-67. Ακολούθως ο Περπέρογλου πήρε το... όπλο του και με τρία σερί εύστοχα σουτ έδωσε το προβάδισμα και πάλι στον Ολυμπιακό (72-73). Το ματς είχε αποκτήσει χαρακτήρα ντέρμπι, με τον Σπανούλη να "εκτελεί" ξανά από την περιφέρεια, "γράφοντας" το 74-76, φτάνοντας τους 20 πόντους με 4/5 τρίποντα. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει γρήγορο ρυθμό, με τον Περπέρογλου να συνεχίζει να είναι αποτελεσματικός στην επίθεση, σκοράροντας με συνεχόμενους πόντους, φτάνοντας τους 14 (5/5δ) στην αναμέτρηση, με το σκορ στο 30' να βρίσκει τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο +3 (77-80).

Νικητής ο Ολυμπιακός στο...  θρίλερ με το κονσέρτο από "πολυβόλα"

Με Μάντζαρη, Σλούκα, Λοτζέσκι, Περπέρογλου και Καββαδά μπήκε στην 4η περίοδο ο Ολυμπιακός, με τον Σλούκα να σημειώνει δύο σερί τρίποντα διαμορφώνοντας το 79-86, ενώ ακολούθως έκανε κλέψιμο και έτρεξε στον αιφνιδιασμό, ανεβάζοντας την διαφορά στο +9 (79-88) στο 32', με τους Πειραιώτες να έχουν βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους. Ο Περπέρογλου με το τρίποντο που σημείωσε στη συνέχεια σημείωσε ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα φτάνοντας τους 19, "γράφοντας" το 84-91 στο 35'. Στα τελευταία λεπτά οι Πειραιώτες συνέχισαν με τους Λο, Σπανούλη, Σλούκα, Περπέρογλου και Ντάνστον, με τον αρχηγό να πραγματοποιεί ένα ακόμη καταπληκτικό ντράιβ από τα αριστερά (22π), κερδίζοντας και φάουλ αλλά έχασε την βολή, διαμορφώνοντας το 86-93. Ο Σάφατζικ μέτρησε 4/6 τρίποντα και μείωσε σε 89-93, ο συγκλονιστικός Περπέρογλου απάντησε με τον ίδιο τρόπο (89-96), αλλά οι Γερμανοί σκόραραν ξανά από την περιφέρεια (92-96), σε ένα... κονσέρτο από "πολυβόλα".

Στα 2'41'' πριν το τέλος ο Ντάνστον με φόλοου κάρφωμα έκανε το σκορ 92-99, ενώ ο Λο με βολή σημείωσε την "εκατοστάρα" στην αναμέτρηση (92-100).  Ο Ντάνστον με τα επιθετικά ριμπάουντ έδινε ανάσες στον Ολυμπιακό για δεύτερες ευκαιρίες, αλλά οι συμπαίκτες του στις επόμενες προσπάθειες έβρισκαν σίδερο. Το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύθηκε η Μπάγερν Μονάχου μειώνοντας στο τρίποντο (97-100), αλλά ένα λεπτό πριν το τέλος, με την έδρα να έχει μετατραπεί σε... κολαστήριο, ο Σπανούλης έκανε το σκορ 97-102. Ο Λο ακολούθως δέχτηκε μπλοκ στον αιφνιδιασμό, ενώ στα 38'' πριν το τέλος ο Σάφατζικ με τρίποντο μείωσε σε 100-102, βάζοντας "φωτιά" στην αναμέτρηση. Στις τελευταίες επιθέσεις οι ερυθρόλευκοι επιχείρησαν σουτ από την περιφέρεια στα οποία και αστόχησαν, με την κατοχή της μπάλας στα 13'' πριν το τέλος να επιστρέφει σε γερμανικά χέρια, με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει εξέλιξη... θρίλερ. Οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν στην άμυνα να κάνουν γρήγορα φάουλ με τον Ντιλέινι να πηγαίνει στις βολές, φέρνοντας το ματς στα ίσα (102-102).

Η επαναφορά στη συνέχεια από τους Πειραιώτες έγινε στον Ντάνστον στον οποίο και έγινε φάουλ, με τον Αμερικανό να ευστοχεί στην πρώτη, να χάνει την δεύτερη, αλλά ο ο Περπέρογλου πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, δεχόμενος και φάουλ στα 7'' πριν το τέλος. Ο Στράτος έβαλε και τις δύο βολές (102-105), ο Σλούκας στα 2.3'' έκανε φάουλ στον Ντιλέινι, ο οποίος ευστόχησε στην πρώτη και έχασε επίτηδες στην δεύτερη, με τους Γερμανούς στο τέλος να αστοχούν σε ελεύθερο τρίποντο στην εκπνοή της αναμέτρησης από τον Σάφατζικ. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης κέρδισαν τελικά την Μπάγερν Μονάχου με σκορ 103-105, σημειώνοντας την 19η σερί νίκη τους, κάνοντας το 8-0 στον όμιλο τους.

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 50-59, 77-80, 103-105
Aνά δεκάλεπτο: 22-28, 28-31, 27-21, 26-25

Μπάγερν Μονάχου (Πέσιτς): Tρούτμαν 6, Χάμαν, Σάφαρτζικ 21 (5), Τόμπσον 7, Στάιγκερ 9 (3), Μπένζινγκ 5 (1), Ντιλέινι 22 (3), Σάβοβιτς 11, Τέιλορ 6 (1), Μπράιαντ 16 (2).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 7  (1τριπ, 3κοψ), Λο 8, Ντάνστον 13 (7ριμπ), Σπανούλης 24 (4τριπ, 7ασ), Περπέρογλου 25 (3τριπ, 4ριμπ), Σλούκας 11 (3τριπ, 8ασ), Αγραβάνης, Μάντζαρης 6 (2), Καββαδάς 6 (3ριμπ), Λοτζέσκι 5 (1).

Αναλυτικά τα στατιστικά της Μπάγερν Μονάχου:

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού:

Tα highlights της αναμέτρησης:

 

  Δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Μπαρτζώκας: «Σοβαροί ως το τέλος»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού, που κάλυψαν με το παραπάνω τα κενά λόγω τιμωριών και τραυματισμών, εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου.
Μπαρτζώκας: «Σοβαροί ως το τέλος»


«Φανταστικό παιχνίδι σε φανταστική ατμόσφαιρα. Το διασκεδάσαμε πάρα πολύ. Έπρεπε να παίξουμε πολύ σοβαρά, για τον σύλλογο, για την Ευρωλίγκα και τους φιλάθλους μας. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί έως το τέλος και θα κάνουμε το ίδιο έως το τέλος της πρώτης φάσης.

Είχαμε πρόβλημα με τους ψηλούς μας αφού Πρίντεζης, Σίμονς και Μπέγκιτς ήταν εκτός. Έπρεπε να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για να καλύψουμε το κενό τους και την κάναμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Κάναμε καλή προσπάθεια και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων».

Πέσιτς: «Ο Περπέρογλου έκανε τη διαφορά»

Ο Στράτος Περπέρογλου ήταν αυτός που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Πέσιτς: «Ο Περπέρογλου έκανε τη διαφορά»
Περήφανος για τους παίκτες του και την προσπάθεια που έκαναν απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Παράλληλα, στάθηκε στην εξαιρετική παρουσία του Στράτου Περπέρογλου, ο οποίος ήταν ο βασικός λόγος της ήττας της ομάδας του, όπως τόνισε.

«Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον κόουτς για το σπουδαίο παιχνίδι. Ήταν μια επαγγελματική εμφάνιση. Ο Ολυμπιακός παίζει εδώ και πολύ καιρό εξαιρετικό μπάσκετ. Απόψε νομίζω πως όλοι πρέπει να είναι χαρούμενοι, ο Ολυμπιακός περισσότερο αφού κέρδισε, αλλά και εμείς δεν χάσαμε τις ελπίδες μας, θα πρέπει να παλέψουμε τα άλλα δύο ματς για να προκριθούμε στο TOP-16. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απόψε για εμάς, ο κόσμος είδε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, την επίσημα καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Ο κόσμος είδε την προσπάθεια που κάναμε, ήταν δύσκολο, αλλά παλέψαμε. Είχαμε το τελευταίο σουτ και τις ελπίδες να κερδίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, έδειξαν χαρακτήρα και είμαι περήφανος για το πώς πάλεψαν. Στο δεύτερο ημίχρονο κερδίσαμε, παλέψαμε με μεγάλη ενέργεια, αλλά ηττηθήκαμε. Δεν βρήκαμε λύσεις για τον Περπέρογλου που αγωνίστηκε στο “4”, ένας διεθνής παίκτης με μεγάλη εμπειρία και για εμένα ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά απόψε και έδωσε στην ομάδα του τη νίκη. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε και κοιτάμε τα δύο επόμενα. Πρώτα από όλα κοιτάμε το ματς του Σαββάτου στην Μπουντεσλίγκα» ήταν τα λόγια του.

Σλούκας: «Κερδίσαμε από τύχη»

Παρά τη νίκη, ο Κώστας Σλούκας δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπάγερν.

Σλούκας: «Κερδίσαμε από τύχη»
Ο Κώστας Σλούκας δεν στάθηκε τόσο στη νίκη, όσο στα αρνητικά σημεία της εμφάνισης του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπάγερν.

«Κερδίσαμε καθαρά από τύχη. Ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι νωρίτερα, τελικά φτάσαμε στο σουτ. Ο Ολυμπιακός είναι δύο φορές σερί πρωταθλητές Ευρώπης και όλες οι ομάδες έχουν υψηλό κίνητρο να τον κερδίσουν. Το ματς ήταν διασκεδαστικό για τους φιλάθλους, αλλά οι ομάδες από πλευράς τακτικής ήταν κακές», ανέφερε ο νεαρός γκαρντ.

Περπέρογλου: «Όταν βάζεις τα πρώτα… μετά είναι πιο εύκολα»

Ο Στράτος Περπέρογλου ήταν πρώτος σκόρερ (25π.) στην νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν με τον ίδιο να εξηγεί για την απόδοσή τους πως όταν μπαίνουν τα πρώτα σουτ τα επόμενα έρχονται… εύκολα.

Περπέρογλου: «Όταν βάζεις τα πρώτα… μετά είναι πιο εύκολα»
Ο Στράτος Περπέρογλου έτυχε 25 πόντους στην επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν, για την 8η αγωνιστική της Euroleague, και όπως εξήγησε όταν τα πρώτα σουτ μπαίνουν, αυτά που ακολουθούν έρχονται πιο εύκολα. Ο διεθνής φόργουορντ πάντως στάθηκε στην κακή αμυντική λειτουργία του ίδιου και των συμπαικτών του λέγοντας πως είναι κάτι στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να δουλέψουν.

«Ήταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, σε ένα ριμπάουντ, ένα σουτ. Έτσι, όμως, είναι το μπάσκετ. Είχαμε τη νίκη στο χέρι μας στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά στο τέλος πήγαμε να χάσουμε.

Ήταν ένα ματς ανοικτό με υψηλό σκορ και αυτό είναι που θέλει να βλέπει ο κόσμος. Βέβαια αυτό που είναι καλός για τους φιλάθλους, είναι κακό για εμάς. Ήμασταν κακοί στην άμυνα. Πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό το κομμάτι γιατί έρχονται δύσκολα ματς»,
είπε αρχικά ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο αποψινό ματς και συνέχισε:

«Λένε ότι δεν είχαμε κίνητρο, όμως συνέβη το αντίθετο. Όλοι είχαμε κίνητρο, λόγω των απουσιών αλλά και του ότι έχουμε βγει πρώτοι. Αλλάξαμε σχήματα στη διάρκεια του ματς και αυτό δεν βοήθησε στην επικοινωνία μας στην άμυνα, δεν βρήκαμε καλή χημεία και για αυτό δεχθήκαμε εύκολους πόντους».

Όσο για την δική του απόδοση; «Έβαλα κάποια σουτ στην επίθεση. Έπαιξα σε κάποια θέση που δεν συνηθίζω λόγω της απουσίας του Πρίντεζη (στη θέση «4»). Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ομάδα μου. Όταν βάζεις τα πρώτα σουτ και ζεσταίνεσαι μετά είναι πιο εύκολα».

Πέτγουεϊ: «Αληθινή ομάδα»

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη νίκη του Ολυμπιακού στο Μόναχο.

Πέτγουεϊ: «Αληθινή ομάδα»

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν και οι δυσκολίες κάτω από τις οποίες επετεύχθη είναι κάτι που ξεχώρισε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ.

«Ήμασταν αληθινή ομάδα. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα δώσει τη σπίθα. Ήταν ένα δύσκολο ματς, σε μία σπουδαία ατμόσφαιρα. Μεγάλη νίκη!», έγραψε ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ στο Twitter.

Λο: «Χαρούμενοι για τη νίκη»

Χαρούμενος για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν στο Μόναχο, δήλωσε ο Έισι Λο.

Λο: «Χαρούμενοι για τη νίκη»
Τη νίκη του Ολυμπιακού που ήρθε παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες, στάθηκε ο Έισι Λο μετά το παιχνίδι με τη Μπάγερν στο Μόναχο.

«Η Μπάγερν Μονάχου είναι πολύ καλή ομάδα. Γνωρίζαμε πως παλεύουν σκληρά για να προκριθούν στο Top 16, οπότε ξέραμε πως θα γίνει ένα σκληρό παιχνίδι. Έτσι, είμαστε απλώς χαρούμενοι που ήρθαμε εδώ και πήραμε μια καλή νίκη» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να προσπαθήσουμε να δείξουμε καλύτεροι. Χάσαμε δύο παίκτες «κλειδιά» εξαιτίας τιμωρίας. Είχαμε ακόμα έναν ψηλό τραυματία, αλλά ακόμα προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι εβδομάδα την εβδομάδα».

Καββαδάς: "Το πανηγύρισα"

Ο Καββαδάς πραγματοποίησε ικανοποιητική εμφάνιση στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό στην Euroleague και στις δηλώσεις του τόνισε πως χάρηκε την στιγμή, αλλά και πως πανηγύρισε τη νίκη της ομάδας του.
Ο Βασίλης Καββαδάς πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του στην Euroleague με τον Ολυμπιακό, αγωνιζόμενος στο Μόναχο για 12 λεπτά, σημειώνοντας μάλιστα και 6 πόντους (3/4δ), πραγματοποιώντας ικανοποιητική εμφάνιση. Στις δηλώσεις του σχολίασε πως πανηγύρισε τη νίκη της ομάδας του, τόνισε πως είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει σε ότι του ζητηθεί, ενώ στα αποδυτήρια δέχτηκε το καθιερωμένο μπουγέλο από τους συμπαίκτες του.


Ο 22χρονος σέντερ σχολίασε τα εξής: "Ήταν μια όμορφη βραδιά, το πρώτο μου παιχνίδι στην Ευρωλίγκα ήρθε με νίκη. Το ήθελα όσο τίποτε άλλο, το πανηγύρισα μετά, αλλά τώρα όλοι είμαστε ήρεμοι.

Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Θέλει να χτυπάει όλα τα ματς και να είναι ανταγωνιστικός. Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες παρότι οι παίκτες που έλειπαν είναι σημαντικο.

Προσωπικά, είμαι έτοιμος να κάνω ότι μου ζητήσουν και να βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό".

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου