ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Super League:Τα αποτελεσματα της 13ης αγωνιστικης (videos)

Super League:Τα αποτελεσματα της 13ης αγωνιστικης(videos)

02/12/2013

Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 3-0

Με τον Ντε Μπλάσις να σκοράρει μόλις στα 49'', ο Αστέρας δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει σε άνετη νίκη με 3-0 επί του Παναιτωλικού, αποτέλεσμα που τον εδραιώνει στην πρώτη πεντάδα. Έχασαν και πέναλτι οι γηπεδούχοι, δύο δοκάρια η ομάδα του Αγρινίου.
Στο 100ο παιχνίδι του ως γηπεδούχος στη Super League, ο Αστέρας θέλησε να γιορτάσει και το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς επιβλήθηκε με 3-0 επί του Παναιτωλικού, της δεύτερης καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος μέχρι πριν από αυτή την αγωνιστική.
Οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα με τον Ντε Μπλάσις, ο Ζησόπουλος εκμεταλλεύτηκε άστοχη έξοδο του Μπρακάλι για να γράψει το 2-0 στο 25', ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Καράσκο "καθάρισε" την αναμέτρηση πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ των γηπεδούχων.
Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη για τον Αστέρα ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί το αήττητο της έδρας του (4 νίκες-3 ισοπαλίες) και να κατοικοί στα ψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα (5ος).
Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός απείλησε ουσιαστικά μόνο όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 και συνέχισε το αρνητικό του σερί που τον θέλει να μην νικάει εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα (3 ισοπαλίες-4 ήττες).
Το εντυπωσιακό με τους Αγρινιώτες είναι πως ενώ στα πρώτα 11 ματς της σεζόν είχαν δεχτεί μόλις επτά γκολ, στις 2 τελευταίες αγωνιστικές δέχτηκαν έξι, 3 από τη Skoda Ξάνθη και 3 από τον Αστέρα.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"
Καιρός: Ασθενής βροχή
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Βερρής (Λέσβου), Σίπκας (Πέλλας)
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Ερνάντες, Κοντοές, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Λούι, Εντό, Ουσέρο, Καράσκο, Μουνάφο (65' Σέτι), Ντε Μπλάσις (38' Ναβάρο), Μπαράλες (73' Ντελγκάδο)
Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Γκάλο, Κούσας, Καλί, Μελισσάς (57' Μπόγιοβιτς), Γοδόι, Ζούνιορ (69' Μουμίν), Μπακάκης, Θεοδωρίδης, Μπελόν (34' Ιωάννου), Καμαρά
Γκολ: Ντε Μπλάσις (1'), Ζησόπουλος (25'), Καράσκο (60')
Κίτρινες: Ντε Μπλάσις (9') / Καλί (45+2'), Μελισσάς (52')

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη δεν είχε πολλές μεγάλες φάσεις και στο μεγαλύτερο διάστημα ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλός, όμως το τέλος του βρήκε τον Αστέρα να απολαμβάνει "καθαρό" προβάδισμα με 2-0.
Οι Αρκάδες άνοιξαν μάλιστα το σκορ με ένα γκολ από τα... αποδυτήρια: μετά από σέντρα του Καράσκο ο Ντε Μπλάσις "τρύπωσε" στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα και νίκησε με κεφαλιά τον Μπρακάλι στο 49ο δευτερόλεπτο (δεύτερο γρηγορότερο γκολ της φετινής Super League), φτάνοντας έτσι τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα.
Στη συνέχεια, ο Παναιτωλικός κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα χωρίς όμως να μπορεί να πλησιάσει την εστία των γηπεδούχων, με τη μεγάλη ευκαιρία να του παρουσιάζεται στο 22'.
Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Καλί έκανε το γυριστό σουτ, με τον Ερνάντες να μην καταφέρνει να σταματήσει την πορεία της μπάλας και αυτή να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.
Το 1-1 δεν έγινε σε αυτή τη φάση και τρία λεπτά αργότερα, ο Αστέρας "τιμώρησε" την ομάδα του Χάβου φτάνοντας σε ένα δεύτερο γκολ.

 Κόρνερ από τα δεξιά, τραγική έξοδο από τον Μπρακάλι που "βρήκε αέρα" και ο Ζησόπουλος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Αστέρα.
Από εκεί και πέρα δεν παίχτηκε σχεδόν καθόλου ποδόσφαιρο με τους τραυματισμούς των Μπελόν και Ντε Μπλάσις (αμφότεροι αντικαταστάθηκαν) να... βοηθούν στο να πέσει κατακόρυφα ο ρυθμός και το 2-0 έμεινε φυσιολογικά μέχρι την ανάπαυλα.
Όσοι περίμεναν πως ο Παναιτωλικός θα έβγαζε μεγαλύτερη επιθετικότητα στο δεύτερο μέρος προκειμένου να φτάσει σε ένα γκολ και να ξαναμπεί στο ματς διαψεύστηκαν πανηγυρικά.
Και αυτό γιατί ο Αστέρας ήταν εκείνος που κυριάρχησε απόλυτα μέχρι το 60ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν σε αυτό το διάστημα και να έχουν και χαμένο πέναλτι!
Το κρεσέντο των γηπεδούχων ξεκίνησε στο 51' με το σουτ του Εντό που απέκρουσε ο Μπρακάλι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ουσέρο δεν μπόρεσε από την άσπρη βούλα (κερδισμένο πέναλτι από τον Μπαράλες) να νικήσει τον Μπρακάλι, ο οποίος απέκρουσε στη δεξιά γωνία του και "εξιλεώθηκε" σε μεγάλο βαθμό για το λάθος του στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.
Στο 57' ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού είπε και πάλι "όχι", αυτή τη φορά σε σουτ του Καράσκο, για να έρθει τελικά στο 60' το 3-0, με τον Καράσκο να εκτελεί από κοντά τον Μπρακάλι μετά από άψογη σέντρα του Ουσέρο.
 Το γκολ αυτό ουσιαστικά "κλείδωσε" τη νίκη για τον Αστέρα και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του αγώνα, το οποίο είχε πάντως αρκετές ωραίες φάσεις να προσφέρει σε όσους το παρακολούθησαν.
Ο Ερνάντες χρειάστηκε να επέμβει ουσιαστικά πρώτη φορά στο 74 όταν απέκρουσε αρχικά το κοντινό σουτ του Κούσα και στη συνέχεια αυτό του Θεοδωρίδη, στο 78' ο Μπρακάλι εκτινάχτηκε και απέκρουσε θεαματικά σουτ του Καράσκο ενώ στο 82' ο Παναιτωλικός άγγιξε το γκολ της τιμής.
Ο Θεοδωρίδης επιχείρησε μακρινό σουτ, ο Ερνάντες βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, και αυτή τράνταξε στη συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι για να μείνει το 3-0.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο ματς, με το φινάλε να βρίσκει τον Αστέρα να πανηγυρίζει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη Super League και τον Παναιτωλικό να γνωρίζει δεύτερη σερί ήττα.

Ο MVP

Ο Μαουρίτσιο Καράσκο. Ο 26χρονος Αργεντίνος φορ έβγαλε την ασίστ για το πρώτο γκολ του Αστέρα από τον Ντε Μπλάσις, έκλεισε τον λογαριασμό τερμάτων για την ομάδα του πετυχαίνοντας το 3-0 με υπέροχο πλασέ ενώ γενικά ήταν από τους παίκτες που προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενουμένων.

Η απογοήτευση

Η άμυνα του Παναιτωλικού που από μεγάλο ατού στις πρώτες 11 αγωνιστικές έχει εξελιχτεί σε αχίλλειο πτέρνα τις δύο τελευταίες. Μόνο 7 γκολ είχε δεχτεί στα πρώτα έντεκα ματς της σεζόν, όμως στα ματς με Skoda Ξάνθη και Αστέρα ο Μπρακάλι έχει αναγκαστεί να μαζέψει έξι φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Τα στατιστικά

3Γκολ0
3Ασίστ0
12Τελικές Προσπάθειες9
5Σουτ εντός μεγάλης περιοχής4
5Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής5
2Κεφαλιές0
6Αποκρούσεις6
15Επεμβάσεις12
18Κλεψίματα14
16Φάουλ9
1Οφσάιντ3
5Κόρνερ4
49Λάθη48
7/20Γεμίσματα2/16

Τα goal και τα highlights της αναμετρησης

Πλατανιάς - Ατρόμητος 1-1

Πλατανιάς και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1 στην Κρήτη. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Τόρες, όμως ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι με τον Παπαδόπουλο. Με δέκα παίκτες ο Ατρόμητος από το 42'.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με κακό ρυθμό, στη συνέχεια ανέβηκε κατακόρυφα για να κλείσει όπως άρχισε. Το γεγονός είναι πως ο Πλατανιάς σε ένα ακόμα παιχνίδι είχε παίκτη παραπάνω για αρκετό χρονικό διάστημα, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει στην έδρα του.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Περιβολιών
Καιρός: Ασθενής βροχή όλη την ημέρα
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Δημήτρης Ζυγούρης (Αιτωλοακαρνανίας), Νίκος Καραϊσαρίδης (Πιερίας)
Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γεωργαλλίδης. Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντες, Ιντζίδης, Αγκιλέρα, Τετέ, Μπέλιτς (Κάταϊ 60'), Μοράλ (Μπέριαν 86'), Γουνδουλάκης (Σιώπης 78') Τόρες.
Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μπρίτο (Γκαρσία 73'), Ουμπίδες (Καραμάνος 88') Καραγκούνης (Γεωργίου 11'), Παπαδόπουλος.
Γκολ: Τόρες 1-0 (κεφαλιά 25') - Παπαδόπουλος 1-1 (σουτ 37')
Κάρτες: Γιαννούλης (28' κίτρινη) - (κόκκινη 42' -2η κίτρινη-), Τετέ (κίτρινη 62'), Φυτανίδης (κίτρινη 68'),  Ιγκλέσιας (κίτριν η 93'), Αγκιλέρα (κίτρινη 93').

Η ανασκόπηση του αγώνα
Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα απρόοπτο για την ομάδα του Ατρόμητου, καθώς ο Θανάσης Καραγκούνης έπεσε άσχημα στο έδαφος και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 11ο λεπτό (οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για θλάση). Ο Πλατανιάς στη συνέχεια πήρε τα ηνία του αγώνα και έχασε 1-2 καλές ευκαιρίες.
Η πιο σημαντική ήταν με τον Γουνδουλάκη στο 22ο λεπτό, όταν και εξαπέλυσε δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ότι δεν κατάφερε ο Έλληνας άσος το έκανε ο Τόρες τρία λεπτά αργότερα. Ο Φερνάντες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ισπανός άσος με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 25ο λεπτό.
Στο 33' ο Ατρόμητος άγγιξε το 1-1 με τον Μπρίτο. Ο Βραζιλιάνος άσος μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και από τα αριστερά, έκανε το σουτ με τον Γεωργαλλίδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Γκολάρα ο Παπαδόπουλος

Ο Ατρόμητος, που είχε αυξήσει την πίεση του έφτασε τελικά στο 1-1 στο 37ο λεπτό. Ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε και πήγε στον Παπαδόπουλο ο οποίος με πανέμορφο τακουνάκι σκόραρε (έχοντας και τον Ζουμπουλάκη δίπλα του). Μάλιστα ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε κάνει την ολική ανατροπή στο 40ο λεπτό, όμως ο Μπρίτο, από την ίδια θέση όπως και πριν, σούταρε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

 Κουταμάρα ο Γιαννούλης
Ο Έλληνας άσος ήταν από τους κορυφαίους του Ατρόμητου όμως έκανε μία ανόητη ενέργεια στο 42ο λεπτό. Τράβηξε από τη φανέλα έναν παίκτη του Πλατανιά και σωστά αποβλήθηκε.
Μας πήρε ο ύπνος...
Το δεύτερο μέρος δεν είχε τη ζωντάνια του πρώτου. Ο Ατρόμητος παρόλο που έπαιζε με παίκτη λιγότερο πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα και μάλιστα είχε μία καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Λαζαρίδη από σέντρα του Ουμπίδες στο 62ο λεπτό.
Δεύτερη φάση στο 2ο μέρος στο 70ο λεπτό με ένα δυνατό σουτ του Κάταϊ (μπήκε ως αλλαγή) από τα δεξιά, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ (ίδια φάση στο επόμενο ακριβώς λεπτό με τον ίδιο παίκτη).  Ο Πλατανιάς πίεσε στη συνέχεια, όμως οι παίκτες του Αναστόπουλου δεν είχαν ουσία και το ματς έμεινε στο "Χ".

(Το παιχνίδι ήταν αφιερωμένο στον αδικοχαμένο νεαρό άσο του Πλατανιά Τζέιμς Μαυρομάτη)

Ο MVP

Ο Φανούρης Γουνδουλάκης όσο αγωνιζόταν ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση για την ομάδα του. Το ίδιο ισχύει και για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο από την πλευρά του Ατρόμητου.

Η απογοήτευση

Ο Πλατανιάς σε ένα ακόμα παιχνίδι έπαιξε με παίκτη παραπάνω στην έδρα του όμως δεν κέρδισε. Είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει αρκετά τους ανθρώπους της ομάδας.

Στατιστικά Αγώνα

1 Γκολ 1
1 Ασίστ 1
18 Τελικές Προσπάθειες 10
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 4
11 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
3 Κεφαλιές 1
4 Αποκρούσεις 6
12 Επεμβάσεις 12
14 Κλεψίματα 23
15 Φάουλ 12
0 Οφσάιντ 2
6 Κόρνερ 4
44 Λάθη 43
10/23 Γεμίσματα 5/17 

Τα goal και τα highlights της αναμετρησης

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 1-1

Ο Παναθηναϊκός πέταξε δυο βαθμούς στην Ριζούπολη καθώς ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης με τους πράσινους να φεύγουν από το γήπεδο στο δεύτερο μέρος. Ο Απόλλων πανηγύρισε τον πρώτο του πόντο με τον Σάντσες στον πάγκο και στο δεύτερο ημίχρονο δεν κινδύνεψε καθόλου.
Δίκαιο μπορεί να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα στην Ριζούπολη ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα Σμύρνης καθώς οι πράσινοι έβγαλαν μόνοι τους τα μάτια τους. Το Τριφύλλι αντί να πάρει ένα εύκολο τρίποντο με βάση την απόδοση του στο πρώτο μέρος, πέταξε δυο βαθμούς καθώς στο δεύτερο ημίχρονο δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο.
Οι παίκτες του Απόλλωνα που στο πρώτο ημίχρονο είχαν πολλά κενά διαστήματα στον χώρο του κέντρο αφού δεν το πλήρωσαν στο πρώτο μέρος κατάφεραν να ισοφαρίσουν με την έναρξη του δευτέρου μέρους και εν συνεχεία να κλείσουν τους χώρους και να μην δεχτούν επί πλέον πίεση.
Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνος τρίτος και τώρα μετα από αυτή την ισοπαλία ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση με 21 βαθμούς με τον Αστέρα Τρίπολης ενώ οι πράσινοι γκέλαραν μετά από δυο σερί νικηφόρα αποτελέσματα.
Όσο για τον Απόλλων Σμύρνης πήρε τον πρώτο του βαθμό με τον Σάντσες στον πάγκο και έφτασε τους εννιά αλλά είναι σίγουρο ότι αυτή η ισοπαλία θα του δώσει και ψυχολογική ώθηση.

Με αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός του ξεκίνησε τις αλλαγές του από τον γκολκίπερ βάζοντας τον Κοτσόλη αντί του Καπίνο. Επίσης χρησιμοποίησε τους Κουτρουμπή, Αμπεντ και Καρέλη αντί των Σίλντενφελντ, Ζέκα και Φιγκερόα.
Την ίδια ώρα το γρήγορο γκολ του Μπεργκ και η αλλαγή του Καμαρά ανάγκασαν τον Σάντσες να αλλάξει το σύστημα με το οποίο αρχικά παρέταξε την ομάδα του με ένα 3-4-1-2 αφήνοντας πολλούς κενούς διαδρόμους στον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο. Διαδρόμους όμως που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι.
Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων κατάφερε να ισοφαρίσει με την έναρξη του και να βάλει στον Παναθηναϊκό δύσκολα καθώς αναγκάστηκε να ψάξει ένα ακόμη τέρμα το οποίο όμως δεν το κατάφερε με τους πράσινους να είναι απών από το γήπεδο σε όλο το δεύτερο μέρος.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γ. Καμάρας"
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Νικόλαος Δημόπουλος (Μακεδονίας), Βασίλης Καραβασίλης (Καβάλας)
Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Άλβαρες, Δεληζήσης, Κανακούδης, Καμαρά (16' Τσοκάνης), Κόρμπος, Μίνγκας (86' Τσιλιγκίρης), Διαμαντής (46' Παντελιάδης), Φαρινόλα, Πετρόπουλος.
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός (73' Κλωναρίδης), Μέντες, Αμπεντ (63' Ατζαγκούν), Πράνιτς, Καρέλης, Μπεργκ.
Γκολ: 48' Παντελιάδης/ 6' Μπεργκ
Κίτρινες:  50' Αργυρόπουλος, 55' Άλβαρες / 89' Πράνιτς , 92' Τριανταφυλλόπουλος
Κόκκινες:-
Η ανασκόπηση του αγώνα
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό που μπήκε δυνατά στο γήπεδο και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 6' με τον μόνιμο σκόρερ του Μάρκους Μπεργκ. Ο Καρέλης έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, είδε τον Σουηδό που έκανε κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και του έκανε μια πολύ ωραία σέντρα. Ο Μπεργκ με απευθείας βολέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Τζόρβα και άνοιξε το σκορ.
 Το γκολ αυτό έδωσε αέρα στους πράσινους που ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος και είχαν πολλούς ελεύθερους χώρους. Μάλιστα αν ο Αμπεντ ο οποίος έπαιξε σε ρόλο οργανωτή ήταν πιο ουσιαστικός οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν βάλει δυο και τρία γκολ.
Πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις στου 28' όταν ο Αμπεντ από τον άξονα θέλησε να κάνει το σουτ αντί να δώσει στον αμαρκάριστο αριστερά Μπεργκ και η άλλη στο 42' όταν άργησε να "σπάσει" δεξιά στον Μαρινάκη και να απειλήσεί αυτός υπό καλύτερες προϋποθέσεις.
Ο Αλγερινός μάλιστα στο 39' έχασε και την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ όταν οι Μέντες, Μπεργκ άλλαξαν ωραία την μπάλα ο Σουηδός την γύρισε αλλά ο Αμπεντ από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω στον Τζόρβα.
Το πρώτο σουτ του Απόλλωνα Σμύρνης προς την εστία του Παναθηναϊκού ήρθε στο 43' όταν ο Φαρινόλα απείλησε από μακριά με την μπάλα να φεύγει έξω.

 Ισοφάριση με την έναρξη του δευτέρου
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε ο Απόλλων κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια δημιουργώντας πρόβλημα στο Τριφύλλι.
Ο Παντελιάδης που είχε περάσει στο ημίχρονο στο παιχνίδι μετά κόρνερ από τα δεξιά και ύστερα από άστοχη έξοδο του Κοτσόλη με κεφαλιά ισοφάρισε την αναμέτρηση.
 Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να κυνηγάει ένα γκολ αλλά η απόδοση του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και δεν μπόρεσε να απειλήσει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πράσινοι είχαν μόνο μια καλή στιγμή στο 56' όταν ο Πράνιτς έκανε την σέντρα ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν την καλύτερη στιγμή μετά την ισοφάριση όταν στο 76' ο Φαρινόλα έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Τσοκάνης από το ύψος του πέναλτι έπιασε την σέντρα με τον Κοτσόλη να σώζει σωτήρια.
Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει καμία επιπλέον φάση και να πιέσει τον αντίπαλο του ώστε να πάρει τη νίκη.
Οι φιλοξενούμενοι έχουν παράπονα για την διαιτησία του Ζαχαριάδη ζητώντας τουλάχιστον ένα πέναλτι στην διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο MVP

Ο Θανάσης Παντελιάδης που ισοφάρισε για τον Απόλλων παίρνει τον τίτλο του καλύτερου της αναμέτρησης μόνο και μόνο γιατί έδωσε έναν βαθμό σε μια ομάδα που πέφτει.

Η απογοήτευση

Ο χειρότερος με διαφορά του Παναθηναϊκού αλλά και της αναμέτρησης ήταν ο Αμπεντ. Ο Αλγερινός σε αρκετές περιπτώσεις καθυστέρησε, δεν έπαιξε απλά και στέρησε από την ομάδα του την ευκαιρία να καθαρίσει εύκολα το ματς.

Τα στατιστικά

1Γκολ1
1Ασίστ1
6Τελικές Προσπάθειες8
1Σουτ εντός μεγάλης περιοχής4
3Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής3
2Κεφαλιές1
4Αποκρούσεις3
13Επεμβάσεις18
19Κλεψίματα12
14Φάουλ19
1Οφσάιντ1
6Κόρνερ3
38Λάθη49
10/27Γεμίσματα6/18 


Τα goal και τα highlights της αναμετρησης

Άρης - Πανθρακικός 2-2

Με δύο πανέμορφα τέρματα του Χοσέ Μαρία Κάσες ο Πανθρακικός έφυγε με την ισοπαλία από το Κλεάνθης Βικελίδης (2-2), αφήνοντας τον Άρη χωρίς εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Ο Άρης για ένα ακόμα παιχνίδι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη δύναμη του ''Κλεάνθης Βικελίδης'' και παρέμεινε η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα που δεν έχει φέτος νίκη στην έδρα της. Οι γηπεδούχοι έπεσαν πάνω σε ένα εκπληκτικό Χοσέ Μαρία Κάσες που έκανε ό,τι ήθελε την άμυνά τους στο πρώτο μέρος, σκοράροντας δύο φορές για τον Πανθρακικό (6', 27').
Μανιάς (23') και Τσουμάνης (62'), με τα πρώτα ''κιτρινόμαυρα'' γκολ στην καριέρα τους, απάντησαν στα τέρματα του Ισπανού, ωστόσο το 2-2 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε αφήνοντας τις δύο ομάδες χωρίς νίκη στη Super League για 5 σερί αγωνιστικές (τελευταίες επικρατήσεις τους στις 20/10).
Ο Άρης βέβαια είναι σε δυσκολότερη θέση καθώς, πέρα από την νέα απώλεια σπίτι του, έμεινε τελευταίος (9 β.) και συνεχίζει να παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Και την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη.
Ο Πανθρακικός ανέβηκε στους 15 βαθμούς (12ος) και στην 14η αγωνιστική θα προσπαθήσει να επιστρέψεις στις νίκες υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Κομοτηνή.

Φύλλο Αγώνα

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
Διαιτητές: Κομίνης, Ποντίκης, Καλφόγλου
Άρης (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Οικονομόπουλος, Πουλίδο (38' Κύργιας), Τάτος, Αγγελούδης (57' Σταυρόπουλος), Ουντότζι, Τσουμάνης (78' Μαργαρίτης), Μανιάς, Ψυχογιός, Ηρακλής, Έλσνερ.
Πανθρακικός (Μάντζιος): Σέρεμετ, Λαδάκης (79' Μερίνο), Ιγκόρ, Χρήστου, Μπαϊκαρά, Κάσες (74' Ζεκίνια), Τζάνης (52' Έμποου), Ντιόγκο, Παπαγεωργίου, Ζος, Σαρακατσάνος.
Γκολ: 23' Μανιάς, 62' Τσουμάνης - 6', 27' Κάσες
Κίτρινες: 32' Οικονομόπουλος, 73' Τσουμάνης - 30' Τζάνης, 84' Ντιόγκο, 93' Τσουμάνης

Η αναμέτρηση

Ο Πανθρακικός με το ξεκίνημα του αγώνα κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ χάρη σε ένα εκπληκτικό σλάλομ του Κάσες (6'). Το γκολ του Ισπανού ''πάγωσε'' τους γηπεδούχους και μέχρι το εικοσάλεπτο δεν είχαν πιάσει ρυθμό στην αναμέτρηση. Μια στιγμή αδράνειας όμως των φιλοξενούμενων στις κεφαλιές των Μανιά, Αγγελούδη έφερε την ισοφάριση από τον πρώτο στο 23'.
Αλλά πριν προλάβει να ζεσταθεί για τα καλά η κερκίδα, ήρθε και πάλι ο Κάσες να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα του Άρη στο 27' και να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στον Πανθρακικό. Ένα τέρμα που οδήγησε τις δύο ομάδες με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια (1-2) καθώς η ομάδα του Μιλίνκοβιτς δεν κατάφερε να αντιδράσει.
Στην ανάπαυλα όμως οι γηπεδούχοι ανασυντάχθηκαν και μπήκαν στην επανάληψη αποφασισμένοι από την αρχή να πιέσουν την αντίπαλη εστία. Οι πρώτες τελικές προσπάθειες κατέληξαν στον Σέρεμετ, μέχρι και το 62' όπου ο Τσουμάνης βρήκε στόχο ισοφαρίζοντας.
Ο Άρης συνέχισε με φόρα από το 2-2 και πίεσε για ένα δεκάλεπτο ακόμα χωρίς ωστόσο να απειλήσει τον Πανθρακικό. Μετά το 75' οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τον αγώνα και έριξαν τον ρυθμό του στοχεύοντας στην κατάκτηση του ενός βαθμού. Και τα κατάφεραν, καθώς μέχρι το φινάλε δεν σημειώθηκε άλλη αξιοσημείωτη φάση.

MVP

Ο Χοσέ Μαρία Κάσες είχε πετύχει ως τώρα δύο γκολ στο πρωτάθλημα. Και σήμερα έβαλε δύο (γκολάρες) μέσα σε 21 λεπτά. Στο πρώτο απέφυγε 3 παίκτες του Άρη και στο δεύτερο 5! Σε ένα ματς που ο Πανθρακικός είχε μόλις 5 τελικές, χρωστάει την ισοπαλία στις εκπληκτικές ατομικές ενέργειες του Ισπανού.

Αδύναμος κρίκος

Ο κόσμος του Άρη έβγαλε τον αδύναμο κρίκο, αποδοκιμάζοντας έντονα τον Ρούμπεν Πουλίδο στην αλλαγή του μόλις στο 37'. Φυσικά, στα δύο τέρματα του Κάσες, δεν ήταν μόνο ο Ισπανός ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Καλό είναι να δούν το βίντεο με τα γκολ, όλοι οι παίκτες που άφησε πίσω του ο παίκτης του Πανθρακικού.

Στατιστικά Αγώνα

2Goal2
2Ασίστ0
13Τελικές Προσπάθειες5
3Σουτ εντός μεγάλης περιοχής2
9Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής1
1Κεφαλιές2
1Αποκρούσεις5
14Επεμβάσεις28
40Κλεψίματα53
11Φάουλ15
2Οφσάιντ0
2Κόρνερ2
65Λάθη61
4/36Γεμίσματα4/22

Τα goal και τα highlights της αναμετρησης

Βέροια - Λεβαδειακός 4-3

Η Βέροια αν και βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ κατάφερε και κέρδισε με 4-3 τον Λεβαδειακό, επιστρέφοντας στην νίκες μετά από δέκα αγωνιστικές.
Η Βέροια μετά από δέκα αγωνιστικές όπου αγνοούσε την νίκη κατάφερε να την πανηγυρίσει και πάλι με το 4-3 επί του Λεβαδειακού στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης ανατρέποντας την εις βάρος της κατάσταση.
 
Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να προηγήθηκαν δις στο παιχνίδι αλλά με δικό τους από τον Πετράτσι η Βέροια προηγήθηκε για πρώτη φορά με 3-2 και με το γκολ του Μπεν αγκάλισε την νίκη πριν διαμορφωθεί στο 91΄ το τελικό 4-3.

Φύλλο Αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
Καιρός: Ασθενής βροχή
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Κούλα (Ξάνθης)
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Βέροια (Ντόστανιτς): Αναστασόπουλος, Σισοκό, Γεωργιάδης, Σιόντης (46΄ Καλτσάς), Μρντάκοβιτς, Μπεν, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπαργκάν (54΄ Ζεκίνιο), Όστοϊτς (75΄ Παυλίδης), Τραπ.
Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πρζιρόβσκι, Σανγκινέτι, Μουλόπουλος, Σκέμπης, Λαμπρόπουλος, Κονέ (74΄ Καπό), Πετράτσι, Μάρτινς, Μάντζιος, Γιάντσης (58΄ Ορτέγκα), Κάντζι (85΄ Βασιλείου).
Γκολ: Σανγκινέτι 3΄, Μρντάκοβιτς 51΄, Ορτέγκα 60΄, Καλτσάς 63΄, Πετράτσι (αυτογκόλ) 70΄, Μπεν 79΄, Κάντζι 91΄
Κίτρινες: Παυλίδης, Τραπ – Πετράτσι, Μάρτινς

Η αναμέτρηση

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν το ιδανικό για τον Λεβαδειακό καθώς προηγήθηκε μόλις στην πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι που είχε στο 3΄ με τον Σανγκινέτι που πήρε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Κονέ και έκανε το 0-1.
Η Βέροια αντέδρασε και στο 9΄ απάντησε με την κεφαλιά του Μρντάκοβιτς μετά από σέντρα του Αμαραντίδη από αριστερά και τον Πρζιρόβσκι να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Ο τερματοφύλακας είπε όχι στο 20΄ στο σουτ του Τραπ και στο 24΄ σε αυτό του Αμαραντίδη που στο 38΄ αρνήθηκε στον Κάντζι να κάνει το 0-2 μετά το λάθος του Γεωργιάδη.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Βέροια ήταν αυτή που βρήκε γρήγορα το γκολ με τον Μρντάκοβιτς στο 51΄ μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπεν που στην προηγούμενη φάση είδε τον Καλτσά να μην αξιοποιεί την πάσα του στο τετ α τετ με τον Πρζιρόβσκι.
Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να απαντήσει στο 53΄ με τον Μάντζιο αλλά τα κατάφερε στο 60΄ με τον Ορτέγκα με το ένα – δυο με τον Σκέμπη. Η Βέροια δεν πτοήθηκε και με καταλυτική την παρουσία στην ενδεκάδα της του Ζεκίνιο ισοφάρισε σε 2-2 στο 63΄ με την κεφαλιά του Καλτσά μετά από την σέντρα του Μπεν μέσα από την περιοχή και αριστερά.
Ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού σκόραρε και πάλι αλλά για κακή του τύχη σε βάρος της ομάδας και πιο συγκεκριμένα ο Πετράτσι στο 70΄ μετά από την κεφαλιά του. Η επίτευξη της ανατροπής και το 3-2 έδωσε επιπλέον ψυχολογία στην Βέροια που στο 79΄ με τον Μπεν που αξιοποίησε την πάσα του Μρντάκοβιτς έκανε το 4-2.
Η Βέροια φλέρταρε και με το 5-2 στο 86΄ αλλά ο Πρζιρόβσκι έπεσα στα πόδια του Μπρντάκοβιτς για να μειώσει ο Λεβαδειακός στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά του Καπό μετά από την σέντρα του Ορτέγκα στο τελικό 4-3.

MVP

Ο Ζεκίνιο με την είσοδό του στο παιχνίδι στο 54΄ αντί του Μπαργκάν έδωσε στην ομάδα του Ντόστανιτς αυτό που της έλειπε καθώς ανέβασε όλη την ομάδα της Βέροιας, κράτησε μπάλα και είχε σωστές μεταβιβάσεις συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ολοκληρωτική ανατροπή.

Αδύναμος κρίκος

Ο Βαγγέλης Μάντζιος δεν απείλησε ουσιαστικά την άμυνα της Βέροιας μη δίνοντας τις απαραίτητες λύσεις στην επίθεση του Λεβαδειακού.

 Τα goal και τα highlights της αναμετρησης

ΟΦΗ - Καλλονή 3-1

Ο ΟΦΗ ήταν το μεγάλο αφεντικό σ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης στο "Γεντί Κουλέ", "πάτησε" την Καλλονή και με πρωταγωνιστή τον Παπάζογλου επικράτησε με 3-1! Γκολ σε τρία λεπτά πέτυχε ο Μακουκούλα και "κλείδωσε" τη 2η συνεχόμενη νίκη για τους Κρητικούς.
Στο "Γεντί Κουλέ" τα πράγματα δεν είναι εύκολα για καμία ομάδα... Ακόμα και στην αρχή της σεζόν που ο ΟΦΗ έψαχνε τα πατήματά του και σκόραρε με το σταγονόμετρο, οι αντίπαλοί του δεν κατάφεραν να τον κερδίσουν.
Πόσο μάλλον τώρα, που με τον Σα Πίντο στον πάγκο, οι Κρητικοί έχουν βρει ρυθμό και μαζεύουν τους χαμένους βαθμούς, καταλαβαίνετε πως τα πράγματα για όλες τις ομάδες είναι πολύ δύσκολα στο "Θ. Βαρδινογιάννης"
Τρανό παράδειγμα η Καλλονή, που ερχόταν με φόρα τριών συνεχόμενων νικών, όμως στην Κρήτη "λύγισε" και υπέκυψε στο επιβλητικό ματς των παικτών του ΟΦΗ. Το ματς ήταν αποκλειστικός μονόλογος των γηπεδούχων, που αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το πουθενά, κατάφεραν να το γυρίσουν με δύο κεφαλιές του Παπάζογλου και ολοκλήρωσαν τη νίκη τους με γκολ του Μακουκούλα στο 88'.
Μ' αυτό το τρίποντο, ο ΟΦΗ πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και φτάνοντας στους 15 πόντους, ανέβηκε στην 12η θέση μαζί με Πανθρακικό και Πανιώνιο. Από την άλλη πλευρά, η Καλλονή μένει σταθερά ψηλά, μόνο που την έπιασε η Skoda Ξάνθη.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Θ. Βαρδινογιάννης"
Καιρός: Συννεφιασμένος
Διαιτητής: Κώστας Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Βοηθοί: Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαϊας), Φλώρος Ελευθερίου (Αθηνών)
4ος διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Θόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας)
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Μπούρμπος, Ζορό, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Κουτσιανικούλης (85' Μακουκούλα), Ζε Εντουάρντο, Όγιος (74' Μονιάκης), Παπάζογλου (90+1' Κυζιρίδης).
Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Φαρία, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Γκαρσία, Μανούσος (72' Γάλας), Καζάκης (72' Περόνε).
Γκολ: 40', 53' Παπάζογλου, 88' Μακουκούλα / 32' Λεοζίνιο
Κίτρινες: 66' Ζορό /38' Γκαρσία, 77' Γάλας, 83' Αναστασιάδης

Η αναμέτρηση

Για το σημερινό ματς στο "Θ. Βαρδινογιάννης" δεν έχουμε να γράψουμε και πολλά πράγματα. Τι να ειπωθεί άλλωστε για έναν αγώνα που είχε έναν πρωταγωνιστή (ΟΦΗ) και έναν κομπάρσο (Καλλονή); Οι Κρητικοί ήταν το απόλυτο αφεντικό και από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, έπαιζαν μονότερμα την ομάδα της Μυτιλήνης, που απλά αμυνόταν. Αμυνόταν βέβαια καλά, με αποτέλεσμα να μην βλέπουμε πολλές ευκαιρίες.
Κι ενώ ο ΟΦΗ είχε απειλήσει με άστοχα σουτ των Κουτσιανικούλη (5'), Παπάζογλου (21') και Κάλαιτζιτς (23'), η Καλλονή κατάφερε να σκοράρει από το πουθενά. Στη μισή ευκαιρία που της δόθηκε,  η ομάδα της Μυτιλήνης βρέθηκε μπροστά στο σκορ, με πανέμορφο σουτ του Λεοζίνιο. Ο Βραζιλιάνος πλήγωσε την πρώην ομάδα του και έγραψε το 0-1 στο 32'.
 Οι Κρητικοί ήταν πλέον με την πλάτη στον τοίχο αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Από το πρώτο κιόλας λεπτό μετά το γκολ του Λεοζίνιο, αντέδρασαν και δημιούργησαν ευκαιρίες με τον Παπάζογλου και τον Ζε Εντουάρντο. Η λύτρωση ήρθε τελικά στο 40', όταν ο Παπάζογλου με κεφαλιά-κανονιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Καλλονής και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.

 Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε, αφού οι ποδοσφαιριστές του Σα Πίντο έκαναν και πάλι κουμάντο. Μακρής (46') και Ζορό (48') έχασαν δύο ευκαιρίες, όμως δεν συνέβη το ίδιο με τον Παπάζογλου. Στο 53ο λεπτό, ο Έλληνας επιθετικός πήρε την ασίστ από τον Μακρή και με κοντινή κεφαλιά πέτυχε την ανατροπή για την ομάδα του.
 Από 'κει και πέρα, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με τους γηπεδούχους να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και να κρατούν εύκολα το προβάδισμα τους. Η ομάδα της Μυτιλήνης άλλωστε, έμοιαζε ανίκανη να αντιδράσει και αντί να προσπαθήσει να απειλήσει, τελικά απειλήθηκε. Κι αν ο Κουτσιανικούλης δεν κατάφερε να σκοράρει σε τετ α τετ με τον Χογκ (79'), δεν συνέβη το ίδιο με τον Μακουκούλα. Ο επιθετικός των Κρητικών, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (88') βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρο της Καλλονής και με άψογο πλασέ, έγραψε το 3-1. Έτσι ολοκληρώθηκε ένας αγώνας που είχε μόνο μια ομάδα πρωταγωνίστρια. Τον ΟΦΗ!

Ο MVP

Ο Θανάσης Παπάζογλου μπορεί να έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες στην αρχή, όμως όταν πήρε φόρα κατάφερε να πετύχει την ανατροπή για την ομάδα του με δύο τέρματα.  Κάπως έτσι έγινε ο πρωταγωνιστής και δικαίως, αφού όλοι οι επιθετικοί χάνουν γκολ, αλλά δεν είναι εύκολο να είσαι πάντα εκεί που πρέπει. Και ο Παπάζογλου ήταν...

Η απογοήτευση

Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιον παίκτη συγκεκριμένα, από το σημερινό απογοητευτικό παιχνίδι της Καλλονής. Η ομάδα της Μυτιλήνης δεν απείλησε καθόλου, ήταν σκιά του εαυτού της και θα πρέπει να ξεχάσει γρήγορα αυτή την εμφάνιση.

Στατιστικά

3Goal1
3Ασίστ0
23Τελικές Προσπάθειες1
7Σουτ εντός μεγάλης περιοχής0
12Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής1
4Κεφαλιές0
0Αποκρούσεις6
4Επεμβάσεις20
36Κλεψίματα26
16Φάουλ13
7Οφσάιντ1
5Κόρνερ0
47Λάθη64
15/39Γεμίσματα0/6 

Τα goal και τα highlights της αναμετρησης

Πανιώνιος-Ξάνθη 0-0

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ματς ανάμεσα στον Πανιώνιο και την Ξάνθη στην Νέα Σμύρνη με τους φιλοξενούμενους να αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα καθώς πέτυχαν κανονικό γκολ στο 90' με τον Σολτάνι το οποίο κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Έχασε πέναλτι ο Πανιώνιος ενώ η Ξάνθη έπαιζε με δέκα παίκτες από το 59' λόγω αποβολής του Κάλβο με δεύτερη κίτρινη.
Η Ξάνθη ουσιαστικά πήρε ένα σπουδαίο βαθμό, αν και θα δικαιούταν τους τρεις, καθώς αγωνίστηκε για 30 λεπτά με δέκα παίκτες ενώ μάλιστα σε αυτό το διάστημα ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της και με σωστές αντεπιθέσεις βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ.
Σε αντίθεση ο Πανιώνιος μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό την 12η αγωνιστική, πήρε έναν πόντο αλλά σίγουρο ο τεχνικός των "κυανέρυθρων" και οι παίκτες του δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένοι καθώς είχαν την ευκαιρία να πάρουν το τρίποντο έχοντας και χαμένο πέναλτι αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Νέας Σμύρνης"
Καιρός:Ασθενής βροχή
Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος
Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης, Δημήτρης Γκάκας
Πανιώνιος (Παντέλης): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Μητρόπουλος, Καλτσάς (65' Ντούνης), Κολοβός, Μενδρινός (87' Λάζνικ), Γιάννου, Αραβίδης (76' Καμπάνταης)
SKODA Ξάνθη (Μάουρερ): Τσέμα, Παϊτο, Γούτας, Χοσέμι, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν (57' Βασιλακάκης), Σολτάνι, Μάνταλος (75' Μαρέν), Κάλβο, Σολάρι (88' Ράνος).
Γκολ:
Κίτρινες: 40' Αυλωνίτης, 63' Κουλουχέρης/19' Γούτας, 20' Ντε Γκούζμαν, 25' Φλίσκας, 54' Κάλβο, 80' Βασιλακάκης
Κόκκινες: 59' Κάλβο

Η ανασκόπηση του αγώνα
Σε μια συνέχεια του αγώνα με τον Λεβαδειακό ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση από το πρώτο λεπτό, είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας αλλά όχι την σωστή τελική πάσα που θα τον έφερνε κοντά στο γκολ.
Οι γηπεδούχοι μάλιστα κέρδισαν πέναλτι στο 20' μετά από χέρι του Ντε Γκούζμαν μέσα στην περιοχή. Ο Αραβίδης ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά νικήθηκε από τον Τσέμα ο οποίος έδιωξε αρχικά και στη συνέχεια το σουτ του Γιαννου πέρασε έξω.
 Στο 24' ο Γιάννου έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, γύρισε όμορφα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε έξω από την εστία του Τσέμα.
Στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η Ξάνθη δεν μπόρεσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία και δεν δημιούργησε φάσεις μπροστά από την εστία του Γιαννακόπουλου.
Καλύτερη με δέκα η Ξάνθη
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και φάσεις από τις δυο ομάδες και στο μόνο που μπορεί να σταθεί κανείς ήταν η αποβολή του Κάλβο με δυο κίτρινες μέσα σε πέντε λεπτά στο 54' και στο 59'.

 Από εκείνο το σημείο όμως η Ξάνθη ήταν καλύτερη, ανέβασε την απόδοση της και όντας πολύ καλή στις αντεπιθέσεις βρήκε τις ευκαιρίες για γκολ.
Αρχικά στο 64' με σε απευθείας φάουλ του Χοσέμι η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννακόπουλου και πέρασε έξω.
Πέντε λεπτά αργότερα στο 69' οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ωραία αντεπίθεση ο Βασιλακάκης πέρασε στον Σολάρι και αυτός από το ύψος του πέναλτι υπό πίεση έστειλε την μπάλα έξω.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν και να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή και στο 78' είχαν και αυτοί δοκάρι. Ο Κολοβός εκτέλεσε το φάουλ και ο Καπάνταης που είχε περάσει ως αλλαγή στην αναμέτρηση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
 Στο 85' νέο φάουλ από τον Κολοβό, αυτή τη φορά με απευθείας εκτέλεση έπιασε χωρίς πρόβλημα ο Τσέμα.
Κλοπή στο 90'
Στο 90' έγινε η φάση για την οποία η Ξάνθη έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται και να φωνάζει για την διαιτησία. Ο Βασιλακάκης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Σολτάνι μέσα στην περιοχή, αυτός πλάσαρε εύκολα τον Γιαννακόπουλο αλλά το γκολ του ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ. Ο Σολτάνι καλυπτόταν όταν έγινε η πάσα και το γκολ των φιλοξενούμενων έπρεπε να μετρήσει. Ένα τέρμα που σε εκείνο το σημείο θα έδινε τη νίκη στους παίκτες της Ξάνθης.

Ο MVP

Ο γκολκίπερ της Ξάνθης, ο Τσέμα, έπιασε το πέναλτι του Αραβίδη στο 20' και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα. Επίσης ήταν σταθερός σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Η απογοήτευση

Ο Χρήστος Αραβίδης επέστρεψε στο αρχικό σχήμα του Πανιωνίου αλλά ο αρχηγός των γηπεδούχων απώλεσε την μεγαλύτερη ευκαιρία των "κυανέρυθρων" να ανοίξει το σκορ και να πάρει εντελώς διαφορετική τροπή το ματς με το πέναλτι που έχασε.

Τα στατιστικά

0Γκολ0
0Ασίστ0
12Τελικές Προσπάθειες4
3Σουτ εντός μεγάλης περιοχής2
6Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής2
3Κεφαλιές0
1Αποκρούσεις6
9Επεμβάσεις17
9Κλεψίματα21
19Φάουλ24
1Οφσάιντ2
3Κόρνερ0
56Λάθη55
9/24Γεμίσματα3/13

Τα goal και τα highlights της αναμετρησης

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0

Για την 13η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 3-0 του Εργοτέλη στο Φάληρο, χάρη σε τέρματα των Κάμπελ (3'), Ολαϊτάν (45+2') και Ντομίνγκες. Ανησυχία για τον Μανιάτη, που αποχώρησε τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.
Δίχως να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ του Εργοτέλη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", για την 13η αγωνιστική της Super League.
"Χτυπώντας" στην αρχή και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι "ερυθρόλευκοι" πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-0 χάρη στα τέρματα των Κάμπελ (3') και Ολαϊτάν (45+2'). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 62' ο Ντομίνγκες, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Τάκη Συνετόπουλου.
Με τους Ρομπέρτο, Τόρες, Αβραάμ, Μανωλά, Μπονγκ, Μανιάτη, Εντινγκά, Βάις, Κάμπελ, Ολαϊτάν και Σαβιόλα, σε διάταξη 4-4-1-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ, με τον Ισπανό τεχνικό να αφήνει εκτός αποστολής τους Σιόβα, Φουστέρ, Χολέμπας και Σαλίνο προκειμένου να ξεκουραστούν ενόψει της συνέχειας.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης προτίμησε ένα σύστημα 4-5-1 και τους Αθανασίου, Μεχία, Ρομάνο, Μπουχαλάκη, Διαμαντάκο, Τζανακάκη, Χαλκιαδάκη, Κοζορώνη, Πίτσο, Μπαντιμπανγκά και Σαρρή στο βασικό σχήμα του Εργοτέλη.
Οι Πειραιώτες πήραν τα ηνία του παιχνιδιού από το ξεκίνημα, με τον Κάμπελ να μετουσιώνει σε γκολ την πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του αγώνα. Ο Εργοτέλης είχε πολλά πρόσωπα στην μεσαία γραμμή, δεν κλείστηκε αλλά δεν βρήκε και τον τρόπο να απειλήσει την εστία του Ρομπέρτο. Ο Μανιάτης έφυγε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και ο Σάμαρης πήρε την θέση του στο 29'.
Ο Έλληνας διεθνής μέσος ήταν αυτός που δημιούργησε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στην εκπνοή του ημιχρόνου, με σκόρερ τον Ολαϊτάν. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντομίνγκες στο 62', έχοντας αντικαταστήσει τον Βάις λίγα λεπτά νωρίτερα. MVP της αναμέτρησης ψηφίστηκε ο Τζόελ Κάμπελ.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Καιρός: Βροχερός
Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
Α' Βοηθός: Σπυρίδων Γουργιώτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
Β' Βοηθός: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου).
4ος Διαιτητής: Νικόλαος Ανούσος (ΕΠΣ Λακωνίας)
Παρατηρητής: Δημήτριος Μπέγκος (ΕΠΣ Αργολίδας)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Αβραάμ, Μανωλάς, Μπονγκ, Μανιάτης (29' λ.γ. Σάμαρης), Εντινγκά, Βάις (60' Ντομίνγκες), Κάμπελ, Ολαϊτάν, Σαβιόλα (68' Μασάντο).
Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Μασάντο, Παπάζογλου, Σάμαρης, Ντομίνγκες, Στσέποβιτς, Γιαταμπαρέ.
Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Μεχία, Ρομάνο (79' Ουέλινγκτον), Μπουχαλάκης (71' Αναστασάκος), Διαμαντάκος, Τζανακάκης, Χαλκιαδάκης (71' Κούτρης), Κοζορώνης, Πίτσος, Μπαντιμπανγκά, Σαρρής.
Αναπληρωματικοί: Καβουσάκης, Βερπακόφσκις, Αναστασάκος, Κούτρης, Ρουγκάλας, Ρέντζας, Ουέλινγκτον.
Γκολ: 3' Κάμπελ, 45+2' Ολαϊτάν, 62' Ντομίνγκες /
Κίτρινες: / 19' Ρομάνο

Η ανασκόπηση

Με τον Ολυμπιακό να πιέζει ψηλά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, το πρώτο γκολ σημειώθηκε πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα. Ο Μανιάτης έκλεψε την μπάλα κάτω από τον χώρο του κέντρου και με την μια έδωσε για τον Ολαϊτάν. Ο Νιγηριανός πέρασε για τον Σαβιόλα που είδε την κίνηση του Κάμπελ δεξιά και δίχως καθυστέρηση τροφοδότησε τον Κοσταρικανό διεθνή κυνηγό. Με ένα αριστοτεχνικό πλασέ πάνω στην κίνηση, ο Κάμπελ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα χαμηλά στην δεξιά γωνία του Αθανασίου που τέντωσε το κορμί του αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο για την ομάδα του.
 Με την συμπλήρωση των πρώτων 15 λεπτών, η αναμέτρηση συνέχιζε να έχει καλό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός ήθελε ένα δεύτερο τέρμα και προσπαθούσε να παίξει ψηλά και γρήγορα αξιοποιώντας τα άκρα του, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μεν πολυπρόσωπο κέντρο αλλά όχι και διάθεση να κλειστούν πίσω.
Στο 18' ο Ρομάνο σκόραρε με το χέρι και ορθώς ακυρώθηκε το γκολ, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ένα κράτημα του Μεχία πάνω στον Ολαϊτάν, με τον Δημητρόπουλο να δείχνει πως πρέπει να συνεχιστεί το ματς. Στο 22' από σέντρα του Μπουχαλάκη λίγο έλειψε να ισοφαρίσει ο Ρομάνο, ωστόσο η κεφαλιά του πέρασε άουτ από αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο.
Άτυχος ο Μανιάτης, σκόρερ ο Ολαϊτάν
Άτυχη στιγμή για τον Μανιάτη όταν στο 25' γύρισε τον αστράγαλο του και άφησε την θέση του στον Σάμαρη στο 29'. Ο 27χρονος μεσοαμυντικός του Ολυμπιακού αποχώρησε από το γήπεδο με πάγο στο πόδι του και υποβασταζόμενος από τους ανθρώπους του ιατρικού τιμ των "ερυθρολεύκων".
 Η επόμενη καλή φάση της αναμέτρησης σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και είχε ως αποτέλεσμα το δεύτερο γκολ για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Σάμαρης έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Εργοτέλη και δεξιά, κινήθηκε σαν εξτρέμ και την κατάλληλη στιγμή είδε την κίνηση του Ολαϊτάν στο πρώτο δοκάρι, με τον Νιγηριανό κυνηγό να πλασάρει με το δεξί στην απέναντι γωνία του Αθανασίου. Με αυτό το 2-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.
Ο Ντομίνγκες "κλείδωσε" το ματς
Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες ξεκίνησε η επανάληψη, με τον Εργοτέλη πιο επιθετικό να ψάχνει ένα γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν όμως αυτός που έφτασε μια ανάσα από το 3-0 στο 51', όταν ο Σαβιόλα τροφοδότησε δεξιά τον Κάμπελ και ο Κοσταρικανός αφού προχώρησε λίγα μέτρα, βρήκε ξανά τον Αργεντίνο στο ύψος του πέναλτι μόνο απέναντι στον Αθανασίου. Όμως το πλασέ του Σαβιόλα δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ του Εργοτέλη να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την ομάδα του.

 Μια εντυπωσιακή ενέργεια του Βάις στο 59' δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους Πειραιώτες και ακολούθως ο Σλοβάκος άφησε την θέση του στον Ντομίνγκες. Μια αλλαγή που δικαίωσε την έμπνευση του Μίτσελ καθώς ο "Τσόρι" με ένα ξερό σουτ εκτός περιοχής στο 62' σημείωσε το 3-0 για τους γηπεδούχους. Πρώτη πολύ καλή στιγμή για τον Εργοτέλη στο 69', όταν το σουτ του Διαμαντάκου από καλή θέση κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ.
Το σκορ δεν άλλαξε έως το τέλος της αναμέτρησης, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός παραμένει στην κορυφή της Super League και περιμένει στο Φάληρο τον Αστέρα Τρίπολης στις 7/12 (ο Εργοτέλης υποδέχεται τον Άρη), τρεις μέρες πριν την μεγάλη αναμέτρηση με την Άντερλεχτ στο "Γ. Καραϊσκάκης" (10/12) στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

MVP

Ο τίτλος πάει στον Τζόελ Κάμπελ. Όχι μόνο γιατί νωρίς νωρίς έδιωξε το άγχος γα την ομάδα του, αλλά επειδή ήταν το πιο "ζωντανό" στοιχείο του Ολυμπιακού επιθετικά σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, βάζοντας δύσκολα στην άμυνα του Εργοτέλη.

Η απογοήτευση

Ο Εργοτέλης κατέβηκε για να παίξει ποδόσφαιρο στο Φάληρο και όχι να κλειστεί στην άμυνα του. Παρά το γεγονός πως σε γενικές γραμμές οι Κρητικοί (που είχαν και σημαντικές απουσίες) στάθηκαν ικανοποιητικά στο ματς, εντούτοις δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν σε καμία περίπτωση τις προϋποθέσεις για να ανησυχήσουν τον Ρομπέρτο, αφού τους έλειπε το καθαρό μυαλό έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού.


Στατιστικά αγώνα

3Γκολ0
3Ασίστ0
16Τελικές Προσπάθειες7
10Σουτ εντός μεγάλης περιοχής2
5Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής4
1Κεφαλιές1
1Αποκρούσεις8
10Επεμβάσεις8
15Κλεψίματα18
13Φάουλ11
4Οφσάιντ1
4Κόρνερ7
52Λάθη51
 12/20Γεμίσματα7/19

Τα goal και τα highlights της αναμετρησης
 

Δευτέρα 02/12/2013
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Π.Α.Ο.Κ. (19:30 NS1)

Τη νίκη με την οποία θα πλησιάσει σε… απόσταση αναπνοής από την πεντάδα του πρωταθλήματος θα κυνηγήσει απόψε ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Με στόχο την πεντάδα
Στα νικηφόρα αποτελέσματα θέλει να επιστρέψει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ύστερα από την ήττα (3-1) από τον Παναθηναϊκό στην προηγούμενη αγωνιστική, κόντρα στον ΠΑΟΚ που υποδέχεται σήμερα στους «Ζωσιμάδες» (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Από την πλευρά του, ο Σάκης Τσιώλης δούλεψε αρκετά στην τακτική τις προηγούμενες μέρες και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι Θεσσαλονικείς, εξηγώντας στους παίκτες τους πως αν ακολουθήσουν πιστά το πλάνο τους, τότε θα πάρουν το πολυπόθητο «τρίποντο».

Επίσης, ο Καρδιτσιώτης τόνισε στους ποδοσφαιριστές του πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τον «Δικεφάλου του Βορρά», αρκεί να κάνουν όλα όσα έχουν δουλέψει στις προπονήσεις.

Όσον αφορά τα πλάνα του, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Βελλίδης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ντάσιο, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιο και Μιχαήλ.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Λίλα και ο Τσουκαλάς, έχοντας στα πλάγια τους Βίλα και Κοροβέσης. Ο Ντε Βιντσέντι σε ρόλο επιτελικού χαφ θα είναι πίσω από τον Ίλιτς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αμπάρης, Κεϊτά, Μπέριος, Στρούνα, Κρητικός, Σκόνδρας, Γιάκος, Αυγενικού, Βισέντο.

Η επόμενη (14η) αγωνιστική

Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΡΗΣ (15:00 NS2)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (17:15 NS1)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (19:30 NS2)

Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013

Π.Α.Ο.Κ. – ΑΠΟΛΛΩΝ (15:00 NS2)
SKODA ΞΑΝΘΗ – ΒΕΡΟΙΑ (17:15 NS2)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - Ο.Φ.Η. (17:15 NS4)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (17:15 NS7)
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19:30 NS1)

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (19:30 NS1)
Προϊστορία

Μοιρασμένα είναι τα αποτελέσματα του ΠΑΣ και του ΠΑΟΚ στην έδρα της ομάδας των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, οι Ηπειρώτες έχουν έξι νίκες, επτά ματς έχουν λήξει ισόπαλα και πέντε νίκες έχει ο «Δικέφαλο του Βορρά».

Στα τελευταία τρία ματς: Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

17/12/12 ΠΑΣ Γιάννενα-Π.Α.Ο.Κ. 1-3 (76' Ίλιτς - 20', 67' Σαλπιγγίδης, 32' Αθανασιάδης)
04/12/11 ΠΑΣ Γιάννενα-ΠΑΟΚ 2-2 (6', 49' Μπακαγιόκο - 17' Αθανασιάδης, 74' (πεν) Λαζάρ)
13/02/10 ΠΑΣ Γιάννενα-Π.Α.Ο.Κ. 0-1 (43΄ Φωτάκης)
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου