ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

H κλήρωση της Εθνικής στο Μουντιάλ-το προγραμμα και τα προφιλ των αντιπαλων ομαδων (pics+videos)

H κλήρωση της Εθνικής στο Μουντιάλ-το προγραμμα και τα προφιλ των αντιπαλων ομαδων (pics+videos)

 07/12/2013

Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχεται η Εθνική την κλήρωση του Μουντιάλ! Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέφυγε τα «θηρία», αλλά θα συναντήσει μεγάλα ονόματα με Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία
Με μισογεμάτο ποτήρι -που εξαρτάται από το πού θα το κοιτάξεις- μοιάζει η κλήρωση της Εθνικής στο Μουντιάλ!

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν θα βρει μπροστά του ονόματα που θα μπορούσαν να το τρομάξουν, καθώς απέφυγε «μεγαθήρια» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Πέφτοντας ωστόσο με τις Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία, θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει «βαρβάτα» ονόματα, όπως οι Φαλκάο, Γκουαρίν, Ντρογκμπά, Γιάγια Τουρέ και Χόντα!

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος θα κάνουν πρεμιέρα στη διοργάνωση απέναντι στους Λατινοαμερικανούς, το Σάββατο, 14 Ιουνίου στο Μπέλο Οριζόντε (19:00). Έπειτα θα συνεχίσουν με τους Ασιάτες την Πέμπτη, 19 Ιουνίου (στη 01:00 στο Νατάλ) και θα… πανηγυρίσουν -ελπίζουμε- την πρόκριση την Τρίτη, 24 Ιουνίου (στις 23:00, στη Φορταλέζα) με τους Αφρικανούς.

Κατά τ’ άλλα, σχετικά άνετη κλήρωση είχε η διοργανώτρια Βραζιλία, ενώ η θεά τύχη έφερε «καυτά» ζευγάρια όπως τα Ισπανία-Ολλανδία και Ιταλία-Αγγλία κι έπαιξε φοβερό παιχνίδι στους αδερφούς Μπόατενγκ, φέρνοντάς τους… αντιμέτωπους στο Γερμανία-Γκάνα!

 Το βιντεο της κληρωσης

Video streaming by Ustream

Το πλήρες πρόγραμμα του Μουντιάλ

Ματς σε ώρες-«λουκούμι» για τους τηλεθεατές, αλλά κι άλλα που θα τους υποχρεώσουν σε… άγρια ξενύχτια περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Το πλήρες πρόγραμμα του Μουντιάλ


Η πρεμιέρα θα γίνει με το ματς Βραζιλία-Κροατία την Πέμπτη, 12 Ιουνίου, στις 23:00 ώρα Ελλάδος.

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα με ελληνική ώρα:

Πέμπτη 12/6

23:00 Βραζιλία-Κροατία

Παρασκευή 13/6

19:00 Μεξικό-Καμερούν
22:00 Ισπανία-Ολλανδία
01:00 Χιλή-Αυστραλία

Σάββατο 14/6

19:00 Κολομβία-Ελλάδα
22:00 Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα
01:00 Ακτή Ελεφαντοστού-Ιαπωνία
04:00 Ιταλία-Αγγλία

Κυριακή 15/6

19:00 Ελβετία-Ισημερινός
22:00 Ολλανδία-Γαλλία
01:00 Αργεντινή-Βοσνία

Δευτέρα 16/6

19:00 Γερμανία-Πορτογαλία
22:00 Ιράν-Νιγηρία
01:00 Γκάνα-ΗΠΑ

Τρίτη 17/6

19:00 Βέλγιο-Αλγερία
22:00 Βραζιλία-Μεξικό
01:00 Κορέα-Ρωσία

Τετάρτη 18/6

19:00 Αυστραλία-Ολλανδία
22:00 Καμερούν-Κροατία
01:00 Ισπανία-Χιλή

Πέμπτη 19/6

19:00 Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού
22:00 Ουρουγουάη-Αγγλία
01:00 Ιαπωνία-Ελλάδα

Παρασκευή 20/6

19:00 Ιταλία-Κόστα Ρίκα
22:00 Ελβετία-Γαλλία
01:00 Ολλανδία-Ισημερινός

Σάββατο 21/6

19:00 Αργεντινή-Ιράν
22:00 Γερμανία-Γκάνα
01:00 Νιγηρία-Βοσνία

Κυριακή 22/6

19:00 Κορέα-Αλγερία
22:00 ΗΠΑ-Πορτογαλία
01:00 Βέλγιο-Ρωσία

Δευτέρα 23/6

19:00 Αυστραλία-Ισπανία
19:00 Ολλανδία-Χιλή
23:00 Καμερούν-Βραζιλία
23:00 Κροατία-Μεξικό

Τρίτη 24/6

19:00 Κόστα Ρίκα-Αγγλία
19:00 Ιταλία-Ουρουγουάη
23:00 Ιαπωνία-Κολομβία
23:00 Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού

Τετάρτη 25/6

19:00 Νιγηρία-Αργεντινή
19:00 Βοσνία-Ιράν
23:00 Ολλανδία-Ελβετία
23:00 Ισημερινός-Γαλλία

Πέμπτη 26/6

19:00 Πορτογαλία-Γκάνα
19:00 ΗΠΑ-Γερμανία
23:00 Αλγερία-Ρωσία
23:00 Κορέα-Βέλγιο

Ο χάρτης των γηπέδων της Εθνικής

Η κλήρωση του Μουντιάλ 2014 πραγματοποιήθηκε. Οι αντίπαλοι της Εθνικής μας έγιναν γνωστοί. Το ίδιο και το πρόγραμμα με τις ώρες και τις ημερομηνίες. Αυτό που έμεινε είναι να γνωρίσουμε τα γήπεδα.
Ο χάρτης των γηπέδων της Εθνικής
Την επόμενη μέρα κοιτά η Εθνική Ελλάδος που μπαίνει σε ρυθμούς προετοιμασίας μετά την κλήρωση των αντιπάλων της.

Με το πρόγραμμα και τις ώρες των αγώνων να έχει ανακοινωθεί, σειρά έχει να γνωρίσουμε τις πόλεις και τα γήπεδα που η Ελλάδα θα δώσει τις μάχες της.

1ος αγώνας

Η Εθνικής μας αντιμετωπίζει στις 14/6 και ώρα 19:00 την Κολομβία στο Εστάντιο Μινεϊράο του Μπέλο Οριζόντε.
Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 62.547 θέσεις και αποτελεί έδρα της Ατλέτικο Μινέϊρο και της Κρουζέιρο.

inner

2ος αγώνας

Η δεύτερη αναμέτρηση έιναι στις 20/6 ξημερώματα, με την Ιαπωνία στην πόλη Νατάλ. Το γήπεδο «Αρένα ντας Ντούνας» είναι ανακατασκευασμένο και ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο design. Έχει χωρητικότητα 45.000 θέσεις και θα φιλοξενήσει τέσσερις αγώνες συνολικά στο Μουντιάλ.

inner

3ος αγώνας

Στο Εστάντιο Καστελάο θα δώσει την τελευταία της μάχη η Ελλάδα με την Ακτή Ελεφαντοστού με σκοπό να προκριθεί στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

inner
Το γήπεδο της Φορταλέζα - που ελπίζουμε να φέρει γούρι στην Εθνική μας - έχει χωρητικότητα 67.000 θέσεις και θα φιλοξενήσει έξι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μεταξύ αυτών και τη δεύτερη αναμέτρηση της Βραζιλίας στη φάση των ομίλων.

Το προφίλ της Ιαπωνίας

Σταθερά παρούσα στις τελευταίες πέντε διοργανώσεις είναι η Ιαπωνία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτήν τη φορά θα βρεθεί στο δρόμο της Ελλάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Το προφίλ της Ιαπωνίας
Ήταν να μην κάνει την αρχή η εθνική ομάδα της Ιαπωνίας που μέχρι το 1998 δεν είχε πάρει ποτέ μέρος σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά από τότε δεν έχει λείψει ποτέ από Μουντιάλ.

Δύο φορές, το 2002 όταν και φιλοξένησε τη διοργάνωση αλλά και το 2010 κατόρθωσε να προκριθεί στην επόμενη φάση, αλλά… μέχρι εκεί.

Πώς προκρίθηκε

Δυσκολεύτηκαν αλλά τα κατάφεραν οι «μπλε σαμουράι» προκειμένου να προκριθούν στο Μουντιάλ. Αρχικά κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στον τρίτο προκριματικό όμιλο της ασιατικής ζώνης. Συγκέντρωσε 10 βαθμούς, τρεις λιγότερους από το Ουζμπεκιστάν, αφήνοντας εκτός συνέχειας Βόρεια Κορέα και Τατζικιστάν. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένη και στο δεύτερο γκρουπ της επόμενης φάσης βγήκε εύκολα πρώτη με πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Ο προπονητής

Μετά από μια σπουδαία καριέρα στους πάγκους ιταλικών ομάδων, το 2010 ο Αλμπέρτο Τζακερόνι αποφάσισε να πει το «ναι» στην πρόταση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας. Υπό την καθοδήγησή του οι «μπλε σαμουράι» κατέκτησαν το Κύπελλο Ασίας το 2011 και το Κύπελλο Ανατολικής Ασίας την επόμενη χρονιά, ενώ τώρα οδήγησε την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχοντας στόχο να την φτάσει μακριά.

Το αστέρι

Ένα μίγμα ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται κατά βάση στο εγχώριο πρωτάθλημα αλλά και σε εκείνο της Γερμανίας αποτελεί το ρόστερ της εθνικής Ιαπωνίας. Το μεγάλο αστέρι όμως, δεν παίζει ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο. Ο Κεϊσούκε Χόντα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα 27 του είναι ο ηγέτης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με τις φήμες για μετακόμισή του σύντομα στην Ιταλία (ακούγεται έντονα η Μίλαν) να έχουν φουντώσει.

Το ρόστερ της Ιαπωνίας

Τερματοφύλακες: Εΐτζι Καβασίμα (Σταντάρ Λιέγης), Σουσάκου Νισικάουα (Χιροσίμα), Σουίτσι Γκόντα (Τόκιο).

Αμυντικοί: Ατσούτο Ουτσίντα (Σάλκε), Γκοτόκου Σακάι (Στουτγκάρδη), Γιούτο Ναγκατόμο (Ίντερ), Μασάτο Μορισίγκε (Τόκιο), Γιασουγιούκι Κόνο (Γκάμπα Οσάκα), Μασαΐκο Ινόα (Τζούμπιλο Ιβάτα), Χιρόκι Σακάι (Ανόβερο), Μάγια Γιοσίντα (Σαουθάμπτον).

Μέσοι: Κεϊσούκε Χόντα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Γιασουχίτο Εντό (Γκάμπα Οσάκα), Σίντζι Καγκάουα (Μαν. Γιουνάιτεντ), Χατζίμε Χοσογκάι (Χέρτα Βερολίνου), Χιντέτο Τακαχάσι (Τόκιο), Χοτάρου Γιαμαγκούτσι (Σερέζο Οσάκα), Μακότο Χασέμπε (Νυρεμβέργη).

Επιθετικοί: Χιρόσι Κιγιοτάκε (Νυρεμβέργη), Σίντζι Οκαζάκι (Μάιντς), Γιοϊτσίρο Κακιτάνι (Σερέζο Οσάκα), Γιούγια Οσάκο (Κασίμα Άντλερς), Τακάσι Ινούι (Άιντραχτ Φρανκφούρτης).

Παγκόσμια Κατάταξη: Βρίσκεται στην 48η θέση για το μήνα Νοέμβριο. Καλύτερη θέση η 9η (Φεβρουάριος 1998) και χειρότερη η 66η τον Δεκέμβριο 1992.

Προϊστορία με την Ελλάδα: Ελλάδα και Ιαπωνία έχουν συναντηθεί μόλις μια φορά στο παρελθόν στο πλαίσιο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στις 19/6/2005, με τους Ασιάτες να επικρατούν 1-0.

Το προφίλ της Κολομβίας

Τρόπο για να σταματήσουν τον Ρανταμέλ Φαλκάο και την παρέα του θα πρέπει να βρουν οι παίκτες και ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας.

Το προφίλ της Κολομβίας

Αν και δεν μπορεί κανείς να τη χρίσει αυτόματα φαβορί του τρίτου ομίλου (όπου υπάρχουν ακόμη Ελλάδα –φυσικά- και Ακτή Ελεφαντοστού, Ιαπωνία) η παρουσία του Ρανταμέλ Φαλκάο στις τάξεις της μετατρέπει την Κολομβία το πλέον ελκυστικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η Κολομβία θα συμμετάσχει για πέμπτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και για πρώτη φορά από το 1998 και σίγουρα θα θέλει να κάνει ένα δυναμικό «come back» στηριζόμενη στους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Πώς προκρίθηκε

Η Κολομβία έλαβε μέρος στον ένα και μοναδικό προκριματικό όμιλο της Νοτίου Αμερικής και κατάφερε εύκολα να «τσεκάρει» το εισιτήριο για την τελική φάση. Σε 16 παιχνίδια συγκέντρωσε 30 βαθμούς (μόλις 2 από την πρώτη Αργεντινή) και αυτό είναι ενδεικτικό της δύναμής της. Σημείωσε 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, πετυχαίνοντας 27 γκολ και δεχόμενη 13.
Ο προπονητής

Από το 2012 βρίσκεται στον πάγκο της Κολομβίας ο Χοσέ Πέκερμαν. Αν και στην αρχή αμφισβητήθηκε, ο Αργεντινός σύντομα κέρδισε Τύπο και φίλαθλο κοινό σε τέτοιο σημείο που να θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο να πολιτογραφηθεί Κολομβιανός!

Τα αστέρια

Ρανταμέλ Φαλκάο, Κριστιάν Ζαπάτα, Φρέντι Γκουαρίν, Τζέιμς Ροντρίγκες, Τζάκσον Μαρτίνες... πονοκέφαλος για τον Φερνάντο Σάντος!

Το ρόστερ της Κολομβίας

Τερματοφύλακες: Φαρίντ Μοντραγκόν (Ντεπορτίβο Κάλι), Καμίλο Βάργκας (Σάντα Φε).

Αμυντικοί: Λουίς Αμαράντο Περέα (Κρουζ Αζούλ), Κριστιάν Σαπάτα (Μίλαν), Κάρλος Βαλντές (Σάντα Φε), Σαντιάγκο Αρίας (Αϊντχόφεν), Στέφαν Μεντίνα (Ατλέτικο Νασιονάλ), Έντερ Άλβαρες Μπαλάντα (Ρίβερ Πλέιτ).

Μέσοι: Φρέντι Γκουαρίν (Ίντερ), Αμπέλ Αγκιλάρ (Ίντερ), Κάρλος Σάντσες (Έλτσε), Μακνέλι Τόρες (Αλ Σαμπάμπ), Άλντο Λεάο Ραμίρες (Μορέλια), Χουάν Γκιγέρμο Κουαδράδο (Φιορεντίνα), Τζέιμς Ροντρίγκες (Μονακό), Έντουιν Βαλένσια (Φλουμινένσε), Αλεξάντερ Μεχία (Ατλέτικο Νασιονάλ), Βίκτορ Ιμπάρμπο (Κάλιαρι).

Επιθετικοί: Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό), Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο), Τεόφιλο Γκουτιέρες (Ρίβερ Πλέιτ), Κάρλος Μπάκα (Σεβίλλη), Λουίς Μουριέλ (Ουντινέζε).


Παγκόσμια Κατάταξη: Βρίσκεται στην 4η θέση για το μήνα Νοέμβριο. Καλύτερη θέση η 3η (Ιούλιος-Αύγουστος 2013) και χειρότερη η 54η τον Ιούνιο 2011.

Προϊστορία με την Ελλάδα: Ελλάδα και Κολομβία έχουν συναντηθεί μόλις μια φορά στο παρελθόν στις 5/6/1994 στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Μουντιάλ 1994, με τους λατινοαμερικάνους να επικρατούν 2-0.

Το προφίλ της Ακτής Ελεφαντοστού

Η παρέα του Ντιντιέ Ντρογκμπά και του Γιάγια Τουρέ θα βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το προφίλ της Ακτής Ελεφαντοστού
Μία ομάδα που δεν στερείται αστέρων (κάθε άλλο) θα βρει στο πρόσωπο της Ακτής Ελεφαντοστού η Εθνική σαν αντίπαλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Οι Ιβοριανοί συμμετέχουν για τρίτη συνεχή φορά, αλλά και συνολικά στην ιστορία τους σε τελική φάση Μουντιάλ και στις δύο προηγούμενες συμμετοχές τους δεν κατάφεραν να βγουν από την πρώτη φάση.

Στα προκριματικά, αρχικά στην πρώτη φάση αντιμετώπισε Μαρόκο, Τανζανία και Γκάμπια έχοντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Στα μπαράζ αναμετρήθηκε με τη Σενεγάλη, την οποία νίκησε με 3-1 στο πρώτο ματς και πήρε ισοπαλία 1-1 στον επαναληπτικό.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Γάλλος Σάμπρι Λαμουσί, ενώ στο ρόστερ της υπάρχουν δεκάδες αστέρια, με μεγαλύτερα τους Ντιντιέ Ντρογκμπά και Γιάγια Τουρέ.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Μπουμπακάρ Μπαρί (Λόκερεν), Σιλβέν Εγκμποχουό (Σέβε), Αμπντούλ Καρίμ Σισέ (Άφρικαν Σπορτς).

Αμυντικοί: Οσμάν Βιέρα (Ρίζεσπορ), Ζαν-Ντανιέλ Άκπα-Άκπρο (Τουλούζ), Κόλο Τουρέ (Λίβερπουλ), Ντιντιέ Ζοκορά (Τραμπζονσπόρ), Μπέντζαμιν Ανγκουά (Βαλενσιέν), Σερζ Οριέ (Τουλούζ), Σολ Μπαμπά (Τραμπζονσπόρ).

Μέσοι: Ρομαρίκ (Μπαστιά), Ισμαέλ Ντιομάντ (Σεντ Ετιέν), Ματίς Μπολί (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Μαξ Γκραντέλ (Σεντ Ετιέν), Γιάγια Τουρέ (Μαν. Σίτι), Ζαν Ζακ Γκοσό (Γκεντσλερμπιρλιγκί).

Επιθετικοί: Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Σάλομον Καλού (Λιλ), Ζερβίνιο (Ρόμα), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Γαλατάσαραϊ), Βίλφριντ Μπονί (Σουόνσι), Λασινά Τραορέ (Ανζί), Ζιοβάνι Σίο (Βασιλεία).

Παγκόσμια κατάταξη: Βρίσκεται στην 17η θέση για το μήνα Νοέμβριο. Καλύτερη θέση η 12η (Φεβρουάριος και Απρίλιος 2013) και χειρότερη η 75η τον Μάρτιο 2004.

Προϊστορία με την Ελλάδα: Οι δύο ομάδες δεν έχουν παίξει μεταξύ τους στο παρελθόν.

 Οι δηλωσεις μετα την κληρωση της Εθνικης μας ομαδας για το Μουντιαλ 2014
 
 Η αντιδραση των διεθνων μας στο ακουσμα της Εθνικης στον ομιλο με Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία



Σάντος: «Είμαι ευχαριστημένος με την κλήρωση»


Σάντος: «Είμαι ευχαριστημένος με την κλήρωση»



Μόνο απογοητευμένος δεν εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος από την κλήρωση της Εθνικής στο Μουντιάλ. Ο ομοσπονδιακός τόνισε ότι οι αντίπαλοι θα μπορούσαν να είναι και δυσκολότεροι απ’ αυτούς που μας «έπεσαν». Ο Πορτογάλος εστίασε στη θετική πλευρά και μιλώντας στην πορτογαλική τηλεόραση, αναγνώρισε πως οι αντίπαλοι είναι ποιοτικοί, αλλά θα μπορούσαν να είναι ακόμα ισχυρότεροι.

«Είμαι ευχαριστημένος με την κλήρωση. Υπάρχουν και πιο δύσκολες ομάδες απ’ αυτές που πέσαμε», είπε ο Σάντος.

Αφού τόνισε, δε, ότι «κάθε ποδοσφαιρική σχολή έχει διαφορές», ανέφερε με νόημα: «Λένε ότι εμείς παίζουμε αμυντικά, αλλά αυτό θα το δούμε στην πράξη».

Όσο για την κλήρωση της χώρας του, ο Σάντος εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος, λέγοντας ότι «δεν θα με εξέπληττε αν η Πορτογαλία προχωρούσε ακόμα πιο μακριά απ’ την προηγούμενη φορά».

Παράταση για Σάντος και φιλικά

Συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή είχε ο Φερνάντο Σάντος για την ανανέωση του συμβολαίου του στο περιθώριο της κλήρωσης.
Σαρρής: «Η Εθνική έχει ήδη επιτελέσει το καθήκον της»

Οι δύο άνδρες τα είπαν για λίγη ώρα σε καλό κλίμα χωρίς όμως, να υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα της παραμονής του Πορτογάλου στον πάγκο της Εθνικής. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός δείχνει αναποφάσιστος και γι’ αυτό το λόγο, η υπόθεση θα πάρει μία μικρή παράταση.

Απαντάει μετά τις γιορτές

Κατά πάσα πιθανότητα, ο Φερνάντο Σάντος θα απαντήσει στην πρόταση της ομοσπονδίας στις αρχές του νέου έτους. Μέχρι τώρα, επικρατούσε η άποψη ότι ο προπονητής της «γαλανόλευκης» θα απαντούσε πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων ωστόσο η αγωνία θα κρατήσει λίγο παραπάνω…
Παράταση για Σάντος και φιλικά
Στο μυαλό του Πορτογάλου υπάρχει το ενδεχόμενο να εργαστεί σε σύλλογο και έτσι να επιστρέψει στην καθημερινότητα της δουλειάς. Εφόσον, δεν προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα προοπτική τότε θα αυξηθούν σημαντικά οι πιθανότητες παραμονής του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Πάντως, ο Φερνάντο Σάντος θα επιστρέψει στην Πορτογαλία και θα έρθει στην Ελλάδα στις 16 Δεκεμβρίου προκειμένου να μπει σε λειτουργία ο προγραμματισμός σε όλα τα επίπεδα (σ.σ. παρακολούθηση των τριών αντιπάλων στο βίντεο και προετοιμασία Εθνικής).

Όλα ανοικτά για το προπονητικό

Όσον αφορά, το προπονητικό κέντρο και το ξενοδοχείο που θα διαμείνει η αποστολής της Εθνικής στη Βραζιλία δεν έχει παρθεί απόφαση. Πριν από δύο ημέρες, το τεχνικό επιτελείο επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις στο Σαλβαδόρ, ενώ σήμερα θα δουν και αυτές στο Σάο Πάολο. Μπορεί να εξετάζονται πλέον κι άλλες περιπτώσεις, αλλά το θέμα θα κλείσει το αργότερο μέχρι την Κυριακή.

Φιλικά με Τουρκία και Πορτογαλία

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας -εκτός απροόπτου- θα γίνει στην Αθήνα καθώς αποκλείστηκαν οι περιπτώσεις στις ΗΠΑ. Το κλείσιμο των φιλικών προχωράει με την Τουρκία να είναι η αντίπαλος της «γαλανόλευκης» στις 4 Μαρτίου, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή της Εθνικής με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας στην Αθήνα, στις αρχές Ιουνίου, θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσει την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Να σημειωθεί ότι απομένουν λεπτομέρειες για να κλειστεί το δυνατό φιλικό κόντρα στους Πορτογάλους. Εν συνεχεία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αναχωρήσει για τη Βραζιλία.
Τι δηλωσαν οι διεθνεις μας

Δύσκολη χαρακτήρισαν την κλήρωση του Μουντιάλ οι διεθνείς, οι οποίοι έκαναν δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη (videos).
Η κλήρωση των αντιπάλων της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας δεν ήταν εύκολη σύμφωνα με τους διεθνείς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στον ΠΑΟΚ.
"Θα πάμε εκεί να τα δώσουμε όλα και ό,τι πετύχουμε", ήταν το σχόλιο του Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος παρακολούθησε μαζί με τους συμπαίκτες του σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των διεθνών:

Κώστας Κατσουράνης: "Οι κληρώσεις πάντα είναι περίεργες. Δεν ξέρεις τι θα γίνει μετά από έξι μήνες. Είναι νωρίς ακόμη. Δεν ήταν εύκολη η κλήρωση, θα αντιμετωπίσουμε πολύ καλές ομάδες. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμένεις τίποτε εύκολο σε ένα παγκόσμιο κύπελλο. Εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι. Θα πάμε εκεί να τα δώσουμε όλα κι ότι πετύχουμε".

KATSOURANIS DILOSI 1 από sport24tv

KATSOURANIS DILOSI 2 

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: "Δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας. Έχουμε χρόνο, να πάμε προετοιμασμένοι για να το απολαύσουμε. Είμαστε σε δύσκολο όμιλο. Σε έξι μήνες όμως ίσως είναι τελείως διαφορετικές οι ομάδες. Δεν πάμε εκεί με κάποιο στόχο. Δεν είναι αυτοσκοπός η πρόκριση.

 Πάμε να απολαύσουμε την διοργάνωση, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο κι έρθει η πρόκριση τότε θα είναι μεγάλη επιτυχία. Να μην δημιουργούμε όμως προσδοκίες σε εμάς και τον κόσμο. Όλοι οι Έλληνες θέλουν να μας δουν να προχωράμε. Δεν είναι εύκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο".

DILOSIS SALPIGGIDI 
 Αλέξανδρος Τζιόλης: "Είναι μεγάλη επιτυχία ότι θα βρεθούμε στο Μουντιάλ. Πλέον στόχο έχουμε να περάσουμε στον όμιλο. Θα παίξουμε με τρεις δυνατές ομάδες, που έχουν διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι.

TZIOLIS DILOSI 

 Είναι νωρίς ακόμη και δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα βρεθούν όλες οι ομάδες. Το μόνο βέβαιο είναι πως θα σε ένα παγκόσμιο παίζουν οι καλύτεροι στον κόσμο. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας κι όλα θα πάνε καλά".

TZIOLIS DILOSI 2 
 Σωτήρης Νίνης: "Είμαστε σε δύσκολο όμιλο, αλλά μπάλα είναι και θα δούμε. Θα κοιτάξουμε να παίξουμε καλά. Επιτυχία είναι που βρισκόμαστε εκεί. Ο,τι καλύτερο έρθει θα είναι καλοδεχούμενο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στον όμιλο. Η ομάδα μας έχει χτίσει ένα όνομα και ας σέβονται μας βλέπουν διαφορετικά".

DILOSIS NINI 2 
 Στέφανος Αθανασιάδης: "Οι αντίπαλοί μας δεν είναι μεγάλης δυναμικότητας χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι καλές. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή κλήρωση. Η Κολομβία μπορεί να είναι πρώτη στο γκρουπ. Θα αντιμετωπίσουμε ομάδες που δεν ξέρουμε πολλά για τον τρόπο παιχνιδιού. Όταν έρθει η στιγμή θα παρουσιαστούμε έτοιμοι για το καλύτερο. Εχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε ένα καλό σύνολο και θα φανεί στο γήπεδο. Στα Μουντιάλ πάντα φαβορί είναι η Βραζιλία, η Αργεντινή και η Γερμανία".

DILOSIS KLAOUS 1 
 Γιώργος Τζαβέλλας: "Και οι τρεις ομάδες είναι δύσκολες δεν είναι όμως η χειρότερη κλήρωση που θα μπορούσαμε να έχουμε. Εγώ ξέρω τον Φαλκάο και τον Ροντρίγκες, όμως νομίζω ότι δεν πρέπει να επικεντρωθούμε σε πρόσωπα. Ξέρω ότι δεν θα ήθελα χειρότερη κλήρωση. Σημασία έχει ότι η Ελλάδα είναι στο Μουντιάλ, από τη μεριά μας έχουμε καιρό να δουλέψουμε και αυτοί που θα πάμε εκεί θα μας επιλέξει ο Φερνάντο Σάντος".

Καραγκούνης: «Στόχος η πρόκριση»

Μετά την πρόκριση, ο Γιώργος Καραγκούνης ψάχνει την υπέρβαση. Ο αρχηγός της Εθνικής υποδέχτηκε ψύχραιμα την κλήρωση με Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία στα τελικά του Μουντιάλ, αλλά δεν δίστασε να θέσει σαν στόχο την πρόκριση στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.
Καραγκούνης: «Στόχος η πρόκριση»
«Σε ένα Μουντιάλ δεν βρίσκεις ομάδες που δεν είναι καλές. Η Κολομβία για να είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας σημαίνει πως είναι πολύ καλή ομάδα και στα τελευταία φιλικά έχει κερδίσει δυνατούς αντιπάλους. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας κι έχουμε πολύ καλή ομάδα. Έχω την αίσθηση πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες και να αντεπεξέλθουμε. Μπορεί να είναι καλό ότι υπάρχει μια ισορροπία και μπορούμε να περάσουμε με λίγους βαθμούς. Το θέμα είναι πώς θα είμαστε ψυχολογικά και σωματικά τότε. Αισιοδοξώ για την παρουσία μας στην τελική φάση. Θεωρώ πως είμαστε σε έναν όμιλο με πολύ δυνατές ομάδες και θεωρητικά κάθε ομάδα μπορεί να κόψει βαθμούς από τους άλλους. Σημασία έχει πώς θα φτάσουμε μέχρι εκείνη την ώρα των αγώνων. Το 2010 πήραμε την πρώτη μας νίκη, τώρα θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν το κρύβουμε, αυτό θέλουμε», δήλωσε ο μέσος της Φούλαμ.

Όσο για το τι πρόσωπο θα δούμε από την Εθνική στη Βραζιλία, είπε: «Η δομή της ομάδας δεν έχει αλλάξει. Πρώτο μέλημά της είναι να μη δέχεται γκολ και αν μπορεί να σκοράρει εκείνη. Αυτό παραμένει το σκεπτικό στην Εθνική και τα χαρακτηριστικά δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν από τη στιγμή που μας έχουν δώσει μεγάλες νίκες και προκρίσεις. Το θέμα είναι να ζητάμε σαν ομάδα κάτι παραπάνω κάθε φορά. Η δική μας ομάδα είναι ανοικτό βιβλίο. Ξέρετε τι θα δείτε. Μία ομάδα σκληροτράχηλη, που θα βάζει το εμείς πάνω από το εγώ. Το πρώτο ζητούμενο ήταν η πρόκριση στο Μουντιάλ και τώρα θέλουμε να πάμε στην επόμενη φάση. Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό».


Παναγιώτης Γλύκος: "Είναι όνειρό μου να παρευρεθώ σε αυτό το Μουντιάλ. Κληρωθήκαμε σε δύσκολο όμιλο, αλλά η Εθνική έχει δείξει ότι στα δύσκολα τα καταφέρνει. Θεωρητικά παίζουμε με… επιθετικούς αντιπάλους, αλλά στις μεγάλες διοργανώσεις οι άμυνες ίσως να είναι λίγο πιο κλειστές, άρα και η δουλειά του τερματοφύλακα διαφορετική. Νομίζω ότι οι αντίπαλοί μας βασίζονται στην δύναμη και το τρέξιμο".

DILOSIS GLYKOU 1

Οι δηλωσεις των αντιπαλων προπονητων

Τζακερόνι: «Δεν είναι αμελητέα η Ελλάδα»

Ο προπονητής της Ιαπωνίας, Αλμπέρτο Τζακερόνι, δείχνει να υπολογίζει περισσότερο την Κολομβία και την Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά δεν υποτιμά την Ελλάδα.
Όχι απόλυτα ικανοποιημένος από την κλήρωση του Μουντιάλ εμφανίστηκε ο προπονητής της Ιαπωνίας, Αλμπέρτο Τζακερόνι.

«Έχουμε στον όμιλό μας μια πολύ δυνατή ομάδα από τη Λατινική Αμερική, που κάποιοι θεωρούν πως μπορεί να φτάσει μέχρι και τον τελικό και δεν έχει μεγάλες αδυναμίες, μια δυνατή αφρικανική ομάδα, που έχει το πλεονέκτημα ότι είναι συνηθισμένη στη ζέστη, ενώ εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε, και μία ευρωπαϊκή, που μπορεί να μην είναι στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά έπαιξε εξαιρετικά στα μπαράζ απέναντι στη Ρουμανία και συνεπώς δεν είναι αμελητέα ποσότητα», δήλωσε.

«Η κλήρωση θα μπορούσε να είναι και καλύτερη. Πήραμε την πιο ισχυρή ομάδα της Αφρικής, αλλά αποφύγαμε την Ολλανδία. Για μας είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα στο τουρνουά. Όλα εξαρτώνται από μας, δεν έχουμε δικαιολογίες», πρόσθεσε ο Ιταλός τεχνικός.

Πέκερμαν: «Ισορροπημένος ο όμιλος με Ελλάδα»

Ο προπονητής της Κολομβίας, Χοσέ Πέκερμαν, δεν ενθουσιάστηκε με την κλήρωση που έφερε την ομάδα του αντιμέτωπη με Ελλάδα, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία.

Πέκερμαν: «Ισορροπημένος ο όμιλος με Ελλάδα»
Η Κολομβία θεωρείται από τις ευνοημένες της κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς η κλήρωση με Ελλάδα, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία θεωρείται τουλάχιστον… βατή. Πάντως ο Χοσέ Πέκερμαν δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία.

«Είναι ένας ισορροπημένος όμιλος, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον αντιμετωπίσουμε με χαλαρότητα. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα από την Ασία, μία από την Αφρική και μία από την Ευρώπη, με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα με πρώτο στόχο να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας για πρόκριση στη δεύτερη φάση», τόνισε ο Αργεντινός τεχνικός.

«Είμαι χαρούμενος που συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φτάσουμε στα τελικά και είμαι βέβαιος πως θα το απολαύσουν. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να έχουμε την καλύτερη δυνατή πορεία και να δώσουμε χαρά στους Κολομβιανούς», πρόσθεσε.

Oι δηλωσεις αντιπαλων ποδοσφαιριστων

Φαλκάο: «Πρώτα η Ελλάδα»

Ο Ρανταμέλ Φαλκάο προτιμά να μη βλέπει πέρα από την πρεμιέρα απέναντι στην Ελλάδα.

Φαλκάο: «Πρώτα η Ελλάδα»
Η Κολομβία θεωρείται φαβορί για να φτάσει πολύ μακριά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ο Ρανταμέλ Φαλκάο δεν προτρέχει.

«Πρέπει να αφοσιωθούμε στο πρώτο παιχνίδι με την Ελλάδα. Αυτό είναι το άμεσο ενδιαφέρον μας και θα πρέπει να φερθούμε σοφά στο Μουντιάλ. Δεν χρειάζεται να προτρέχουμε και να βλέπουμε πιο μακριά από το αμέσως επόμενο παιχνίδι», τόνισε ο φορ της Μονακό.

«Είναι μια κλήρωση που μας έφερε σε έναν ισορροπημένο όμιλο, αλλά πιστεύω πως έχουμε μία πολύ καλή ομάδα με σπουδαίους παίκτες και μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη διοργάνωση», πρόσθεσε.

Τουρέ: «Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Ελλάδα»

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της κλήρωσης που έφερε την Ακτή Ελεφαντοστού αντιμέτωπη με την Ελλάδα, την Κολομβία και την Ιαπωνία δήλωσε ο Γιάγια Τουρέ.

Τουρέ: «Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Ελλάδα»
Το αποτέλεσμα της κλήρωσης ικανοποίησε τον Γιάγια Τουρέ, που θεωρεί πως η Ακτή Ελεφαντοστού μπορεί να φτάσει ψηλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αρκεί να μην υποτιμήσει την Ελλάδα, την Κολομβία και την Ιαπωνία.

«Είναι ένας καλός όμιλος κι ελπίζουμε η τύχη να μας ευνοήσει ώστε να προχωρήσουμε μέχρι τα προημιτελικά ή μέχρι και τα ημιτελικά. Ομάδες όπως η Ιαπωνία, η Κολομβία και η Ελλάδα δεν πρέπει να τις υποτιμήσουμε. Στα δύο προηγούμενα Μουντιάλ αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στην πρώτη φάση και δεν περάσαμε. Πλέον έχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία. Θα προσπαθήσουμε να τα πάμε καλά και να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους στη χώρα μας και ολόκληρη την Αφρική», ανέφερε ο άλλοτε μέσος του Ολυμπιακού.

Κάρλος Σάντσες: "Όμιλος παγίδα"

Ο Κάρλος Σάντσες, παίκτης της Έλτσε και 43 φορές διεθνής με την Κολομβία, μίλησε στο Sport24.gr για την κλήρωση του Μουντιάλ, χαρακτηρίζοντας τον όμιλο «παγίδα», την Κολομβία θεωρητικό φαβορί και την Ελλάδα δύσκολο και υπολογίσιμο αντίπαλο. Για ισορροπημένο όμιλο έκανε λόγο ο Κάρλος Μπάκα της Σεβίγια στο twitter.
Ο Κολομβιανός διεθνής Κάρλος Σάντσες, σχολίασε την κλήρωση του Μουντιάλ που έφερε την ομάδα του στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα.
Ο παίκτης της Έλτσε αποδέχτηκε τον τίτλο του φαβορί για την Κολομβία, θεωρώντας όμως ότι το γκρουπ κρύβει μόνο παγίδες!
Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης του Μουντιάλ,  έγινε η πρώτη επαφή με έναν από τους αντιπάλους της Ελλάδας στη Βραζιλία, τον Κολομβιανό Κάρλος Σάντσες. Ο αμυντικός χαφ της Έλτσε και βασικός στην ενδεκάδα των «καφετέρος», ειδικά μετά την ανάληψη του πάγκου από τον Χοσέ Πέκερμαν, είναι γνωστός με το παρατσούκλι ο «Βράχος» (la Roca), λόγω της δύναμης και της ποιότητάς του που τον κάνουν να δεσπόζει στο κέντρο της Κολομβίας.
Ο Σάντσες μας μίλησε μέσα από το πούλμαν της ομάδας του, η οποία επέστρεφε από το Βιγιαρεάλ στο Αλικάντε, μετά το παιχνίδι Κυπέλλου με την τοπική ομάδα (σκορ 2-2). Αποδέχτηκε τον ρόλο του φαβορί για την Κολομβία στον όμιλο, όμως χαρακτήρισε το γκρουπ «παγίδα» και την Ελλάδα δύσκολο και υπολογίσιμο αντίπαλο. Ιδού όσα μας είπε:

Ο Κάρλος Σάντσες μαζί με τον Μέσι σε αγώνα της Κολομβίας με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

«Ο όμιλος είναι γεμάτος με παγίδες. Για την ακρίβεια κρύβει μέσα τρεις παγίδες που είναι φυσικά οι τρεις αντίπαλοί μας. Όποιος τον χαρακτηρίσει εύκολο ή έστω βατό, κάνει μεγάλο λάθος. Η Κολομβία είναι το θεωρητικό φαβορί, εντάξει, αυτό δεν μπορώ να το αρνηθώ, αλλά όποιος επαναπαυθεί σε αυτό, θα βρεθεί μπροστά σε μεγάλες εκπλήξεις. Το γκρουπ δεν έχει εύκολη ομάδα και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση, θα πρέπει να ξεχάσουμε το πώς μας χαρακτηρίζουν και να παλέψουμε από την αρχή μέχρι το τέλος σα να έχουμε τρία θηρία απέναντί μας.
Ξεκινάμε με την Ελλάδα που είναι ένας δύσκολος και υπολογίσιμος αντίπαλος. Από αυτό το ματς θα κριθούν πολλά για τη συνέχεια στη διοργάνωση. Ξέρω ότι πρόκειται για μια σφιχτή, καλά οργανωμένη ομάδα που δέχεται λίγα γκολ και έχει ποιότητα μπροστά. Το ίδιο δύσκολοι είναι και οι άλλοι δυο αντίπαλοι, εκπρόσωποι ο κάθε ένας διαφορετικής σχολής ποδοσφαίρου. Απομένουν αρκετοί μήνες μέχρι την έναρξη, όμως ήδη αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τον Ιούνιο. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να προκριθούμε, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολο».
Ένας ακόμα παίκτης της Εθνικής Κολομβίας που αγωνίζεται στη Σεβίγια, ο Κάρλος Μπάκα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης έγραψε τα εξής στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Ισορροπημένος όμιλος και πιστεύω ότι με όρεξη, ενθουσιασμό, δουλειά και πολλή ταπεινότητα θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου